Şimdi Ara

LG R510 açılmıyor yardımmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    harici harddiskime veri yazarken kilitlenen bilgisayarim açılamiyor, windows recovery çalışıyor ama ekran siyah kalıyor, sadece mouse görünüyor, safe modda da açılmıyor, işin kötüsü recovery diski de bulamıyorum, ne önerirsiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiren's boot CD indirip onu direkt olarak bir CD'ye kalıp dosyası olarak yazdırın. Bu CD ile sisteminizi açın açılışta minixp yi seçin. HDD' de fiziksel bir hasar yoksa mevcut dosyalarınıza erişip yedekleyebilirsiniz. Sonra da yeniden biçimlendirip sistem kurulumunu yaparsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Hiren's boot CD indirip onu direkt olarak bir CD'ye kalıp dosyası olarak yazdırın. Bu CD ile sisteminizi açın açılışta minixp yi seçin. HDD' de fiziksel bir hasar yoksa mevcut dosyalarınıza erişip yedekleyebilirsiniz. Sonra da yeniden biçimlendirip sistem kurulumunu yaparsınız.

teşekkür ederimm:)

minixp ile açtım, hdd 2 partition idi, windowsun kurulu olduğu C ulaşilabilir değil, d'deki belgelerimi kurtardim, elimde windows cdsi de yok, nasıl kurabilirim? c ye sağ tıklayıp format diyesim geldi ama doğru olmaz sanırim

• acil bir işletim sistemi cd/dvdsi edinmenizi tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: arzu_atalay

merhaba,
    harici harddiskime veri yazarken kilitlenen bilgisayarim açılamiyor, windows recovery çalışıyor ama ekran siyah kalıyor, sadece mouse görünüyor, safe modda da açılmıyor, işin kötüsü recovery diski de bulamıyorum, ne önerirsiniz?

Kilitlenme sonucu Diskin bölümleri zarar görmüştür..

Recovery bölümü çalışmıyor ve güvenli modda sistem geri yüklemede başarılı olamayacağı için Format at diyorum.
  • windows 7 olsun mutlaka
  • Bilgisayarımın windows lisansı var arkasına yapıştırılmış durumda ama tabi cd yok elimde...şimdi korsan windows mu yüklemek zorunda kalacağım? :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • galiba evet ve formttan sonra cr**k için bana pm at ustaaa
    not:iİnşallah ban yemeyiz
    dipnot:k**san windowsun pek zararı olacağını sanmıyorum
    yerin dibi not: zaten herkes orjinalmi kullanıyo
    yerin 7 kat altı not :petrol buldum
  • quote:

Bilgisayarımın windows lisansı var arkasına yapıştırılmış durumda ama tabi cd yok elimde...şimdi korsan windows mu yüklemek zorunda kalacağım? :(

Lisansınız varsa öncelikle onu kurmanız daha iyi olur. Etiketin üzerinde yazan işletim sistemini CD sini araştırın herhangi bir yerden kopya bulabilirsiniz, ödünç te alabilirsniz. Oradaki şifreyi kullandığnız sürece lisansınız geçerlidir. Korsan kullanmanıza gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunaya

quote:

Bilgisayarımın windows lisansı var arkasına yapıştırılmış durumda ama tabi cd yok elimde...şimdi korsan windows mu yüklemek zorunda kalacağım? :(

Lisansınız varsa öncelikle onu kurmanız daha iyi olur. Etiketin üzerinde yazan işletim sistemini CD sini araştırın herhangi bir yerden kopya bulabilirsiniz, ödünç te alabilirsniz. Oradaki şifreyi kullandığnız sürece lisansınız geçerlidir. Korsan kullanmanıza gerek yok.

MS'den çıkıştı bir tane işletim sistemi indirin.

Elinizde bulunan lisans ile aktif edebilirsiniz
  • cr**k içiçn pm atabilirsin not:iso yu da verebilirim
  • hepinize çok teşekkür ederim, hddmin c bölümüne ulaşamıyorum, minixp ile partition onarma modüllerini çalıştırdım ama işe yaramadı...ooof of eskiden ne güzel format c q u derdik olurdu... çook uzak kalmışım bu işlerden...cd arayım bakalım bulabilirsem kurmayı deneyeceğim...

