Şimdi Ara

LG 2018 SK Serisi TV Tavsiye (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
12
Favori
34.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Güle güle kullanın şimdiden hayırlı olsun. Oled almayı bende düşündüm ama kime sorsam sakın alma dedi. Şu an için yeni bir teknoloji olduğundan birkaç olumsuz tarafları varmış. Bilmiyorum yani bunu mağazadaki satıcılar ve playstation kafe işleten arkadaşlar söyledi. Ekran yanması falan oluyormuş. Doğru Televizyon izlemek için bu yaştan sonra kursa mı gidelim yani :))) valla ben tv’ mden memnunum. Umarım sizde içiniz rahat izlersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serefucaroglu S kullanıcısına yanıt
    Amin, teşekkürler :) Sizin de içinize sinsin inşallah.

OLEDlerle ilgili bana satıcılar "Sene oldu 2019, artık öyle yanma olayı falan kalmadı. TVyi kapattığınızda TV kendi kendini temizliyor" falan dedi. Gerçekten de böyle teknolojiler ekleyerek bu yanma olayına çözüm üretmeye çalışmışlar. Ancak bağımsız inceleme sitelerinin yaptıkları testler var ortada.
    Bir forumda adamlar 6 tane LG OLED televiyonu yanyana duvara asıyor. 3 saat çalışıp bir saat dinlenecek şekilde hepsinde farklı programlar çalıştırıyorlar. Birisinde sürekli oyun, birisinde sürekli alt banner içeren haber sitesi, birisinde sürekli çizgifilm gibi içerikler ayarlıyorlar.

Daha 3 hafta geçmeden kalııc yanmalar oluştur televizyonların bazılarında. Evet normal kullanımda her 4 saatte 3 saat tv izlenmiyor ama testte 3 haftada gerçekleşen olay sizde bir yılda bile gerçekleşse bu büyük bir sorun.

OLED tv için OLED tvyi kullanmayı bilmek lazım. Sürekli aynı kanalı izleme, saatlerce oyun oynama vs.

• dallass kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    TVnin ayarlarında bir sıkıntı olabilir mi?
    Yani demek istediğim siyahları mükemmeldir değil IPS TVlerde siyahlarda ve kontrastta sıkıntı olduğu bilinen bir gerçek. Ancak bu kullanıma göre önem kazanıyor.
    Benim şu an televizyonum LG 49lm860v (2013 yılı). Şimdiye kadar bir kere bile aa siyahlar giri gibi ne kötü demedim. Eğer ekranda normal bir görüntü varsa hiç bir sıkıntı görünmüyor. Eğer çok fazla karanlık sahneli bir film izleyecekseniz (ve bu internetten inme dandik video değil de gerçekten hakkını veren fullhd bir yayın ise) o zaman belki iki tv arasında bir fark ön plana çıkabilir. Şunu da belirtiyim VA panellerde 16 dereceden sonra ekrandaki renler solmaya başlıyormuş (yurt dışı inceleme sitelerinde belirtiliyor). Hele ki 25 dereceden sonra iyice kötüleşiyormuş. Yani tam karşıdan izleme imkanınız varsa sorun yok. Genel olarak IPS VA karşılaştırmalarında da bunu söylüyorlar: "Geniş ve boş ışıklı bir odanız varsa IPS, tam karşıdan izlemeli karanlık ortamınız varsa VA panel". Yani kullanıcıya göre değişen bir durum var. Ben salonda sağdan ve soldan yeri geldi mi 30-40 derece ile sorunsuz izliyorum. Genelde de ışıklar açık oluyor. Bu sebeple bana IPS daha uygun.

Şu an conax modül ile NG Wild izlediğimde insanlarn yüzündeki ufak çukurluklara kadar her şey mükemmel detaylı görünüyor. Bakın 2013 yılı TV'den bahsediyorum. Bir aslan koşarken ya da alt yazı geçerken görüntü harika. Eğer HD kutu ile aynı kanalı izlersem o detaylar kayboluyor. Görüntü abartısız %20-30 kalite kaybediyor. Dolayısıyla izlediğiniz kaynağın da büyük önemi var. Eğer siz conax modül kullanıyorken komşunuz box'dan yayın alıyorsa bu bile farkeder.

