Şimdi Ara

linux gui yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Linux'a program yazıyorum ancak terminalde çalışan c ler Python lar artık sıkıcı geliyor. Ben kullanıcı arayüzü yapmak istiyorum. Bunun için Visual studio benzeri linux için bir ide var mı? Yardımları bekliyorum. (yazılım geliştireceğim sistem pardus)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yani xwindow'da çalışan program yazmak istiyorsun anladığım kadarıyla. Button vb. widgetleri (kodsuz) görsel olarak kolayca hazırlamak istiyorsun.

Qt'nin ide'i var ama o da kodlarla çalışıyor. Programı normal bir editorle yazmaktan pek farklı değil. Gtk'nın ide'i yok.

C ve Python, terminal(ncurses library) ile sınırlı değildir.

C ile kernel'den xwindow'a kadar her türlü program yazılabilir.

PyGtk library kullanılarak, Python ile gtk arayüzlü programlar yazılabilir.

Ama bunların arayüz tasarımını kolaylaştıran ide'leri yok. Umarım ilerde çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 15 Ekim 2014; 1:05:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdagli1

Yani xwindow'da çalışan program yazmak istiyorsun anladığım kadarıyla. Button vb. widgetleri (kodsuz) görsel olarak kolayca hazırlamak istiyorsun.

Qt'nin ide'i var ama o da kodlarla çalışıyor. Programı normal bir editorle yazmaktan pek farklı değil. Gtk'nın ide'i yok.

C ve Python, terminal(ncurses library) ile sınırlı değildir.

C ile kernel'den xwindow'a kadar her türlü program yazılabilir.

PyGtk library kullanılarak, Python ile gtk arayüzlü programlar yazılabilir.

Ama bunların arayüz tasarımını kolaylaştıran ide'leri yok. Umarım ilerde çıkar.

Aynen öyle.

@ardunyocu Örneğin uzunca bir video, biraz izleyerek bilgi sahibi olabilirsin;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıpçak Beği -- 15 Ekim 2014; 5:07:31 >

• Video faydalı

• ardunyocu kullanıcısına yanıt
    ihtiyacın olan şey qt creator.
    sürükle bırak yöntemiyle buton, label vs ekleyip sinyal-slot mantığıyla altlarını doldurabilirsin.
    kolay ve kullanışlı.
  • Herkese çok teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Kali linux vs Ubuntu ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.