Şimdi Ara

Lenovo Z510 8gb SSD Nasıl Kullanılacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Lenovo Z510 59413191 model bilgisayarı freedos olarak aldım. Bugün kwndim Windows 7 kurdum, driverları falan hallettim. Fakat bu 8gb SSD olayını çözemedim. Ne windowsu kurarken karşıma çıktı ne de disk yönetiminde falan görünüyor. Sadece Aygıt Yöneticisinde adı var... Ben bunu nasıl kullanacağım ne yapmam gerekiyor?

• zarbazen Z kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Öncelikle şunun bilgisini aktarayım size, cihazın içerisinde SSD (Solid-State Disk) yada HDD mevcut değil, Ürünün içinde SSHD mevcuttur yeni bir disk yapısıdır bu. Hibrik disk yapısına sahiptir.

59413191 kodlu ürününüzün içerisinde 1 TB, 5400 RPM SSHD mevcuttur. "HYBRID 1TB 5400RPM SSHD(8G)"

SSHD yapısı şu şekildedir; içerisinde 1TB HDD bulunur aynı zamanda 8GB'lık bir SSD parçası bulunur. Bu 2 donanımın fiziki olarak birleştirilip tek bir diskin içine koyulması hibrit disk teknolojisidir.

Avantajı; 5400 RPM'in üzerinde ve stabil bir HDD den daha hızlı çalışır. Dezavantajı ise 8GB'lık SSD bölümü harici olarak göremezsiniz. :)
  • Anladım, öncelikle teşekkür ederim. Peki bunun doğru çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabiliriz? Ben şu an çalıştığından pek emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarbazen -- 6 Haziran 2014; 15:32:29 >
  • zarbazen Z kullanıcısına yanıt
    Bu 8GB SSD cihazı normal SSD gibi çalıştırmaz zaten, normal HDD'den bir miktar hızlı olur belli bir süre sonra. Cihazı mesela 3 - 5 kez kapatıp açmayı deneyin. Eğer son açılışlar daha hızlı oluyorsa bu HDD verisinin SSD üzerinden verilmesi sayesindedir. Hani bu SSD bellek sürekli okunan verilerin kopyasını alarak HDD yerine buradan verilmesini sağlıyor ki belli bir tekrardan sonra gösteriyor performansını. O da 8GB kapasite yeterli gelmediği durumlarda önceki veriler silindiğinden tam olarak tutarlılık sağlamıyor hız konusunda.
    Bu disklerde SSD Nand belleğin kontrolü için herhangi bir yöntem yok, var ama üretici Seagate biliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.