Şimdi Ara

Linux Mint Donanym Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10 -15 yıldır kullandığım windowsa veda edip linuxminte geçmek istiyorum . Yarın PC toplamayı planlıyorum

Sıfırhardiske hiç yanına yöresine windows vs kurmadan direk linux mint kurmayı planlıyorum .
    bazı donanımlarla uyum sorunu yaşayan arkadaşlara çeşitli forumlarda rastladığımdan dolayı ve en son donanım sürücülerini win98 de elle manuel yüklediğimiz ve yine yıllardır tüm sürücüleri otomatik tanıyan sistemleri kullandığım için bir takım endişelerim sorularım var

1. Linuxminthttp://www.linuxmint.com/download.php sayfasyndaki indirme linkinden indirdiğim dosyayı USB ye direk atmam yeterlimi? Hani özelbir başlangıç usb si yapmak gibi bi extra işleme gerek varmıYoksa direk USb ye at root et gitsin açılılyormu ?

2 . Win95 98 hatta sanırımm mileniym edtion da fat 32 kullanırdık sonra NTFS olayına geçildi .Linuxda böyle bir seçim yapılacak dosya sistemi varmı ? sistemde win olmıyacağı için bölümlendirmeyi linuxda yeni başlayan biri yapabilirmi ? huyumdur illa harddiski 2- ye 3 e bölmem lazım

En önemli sorum linux mint ile uyum sorunu yapmayacak sürücüsü mevcut bir anakart tavsiyesi ekran kartı ses kartı eternet gibi donanımlar içinde tavsiye alıcam ancak eyer anakart on bord ekran + ses + eternet olursa belki yatay bir desktop kasa almayı HTPC tarzı TV ünitesi altına yerleştirmeyi planlıyorum hdmi çıkışlı olmalıki hdtv ye bağlayabileyim ayrıca linux mint uydunetin Kablosuz docsis 3,0 modemi ile bi sıkıntı yaşarmı ?
    Birde tüm bu donanımları yüklemek linux kullanmamış biri için sıkıntı olurmu ? sıfır sıkıntıdan bahsetmiyorum kolay olsun isteseydim alırdım bi asus laptop hdmi dan bağlardın tv ye olur biterdi biraz uğraştıracakki zevki olsun............. ancak tırnak içinde yazıyorum " hiç linux kullanmamış? birisi diski biçimlendirsin linux minti yüklesin tüm donanımları tanıtabilsin imkansız" deniyosa vazgeçelim gitsin
    hayır niye böyle detaya girdim evde internet yok yarın kısmetse uydu net bağlatıyorum en azından docsis 3,0 modemi tanıtıp interneti bağlayabilirsem gerisi forumlardan ufak ufak hallolur
    İletiyi düzenle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttnettr -- 18 Eylül 2014; 15:53:09 >

• Ben de Windowsdan geçtim Linuxmint'e. HDD formatını kurulum da seçiyorsunuz. Ext4 falan iyi oluyor diye biliyorum ancak sizde araştırın bence bir. Driver olarak hiçbir şey kurmadım her şeyi kendisi algıladı. Kurulumun partition kısmında istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Ben depo partitionını koruyarak yükledim misal. NTFS'e dosya yazma ve NTFS'den dosya okuma açısından da bir sıkıntı olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Kali linux vs Ubuntu ?
    8 yıl önce açıldı
    Linux Mint Bluetooth sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.