• C' deki verileri de kurtarabilirsiniz ama kurtarma yazılımları var. Yine aynı CD içinde de olması lazım onlarla da deneyebileceğiniz gibi daha iyi bir yazılım ile de denenebilir.
    C' de önemli verileriniz yoksa formatlarsınız o zaman uğraşmayın.
  • quote:

hepinize çok teşekkür ederim, hddmin c bölümüne ulaşamıyorum, minixp ile partition onarma modüllerini çalıştırdım ama işe yaramadı...ooof of eskiden ne güzel format c q u derdik olurdu... çook uzak kalmışım bu işlerden...cd arayım bakalım bulabilirsem kurmayı deneyeceğim...

Haddisk için Ahcı/İde ayarını yapınız.

Elinizde bulunan xpde sata driver yoksa Hdd'yi görmeyebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 29 Mayıs 2012; 23:20:59 >
  • harddiscte 3mb badsector çıktı...ne yaptımsa kurtaramadım, ben de windows 7 kurdum:) önceleri driveları blana kadar göbeğimiz çatlardı, tak diye kuruldu, ne kadar geliştirmişler:) bakalim şimdilik sorunsuz çalışıyor ama forumlarda bad sectorlu hddler için "at çöpe" diyorlar...böyle kullansam ne olur ki:((

• quote:

harddiscte 3mb badsector çıktı...ne yaptımsa kurtaramadım, ben de windows 7 kurdum:) önceleri driveları blana kadar göbeğimiz çatlardı, tak diye kuruldu, ne kadar geliştirmişler:) bakalim şimdilik sorunsuz çalışıyor ama forumlarda bad sectorlu hddler için "at çöpe" diyorlar...böyle kullansam ne olur ki:((

Bad sektörlü HDD çöpe at diye birşey yok. Bad sektör HDD nin ilk sektörleri olan MBR, BOOT alanlarında olmadığı müddetçe o HDD kullanılabilir.

Bad sektör olarak işaretlenen alanlara veri yazılmadığı için o alanlar kullanım dışıdır. Veri kaybına sebep olmazlar.

Bazı bad sektörler yazılımsal olabilir (virüs, trojan benzerleri de sebep olabilir)
    Low level formatlama ile bad sektörlerin birçoğu düzeltilebilir ama uzun süren bir işlemdir, yarıda kesilirse o zaman o HDD gerçekten çöpe gider.

Bence önemli verilerinizi başka bir diske yedekleyerek gittiği kadar bu HDD yi kullanın.

• quote:

harddiscte 3mb badsector çıktı...ne yaptımsa kurtaramadım, ben de windows 7 kurdum:) önceleri driveları blana kadar göbeğimiz çatlardı, tak diye kuruldu, ne kadar geliştirmişler:) bakalim şimdilik sorunsuz çalışıyor ama forumlarda bad sectorlu hddler için "at çöpe" diyorlar...böyle kullansam ne olur ki:((

Pc açılırken geç açılır veri okuma ve yazma hızı yavaş olur bu nedenle oyunlarda donma olabilir.

Bad sector sorununu , Low Level Format atarak kurtulabilirsin %80 işe yarabilir.

Kendim yapmadım resimli anlatımlar vardır

Low Level Format atarken bir sorun olursa HDD Dİrek Çöp Tenekesine..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

quote:

Bad sektörlü HDD çöpe at diye birşey yok. Bad sektör HDD nin ilk sektörleri olan MBR, BOOT alanlarında olmadığı müddetçe o HDD kullanılabilir.

Bad sektör olarak işaretlenen alanlara veri yazılmadığı için o alanlar kullanım dışıdır. Veri kaybına sebep olmazlar.

Bazı bad sektörler yazılımsal olabilir (virüs, trojan benzerleri de sebep olabilir)
    Low level formatlama ile bad sektörlerin birçoğu düzeltilebilir ama uzun süren bir işlemdir, yarıda kesilirse o zaman o HDD gerçekten çöpe gider.

Bence önemli verilerinizi başka bir diske yedekleyerek gittiği kadar bu HDD yi kullanın.

Ben zaten oyun oynamıyordum bu bilgisayarda... Genelde internette geziniyorum ve biraz word excel işi yapiyorum. Yaptığım işleri de dropboxa atarak yedeklersem artık gittiği yere kadar kullanırım, yeter ki donmadan çalışsın...Low level format gözümü korkuttu, bir de şimdi windowsu kurdum ya bir daha uğraşmak istemedim sorun çıkana kadar. Destek olan, bilgi paylaşan herkeze çok teşekkür ederim:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.