Şimdi Ara

LG TV lerde elektrik kesintisinde kendi kendine açılma sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
30.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yeni bir LG LED tv aldım daha önce vestel LCD kullanıyordum dün akşam tv seyrederken elektrikler gitti 10 dakika sonra gelidğinde TV kendi kendine açıldı bunu önlemenin bir yolunun olmadığını söyledi servisi ama bu bana çok saçma geldi fişi çekin diyorlar ama kimsede kolay kolay fiş çekme huyu yoktur en azından bende yok servis menüsüne girip ayar yapılabiliyormuşl nette okuduğuma göre tabi buda ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum bu konuda bana bir fikir verirseniz sevinirim en azından elektrik geldiğinde cihaz standby konumunda olmalı ben açmalıyım yani.Teşekkürler şimdiden.

• Yapay Zekanın Yanıtı

LG TV'lerde Elektrik Kesintisinde Kendi Kendine Açılma Sorunu

Elektrik kesintilerinde LG TV'nizin kendi kendine açılması, can sıkıcı bir sorun olabilir. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve onu çözmek için birkaç adım atmanız gerekebilir.

Elektrik Gidip Gelince TV Açılıyor

Elektrik kesintileri sırasında LG TV'lerin kendi kendine açılmasının en yaygın nedeni, "Otomatik Açılma (Power On)" özelliğidir. Bu özellik, elektrik kesintisi sonrasında gücün geri gelmesiyle birlikte TV'nin otomatik olarak açılmasını sağlar.

LG TV Elektrik Gidip Gelince Açılıyor

Otomatik Açılma özelliğini devre dışı bırakmak için şu adımları izleyebilirsin:

1. LG TV'nin uzaktan kumandasını al.
    2. "Ayarlar" düğmesine bas.
    3. "Genel" sekmesine git.
    4. "Otomatik Açılma" seçeneğini bul ve "Kapalı" olarak ayarla.

Samsung TV Elektrik Gidip Gelince Açılıyor

Samsung TV'ler de benzer bir Otomatik Açılma özelliğine sahiptir. Bu özelliği devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izle:

1. Samsung TV'nin uzaktan kumandasını al.
    2. "Menü" düğmesine bas.
    3. "Sistem" sekmesine git.
    4. "Otomatik Açılma" seçeneğini bul ve "Kapalı" olarak ayarla.

Otomatik Açılma özelliğini devre dışı bırakmanın yanı sıra, soruna neden olabilecek diğer faktörleri de kontrol etmeni öneririz:

• TV'nin güç kablosunun prize sıkıca takıldığından emin ol.
    • TV'nin elektrik prizinin düzgün çalıştığını kontrol et.
    • TV'nin yazılımının güncel olduğundan emin ol.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra, elektrik kesintilerinde LG TV'nin kendi kendine açılması sorununun çözülmesi gerekir. Sorun devam ediyorsa, daha fazla yardım için LG müşteri hizmetlerine başvurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Samsung tada AYNI!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Samsung tada AYNI!
    Servis doğru söylemiş!

Sakın SM ye giripte bir şey yapma

Panellerin PWB leri çok dandiktir! ayrıca cereyan gidip geldiğinde açılması,"tercih edilir" bir durum olmasa da,üzerindeki PWB
    de ne böyle akıllı ne de hassastır mecburen bu şekilde açılıyor,çünkü sistem algılaması ona göre ayarlanmıştır!

>Elektrikler gidip geldiğinde;akım bazen çok yüksek gelir veya çok düşük v.s bir kaç dakika toparlanması beklenmelidir!!

>Voltajlar nasıl bu arada sizin oralarda??? kötü ise veya çok fena oynuyorsa,"Voltaj Regülatörü" kullan!!

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Servis doğru söylemiş!

Sakın SM ye giripte bir şey yapma

Panellerin PWB leri çok dandiktir! ayrıca cereyan gidip geldiğinde açılması,"tercih edilir" bir durum olmasa da,üzerindeki PWB
    de ne böyle akıllı ne de hassastır mecburen bu şekilde açılıyor,çünkü sistem algılaması ona göre ayarlanmıştır!

