Şimdi Ara

LM317 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lm317t den teoride 1.5 amper soğutucu ile akım alabileceğim yazıyor datasheet te fakat 1.5v ta 0.25a akım üzerine bir türlü çıkartamadım entegreyi. bilgisi olan arkadaş var ise yardımcı olursa sevinirim.

• Giriş ve çıış voltaj farkın yüksekse 1.5 amper çıkış veremiyor.

Giriş ile çıkış voltajı farkı 15 volttan düşükse 1.5a verebilir. Yüksekse durum değişir.
  • giriş 5 volt,3.3v,12v ile denedim ama bir türlü alamadım 1.5a değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasirga_ -- 18 Nisan 2015; 22:56:40 >
  • Daha önce kullandığımda hiç akımı dert etmeden bağlamıştım sorun olmamıştı. Regülatörde koruma için akım limitleme özelliği var belki buna takılıyorsundur.
  • basit bi örnek verebilir misin nasıl limite takılıyorum?
  • Enerji kaybı diye bir değer daha var ama nelere bağlı bilmiyorum o maksimum seviyeye ulaşınca limite takabilir. Aynı regülatorde akım ayarlama öelliği de var şemanda bir fazlalık olabilir.
  • Enerji kayıpları
    Güç kaynağının yetersizliği
    Komponentin kalitesiz oluşu gibi..
    Birçok etken buna sebep olabilir,farkı firmanın ürettiği lm317t deneyebilir yada işi şansa bırakmayıp to-3 kılıflı k modeli kullanabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında takıldığım kısım şu. 12V giriş ile 6V çıkış ayarlarsam 1A alabiliyorum yaklaşık. Ama çıkış voltajını düşürdükçe çıkış akımı da düşüyor. Voltaj kayıpları ve termal kaybı dikkate alınca girişe 5v verip çıkışı 1.5v a sabitleyince yine de 0.25-0.30a alabiliyorum 12v giriş 5v çıkışla da benzer akım verebiliyor tek değişen soğutucudaki sıcaklık tabiki. @VRMS bende komponent kalitesi konusuna takıldım belki de bütün olay kalitesiz oluşudur. Aslında bana 1.5v 1a civarı çıkış verebilecek başka bir entegre önerin olur mu ?
  • 1,5v cıkıs alırken baglı olan yük nedir.Cikisi 1,5 v yapip 1om direnc bagla bakalim ne olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LM2596 gibi bir switch mode voltage regulator kullanabilirsin. çıkış voltajı düşürüldükçe verimlilik azalıyor. Ama bu entegre 3A çıkış verebildiği için işini görür bence.
  • bugün yeniden aldım lm317 ve bu defa aynı devre 0.5a ya kadar yaklaştı. bariz bir şekilde diğer aldığım seri lm317 ler kalitesiz imiş. elimde 1ohm direnç yok neyazık ki. ni-mh pil şarj etmeye çalışıyorum aslında bu noktada da her türlü öneriye açığım. tek hücre şarj edebileceğim hızlı bir şarj devresi arayışındayım.
  • Selamlar dostum. Acaba çıkış voltajını sabit mi yapmak istiyorsun yoksa ayarlanabilir mi? 317T olduğuna göre sanırım ayarlı istiyorsun. Biraz bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım. Alternatif olarak LM1117L3 kullanabilirsin. Eğer sabit istiyorsan 78xx serisinin 1,5 A. çıkışlı olanları var onları kullanabilirsin.

Ayrıca Maxim DS2710 entegresi (nimh şarj entegresidir) de işine yarar.
  • notimportantali N kullanıcısına yanıt
    sabit çıkış istiyorum aslında tek hücre ni-mh hızlı şarjı için. ds2710u bilmiyorum türkiyede bulma şansım var mı ?
  • kasirga_ K kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum dostum internette aradım yok sanırım, yine de şansını dene derim , ben hastabaşı monitörde görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam. O olmazsa ona benzer LTC4060 var. Bir de MAX 712 ve MAX 713 entegreleri var, bu üçü de ni-mh hızlı şarj için. Umarım içlerinden birini bulabilirsin.
  • notimportantali N kullanıcısına yanıt
    Sorun LM 317 de değil bence. Senin şarj etmeye çalıştığın pil şarj olurken daha fazla akım çekmiyor.Pilin kaç mA'lık olduğunu yazmamışsın.Özellikle eski pil ise iç direnci yükselmiş olabilir,ve şarj olurken az akım çeker.
  • ekrem3457 kullanıcısına yanıt
    gp nin 2200 mah lik pilleri ve yeniler. kendi hızlı şarj aleti 2 saatte dolduruyor. dolayısı ile iç dirençleri yüksek değil.
  • Bugün yeni lm317 ile denedim ve 1 ohm direnç ile 0.9A güç verebiliyor 1.48V için ama pili şarj etmeye çalıştığımda pil 0.11A akım çekiyor. işin garip tarafı piller gp nin kendi şarj aletine 0.8A ile 1A civarı akım çekebiliyor.
    sanırım bu şarj olayı lm317 ile olmayacak. ama merak ettiğim bu lm317 neden pile o akımı veremiyor neyi atlıyorum?
  • Çünkü GP nin şarj aleti 0.8 amperi sabit tutarken bir yandan da gerilimi yükseltiyor. V=I.R
    Piller GP nin şarj aletinden 0.8 amper çekerken pil üzerindeki gerilimi ölçün.
    Daha sonra sizin LM317 li devreden piller 0.11 amper çekerken pillerin üzerindeki gerilimi ölçün bakalım aynılar mı?
    Bence değiller.
  • Pil şarj aleti pwm yöntemi ile şarj eder,LM317 nin çıkışı ise düz dc gerilimdir.Şarj aleti çok kısa aralıklarla olması gerekenden fazla gerilim vererek pilin üzerinden daha fazla akım geçirerek daha hızlı şarj olmasını sağlar.Bu işlem pillerin için çok zararlıdır çok fazla ısınmasına neden olur.
    Bu sebeple yok bir saatde yok iki saatde şarj hiçde düşündüğün gibi iyi birşey değildir.
    Bu konu hakkında yüzlerce sayfalık bir konu var,geçen sene bir hafatmı ayırıp baştan sona okumuştum.Şarjlı pillerle meşguliyeti olanların okumasında fayda var.

http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_141/f_//tm.htm#57249299

• ekrem 3457 arkadaşım çok doğru yazmış , şarj edilebilir bataryaları hızlı şarj etmek acelesi olanlar içindir ,batarya ömrü bakımından sakıncalıdır . sağlıklısı batarya amperinin %10 -15 kadarıyla amper değerde şarj etmek hem bataryanın deşarj kapasitesi açısından hem ömrü açısından sağlıklıdır.
    Batraylarınız sağlammı , yere düşen ,darbe alan Nİ-Cd & Ni-Mh bataryalar zarar görür . yanlış ölçüm alırsınız .

size tavsiyem GP yeni çıkardığı ReCyko bataryalarını kullanmanız . inanılmaz performans farkını göreceksiniz . ( doğru şarj edildiği takdirde )
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.