Şimdi Ara

linux mint maceramdan bir kaç satır başı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • önceki yazdığım bir konuyu bilenler bilir: bir şekilde kafam bozuldu lanet olsun korsan windowsa da korsan mp3 arşivine de film arşivine de deyip bastım formatı mekanizmaya,

sonuç: elimde linux mint 17 yüklü bir makine....

ardından temizliğe giriştim tabi: telif haklarıyla korunan ne kadar materyal varsa temizledim hard diskten

ki: bunun boyutu sanırım 1 TBa yakın.... 600 GB küsürü epey esaslı diskografilerden oluşan müzik arşivi... 10 yılın el emeği göz nuru derdim ama değil tabi.... sadece indirme kısmı öyleydi..17 GBlık bir resim eğitim videosunun 52 partlık dosyalarını tek tek indirdiğim bilirim.... her indirme sonrası da modemi bir aç kapa.....

sonuçta hard diskimde bir adet orijinal bana ait cd2den riplediğim goran bregoviç albümü, aynı şekilde bir adet chopin albümü, ve de pilli bebek'in behzat ç. müzikleri albümü....

yükleme sonrasında da hiç bir sıkıntı çekmedim: nvidia ekran kartımı (yadigar 8400GS) kendisi tanıdı tek tıklamayla sürücüyü yükledi...

oracle java re yi yüklemek istedim, openjre falan bir yere kadar diyorlar, sitesinden tar.gz arşivini indirip terminale bir kaç şey yazarak yükledim (ki bunu yapmak hiç de zor bir şey değil, internette nasıl yapıldığını anlatan makaleler var, adım adım nasıl yapıldığını anlatmışlar, bir lise mezunun yapamaması şaşırılacak bir durum olur... adam demiş ki: terminal aç, cd bilmem ne /home/user name / Downloads yaz enterla, ardından mkdir bilmem ne yaz enterla falan filan... resmen yol tarif etmiş.... o kadar da zor değil....

zaten ikisini de yükledikten sonra geriye bir şey kalmıyor.... sadece istediğiniz programları synaptic veya software managerdan tek yıkla indiriyorsun...

( niye clementine varsayılan media oynatıcı değil anlamadım, teessüf ederim bu konuda)

ardından chrome yükledim, google earth yükledim.... // bu konuya dikkat: eğer google earth web sitesinden deb dosyası indirip yüklediyseniz panoramio fotoğrafları kesinlikle açılmıyor, sadece beyaz bir kare görünüyor fotoğraf olması gereken yerde ve araştırmalarıma göre de belirli bir çözümü yok, şayet .bin dosyasını indirip yükleme şekline göre yüklerseniz o zaman panoramio fotoğrafı sorunu falan kalmıyor ancak .bin dosyası 2013 sürümü, sanırım 6. sürüm oluyor, 7 değil!!!//
    dropbox, skype, steam yükledim, audacious yükledim, gparted da yüklü değil onu da yükledim....
    psensor yükledim, ne kadar cpu ne kadar ram harcıyorum en önemlisi ne kadar ısınıyor mekanizma onu görüyorsun...
    basit de olsa oyun yüklü değil, hearts falan filan yükledim, epey değişik ve güzel zeka oyunları var.....

bütün fontları font ayarlarından ubuntu olarak ayarladım, görüntü epey güzel oldu, ubuntu font yazılara çok güzel yakışıyor, firefox ile chrome dan bile font ayarlarını ubuntu fontu yaptım.... görsel efektleri direk kaldırdım, pek gerekli değil gibi, kımıl kımıl pencereler açılırken kapanırken falan....

hp marka yazıcımı deli tanıdı: taramada yazdırmada en ufak sorun yok: yazıcı ekle dedim, zaten marka modeli direk tanıdı, tamamdır dedim... babamın lise fotoğraflarını tarayıp facebook'una yükledik....

clementine ile ipoda mp3 attım, tek handikabı playlist oluşturamama idi, ipodda sadece album artist olarak görebiliyorsunuz müzikleri, o da geride kaldı zaten müzik falan kalmadı....

sistem tıkır tıkır çalışıyor maşallah.... en ufak ısınma, zorlama, kasma, açılmama, yavaş açılma, renk sorunu, bir şeyleri ters yapma yapamama sorunu yok.... olmasın da inşallah....ses kalitesi çok çok güzel, hd videolarda youtube'da en ufak sorun yok....elimden gelse 3 - 5 bağış yapmayı bile düşünüyorum....

benim gibi işi sadece internette sörf olan, basit dökümanlar hazırlayan, (ki libreoffice işini gayet sağlam yapıyor bu konuda) internetten radyo dinleyen, öyle ahım şahım aman aman spesifik programlar kullanmayanlar için, gayet güzel, çok çok güzel.... alışma süreci diye bir şey bile yok.... bildiğiniz pencere var bunda da...

şimdilik bu kadar...

herkese hayırlı, sorunsuz günler.... kolay gelsin

• Ben de genelde mint kullanırdım ta ki deepin ile tanışana kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google Earth panoromik fotoğraf sorunu için buradaki düzeltmeyi uygulamayı deneyin.
  • bende splashtop os var.Vaio nun yanında geldi (quick web accessama sizde indirebilirsiniz. İşletim sistemi 1 saniyede açılıyor yalnız sadece internete giriyor. Mesala sadece e postalarınıza bakmak için windows başlatmanıza gerek yok hatta bunu spashtop os yazıyorum. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

Ben de genelde mint kullanırdım ta ki deepin ile tanışana kadar

güzelmiş, bir ara live usb yapayım da deneyeyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.