Şimdi Ara

linux a geçmek istiyorum hangi sürümden başlamamı tavsiye edersiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • linux deneyimim hiç bulunmamakta.artık başlamamk istiyorum tavsiye ettiğiniz sürüm nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: bojan43

linux deneyimim hiç bulunmamakta.artık başlamamk istiyorum tavsiye ettiğiniz sürüm nedir?

Ubuntu veya Mint İkiside Baya Kolaydır
  • Linux Mint tavsiyemdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ubuntuyu Şiddetle tavsiye ederim windows 7 alternatifi bir işletim sistemi bence.
  • Takip

• Ubuntu, Linux Mint'da Cinnamon ve KDE olmak üzere 3 sistemide kullandım. Öncelikle laptop özellikleri yazayım:

CPU: i5-2450M 2.5 GHz
    VGA: Nvidia GT 635M / 2GB
    RAM: 6 GB / 1333 MHz
    HDD: 1 TB WD / 5400 RPM
    SDD: 120 GB Hyper X

Windows 8.1'in yanına 3 linux dağıtımınıda kuran biri olarak kısaca şunları söyleyebilirim. Benim Linux'dan beklentim, daha seri ve çabuk olmasıydı. Ubuntu'da bunu bulamadım. Nedense Ubuntu bende hantal çalıştı. Mint Cinnamon da ise, performans biraz daha arttı fakat yine ağırlaşmalar hissediliyordu. Şuan Mint KDE kullanıyorum. Linux'dan beklediğim o hız gerçekten belli oluyor. Özellikle programlar ilk açıştan sonra inanılmaz hızlı. Üstelik 5400 RPM'lik HDD'ye kurmam rağmen bu performansı veriyor. Tabi ki arayüz olarak Ubuntu ön plana çıkıyor. Yani görsellik ön planda. Beni Ubuntu'dan soğutan bir diğer neden de, yazılım marketinde paralı ürünlerin olmasıydı. Bence bu Linux mantığına ters. Mint'da ise böyle bir şey yok. Benim tavsiyem, Linux Mint 17 KDE'dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ernuynk -- 1 Ekim 2014; 18:01:18 >

• Bende Sonu Vaio biraz eski bi notebook var

2GB RAM
    NVİDA 8600M GS
    Intel Core Duo 2 2.0Ghz 2.0Ghz

Bu donanıma hangi işletim sistemi iyi olur ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rstemel099

Bende Sonu Vaio biraz eski bi notebook var

2GB RAM
    NVİDA 8600M GS
    Intel Core Duo 2 2.0Ghz 2.0Ghz

Bu donanıma hangi işletim sistemi iyi olur ?

MERHABA.

ilk olarak uygun ram slotu varsa, 2 gb ram takviyesi + işlemci yükseltmesi faydalı olabilir.

Donanım desteği alabilirsiniz. Zaten linux için kişisel beğeni çok önemli ubuntu güncel ve Mint küçük/hızlı

Harici nvidia 8600 M ekran kartı uyumlu olduğu sürece YUKARIDA arkadaşın yazdığı 3 linux dağıtımı birbirinden güzel.

Ben linux' u full hd video / internet ve hızlı açılıp/kapandığı için kullanıyorum. Belki MAC OS gibi laptop PİL 'ine de katkısı olabilir.

• 4 gb ram
    intel core 2 quad cpu q8200 2.33ghz işlemci
    nvidia 9800 gt ekran kartı var en iyi verimi nasıl elde ederim hangisini kullanayım
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.