O yüzden ön yargılardan kurtulup kendi kullanımına göre TV seçmeli insanlar.
    Smart özellik olarak sadece sesli yapay zeka bile büyük artı bence. Ama LG'lerde bir de thinq var. Şu an çamaşır makinem LG ve bu özelliği var. Cep telefonumdan kaç dakikası kaldı, hang modda yıkıyor görebildiğim gibi, uzaktan programlama da yapabiliyorum. Şimdi TV geldiğinde muhtemelen iki cihaz da konuşacak ve mesela makina bittiğinde TV'de bir uyarı gösterecek:) Yarın bir gün LG klima aldığımda yine thinq olursa TV kumandasından klimayı yönetebileceğim. Bu gibi özellikler hayata değer katan şeyler:)
    Fiyat olayına gelirsek evet çok pahalı. 13600TL fiyat veriyorlar benim 55sk9500 için. Bu ne arkadaş, o fiyata OLEDleri var LG'nin. Ama bu fyatlarda bence satış firmalarının payı var. İnternette 9500'e satan bir çok satıcı var aynı televizyonu. Ben çok güvenilir bir siteden 8700'e aldım. Henüz gelmedi ama umarım sorun yaşmayacağım. Bu fiyat bandında kendi gereksinimlerime göre oldukça iyi bir TV aldığımı düşünüyorum:)

• quote:

Orijinalden alıntı: gozcelik

Amin, teşekkürler :) Sizin de içinize sinsin inşallah.

OLEDlerle ilgili bana satıcılar "Sene oldu 2019, artık öyle yanma olayı falan kalmadı. TVyi kapattığınızda TV kendi kendini temizliyor" falan dedi. Gerçekten de böyle teknolojiler ekleyerek bu yanma olayına çözüm üretmeye çalışmışlar. Ancak bağımsız inceleme sitelerinin yaptıkları testler var ortada.
    Bir forumda adamlar 6 tane LG OLED televiyonu yanyana duvara asıyor. 3 saat çalışıp bir saat dinlenecek şekilde hepsinde farklı programlar çalıştırıyorlar. Birisinde sürekli oyun, birisinde sürekli alt banner içeren haber sitesi, birisinde sürekli çizgifilm gibi içerikler ayarlıyorlar.

Daha 3 hafta geçmeden kalııc yanmalar oluştur televizyonların bazılarında. Evet normal kullanımda her 4 saatte 3 saat tv izlenmiyor ama testte 3 haftada gerçekleşen olay sizde bir yılda bile gerçekleşse bu büyük bir sorun.

OLED tv için OLED tvyi kullanmayı bilmek lazım. Sürekli aynı kanalı izleme, saatlerce oyun oynama vs.
    Dediginiz testi rtings sitesi yaptı. Ama 3 saat değil. Her gün 20 saat aynı kanalda devamlı açık, 4 saat kapalı kalıyor.

• gozcelik kullanıcısına yanıt
    Gözçelik kardeşim

Pişmiş aşa su katılmasını asla sevmem, kaldıki en işe yaramaz panelde olsa bir insan panelinden memnunsa gerisi teferruattır.

Ancak bu forumu günde yüzlerce üye ve misafir okuyor
    Sırf bu arkadaşların yanlış bir bilgiye/izlenime sahip olmamaları açısından bazen konulara müdahil oluyorum.

Bana cevaben yazdıklarına gelince
    KONTRAST denen şey her kese göre değişen göreceli bir durum asla değil, kullanıma göre değişmez.
    Asıl işi görüntü yansıtmak olan cihazlarda Kontrast olmazsa olmaz bir donanımdır.

