Şimdi Ara

Linux'da HDD'ki diğer ayrılmış alanlara giremiyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bende windows 8.1 vardı bugün bozuldu açamadım hiçbir şekilde onardım falan olmadı benimde aklıma ubuntuyu kurup gerekli dosyaları alıp
    tekrar format atmak oldu , ubuntuyu düzgün bir şekilde kurdum kurarken win 8.1 in kurulu olduğu c sürücüsünü sildim tekrar oluşturup ona ubuntuyu kurdum sonra
    açtım ubuntuyu.
    Benim oluşturduğum d ve e sürücüsüne bunlar ntfs onları açınca linux ;
    bu resimdeki:http://i.hizliresim.com/JdMRYE.png
    hatayı veriyor.
    Arşivdeki dosyalar çok önemli benim için bir şekilde buraya girip dosyaları almak zorundayım lütfen yardım edin arkadaşlar illa ki ubuntuyla olmak zorunda değil başka nasıl sürücüdeki dosyaları alabilirim bilenler lütfen yardımcı olsun.

Teşekkürler...
     Linux'da HDD'ki diğer ayrılmış alanlara giremiyorum !

• Windows düzgün kapanmamış ya da kapanırken uyku, askıya alma gibi seçeneklerden biri kullanılmış (zten Win8'de varsayılan olarak kapat deyince askıya alıyor). Terminal açıp diski salt okunur olarak bağlamayı deneyebilirsiniz:
    sudo mount -t ntfs-3g -o ro /dev/sda4 /media/pincon/Arşiv
  • _memet _ kullanıcısına yanıt
    Hocam PC galiba aniden kapandı bidaha açılmadı zaten galiba ondan olabilir şimdi reset attım PC ye onu bekliyorum verdiğin kodu deneyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Denedim ama olmadı : fuse: failed to access mountpoint /media/pincon/Arşiv: No such file or directory
    böyle dedi başka nasıl yapabilirim bir şekilde almam gerek.
  • Hata resminde "/media/pincon/Arşiv" görünce öyle bir klasörün var olduğunu düşündüm. Önce bir klasör yaratıp sonra bağlayalım o zaman:
    sudo mkdir /media/1
    sudo mount -t ntfs-3g -o ro /dev/sda4 /media/1
    kardeşim allah razı olsun vallaha girdim , birde bunu yaparmısın, 2 bölüm var dı da birine girebildim diğerinde ki hata da bu :
    Error mounting /dev/sda3 at /media/pincon/D6F4EFE0F4EFC13B: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sda3" "/media/pincon/D6F4EFE0F4EFC13B"' exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0).
    Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
    Failed to mount '/dev/sda3': Operation not permitted
    The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
    Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
    read-only with the 'ro' mount option.

buna da aynısı yapabilir misin ?

Ayrıca açtığımız sürücü de win 8.1 in format dosyası vardı da .iso bunu ubuntu ile usb ye yazmak için program var mı , wine da olur ama kurulum dosyası yok yardımcı olurmusun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pincons -- 23 Ağustos 2014; 2:01:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pincons

kardeşim allah razı olsun vallaha girdim , birde bunu yaparmısın, 2 bölüm var dı da birine girebildim diğerinde ki hata da bu :
    Error mounting /dev/sda3 at /media/pincon/D6F4EFE0F4EFC13B: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sda3" "/media/pincon/D6F4EFE0F4EFC13B"' exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0).
    Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
    Failed to mount '/dev/sda3': Operation not permitted
    The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
    Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
    read-only with the 'ro' mount option.

buna da aynısı yapabilir misin ?

Ayrıca açtığımız sürücü de win 8.1 in format dosyası vardı da .iso bunu ubuntu ile usb ye yazmak için program var mı , wine da olur ama kurulum dosyası yok yardımcı olurmusun ?

Kalıp yazdırmak için birçok program var. Ubuntu'da bildiğim kadarıyla Brasero yüklü olarak geliyor, Brasero'yla yazdırabilirsiniz.

Bu bölümde de aynı mantık, hata çıktısına bakıp kendiniz bile yapabilirsiniz:

sudo mkdir /media/2
    sudo mount -t ntfs-3g -o ro /dev/sda3 /media/2

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.