Şimdi Ara

Loot 2.0 ve yeni gelen Elemental Damage Kavramı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında bazı arkadaşlar arasında acaba silah'ı etkiliyor mu, diyelim ki silahta elemental damage (ED) var, bu yeni gelen damage nasıl etkiliyor vs gibi konulara açıklık getirmek için bu konuya açtım. Umarım yardımcı olabilir.

<element> skills deal X% more damage

Loot 2.0 ile birlikte herkesin fark edeceği bazı silahlarda ve zırhlarda ED affix'i ilave edilmiş. Aslında bazı durumlarda tam istediğimiz gibi çalışsa da bazı durumlarda farklılık göstermekte ve beklediğimizden farklı etkiler yaratmaktadır.

Anlaması o kadar da zor değil, o elemente ait damage yaptığınızda, onun damage'ini belirtilen yüzde oranında artıyor.

Fire skills deal 10% more damage

Kullandığınız fire spell'lerin vurma oranı 100 iken 110 oluyor. Başka bir silahta da olsaydı diyelim ki %15, o zaman 110+15 = 125 olacaktı. Kısaca direk yüzde olarak değil (110x1.05=126.5 değil), yüzde puanı olarak arttırıyor (%125).

Aslında bayağı kuvvetli bir affix, özellikle bracer'da %15'e kadar ED arttırabilirsiniz. Bu da kullandığınız büyülere göre maksimum olan %6 crit'ten daha fazla damage artışı sağlayabilir.

Örnek:http://us.battle.net/d3/en/class/barbarian/active/earthquake, bu özellike %2600 silah darbesini ateş darbesine çeviriyor. Eğer ED'niz fire ve %10 oranında arttırıyorsa, artık earthquake'le %2600x1.10 = %2860 vurmaya başlıyorsunuz.

Bu kısmı kısaca özetlersek, bence ED olayı crit vurmaktan daha iyi bir istatistik haline gelmiştir. Bir de bu durum tabi ki dps'inizde görsel bir büyüme yapmıyor. Ama dolaylı olarak daha fazla damage yapıyorsunuz.

Şimdi asıl soru, bazı silahlarda bir de ED olabiliyor. Bunlar da silahın dps'ine eklenerek karşımıza çıkıyor. Peki bunlar spell'leri etkiliyor mu?

Örneğinhttp://us.battle.net/d3/en/artisan/blacksmith/recipe/griswolds-perfection bu silahı ele alalım, hem damage, hem de fire damage var üzerinde. Diyelimki dünyanın en iyi Griswold's Perfection'ına sahibiz, Silahımızın özelliklerinde ne olacak;

Damage – 1367-1882 (1.4 Attack Speed ile 2274.3 dps)
    Fire Damage – 1199 – 1490

Burda aslında bu damage’e fire damage eklenmiş hali olduğunu unutmamamız lazım. Yani fiziksel olarak damage 1367-1199 =168 ve 1882-1490=392. Yani 168 ila 392 arasında fiziksel damage var eğer her şeyin en iyi şekilde rolladığımızı düşünürsek. Geriye de 1199 ila 1490 arasında fire damage kalıyor.

Physical Damage -- 168 ila 392 (280 ortalama)
    Fire Damage -- 1199 ila 1490 (1344.5 ortalama)
    Toplam Damage -- 1367 ila 1882 (1624.5 ortalama)

Eğer Griswold’s Perfection kullanıyorsanız, fire damage olmayan bir büyü kullandığınızda attığınız büyü türünde damage yapacaktır her ne kadar silahta fire damage olsa da. Yani silahın fire damage olması sizin fire olmayan diğer büyülerinizi ve skillerinizi kötü yönde etkilemez.
    Burdaki en büyük ayrıntı physical damage’ler (PD) için geçerli; diyelimki Barbarsınız ve Rend kullanıyorsunuz. Rend sadece PD vurur. Elinizde bu silah var ve PD bu silahtan ne kadar faydalanıyor veya nasıl oluyor?

