Şimdi Ara

Lenovo Club (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
2
Favori
57.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Santo rosa ayrı , ön bellek ayrı bir kavram. Her santa rosa 4 MB ön bellek olacak diye bişey yok. sanra rosa dan öncede 4 MB ön bellekli dizüstüler vardı. 965 chipset ise santa rosa demektir. santa rosa 965 chipset platformunun adı. 800 MHZ destekler. en doğru bilgiye burdan ulaşırsın burda senin model varmı bir bak.

http://www5.pc.ibm.com/cr/products.nsf/products?openagent&brand=Lenovo3000Notebook&series=Lenovo+3000+N+Series
  • quote:

Orjinalden alıntı: krkmz

Santo rosa ayrı , ön bellek ayrı bir kavram. Her santa rosa 4 MB ön bellek olacak diye bişey yok. sanra rosa dan öncede 4 MB ön bellekli dizüstüler vardı. 965 chipset ise santa rosa demektir. santa rosa 965 chipset platformunun adı. 800 MHZ destekler. en doğru bilgiye burdan ulaşırsın burda senin model varmı bir bak.

http://www5.pc.ibm.com/cr/products.nsf/products?openagent&brand=Lenovo3000Notebook&series=Lenovo+3000+N+Series

Hocam benim sorum o değil

Intel'in sayfasında bu işlemci için 2 Mb önbellek 667 FSB yazıyor (http://www.intel.com/products/processor_number/chart/core2duo.htm ). Hepsiburada ise
    İşlemci : Intel Core 2 Duo Processor T5250 (1.50GHz - 800MHz 4MB L2 Cache)
    (http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71508#tablnk )

hepsiburadanın söylediği intelin söylediğiyle tutmuyor. yani yanlış bilgilendirme var. bu birincisi.

İkinci olaraksa intel'in sayfasında sorguladığın zaman doğrudan (http://en.wikipedia.org/wiki/Centrino ) linkinde olduğu gibi

Santa Rosa platform (2007)

The code-name Santa Rosa refers to the fourth-generation Centrino platform, which was released on Wednesday 9 May 2007.

The Santa Rosa platform consists of:

* Processors - Socket P
    o an Intel Core 2 Duo (code-named Merom) second generation processor with 800 MT/s FSB, or
    o an Intel Core 2 Duo (code-named Penryn) 45nm processor scheduled for release in November 2007 [1] for Santa Rosa Refresh platform.
    * an Intel Mobile 965 Express chipset (code-named Crestline) with Intel's GMA X3100 graphics technology and ICH8M southbridge, 800 MT/s front side bus with Dynamic Front Side Bus Switching to save power during low utilization, and
    o Intel Dynamic Acceleration (IDA), better Windows Vista Aero support. [2]
    o RAM supported for DDR2-533 and DDR2-667 SO-DIMM.
    o EFI-compliant firmware, a successor to BIOS.
    o optional NAND flash-memory caching branded as Intel Turbo Memory (code-named Robson)
    * the Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (a/b/g/draft-n) mini-PCIe Wi-Fi adapter (code-named Kedron).
    o Wireless-N technology boasts a 5X speed increase, along with a 2X greater coverage area, and supports 2.4 GHz and 5 GHz signal bands, with enough bandwidth for high definition audio and video streams. [1]

The Santa Rosa platform comes with dynamic acceleration technology. It allows single threaded applications to execute faster. When a single threaded application is running the CPU can turn off one of the CPU cores and overclock the active core. In this way the CPU maintains the same Thermal Profile as it would when both cores are active. Many expect Santa Rosa to perform well as a mobile gaming platform due to its ability to switch between single threaded and multithreaded tasks.[3]. Other power savings come from an Enhanced Sleep state where both the CPU cores and the chipset will power down.

The wireless chipset update was originally intended to include WWAN Internet access via HSDPA (3.5G), (code-named Windigo) co-developed with Nokia [4][5]. After announcing a working partnership, both later retracted the deal citing the lack of a clear business case for the technology. [6].

Support for WiMAX (802.16) was originally scheduled for inclusion in Santa Rosa but appears to have been delayed until Montevina in 2008 [7]. There have, however, been reports that WiMax may still be introduced in 2007.