>Elektrikler gidip geldiğinde;akım bazen çok yüksek gelir veya çok düşük v.s bir kaç dakika toparlanması beklenmelidir!!

>Voltajlar nasıl bu arada sizin oralarda??? kötü ise veya çok fena oynuyorsa,"Voltaj Regülatörü" kullan!!

Alıntıları Göster
    Aynısı bizim başımıza da geliyor .

Akım korumalı prizle alakalı bir durum olabilir mi merak etmiyor değilim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Aynısı bizim başımıza da geliyor .

Akım korumalı prizle alakalı bir durum olabilir mi merak etmiyor değilim :)

Alıntıları Göster
    panasonic için araştırıyordum diğer markalarda da durum aynıymış vay anasını
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginckc

panasonic için araştırıyordum diğer markalarda da durum aynıymış vay anasını

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar bende bundan 10 ay kadar önce lg tv aldım gece yarısı bir baktım tv açık .
    fişi pirize takınca tv kendiliginden açılmaya başladı bende servisi aradım gelip baktılar sonra tv nin içinde bulunan kartı komple yenisi ile degiştirdiler tabi bu iş bir haftada oldu yeni parça gelmesi falan. sonra herşey düzeldi taki 1 hafta öncesine kadar yine gece tv kendisi açılmıştı.
    fişi pirize takıyorum bazen kendisi açılıyor bazen açılmıyor anlayamadım gitti tekrar servis çagıracagım gibi duruyor. bu arada kendimde elektrikçiyim evdeki voltajı ölçüyorum 198volt çıkıyor yani sıkıntı yok . bence en iyisi servis çagırın

• quote:

Orijinalden alıntı: snopy111

merhaba arkadaşlar bende bundan 10 ay kadar önce lg tv aldım gece yarısı bir baktım tv açık .
    fişi pirize takınca tv kendiliginden açılmaya başladı bende servisi aradım gelip baktılar sonra tv nin içinde bulunan kartı komple yenisi ile degiştirdiler tabi bu iş bir haftada oldu yeni parça gelmesi falan. sonra herşey düzeldi taki 1 hafta öncesine kadar yine gece tv kendisi açılmıştı.
    fişi pirize takıyorum bazen kendisi açılıyor bazen açılmıyor anlayamadım gitti tekrar servis çagıracagım gibi duruyor. bu arada kendimde elektrikçiyim evdeki voltajı ölçüyorum 198volt çıkıyor yani sıkıntı yok . bence en iyisi servis çagırın

Alıntıları Göster
    Bence elektrik kesildiğinde fişi çekmek en mantıklısı. Ayda yılda bir elektrik kesilir ondada çekersin fişi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: faziloglu

Bence elektrik kesildiğinde fişi çekmek en mantıklısı. Ayda yılda bir elektrik kesilir ondada çekersin fişi

yada bir adet regülatör alırsın bir tanede güç kaynagı o zaman bir sıkıntı kalmaz garanti çözüm gibi bir şey olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: faziloglu

yada bir adet regülatör alırsın bir tanede güç kaynagı o zaman bir sıkıntı kalmaz garanti çözüm gibi bir şey olur

Alıntıları Göster
    ayarlarda otomatik acilma ozelligi olmasi lazim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night34

ayarlarda otomatik acilma ozelligi olmasi lazim ?

Alıntıları Göster
    öyle bir şey yok
  • quote:

öyle bir şey yok

benim smartv'de oyle bir ozellik var ama marka farkli
  • Bizim burda günde en az 2kez yaşanır kesinti anlik dakikalık saatlik.akım korumali priz aldm gidince prizdn kapatıyrum yapacak bir şey yok.Saçmalık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Bizim burda günde en az 2kez yaşanır kesinti anlik dakikalık saatlik.akım korumali priz aldm gidince prizdn kapatıyrum yapacak bir şey yok.Saçmalık
    son tecrübelerime göre panasonic son durum'una göre hareket ediyor.
    yani tv açıkken elektrik giderse ,geldiğinde tv açılıyor tekrar..
    tv kapalıyken elektrik giderse,elektrik geldiğinde açılmıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginem

