Arkadaşlar ben klavyeyi yılbaşında aldım ancak gün geçtikçe gösterge %100'den %20'lere kadar indi ama bir türlü kendi kendine şarj olmadı bütün gece ışık altında da bıraktım ama yine de nafile. Acaba klavye arızalı mı yoksa ben mi bir türlü şarj edemedim anlayamadım. On/Off düğmesini açık bıraktım da denedim olmadı bu akşamda kapalı olarak denicem yine olmazsa bi sıkıntı olduğunu düşünücem. Nasıl şarj edilebildiğini bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi??
Düz ışığın altında 1 gün beklettiysen kesinlikle şarj olması lazımdı. Problem var muhtemelen.
bende klavyeyi 24 Ocak'ta aldım ve kullanıyorum şuanda %86 da şarjı ve pek dolmuyor geceleri oda ışığında 16-20 lüx kadar ışık alıyor gündüzleride açık havalarda ancak 30-35 lüx kadar ışık alıyor, karanlık bir evim olduğundan dolayı... bu sabah itibariyle daha çok ışık gerekli uyarısı almaya başladım programda.. anladığım kadarıyla düzgün şekilde şarj olabilmesi için en az 100 lüx değerinde ışık olması gerekiyor.
işin ilginç tarafı gündüzleri bilgisayar işte olduğum için 10 saat kadar kapalı duruyor ve bu sırada klavyenin düğmesini kapalı konumda tutuyorum ve 10 saat içerisinde %1 lik bir artış bile olmuyor pilde.. yeni bir teknoloji bakalım ne zorluklar açacak başımıza söylenildiği gibi 3 aylık pil ömrünede inanmıyorum 12 günde %14 lük bir pil kaybı söz konusu,
gelişmelerden haberdar ederim
sevgiler.
evet görüldüğü üzere şarjım %53 e kadar düşmüş durumda ve günde sadece 2-3 saat kadar kullanılıyor, ışık miktarı resimdeki gibi 20-30 lux civarında ve oda ışığı ile şarj olur denen klavyenin bu ışık ile şarj olması imkansız görünüyor
Gece lambada bile şarj oluyor.
Acaba klavyenin pili değiştirilebiliyor mu? Mesela olmaz ama pile bişeyler oldu bozuldu :D değiştirilebiliyor mu ??
quote:
Orijinalden alıntı: BrainDamaged
Gece lambada bile şarj oluyor.
grafikte görüldüğü gibi sadece 1 kere şarj olur gibi yapmış %2 lik bir kısmı dolmuş daha sonra hiç şarj olmamış. genelde akşam 9-10 a kadar evde yokum ve gündüz klavyeyi kullanan kimse yok yani 10 saatten fazla bir süre yaklaşık 30 lux ışık alıyor ve %1 oranında dolmuyor pili bunu anlamış değilim.. sizde kendi grafiklerinizi paylaşırmısınız ne kadar ışık alabiliyorsunuz falan gibi mesela şuanda odamın ışığı kısık bir şekilde yanıyor ve 11 lux ışık alıyor milim şarj olmadığına o kadar eminimki...
@ByDamage
klavyenin pili değişebiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ByDamage
Acaba klavyenin pili değiştirilebiliyor mu? Mesela olmaz ama pile bişeyler oldu bozuldu :D değiştirilebiliyor mu ??
Evet, değiştirilebiliyor.
benim gibi şarj sorunu yaşayanların oluşturduğu bir başlık, biz bu klavye ile daha çok uğraşacağız gibi görünüyor...
Kardeş ürün sende mevcut mu yada bu bilgiye nereden ulaştınız.Söylerseniz çok aydınlatıcı olacağına inanıyorum :)
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: BrainDamaged
quote:
Kardeş ürün sende mevcut mu yada bu bilgiye nereden ulaştınız.Söylerseniz çok aydınlatıcı olacağına inanıyorum :)
klavyenin arkasında kuçuk bir kapak var içerisinden 3v luk yassı ve şarjlı saat pili çıkıyor, bunu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Peki teşkkürler.Yani bu küçük pillerin şarj olanları mevcut yani :D
quote:
Peki teşkkürler.Yani bu küçük pillerin şarj olanları mevcut yani :D
bide şarj olsa keşke....
evet en son 12 şubat tarihinde ekran görüntüsü koymuştum o zamandan bu zamana şarjı bu seviyeye geldi... artık bu dakikadan itibaren bu klavyeyi kesinlikle tavsiye etmemeye başladım.kesinlikle alıp paranızdan olmayınız.
quote:
Orijinalden alıntı: MaedHrOS
evet en son 12 şubat tarihinde ekran görüntüsü koymuştum o zamandan bu zamana şarjı bu seviyeye geldi... artık bu dakikadan itibaren bu klavyeyi kesinlikle tavsiye etmemeye başladım.kesinlikle alıp paranızdan olmayınız.