Yukardaki yazımdada belirttiğim gibi; Onlarca özelliğe sahip bir panelde kontrast yerlerde sürünüyorsa bu panel profesyonel ve detaycı bir kullanıcı için beş para etmez,
    Heleki işin içinde Oyun varsa ips panellerden öcü görmüş gibi uzak durulmalıdır, aynı şey filmler içinde geçerli.
    Yine söylüyorum siz çok önceki yıllarda aldığınız paneldenizden memnun olabilirsiniz,
    Ancak bu kontrast ve siyah performans* yoksunu ips panel gerçeğini değiştirmez,

Siyah performansı; sürekli yanlış anlaşılıyor
    Evet kanal değiştirdiğinizde ortaya çıkan siyah ekran gri değil siyah olmalıdır, zaten gri olursa özellikle katanlık sahneli oyun ve filmler rezalet olur,
    Ha diyelimki siyah kalitesi iyi olan kaliteli bir ips panel aldık ve Oled ve VA panel kadar olmasada hakikaten siyahı siyah gösteriyor,
    Ancak benim siyah performansından kastım bu değilki;
    Siyah performansı hem siyahı siyah hemde film ve oyunlarda çok daha önemli olan "arka plan" unsurlarını dolunaylı gece gibi göstermesi gerekir, ki bunu sağlayan yegane unsur Konrasttır.
    Bir kontrast yoksunu ips panellerde arka planı görmek çölde su aramakla eşdeğerdir, öndeki unsurlar görülebilirken arka plan bildiğin kömür karasıdır...

Gelelim şu VA panellerdeki yandan bakıldığında renk solması muhabbetine
    Bu öylesine boş muhabbettirki bir VA panel kullanıcısı olarak bu durumdan zerre kadar şikayetçi değilim, (istisnalar kaideyi bozmaz) hiç kimse değil...
    Bu konu, sahibi oldukları ips panelleri ölesiye savunanlar ve satıcıları tarafından VA panellerde bir kusur bulmak için ortaya atılmış bir unsurdur.

Bu anlamda, her kim olursa olsun kullanım alanı farketmeksizin bir panel aranıyorsa bu "marka farketmeksizin" yüksek kontrast ve siyah performansına sahip VA panel olmalıdır.

Oled'lerde kontrast ve siyah performansı konusunda çok iyidir ancak hala şu kronik logo yanığı insanları tedirgin etmeye devam ediyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 2 Ocak 2019; 14:55:59 >

Tam aynı şeyi terste söylemişiz işte kardeşim

VA paneller açı yoksunudur ama sen şikayetçi değilsin, IPS paneller kontrast yoksunudur ama ben şikayetçi değilim.

Kontrast kişiye göre değişir demedim o kısım yanlış anlaşıldı sanırım. Demek istediğim şey bu herkes için önemli değildir. 5 sene önceki panelde bile sıkıntı yaşamzken şimdi HDR dolby lisansı alabilmiş (evet %100 desteklmesi imkansız ama lisansını alabilmiş) bir panelde en ufak bir sıkıntı bile yaşayacağımı sanmıyorum.

Buraları okuyup karar verecek kişilerde kendi gereksinimlerine göre karar versinler diyorum zaten. Eğer bir arkadaşım bana "blueray alıp izleyeceğim" ya da "netflix'de 4k izleyeceğim" falan derse o zaman -en azından- sk9500'ü önermem. Ama benim gibi günlük, 4k olsa bile renkli sahneler içerecek şekilde kullanacaksa sk9500'ü öneririm. Bu arada LGlerdeki şu nano display oalyı da gerçekten renkleri çok özelleştiriyor, bu da bir artı idi benim için.

• GT_55 kullanıcısına yanıt
    Yok 20 satlik olan başka. Onda OLED ile diğerlerini karşılaştırmışlardı sanırım.
    Benim dediğim şu:
    RTINGS.com
    Real Life OLED Burn-In Test on 6 TVs
    https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

Günde 4 defa ara veriyorlarmış ama 3 saat olayını yanlış hatırlamışım sanıyorum. Okumaya zamanım olmadı şimdi.