The Santa Rosa platform is branded as "Centrino Pro" when combined with the enhanced security technologies Intel introduced with vPro and will be called "Centrino Duo" when they are not used.[8]

şeklinde derli toplu bir sonuç gelmiyor. benim sorunum bu. tam net bir bilgilendirmeye rastlamadım. ha belki de teknik belgeler arasında filan platformu tam anlamıyla anlatan bişeyler vardır da ben atlamışımdır. herneyse... zaten benim de araştırmalarıma göre Santa Rosa platformu 965 yonga setiyle birlikte iki ana başlıktan daha oluşuyor ve hepsiburada (http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwPartNumLookup/_TY2B5xx?open&OpenDocument&epi=web_express ) linkinde de gördüğümüz ürünün Santa Rosa platformuna sahip olduğuna dair herhangi bir bilgi olmamasına rağmen sayfaya Santa Rosa (800 FSB - 4 MB cache ki her ikisi de yukarıda verdiğim linkte de görüldüğü gibi yanlıştır ) yazmış . fazladan bir özelliği var da biz bilmiyorsak o zaman biraz daha çalışalım, araştıralım. neyse fazla uzattım....

kolay gelsin...

ayrıca intelin (http://www.intel.com/products/processor_number/chart/core2duo.htm ) linkinde aşağıdaki işlemciler yukarıdaki kriterlere göre Santa Rosa platformuna uyuyor. bu bilgiye bakarak göre önbellek bağlantısı kurmadığımı da söylemek isterim. belki ifadem biraz karmaşık olmuştur. yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

T7800 65 nm 4MB L2 2.60 GHz 800 MHz
    T7700 65 nm 4MB L2 2.40 GHz 800 MHz
    T7500 65 nm 4MB L2 2.20 GHz 800 MHz
    T7300 65 nm 4MB L2 2.00 GHz 800 MHz
    T7250 65 nm 2MB L2 2.00 GHz 800 MHz
    T7100 65 nm 2MB L2 1.80 GHz 800 MHz
    T5470 65 nm 2MB L2 1.60 GHz 800 MHz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_Han -- 22 Eylül 2007; 0:06:49 >

• selam arkadaşlar aranıza geçen hafta katıldım. bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. çok çok güzel konu açmışsın tam bize göre

size sormam gereken bi soru var harbidenmi klavgenin altında ledler varmış neyse arkadaşlar benim laptopumda ekran kartı gf 7300 var 128 kendi belleği var fakat 512 olarak kullanılıyor. ramdaen yiyor. onu ben ayarlayabilirmiyim 128 yapmam gerek yoksa ram yetmiyo sanki 512 lik ram kullanıyorum gibi hiisediyorum.oyun oynuyorum genelde tiberium wars ve test drive unlimited oynuyom bunlar ekran kartını kasan oyunlar fakat 512 de olduğu için akıcı grafikler sunuyor. video ayarları orta modda . üst seviyeye getirirsem biraz kasıyor. oyun oynamadığım zamanlarda 128 yapıp ramı kurtarmak istiyorum. bunu nerden yapabilirim?

yardımcı olun arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim

• Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak.
    http://www.estore.com.tr/EStore/Products.aspx?catalog=Bilgisayar&productid=EL45644(51000000)
    http://www.teketek.com/default.asp?git=11&urunID=84397

Şu linklerdeki ürün hakkında düşünceleriniz neler?.Thinkpad olmasına rağmen fiyatı çok uygun.Ayrıca teketek'te verilen bilgilere göre klavye ışığı falan da var.Bunlar doğru mudur ve ekran kartı nasıldır?.Ekranı da 15.4" WSXGA+ TFT 1680 x 1050 bu da başka bir ayrıntı :).Ne düşünüyorsunuz ?Bu "r" serisinin diğer thinkpad serileriyle ( t gibi ) farkı nelerdir?

Teşekkürler..

• Arkadaşlar bi sorum olacak.Lenovo vistadan xp ye downgrade cd.si çıkarmış herald.Nasıl elde edebiliriz bi fikri olan var mı ?
    Telefon falan veriyor.Mail falan atıp isteyebilir miyiz acaba?