Ben de iki klavye arasında gidip geliyordum. 1.K750 yani bahsi geçen klavye 2. ise K800 illuminated klavye ki sanırsam k800 alcam gibi bu halde.İyi ki burasını okumuşum yoksa k750 alacaktım...
bol bol ışık olan alanda günde 10 saat klavyeyi kullanıyorsunuz piliniz hiçbir zaman bitmeyecektir, ama az ışık olan yerde bide sadece gece kullanıyorsanız, özelliklede benim gibi oyun oynuyorsanız klavye bu şekilde kullanılıyor. oyun oynarken inanılmazın üstünde bir pil sarfiyatı oluşuyor.
zaten benimde almaktaki il amacım oyun oynamak için.Demek istediğim laptubu hdmi ile 42 inç led tv'ye bağlıyorum ben amma oyun oynamak için uzaktan wireless klavye lazım,kablosuz mousem var(razer mamba) sadece klayve eksik bakalım napsak...harı konu açılmışken sormakitediklerim: 1-klavyenin üzerinde numlock,capslock ve scroll lock turşlarının ışıklrı yokmuş sanırsam ve bunun eksi olarak kabul ediyormusunuz? 2-Bilek dayama yeri yok klavyede bu da size göre eksiklik mi? 3-klavye tr klavyemi?yani ğ,ü,ş,i,ö,ç harfleri yazıyor mu?yani türkçe harfler varmı tuş olarak...Bu arada enter tuşu büyük mü?
quote:
Orijinalden alıntı: marseltalon
zaten benimde almaktaki il amacım oyun oynamak için.Demek istediğim laptubu hdmi ile 42 inç led tv'ye bağlıyorum ben amma oyun oynamak için uzaktan wireless klavye lazım,kablosuz mousem var(razer mamba) sadece klayve eksik bakalım napsak...harı konu açılmışken sormakitediklerim: 1-klavyenin üzerinde numlock,capslock ve scroll lock turşlarının ışıklrı yokmuş sanırsam ve bunun eksi olarak kabul ediyormusunuz? 2-Bilek dayama yeri yok klavyede bu da size göre eksiklik mi? 3-klavye tr klavyemi?yani ğ,ü,ş,i,ö,ç harfleri yazıyor mu?yani türkçe harfler varmı tuş olarak...Bu arada enter tuşu büyük mü?
oyun gayet güzel oynanıyor, yazılımıda çok zengin oyun oynarken caps lock vs gibi tuşlara yanlışlıkla basmamak için kapatabiliyorsunuz, keza windows tuşuda görev dışı bırakılabiliyor. sorularınıza gelince.
1 - evet klavyenin üzerinde tuşların ışıkları mevcut değil ancak yazılımı kurarsanız ekranda OSD olarak görebiliyorsunuz açık yada kapalı olduğunu beni çok rahatsız etmedi yalnız şu durum var oyun oynarken yanlışlıkla caps lock a basmışsanız ısd çalışmadığı farketmiyorsunuz ve oyun içinde arkadaşlarınıza yazarken genelde büyük harf yazmış oluyorsunuz :D 2 - bilek dayama hadiseside 2-3 gün içerisinde alışılıyor, şahsen bileklerimi hep masaya dayayarak çalıştığım için buda bende bir eksiklik olarak algılanmadı.
3- klavyenin Türkiye' ye gönderilen modelinin enter tuşu büyük ve tuş dizilimi Türkçe Q, yani türkçe hafler yerlerine yerleştirilmiş durumda.
Geçenlerde Vatan' da gordum bu neymiş dedim arkadaşlara solar enerji dedi şaşırdım kaldım
Aba K750 klavyenin arkasına takılan o küçük pillerin şarj olabilenleri var mı
evet klavye 1 hafta hiç kullanılmadı olduğu yerde durdu %44 de bırakmıştım şarjı aynen öyle kalmış gece/gündüz hiç şarj olmamış...haftasonu biraz kullandım şu anda %19 da..bu akşam bitirip sabah kapının önüne koyarız artık