• gozcelik kullanıcısına yanıt
    Gözçelik kardeşim

"ips panelin kontrast sorunu var beni rahatsız etmiyor, VA panelin paralel izleme sorunu var seni rahatsız etmiyor" deyip bu meseleyi kestirip atamayız
    Çünkü VA panele ithaf edilen bu saçma sapan iddia, kullanıcıları açısından zerre kadar sorun oluşturmazken,
    Bu paneli kullanmayanlarca sanki bir sorunmuş gibi lanse ediliyor, yok öyle birşey.
    Ancak aynı şeyi çok önemli bir konu olan Kontrast için söyleyemeyiz...

Bu konuda daha önce "genele hitaben" şöyle bir sözüm olmuştu; "Kontrast yoksunu bir ips panel kullananlar ve üzerine birde memnunum diyenler, daha önce hiç yüksek kontrastlı VA panel kullanmadıklarındandır"
    Yani bu durumu bir benzetme ile şöyle açıklayayım
    Reno megan sahibi bir insan, Hayatında hiç Ferrari sürmemişse o duyguyu asla hissedemez,
    Tüm araçları kendi sahibi olduğundan ibaret sanır...

Son söz olarak
    Yine söylüyorum, panel teknolojileri konusunda bu yazdığım öneri ve uyarılar, hangi teknolojiye sahip olursa olsun senin gibi panelinde memnun olanlara (şimdilik) değildir,
    Ancak forumda yazdığım yıllarca, önceleri benim bu söylemlerime şiddetle karşı çıkanlar yeni bir tv ihtiyaçları olduğunda,
    Kriterlerine birebir cevap verecek bir panel için bu tür yazılarımı dikkate alarak yada bizzat sorarak yeni panel sahibi olup memnuniyetlerini dile getirdiler...

Evet bir konuda dediğine katılıyorum, profesyonel anlamda değilde, günlük yöresel kanallar için ips panelde alınır, regal'de axen'de alınır... kal sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 2 Ocak 2019; 19:4:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gozcelik

Yok 20 satlik olan başka. Onda OLED ile diğerlerini karşılaştırmışlardı sanırım.
    Benim dediğim şu:https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

Günde 4 defa ara veriyorlarmış ama 3 saat olayını yanlış hatırlamışım sanıyorum. Okumaya zamanım olmadı şimdi.
    Atmış olduğunuz linke bakarsanız. Şöyle yazıyor.

Our previous 20 hours per day burn-in test is still running and the OLED TV already has permanent retention. That test is an extreme case, using patterns with a lot of static content.

• GT_55 kullanıcısına yanıt
    20 saat abartı zaten. Ben o linkdeki testi kastetmiştim. Link içersinde önceki 20 saatlik testten bahsediyor. Alıntınız o kısma ait. 20 saatlik testi OLEd ve diğer TVler ile yapmışlar sanıyorum. Benim bahsettiğim ve linkini gönderdiğimde LG C7'lerden 6 tanasini yanyana koyuyorlar. Üreticinin bahsettiği gibi günde en az 4 kez 10 dakikadan fazla ara verdik diyorlar. Videosundan 30dakikalık aralar verdiklerini hatırlıyorum. 3 saatte bir değilde 5 saatte bir mi 30 dk ara veriyorlardı bakamadım(Daha doğrusu videoyu baştan sona tekrar ilemek istemedim:) ). Özet olarak OLEDlerde hala yanma durumu mevcut. Değindiğim nokta buydu.
    Kardeşim iyi hoş diyorsun da biz televizyonu sadece kendi evimizde görüyor değiliz ki:) Abim de samsung var, arkadaşımda oled var, bir diğerinde panasonic var. Var da var...
    VA panel için yaptığım bir iftira değil, gördüğümü söylüyorum. rtings'den bakın 2018 bir VA panele. 16 dereceden sonra renkler kaymaya başlıyor 25'den sonra yice dağılıyor. Ha bakın yine söylüyorum: Si TV'nin yanına oturunca görüntüden rahatsız olmuyorsanız, size renkler kötü gelmiyorsa hiç sorun değil. Aynı bana 1:2000 kontrastın kötü gelmemesi gibi.

