Şimdi Ara

Lenovo Z5'in resmi olarak paylaşılan 'çentiksiz' taslak çizimi heyecan yarattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akıllı telefon üreticilerinden Lenovo, gizemli görseller paylaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde şirketin başkan yardımcısı Chang Cheng, Lenovo'nun yeni amiral gemisinin yarım bir fotoğrafını paylaşmıştı. Heyecan yaratan görselde telefonun ekran kasa oranının yüksek olduğu görülürken, çentik modasına uyup uymadığı ise net değildi. Şimdi ise cihazın adının Lenovo Z5 olacağı açıklanırken, yeni bir taslak çizimi paylaşıldı.

Lenovo Z5'in tasarımı soru işaretleri yarattı

Chang Cheng bugün Lenovo'nun yeni amiral gemisinin adının Lenovo Z5 olacağını açıklayarak, cihazın taslak çizimini paylaştı. Eskizden anladığımız kadarıyla cihaz neredeyse %100'e yakın bir ekran kasa oranı sunacak. Akıllı telefonun ekranında herhangi bir çentik görülmezken, ekranın uçtan uça olduğu ve yan kısımlarda anten çizgilerinin yer aldığı görülüyor.

Taslak çizimin resmi hesaptan paylaşılması, cihazın muhtemelen bu tasarımla geleceğine işaret ediyor. Fakat Lenovo Z5'in alt kısmında herhangi bir kulaklık girişinin yer almaması ve üst kısımda da ön kamera ve sensörler için bir alanın bulunmaması ise kafalarda soru işareti yaratıyor. Yukarıdaki görselde Lenovo Z5'in çentikli ve çentiksiz modelinin nasıl olabileceğine dair örnek bir çalışma görüyorsunuz. Mantıklı olarak düşünüldüğünde, şirketin bu tasarımı çentiksiz yapabilmesi pek mümkün görünmese de, kesin cevap için Lenovo'yu takip etmekten başka bir şansımız yok.

• çentiksiz olabilir ama ön kameradan fotoğraf çekileceği zaman üst taraftan kasa içinden kamera çıkacak demektir yoksa günümüz teknolojisi ile imkansız

• Ne zamandır cebimde dolaşan Xiaomi Mi Mix 'ten şu haberi okumak ne kadar saçmaymış. Bir teknoloji hiç mi ileri gitmez arkadaş. Resmen geriye dönüş haberlerini okuyor gibiyim.

• yunusaticioglu Y kullanıcısına yanıt
    xddd harbi he kamerayı hiç düşünmemiştim
  • Kamera vs altta olacak alt daha kalın olacak. Mix tarzı.

• Kamerayı ekrana gömecekler. :)

• çentiksiz cihaz candır bana göre

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kamera vivo apex gibi üstten açılır yapılırsa pekala olabilir. Kamerayı ekrana gömmeyi başardıklarını zannetmiyorum umarım o da yapılır.
    Bu tasırım ile gelse çok çok iyi olurdu. Umarım bu çentik furyasını tarihe gömer Lenovo.
  • Taslakta alt çerçeve yok, ekran sürücülerini bükmeden nasıl ön taraftan alabilirler ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Kalınlık arttırarak mümkün. Tabi gerçekten böyle bir cihaz gelirse göreceğiz. :)

• Hadi kamera çıkartmalı olsun, proximity sensör ne olacak? Telefon etmeden önce onuda mı çıkartacağız? Bence %100 hayal.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    http://www.vivo.com/en/about-vivo/news/apex2018
    Bu kaynakta gizli yakınlık sensörü ve ortam ışığı sensörü ile birlikte, bu, geleneksel ön kameralar tarafından çekilen alanı ortadan kaldırırken, aynı selfie deneyimini kullanıcılara sunar.diyor. Yani vivo apex'te yapmayı başarmışlar Lenovo'nun başarmaması için sebep yok.