Arda Bey umarım yardımcı olursunuz.

Bu da link:http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=VSTA-DWNGRD
  • Bu visatadan xp ye dönüş cd sini çıkardıkları iyi olmuş. Ama mail ile göndereceklerini zannetmiyorum. ben recovery cd istedim mail ile ama hala ses yok. ilk aldığımda ürün kaydını yaptırırkende gönderiyorlar falan diye yazanlar oldu ama gelmedi bana. En iyisi IBM istanbulu ara ordan sor. e-mail ile fazla destek yok.
    quote:

Orjinalden alıntı: Cosh_Boy

Arkadaşlar bi sorum olacak.Lenovo vistadan xp ye downgrade cd.si çıkarmış herald.Nasıl elde edebiliriz bi fikri olan var mı ?
    Telefon falan veriyor.Mail falan atıp isteyebilir miyiz acaba?

Arda Bey umarım yardımcı olursunuz.

Bu da link:http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=VSTA-DWNGRD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 9 Ekim 2007; 21:14:06 >

• Anladım.Zaten ücretli gibi bişe yazıor sitede.Bi arayıp sormak lazım
  • bugün N200 aldım daha bir fikrim olacak kadar kullanmasamda görüntüsü ve verdiği sağlamlık hissi çok güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnypeR

bugün N200 aldım daha bir fikrim olacak kadar kullanmasamda görüntüsü ve verdiği sağlamlık hissi çok güzel

İyi seçim yapmışın. İyi günlerde kullan hayırlı olsun.
  • N200deki kamerayı kullanmak için kendi yazılımı yok. msnden kullanmak istediğimde ise genellikle kameranız kullanımda gibisinden bir hata mesajı alıyorum ve kullanamıyorum. hiç bir programda yüklemedim kamera kullanımıyla alakalı.. bu arada tekrar msnden kamera ayarlarına giriyorum ama yine sonuç alamıyorum. bazen kullanabiliyorum ama genelde aynı hatayı veriyor.
  • Arkadaşlar ben de zamanın birinde lenovo aldım..3000 n 100 --0768-fgg modeli...Allahın belası vistanın yüzünden sorunlar yaşadım xp kurdum...bütün driver lar yüklendi ama parmak okuyucuyu beceremedim...denemediğim kalmadı omnipass görmüyor aygıtı..program files tan bakıyorum çalışıyor gözüküyor..Ayrıca bilgisayarımın özelliklerinden bakıyorum ""aygıt yöneticisi"" temel sistem aygıtı bulunamadı diye hata veriyor...yardımlarınızı bekliyorum...Bu arada recovery içinde tüm driverlar varmı ??
  • Arkadaşlar, merhaba..

Lenovo 3000 N100 modelinde ses driver'ında sorun yaşıyorum. Önceki mesajları inceledim ama, birşey bulamadım, belki de göremedim. Notebook AzMixerSel.exe diye bir hata veriyor ve debug etmemi istiyor. Şu an notebook'ta ses çalamıyorum. Yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden tüm yardım edecek arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sanchez_turbulencer

Arkadaşlar, merhaba..

Lenovo 3000 N100 modelinde ses driver'ında sorun yaşıyorum. Önceki mesajları inceledim ama, birşey bulamadım, belki de göremedim. Notebook AzMixerSel.exe diye bir hata veriyor ve debug etmemi istiyor. Şu an notebook'ta ses çalamıyorum. Yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden tüm yardım edecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Ses kartını kaldırıp tekrar yüklemeyi denedin mi ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cosh_Boy

quote:

Orjinalden alıntı: sanchez_turbulencer

Arkadaşlar, merhaba..

Ses kartını kaldırıp tekrar yüklemeyi denedin mi ???