Regal IPS eğer ihtiyacını görüyorsa o da alınır elbet:) Ben 2013 yılının IPS'sinde +K olmayan fullHD belgesel kanalında aslanın yelesindeki kılları sayabiliyorum :)
    Ama peki siz haklı olsun. En büyük VA, başka büyük yok. Puuu sana IPS

• Arkadaşlar 55sk8100 dw tv kanallarini istedigim sıraya koyamadım.1 haftadir uğraşıyorum nerden oluyor bulamadım.Bilen varsa yardımcı olabilir mi..

Ve birde sorum olacak.Hdr olabilmesi icin tv yi Resim modunda hdr olanını mi kullanmak gerekiyor.Yani ben canlı renkte kullanıyorum.O zaman hdr ı alamazmıyım.

Tv kanalını ayarlamısını bilen varsa lütfen yazsın...

• Dodo1981 D kullanıcısına yanıt
    Favori kanal oluşturmalısın. Kanal ayarlarında tüm uydular gibi bir yer var onun altında favori 1,2,3 diye gidiyor. Favori 1 i seç sonra istediğin kanalları seç listeyi oluştur. Favorinin içinde istediğin gibi sıralayabilirsin

• arkadaşlar LG SK8100 " LED YEREL KARARTMA " özelliği ne işe yarıyor kapatılınca görüntü kalitesini düşürüyor mu bir bilgisi olan.?
  • Parsalihan kullanıcısına yanıt
    Valla ben dün akşam denedim. Yerel karartmayı kapatınca ışık sızması kayboluyor. Demek ki adamlar bunu bilerek yapmış. Görüntü kalitesi biraz düştü gibi geldi gözüme. Bazı linklerde okuduğuma göre siyah derinliği de azalıyormuş. Galiba haklılar. Bende tekrar yerel karartmayı orta seviye yaptım. Böylesi daha iyi galiba

Valla ben dün akşam denedim. Yerel karartmayı kapatınca ışık sızması kayboluyor. Demek ki adamlar bunu bilerek yapmış. Görüntü kalitesi biraz düştü gibi geldi gözüme. Bazı linklerde okuduğuma göre siyah derinliği de azalıyormuş. Galiba haklılar. Bende tekrar yerel karartmayı orta seviye yaptım. Böylesi daha iyi galiba

• A65L 9783 5S ULTIMA UHD+ 4K SMART LED TV
    Merhabalar sayın üyeler ben bu tv yi almak istiyorum acaba aramızda kullanan tecrübe eden veya deneyimleyen bir arkadaşımız varmı tavsiye edermisiniz , şimdiden tşk ederim

LG 2018 SK Serisi TV Tavsiye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ama ben normal kanal listesinden ayarlamak istiyorum.Neyse tesekkurlerr

• quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Gözçelik kardeşim

"ips panelin kontrast sorunu var beni rahatsız etmiyor, VA panelin paralel izleme sorunu var seni rahatsız etmiyor" deyip bu meseleyi kestirip atamayız
    Çünkü VA panele ithaf edilen bu saçma sapan iddia, kullanıcıları açısından zerre kadar sorun oluşturmazken,
    Bu paneli kullanmayanlarca sanki bir sorunmuş gibi lanse ediliyor, yok öyle birşey.
    Ancak aynı şeyi çok önemli bir konu olan Kontrast için söyleyemeyiz...

Bu konuda daha önce "genele hitaben" şöyle bir sözüm olmuştu; "Kontrast yoksunu bir ips panel kullananlar ve üzerine birde memnunum diyenler, daha önce hiç yüksek kontrastlı VA panel kullanmadıklarındandır"
    Yani bu durumu bir benzetme ile şöyle açıklayayım
    Reno megan sahibi bir insan, Hayatında hiç Ferrari sürmemişse o duyguyu asla hissedemez,
    Tüm araçları kendi sahibi olduğundan ibaret sanır...

