Şimdi Ara

Lise Önerisi - 496 civarı OYP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Manisa'da yaşıyorum. 6. sınıfta 495, 7. sınıfta 497 aldım. Bu yıl da 495-496 arasında bir puan gelecek. 9 gün sonra sınav sonuçları açıklanacak. Tercihlerle ilgili az çok kafamda bir şeyler şekillendi ama yine de yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdilik aklımda olan liseler: Galatasaray Lisesi, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sayısal okumak istiyorum, o yüzden Galatasaray'ı pek önermiyorlar. Ayrıca Galatasaray'ın YGS-LYS başarısının çok iyi olmadığını söylüyorlar. Galatasaray'da iyi bir sayısal eğitim alabilir miyim? YGS-LYS başarısı okul seçiminde önemli bir faktör müdür?

Ayrıca daha dün döndüm İstanbul'dan. Okulları görmeye gitmiştim. Galatasaray'ı bana gezdiren bir abi vardı. Yurtları dolaşırken dedi ki: "Kurayla gelen 50 beleşçinin içinde alkol alanı olur, sigara içeni olur..." Aslında abi orada "hap alan, uyuşturucu kullanan" da diyecekti de, dolaşırken yanımızda başkaları da vardı diye söylemedi bence. En azından abini söyleyişinden ben onu çıkardım. Bu konuda bilgili olanlardan da yardım istiyorum.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İstanbul Erkek Lisesi'ni de gezdim ama orası hakkında bana bilgi veren olmadı. Anladığım kadarıyla oraya daha çok sayısalcılar giriyormuş. İstanbul Erkek Lisesi ile ilgili her türlü bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

Bahçeşehir de çok iyi bir okul gibi görünüyor. Ayrıca çok iyi puanla öğrenci alıyor. Çok sayıda laboratuvara sahip ve uluslararası olimpiyatlarda başarı yakalamış. Bahçeşehir hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olsun lütfen.

• galatasarayda öyle bir olay varsa her okulda olur bence o.özgür can eren matematik olimpiyatlarında dünya 1. olduğuna göre galatasaraydan da iyi sayısalcılar çıkıyor.her şey sende bitiyor yani.ayrıca manisada yaşadığına göre izmir fen lisesi tarzı yerlere de bakmalısın bence.oralardan da iyiler çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black* -- 4 Temmuz 2012; 0:27:45 >
  • Her ne kadar İnternette: "Sayısal okuyacaksan GSL'ye gitme." deseler de, Boğaziçinden mezun olan kuzenim ve GSL'yi bana gezdiren abi bana sayısal okuyabileceğimi söyledi. Siz de öyle söylüyorsunuz. O halde GSL de seçeneklerim arasına giriyor. Ayrıca herkes GSL'nin prestijinden bahsediyor.

Birkaç gün sonra İzmir Fen Lisesi'ni de gezeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yldrm1905 -- 4 Temmuz 2012; 11:41:25 >
  • Galatasaray veya i.e'ye secersen ileride iş yasamindada guzel bir tablo olur.Bu liseler sadece sana egitim vermekle kalmaz ileride bazi seyleride guvenceletmeni saglar.Bence; galatasarayi sec.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tutarsa bahçeşehire git derim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_51501131/tm.htm özellikle en altta ki mesajı oku.
  • Yurtta kalacaksan en iyi koşullara sahip olan açık ara Bahçeşehir...

Ardından İEL ve sonda da GSL... (10 üzerinden 9-5-4)

Eğitim açısından Bahçeşehiri yüzeysel bildiğimden yorum yapmam doğru olmaz, ancak oldukça nitelikli olduklarını söyleyebilirim...

Ancak İEL ve GSL yi karşılaştırdığımda İEL çok daha önde...

"Camia" açısından karşılaştırdığımızda GSL açık ara önde,İEL daha geriden takip etmekte...

Bahçeşehirin bu konuda esamesi okunmaz, çünkü daha 2. mezunlarını veriyor...

Bunlar görünen unsurlar...

Seçimini yönlendirecek olansa senin geleceğe bakışın...

Eğer OYS puanı ise amaç (sınavın yeni ismini bilmiyorum sürekli adı değişiyor, kastettiğim üniversite kazanma puanın) en yakın anadolu lisesine de gitsen, bu okullara da gitsen arada puan olarak pek fark olmaz... Boğaziçine değil de ODTÜye girersin misal...

Oysa ki 5 seneni vereceğin bu okullar sana bir kimlik, hayata bakış daha geniş düşünebilme yetisi kazandırmalı...

Bu ülkede "ekol" sayılabilecek 3 "lise" vardır...

Robert kolej, GSL ve İEL...

Üçü de farklı zeminde kişiyi etkiler ve şekillendirir...

Amerikan, Alman ve Fransız ekolü...

Bahçeşehir fen ise sana yurtdışında eğitimin kapılarını açar...

Dolayısıyla senin geleceğe bakışın bu unsurlardan hangisine yakınsa, o okula git...