http://us.battle.net/d3/en/class/barbarian/active/rend

Rend, Barbar'ın populer skill'lerden biridir. Mesela elinizde de bahsettiğimiz silah var. Rend’in açıklamasında “1000% weapon damage as physical” yazar. Yani silahınızın damage’inin 1000%’sini physical olarak vurması anlamına gelir. Burda aslında direkt olarak 1624.5 silah damage’ini almasını bekliyorsunuz, fakat o şekilde değil, işte burası ilginç olan kısmı. Burada her ne kadar physical yazsa da, silahınızda fire damage olduğu için, 1344.5 damage’ini fire’dan alacak, 280 ortalama damage’ini de physical’dan alacak. Yani diyelim elinizde 15% fire damage arttıran bir zırh var. O zaman 1344.5 damage %15 oranında artacak ve Rend’iniz artık daha çok vurmaya başlayacak her ne kadar Rend physical damage olsa da… Diyelim Physical Damage % arttıran başka bir zırhınız var durum aynı şekilde 1000% olan damage Physical Damage %’si kadar artmayacak, sadece silahtan gelen 280 ortalama damage’in silah üzerindeki %’si oranında artacak, şöyle ki;
    280/1624.5 x 100 = %17
    1344.5/1624.5 x 100 = %83
    Yani 10% Physical damage arttıran bir silah, efektif olarak Rend’in damage’ini;
    0.17x1.10 – 0.17 = 0.017 oranında veya %1.7 arttıracak.

Bu bir bug mı yoksa özellikle mi böyle yapıldı bilinmiyor. Fakat durum bu şekilde şu anda.

Kısaca silahları alırken ve eğer physical vuran skilleriniz varsa bu ayrıma dikkat edin...

Başka sorular varsa cevaplayabilirim.

• Teşekkürler bilgilendirme için.
  • ben okurken bile anlamakta zorlanırken; sen olayı yazmış ve çok net açıklamışsın tebrik ederim :D
  • Bu olaya Rune'larda dahilmi acaba. Mesela bracers'ımda yüzde 19 holy damage var. Mantra of Conviction'daki Submission yüzde 38 Holy Damage veriyor, acaba etklirmi ?
  • Submission %38 weapon damage'i holy olarak vuruyor. Bracer'ındaki 19% damage senin vuracağın damage'i %19 arttıracaktır.

Diyelim silahın 263 vurdu. %38'i 100 eder. %19 daha arttırırsan 119 vurursun ekstradan. Yani %38+%19 gibi düşünme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 20 Mart 2014; 9:51:53 >
  • Bilgilendirme için teşekkürler.
  • Anladım hocam cevap için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Chc+Chd yerine, Atak hızı+element/ham hasar dayatılmış durumda. Artık eskilerden düşmediğini varsayarsak bu bir alternatif de olmadı. Halbuki eski durum devam etse idi oyuncular açısından farklı sistemler üretibilir ve daha zengin bir oyun olurdu.
  • Eline sağlık Oray.Faydalı bir konu olmuş.
  • peki benim silahımda holy damage var. ama ben fire damege skill kullanıyorum. o zaman nasıl olacak.

Skill: Call forth a swarm of fiery bats to burn enemies in front of you for 425% weapon damage as Fire.

bracer da %10 fire damage var.

silah ise şöyle: 1304 DPS ---- 790 - 1073 Damage ---- 743 - 884 Holy Damage --- 1.40 AS

Şimdi skill %425 Weapon damage vuruyor. Yani 1304 ün %425 i doğru mu?

Bracerdan gelen bu %10 ise yukardaki hesaptan çıkan rakamın üzerine eklenecek doğru mu?

peki silahta holy değil fire damage olsa nasıl bir artış olacaktı?
  • Aslinda sorunun cvbi yukarida mevcut, fakat kisaca, holy de olsa fire da olsa silahindaki damage, buyunun damage i toplam damage e gore belirleniyor, ana phsyical damage yaptigin skill ler haric. Ayrica silahin dpsine gore degil, damage ine gore. Dpsi silahini 1304, AS di 1.4 olduguna gore 1304/1.4 senin weapon damage in, 931. Dolayisiyla yavas silah daha avantajli duruma geliyor eger daha cok skill kullaniyorsan.

Bracerdan 10% direk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 24 Mart 2014; 4:55:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oray kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için.
  • Güzel olmuş bilgiler, durumu siz mi fark ettiniz? Baya ince iş valla.
  • Bende biraz dps den kesip ED ye yüklendim ring ve bracerda Cold skill var HOTA nın rünü de cold yaptım güzel oldu gibi.
  • oray merhaba bi kaç sorum olacak
    silah damage i her zaman dps / attack speed midir ? Witch doctor'da poison dart / acid cloud kullanıyorum. IAS yüksek olunca poison dart sanki daha etkili ama acid rain yapınca mana çabuk bitiyor. Attack speed i yüksek tutmak mı düşük tutmak mı daha faydalı sence ( 1h + mojo lu WD için )
    2.si runlar değişince skiller de değişebileceği için ben poison dart (poison ) --> Flaming Dart (fire) seçtiğim zaman artık damage imin fire olduğunu mu düşünmeliyim ?