Son söz olarak
    Yine söylüyorum, panel teknolojileri konusunda bu yazdığım öneri ve uyarılar, hangi teknolojiye sahip olursa olsun senin gibi panelinde memnun olanlara (şimdilik) değildir,
    Ancak forumda yazdığım yıllarca, önceleri benim bu söylemlerime şiddetle karşı çıkanlar yeni bir tv ihtiyaçları olduğunda,
    Kriterlerine birebir cevap verecek bir panel için bu tür yazılarımı dikkate alarak yada bizzat sorarak yeni panel sahibi olup memnuniyetlerini dile getirdiler...

Evet bir konuda dediğine katılıyorum, profesyonel anlamda değilde, günlük yöresel kanallar için ips panelde alınır, regal'de axen'de alınır... kal sağlıcakla...

Çizim yapan bir çalışanım. Uyanık kaldığım zamanların %80 i bilgisayar başında. Daha önce elbette VA TN IPS TV ve Monitör kullandım. Ancak VA panel konusunda bu arkadaşın eksiği var fazlası yok. Daha önce Kaliteli bir VA kullanmayan tabiki farkı anlayamaz. Evimde ve ofisimde 27" BenQ AMVA+ monitör var. Fark inanılmaz. Siyah ekran üzerinde çalışıyorum genelde, iş için keskinlik zaten şart. Evde hem iş hem TV keyfi yapıyorum. Şöyle anlatayım. IPS ekranlarda karanlık sahnelerde monitör aydınlatma parlaklığını kısarak işlem yapar. O yüzden Game of v.s izlerken ciddi sorunlar yaşıyordum IPS panellerde bildiğiniz gözüme battı 2 adet IPS ekranımı sattım VA ile ilk tanışmamdan sonra. Arkadaşın dediği gibi dolunay olan bir sahnede ayı bembeyaz uzayı simsiyah görüyorsunuz. Açısal kırılmalarda yok yani. LG nin piyasayı domine etmesinden kaynaklı VA ları dışladılar. Bunlarda eskide kaldı. 27" 1000 TL lik bir monitör de açısal bozulma IPS ile aynı. 27" 800 tl lik bir monitörde elbette açısal kırılma olacaktır @2015. VA, AMVA AMVA+ v.s v.s diye teknoloji geliştikçe tüm problemleri düzeltmişler.

2015 lerde ASUS un IPS ekranları 1200 TL BenQ nun AMVA+ ekranları 980 TL idi. Tabiki önce asus aldım. Sonra VA aldım. Detaylar sizin için önemliyse ve işiniz buysa fark ediyorsunuz cidden acayip fark var. Asus 1200 Ediyor ise VA 1500 hatta 2000 etmesi lazım. Dominant LG. Güzel ürünler yapıyor ama dominant olmuşlar işte. BenQ kumda oynuyor şu an LG yüzünden. Bana sorarsanız BenQ VA olan iyi bir cihaz 8 puan LG panelli bir Asus 3 puan alır. TV de de durum benzer.

Tabi para konuştuğu için yakın zamanda bende orta yollu bir LG SK yada UK alacak gibiyim. 49-55" baya tuzlu

EDİT: Linkte LG nin gömme videosu var. Bildiğiniz adam karalama yapmış. Bu şekilde çok yazı mevcut. Youtube a video koymuş adamlar gömmek için.
    https://www.youtube.com/watch?v=X3vf48DUafM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_Leopard -- 4 Ocak 2019; 2:9:14 >

• Arkadaşlar Merhabalar.1 hafta önce marmara forum avm'den lg mağazasından 55sk8100 aldım.Tv cok iyi cok beğendim ama benim salona ufak geldi.Arti 3 yıl daha garanti yaptırdım.Toplam 5 yıl oldu.Elinde 65uk7550 olan varsa değişim yapmak istiyorum.Ancak benimki kadar yeni olması şartıyla..,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dodo1981 -- 6 Ocak 2019; 18:28:51 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.