İnan seçimin ne olursa olsun pişman olmazsın...

• quote:

Yurtta kalacaksan en iyi koşullara sahip olan açık ara Bahçeşehir...

Yurt konusunu biraz daha detaylı anlatabilir misiniz?

quote:

Eğer bilgi sahibiyseniz rica etsem bana bu 3 okulun da yurtdışı olanaklarını anlatır mısınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yldrm1905

quote:

Yurtta kalacaksan en iyi koşullara sahip olan açık ara Bahçeşehir...

Yurt konusunu biraz daha detaylı anlatabilir misiniz?

quote:

Eğer bilgi sahibiyseniz rica etsem bana bu 3 okulun da yurtdışı olanaklarını anlatır mısınız?

İEL ve GSL yi gezdiğini yazmışsın...

Dolayısıyla fikrin var...

Bahçeşehir erkek yurdu 2 kişilik odalar...

Bir nevi otel konforu...

Görevliler yatakları topluyor, çarşaflar değiştiriliyor vs vs...

Okulun sitesinde fotoları görebilirsin...

İEL de yurt odaları ilk seneler 8 kişilik... Ranza tarzı... 2 oda geçişli kimilerinde...

Sınıf yükseldikçe daha az yataklı odalara geçiş yapabiliyorsun...

Son 2 sene zaten çoğu öğrenci rahat çalışabilmek için ev tutma hamlesini araştırıyor(muş)... (Öğrencilerin söylediği bu)

Gördüğün için yazmama gerek yok...

GSL de ise koğuş tarzı tek kişilik yatak ve 24 kişilik bir "oda"...

Sonuçta Bahçeşehir özel bir okul... Öğrenciden istenen derslerine odaklanması, diğer tüm sorunları görevliler çözüyor... İEL ve GSL de ise bu sorunları ve artı yönetimin baskılarını öğrenciler kendi aralarındaki dayanışma (ve bazen rekabetle) çözüyor... Son tahlilde ikisi de DEVLET okulu...

Yurtdışı olanakları konusunda tek diyeceğim iş öğrencide (veya ailesinin maddi durumunda) bitmekte...

• quote:

Manisa'da yaşıyorum. 6. sınıfta 495, 7. sınıfta 497 aldım. Bu yıl da 495-496 arasında bir puan gelecek. 9 gün sonra sınav sonuçları açıklanacak. Tercihlerle ilgili az çok kafamda bir şeyler şekillendi ama yine de yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdilik aklımda olan liseler: Galatasaray Lisesi, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi.

Sayısal okumak istiyorum, o yüzden Galatasaray'ı pek önermiyorlar. Ayrıca Galatasaray'ın YGS-LYS başarısının çok iyi olmadığını söylüyorlar. Galatasaray'da iyi bir sayısal eğitim alabilir miyim? YGS-LYS başarısı okul seçiminde önemli bir faktör müdür?

Ayrıca daha dün döndüm İstanbul'dan. Okulları görmeye gitmiştim. Galatasaray'ı bana gezdiren bir abi vardı. Yurtları dolaşırken dedi ki: "Kurayla gelen 50 beleşçinin içinde alkol alanı olur, sigara içeni olur..." Aslında abi orada "hap alan, uyuşturucu kullanan" da diyecekti de, dolaşırken yanımızda başkaları da vardı diye söylemedi bence. En azından abini söyleyişinden ben onu çıkardım. Bu konuda bilgili olanlardan da yardım istiyorum.

İstanbul Erkek Lisesi'ni de gezdim ama orası hakkında bana bilgi veren olmadı. Anladığım kadarıyla oraya daha çok sayısalcılar giriyormuş. İstanbul Erkek Lisesi ile ilgili her türlü bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

Bahçeşehir de çok iyi bir okul gibi görünüyor. Ayrıca çok iyi puanla öğrenci alıyor. Çok sayıda laboratuvara sahip ve uluslararası olimpiyatlarda başarı yakalamış. Bahçeşehir hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olsun lütfen.

/>

Bu GSL öğrencilerini aynı "abi" mi gezdiriyor yav, bana da aynı şeyleri anlattı herif Halı saha muhabbetini duydun mu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bu GSL öğrencilerini aynı "abi" mi gezdiriyor yav, bana da aynı şeyleri anlattı herif Halı saha muhabbetini duydun mu

Evet, onu da duydum. Ama benim sonucumda 1 türkçe boşu fazla göründüğü için Türkiye sıram gerilere kaydı. Artık GSL'ye girmem zor.
  • ben bahçeşehire giderdim
  • quote:

Manisa'da yaşıyorum. 6. sınıfta 495, 7. sınıfta 497 aldım. Bu yıl da 495-496 arasında bir puan gelecek. 9 gün sonra sınav sonuçları açıklanacak. Tercihlerle ilgili az çok kafamda bir şeyler şekillendi ama yine de yardımcı olursanız sevinirim.

/>

BAHÇEŞEHİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickki minaj -- 17 Temmuz 2012; 18:08:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.