normalde tv kapalı fişi prizde takılı fişi prizden çekip 3 dakika sonra tekrar taktıgımızda tv yine açılıyor . fiş takılı gece elektrikler gidip geldigi zamanda tv açılıyor yani biraz araştırdım tüm markalarda bu tür sorunlar var bununla ilgili neler yapılabilir bilmiyıorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enginem

normalde tv kapalı fişi prizde takılı fişi prizden çekip 3 dakika sonra tekrar taktıgımızda tv yine açılıyor . fiş takılı gece elektrikler gidip geldigi zamanda tv açılıyor yani biraz araştırdım tüm markalarda bu tür sorunlar var bununla ilgili neler yapılabilir bilmiyıorum.

Alıntıları Göster
    Aslında ciddi sorun. Yazılım güncellemesi ise ile yapılabilecek bir şey. MH mesaj atalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: slazenger

Aslında ciddi sorun. Yazılım güncellemesi ise ile yapılabilecek bir şey. MH mesaj atalım.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba. Bende 32ls570 s kullanıyorum ve kendi kendi kendine açılıyor. Servis eve gelmeden önce benden fabrika ayarlarına dönüp öyle denememi istedi fakat teledünya, uydu anten ayarları, favori kanallar vs hepsi gideceği için kabul etmedim. Sorunun ayarlardan kaynaklı olmadığına emin olduğumu söyleyince kapsamlı bir yüksek akım koruma prizi kullanmamı, öyle denememi istedi. Sorunun elektrikten kaynaklı olmadığından da eminim.

Arıza kaydını iptal ettirdim. Telefondaki yetkili istersem uygun bir zamanda televizyonu servise getirebileceğimi, atölyede test edebileceklerini söyledi. Fakat edindiğim tecrübelerime göre Türkiye'de işini doğru yapan kaliteli servis sayısı çok az bu nedenle televizyonumu servise götürmek istemiyorum.

Bu garip sorunu çözebilen oldu mu ?

Not: Televizyonu ups ile denedim sorun devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 20 Eylül 2013; 17:40:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Arkadaşlar merhaba. Bende 32ls570 s kullanıyorum ve kendi kendi kendine açılıyor. Servis eve gelmeden önce benden fabrika ayarlarına dönüp öyle denememi istedi fakat teledünya, uydu anten ayarları, favori kanallar vs hepsi gideceği için kabul etmedim. Sorunun ayarlardan kaynaklı olmadığına emin olduğumu söyleyince kapsamlı bir yüksek akım koruma prizi kullanmamı, öyle denememi istedi. Sorunun elektrikten kaynaklı olmadığından da eminim.

Arıza kaydını iptal ettirdim. Telefondaki yetkili istersem uygun bir zamanda televizyonu servise getirebileceğimi, atölyede test edebileceklerini söyledi. Fakat edindiğim tecrübelerime göre Türkiye'de işini doğru yapan kaliteli servis sayısı çok az bu nedenle televizyonumu servise götürmek istemiyorum.

Bu garip sorunu çözebilen oldu mu ?

Not: Televizyonu ups ile denedim sorun devam ediyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar lg pm6800 bu tv yi kullanan bir yazı yazsın ya benim tv fişi takınca hemen çalışıp görüntü geliyor sorun ne olabilir uzaktan kumandaya basmadan yani fişi takıyorum çalışıyor görüntü geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cidelimemo

arkadaşlar lg pm6800 bu tv yi kullanan bir yazı yazsın ya benim tv fişi takınca hemen çalışıp görüntü geliyor sorun ne olabilir uzaktan kumandaya basmadan yani fişi takıyorum çalışıyor görüntü geliyor

Alıntıları Göster
    lm660s kullanıyorum durum aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyt

lm660s kullanıyorum durum aynı

Alıntıları Göster
    Bizde de aynı çok takmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Bizde de aynı çok takmıyorum

Alıntıları Göster
    cevaplar için sağolun arkadaşlar bu bir sorunmu ilerde bir arıza verirmi teknik servise haber versemmi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.