Senin Örneğindeki Grisworld'ü örnek alacak olursam

Şimdi benim poison dart --> splinters (poison) kullanmam ile poison dart --> flaming dart (fire) kullanmam arasında fark var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahrettin75

oray merhaba bi kaç sorum olacak
    silah damage i her zaman dps / attack speed midir ? Witch doctor'da poison dart / acid cloud kullanıyorum. IAS yüksek olunca poison dart sanki daha etkili ama acid rain yapınca mana çabuk bitiyor. Attack speed i yüksek tutmak mı düşük tutmak mı daha faydalı sence ( 1h + mojo lu WD için )
    2.si runlar değişince skiller de değişebileceği için ben poison dart (poison ) --> Flaming Dart (fire) seçtiğim zaman artık damage imin fire olduğunu mu düşünmeliyim ?

Şimdi benim poison dart --> splinters (poison) kullanmam ile poison dart --> flaming dart (fire) kullanmam arasında fark var mı ?

AS olayı tamamen kullandığın skill ve sınıfa göre değişir. bazı skill'ler AS'ten faydalanmaz, bazıları da faydalanır fakat tabi fazla kaynak harcadığı için sıkıntıya sokabilir de sende olduğu gibi...

AS'yi yüksek ve düşük tutmak dediğim gibi skill'lere bağlı, zaten kaynak harcamayan skill'lerde avantaj sağlar, kaynak harcayanlarda da eğer kaynak arttıcı özellik eklersen AS orda da faydalı olur.

Eğer skill rune ekleyince "as fire" ifadesi varsa sonunda, artık tamamen fire damage yapıyorsun demektir. Tabi istisnai durumlar mevcut, ama senin durumun evet tamamen fire olarak atıyor.

ikisi arasında hiçbir fark yok ta ki physical damage yapana kadar. Physical damage'te sıkıntılı durum ortaya çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: oray

quote:

Orijinalden alıntı: fahrettin75

oray merhaba bi kaç sorum olacak

AS olayı tamamen kullandığın skill ve sınıfa göre değişir. bazı skill'ler AS'ten faydalanmaz, bazıları da faydalanır fakat tabi fazla kaynak harcadığı için sıkıntıya sokabilir de sende olduğu gibi...

AS'yi yüksek ve düşük tutmak dediğim gibi skill'lere bağlı, zaten kaynak harcamayan skill'lerde avantaj sağlar, kaynak harcayanlarda da eğer kaynak arttıcı özellik eklersen AS orda da faydalı olur.

Eğer skill rune ekleyince "as fire" ifadesi varsa sonunda, artık tamamen fire damage yapıyorsun demektir. Tabi istisnai durumlar mevcut, ama senin durumun evet tamamen fire olarak atıyor.

ikisi arasında hiçbir fark yok ta ki physical damage yapana kadar. Physical damage'te sıkıntılı durum ortaya çıkıyor

Alıntıları Göster

physical damageteki sıkıntılı durum nedir?

• Zemox kullanıcısına yanıt
    öncelikle faydalı bilgiler için teşekkürler, ozaman anladığım kadarıyla seçtiğimiz skill pyshcal değilse silahın üzerindeki element damage kavramı ile (element) skills do + %15 more damage kavramı çalışmıyor.

Yani mesela bende thunderfury var ve üzerinde lighting damage mevcut. bracer dan da %15 more lighting damage var diyelim, lighting skill vuran electrocute u kullanıyorsam silahın üzerinde lighting damage olmasının manası yok, toplam silah damage i önemli. Yanlış anlamıyorum değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Casshgry

öncelikle faydalı bilgiler için teşekkürler, ozaman anladığım kadarıyla seçtiğimiz skill pyshcal değilse silahın üzerindeki element damage kavramı ile (element) skills do + %15 more damage kavramı çalışmıyor.

Yani mesela bende thunderfury var ve üzerinde lighting damage mevcut. bracer dan da %15 more lighting damage var diyelim, lighting skill vuran electrocute u kullanıyorsam silahın üzerinde lighting damage olmasının manası yok, toplam silah damage i önemli. Yanlış anlamıyorum değil mi

lightnin damage veya başka bir damage fark etmiyor vurduğunuz damage physical olmadığı sürece.
  • şu fiziksel hasar olayı kafama takıldı. şimdi fiziksel hasar a geçtim. artık bu yönde armorlarımı geliştiriyorum. ama burada yazanlara bakarsak bunu boşuna yapıyorum. çünkü silahımda +arcane damage var. benim fetishler ve skillerimin hepsi fiziksel hasar veriyor şuanda. bu bence büyük bir bug. üzerimede +%35 fiziksel damage var ama etki ediyor mu etmiyor mu bilmiyorum. denemek için aynı amulet ve bracerin +arcane damage ni bulmam lazım ki test edebileyim.

acaba bunu düzeltmiş olabilirler mi? ya da bir kaynak felan var mı yoksa siz mi test ettiniz. belki yeni eklentiyle değişmiştir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.