Ses kartı, tam olarak yüklenmedi, sadece High Definition Veri Yolundaki Ses Aygıtı diye bir şey yüklemiş, onun da üzerinde ünlem işareti var, tam yüklenmediğine dair. Ve ayrıca, bunu bilgisayardan kaldıramıyorum da, "Bilgisayarın önyüklemesinde gerekli olabilir " mesajı veriyor ve işlemi durduruyor. Deli oldum, ses çıkmıyor notebooktan yaaa :( :(

• merhaba;

LCD tv im Samsung 40s81 ve laptopumda lenovo 3000 N100. laptopun çözünürlüüğü 1280*800 ama tv i pc girişinden en fazla 1024*768 veriyor. tv yi ilk bağladığımda bişiler sordu tam hatırlamıyorum bende ok dedim. Şimdi tv 16:9 olmasına rağmen 1024*768 ile 4:3 görüntüyü wide screen yapıyor buda görüntünün kötüleşmesine sebebiyet veriyor. Laptopu 1280*800 e getirdiğimde de tv desteklenmeyen mod diyor. tv de 1:1 pixel mapping olmalı.Sorum şu acaba tvnin 16:9 oranı olan 1360*768 çözünürlüğüne getirebilmek için laptopta bir ayar yapabilirmiyiz.Teşekkrüler
  • Selam arkadaşlar. Lenovo TY2B5TK/ Intel Core2Duo T5600 1.5 Ghz. /1024MB DDR-2 667Mhz./ 256Mb paylaşımlı Intel X3100 alalı 1 hafta oldu. Vista Home Premium işletim sistemi vardı üzerinde. Xp kurdum. Ibm'in sitesinden gerekli driverları indirdim ve kurdumda. Maya kurdum pc ye ekranın menüleri tam göünüyo yalnız çalışma alanı yarım gözüküyor. Ve high quality rendered seçtiğimdede ekran kartının desteklemediği uyarısı geliyor. Ekran kartı driverını kaldırdım çalışma alanı olması gerektiği gibi görünüyor fakat yine high quality rendered seçemiyorum. X3100 3d uygulamalarda zayıfmı kalıyo? ekran kartının özeliklerini tam olarak bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Ha bide proevolution soccer 2008 açtığımda yine ekran kartının desteklemediğiyle alakalı bi uyarı çıkıyo yoksay diyorum ve oyun açılıyo. Ekran kartının ayar menüsündede çok fazla bi detay yok. Ya arkadaşlar bu ekran kartı nasıldır? Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

• Arkadaşlar Bendede Lenovo 3000 N100 Var . Nasıl Format Atıllacağını Bilmiyorum . Cd'siz Atılıyormuş .

Eğer Biliyorsanız Benimle Paylaşırmısınız ? Lütfen ..

Teşekkür Ederim .
  • bu marka nemenem bir marka aslında ilgimi çekmiyor değil resim ve bilgi verecek var mı100lük mü 200lük mü tavsiye ediliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Phanters01

Arkadaşlar Bendede Lenovo 3000 N100 Var . Nasıl Format Atıllacağını Bilmiyorum . Cd'siz Atılıyormuş .

Eğer Biliyorsanız Benimle Paylaşırmısınız ? Lütfen ..

Teşekkür Ederim .

Bilgisayar açılışında Lenovo yazısını gördüğünde Lenovo care tuşuna bas.Orda recover system tarzı bi şeçenek olacak tam olarak hatırlamıyorum.Restore da olabilir.O seçeneği seç.Sonra IBM in resque and recovery yazlımı açılacak.Ordaki yönergeleri izlersen yapabilirsin.Yapamazsan buraya yaz nerde takıldığını.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muallim70

bu marka nemenem bir marka aslında ilgimi çekmiyor değil resim ve bilgi verecek var mı100lük mü 200lük mü tavsiye ediliyor

Neyi merak ediyorsun belirtirsen çok daha rahat yardımcı olabiriz.Genel olarak şunları söyleyebilirim.Laptop'un üzerinde yazan marka Lenovo fakat kendisi IBM =).Çok sağlam bi kasası var.Çok harika ekran çözünürlüğü var.Ve çok az sorun çıkaran aletlerdir.Bu yüzden forumun Lenovo(IBM) kısmında in cin top atıyor.

N200 serisi Intel'in santa rosa platfomunu taşıdığı için ve son teknoloji olduğu için tavsiyedir.

Ekstra bi sorun olursa yardımcı olmaya çalışırz....

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.