• stalker(1979) kullanıcısına yanıt
    Kamera açıkken bir yere çarpsan kopsa düşse ne olacak? O kamera sürekli gir çık yaparken mekanizması sorun yaratmayacak mı? Bence vivo apex güzel bir şey denedi ama son kullanıcı olarak gider çentikli telefon alırım böyle kamerası çıkan telefon almam. Zaten çentik benim hoşuma gidiyor. Resimdeki gibi ufak çentik sıkıntı yaratmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BB2CECC18

Kamera açıkken bir yere çarpsan kopsa düşse ne olacak? O kamera sürekli gir çık yaparken mekanizması sorun yaratmayacak mı? Bence vivo apex güzel bir şey denedi ama son kullanıcı olarak gider çentikli telefon alırım böyle kamerası çıkan telefon almam. Zaten çentik benim hoşuma gidiyor. Resimdeki gibi ufak çentik sıkıntı yaratmaz.
    Kamera Açıkken çarpsa bile telefonun kendi köşesine çarpar. Vivo apex in resimlerine bir bak istersen kamera tam kenardan başlamıyor. Kasıtlı olarak çarparsanız bilemem tabi ki. Zaten şu andaki telefonları elinizden bir kere düşürmeniz yeterli her yerleri cam oldu zaten. 2 senedir galaxy s7 kullanıyorum ön kamerayı taş çatlasın 15-20 defa kullandım Bi zahmet 15 kere kullandığım bir şeyi de bir yere çarpmayı verelim değil mi? Gir çık gir çık derken Ön kamerayı günde kaç defa kullanıyorsunuz? Bence sizin gibi çok kullananlar için bile sıkıntı çıkarmayacaktır. Çentik hoşuma gitmedi, hoşuma gitmiyor ve hoşuma gitmeycek. Çentikten nefret ediyorum.
    Benim istediğim gibi olmazsa s9 gibi olsun daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stalker(1979) -- 12 Mayıs 2018; 2:50:57 >

Öyle telefona doğru dürüst kılıf bulmak ayrı dert olur. Ön kamera çıktığı an kılıf olsa bile yere düşerse mekanizması hem bozulabilir hem lens çizilebilir. Vivo apexte kamera 1 saniyede çıkıyor düşünsene zamanla mekanizma tozlanıyor 2 saniyede çıkmaya başlıyor falan Ön kamera arkadan önemli çünkü arka kamerayla başkasını ön kamerayla kendini çekersin. Fakat vivo apex gibi sağlam bir telefon uygun fiyatla gelirse ön kamerası gir çık yapıyor diye almamazlık yapmam. Gerçekten %100 e yakın ekran kasa oranı olacaksa umarım lenovo yeni teknoloji falan diye z5 in fiyatını uçurmaz.

Bu arada ben zaten 6s plus kullanan biri olarak çentik hiç gözüme batmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BB2CECC18

Öyle telefona doğru dürüst kılıf bulmak ayrı dert olur. Ön kamera çıktığı an kılıf olsa bile yere düşerse mekanizması hem bozulabilir hem lens çizilebilir. Vivo apexte kamera 1 saniyede çıkıyor düşünsene zamanla mekanizma tozlanıyor 2 saniyede çıkmaya başlıyor falan Ön kamera arkadan önemli çünkü arka kamerayla başkasını ön kamerayla kendini çekersin. Fakat vivo apex gibi sağlam bir telefon uygun fiyatla gelirse ön kamerası gir çık yapıyor diye almamazlık yapmam. Gerçekten %100 e yakın ekran kasa oranı olacaksa umarım lenovo yeni teknoloji falan diye z5 in fiyatını uçurmaz.

Bu arada ben zaten 6s plus kullanan biri olarak çentik hiç gözüme batmayacaktır.
    Çentik kullanacağıma telefon kırılsın daha iyi. O ne öyle çentik mentil tırtıllı şeyler

• yalandan "future iPhone" çizimleri çıkardı. Bu da onun gibi bir şey. Ele avuca gelen konsept görmedikten sonra hepsi hikaye.

Hocam tamamen concept. Zaten haberi okuduğunuzda bile conventional speaker yerine başka bir teknoloji kullanılmış. Bekleyelim görelim ama bu tür sensörleri ekran içine başka şekillerde gömmeniz gerekiyor. Hadi ambient'ı gömdünüz bir şekil proximity nasıl olacak? Hadi o da gömüldü e front camera ne olacak? CMOS teknolojisi aldı başını gitti d e haberimiz mi yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Hocam tamamen concept. Zaten haberi okuduğunuzda bile conventional speaker yerine başka bir teknoloji kullanılmış. Bekleyelim görelim ama bu tür sensörleri ekran içine başka şekillerde gömmeniz gerekiyor. Hadi ambient'ı gömdünüz bir şekil proximity nasıl olacak? Hadi o da gömüldü e front camera ne olacak? CMOS teknolojisi aldı başını gitti d e haberimiz mi yok?
    Tam ekran olsun da onları da kullanmayı veririm artık Her türlü çentikden daha iyidir.
  • Ön kamerayı iptal etsinler. Zaten samsung un on kamerası iğrenç çekiyor hiç kullanmıyorum bile..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.