Şimdi Ara

LG TV lerde elektrik kesintisinde kendi kendine açılma sorunu... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
30.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sorun değil bu. tv açıkken elektirik kesilirse; elektirik geldiğin de tv açılır. kapalıyken kesilirse elektirik gldiğin de tv açılmaz. lg de aynı samsung da aynı. Tahminimce diğerleri de aynı.
    Yani açıkken elektirik kesilirse fişi çekin öyle dışarı çıkın :)
  • Elektrikler gittiğinde kumandadan değilde televizyondan kapanırsa elektrikler geldiğinde açılmaz belki bunu deneyen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nejatb

Elektrikler gittiğinde kumandadan değilde televizyondan kapanırsa elektrikler geldiğinde açılmaz belki bunu deneyen var mı ?

O zaman bizimkilerden farklı olarak sizin kullandığınız lcd/led televizyonda klasik tvlerdeki gibi açma kapama düğmesi var. Böyle bir fikir verdiğinize göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cidelimemo

arkadaşlar lg pm6800 bu tv yi kullanan bir yazı yazsın ya benim tv fişi takınca hemen çalışıp görüntü geliyor sorun ne olabilir uzaktan kumandaya basmadan yani fişi takıyorum çalışıyor görüntü geliyor

Varmı benim gibi, sorun yaşayan arkadaşlar birde alt yazılı film izlerken harf hatalarına karşı türkçeyi seçiyoruz ama her seferinde seçmek zorunda kalıyoruz bilen varmıdır acaba
  • Elektrik kesilip geldiğinde açılmaması için servis menüsünde ayarı var
    bende LG 42 lb 620v var
    bence tüm tv lerde böyle ayar vardır
  • Bu konuda benimde sıkıntım var.

Ucuz diye tanıdığa 6 ay kadar önce Vestel 42FA5100 Uydu Alıcılı Led TV almıştık. 2 hafta kadar önce elektrikler kesilmiş ve 5 dakika sonra gelmiş. TV kapalı olmasına rağmen açılmış. 3 gün sonra yine gece TV kapalıyken elektrik kesilip geldiğinde yine TV kendiliğinden açılmış. Bu olay 4-5 kez tekrar etmiş. Akım koruma prizi de kullanılıyor.

Bana haber verdiler gidip baktım. TV gündüz açıkken kendi kendine kapanmıyor, kapalıyken de açılmıyor. TV kapalıyken sigortayı açıp kapattım ama TV açılmadı. Yani bu sorunu tekrarlayamadım.

Geçen hafta çarşamba günü servisle görüştüm, TV'yi gelip almaları gerektiğini, çok yoğun olduklarını ve TV 10-15 gün kadar kendilerinde kaldıktan sonra net bir şey söyleyebileceklerini ilettiler. Vestel, semtlerde servisleri iptal edip her ilçeye 1 servis olacak şekilde ayarlamış.

Yarım milyondan fazla insanın yaşadığı Kadıköy'e sadece 1 servis bakıyor, diğer ilçelerde aynı durumda.

https://www.vestel.com.tr/istanbul-kadik%C3%B6y-servisleri.aspx?SearchKey=34-34117-

Evlerinde tek TV olduğu için servis süresi çok uzun geldi, servis yedek TV'de vermiyor. Ayrıca TV'de çok yeni olduğu için servis içini açsın pek istemiyorum.

Vestel kullanıp böyle bir sorun yaşayan başka biri var mıdır? Elektrik gidip geldiğinde TV kapalıyken gece kendi kendine açılan oldu mu?

TV benim tavsiyemle alındığı için sorunla da ben ilgileniyorum, bu sebeple önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykartal70

Merhaba arkadaşlar
    yeni bir LG LED tv aldım daha önce vestel LCD kullanıyordum dün akşam tv seyrederken elektrikler gitti 10 dakika sonra gelidğinde TV kendi kendine açıldı bunu önlemenin bir yolunun olmadığını söyledi servisi ama bu bana çok saçma geldi fişi çekin diyorlar ama kimsede kolay kolay fiş çekme huyu yoktur en azından bende yok servis menüsüne girip ayar yapılabiliyormuşl nette okuduğuma göre tabi buda ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum bu konuda bana bir fikir verirseniz sevinirim en azından elektrik geldiğinde cihaz standby konumunda olmalı ben açmalıyım yani.Teşekkürler şimdiden.

Güncel.

Çözüm bulan var mı?
  • Merhaba.bugun benzer bir sorun yaşadım ve cozumunu paylasmak istedim.grundig marka g55l model televizyonum son 2 gündür kumandadan kapatmama ragmen 15 saniye sonra tekrar kendiliginden aciliyordu.teknik destek hattini aradim sacma sapan cozum onerileri sundular.sorunun resmini cekip mail atacakmisim falan fistan.kendisi acilan tv nin resmini ceksem maille atsam o maile bakan kisi o resimden hangi sorunu anlayipta bana çözüm sunacak.sonuc olarak aldim elime kumandayi deneme yanilma yontemiyle bazı fonksiyonları birer birer iptal edip kapattım.her iptal ettigim ozellikte kapattim tv yi ki hangi fonksiyon açılmasına sebep oluyor bulayim diye.sonuc olarak "otomatik servis guncelleme" adlı ozelligi kapali duruma getirdigimde televizyonum kendiliginden acilmayi birakti.benzer sorunu yasayan arkadaslara yardimci olur umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana da bu özellik lazım , kullandığımız lcd'lerin elektrik git gel yaptıktan sonra otomatik devreye girmesini istiyoruz
    bu tv'nin içinden ayarlanan bir özellik mi ? nasıl tespit edebilirim bu model marka tvleri ?
  • Merhaba,
    Ben de aynı sorunu yaşadım. Çözümüm şöyle oldu:
    Tv'yi tamamen elektrikten ayırdım, fişini çekerek.
    15-20 saniye açma kapama düğmesine bastım, Tv'nin içerisindeki tüm elektriğin boşalması için..
    Böylece yeniden açtığımda temiz - tabiri caizse aklı karışmamış - bir açılış elde etmiş oldum.
    Sorun giderildi.

Bu yaptıklarımı tüm elektroniklerinizde yapabilirsiniz.
    Tel., tablet, dizüstü pc..
    Tam olarak temiz bir açılış istediğinizde; fişi çekin, bataryayı çıkarın, 15-20 saniye açma-kapama düğmesine basın.
    Sonra tekrar normal olarak açın.
    İnşallah bu uygulama sizlerin de sorunlarını çözer.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Phılıps tv elektrik kesilip geldikten 25-30 sn sonra ses açılıyor,

görüntü ise kumandadan kapatıp açtıktan yada tv tuşuna basınca geliyor.

Tv yi yeniden kurarak, güncelleyerek, fişi çekip tekrardan açarak bütün denemeler çare olmadı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.