Şimdi Ara

LPG'DE STOP ETME SORUNU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
5
Favori
120.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kuskanlı

s.a arkadaşlar. 2004 albea 1.2 16v bir ay oldu gaz taktırdım(ventgaz). gaz taktırmadan önce hiç birsorun yoktu. şimdi sabah çalıştırdığımda aracı birinci viteze alıp hareket ettirmek istediğimde gaz pedalına köklüyorum fakat araba hızlanmıyor, gaz yemiyor gibi. ikinci vitezde de bazen yapıyor bunu. boşa alıp gaz verdiğimde sorun yok gaz yiyor.

birde gazda iken stop etme bende motor soğukken değil sıcakken de oluyor...,

yardımcı olan olursa sevinirim...teşekkürler.

Ölmüş bu forum yaaa...:(
  • cok sükür benim arabamda sorun kalmadı
  • ARKADAŞLAR BENİM DE BAŞIM BELADA VE O ÇOK SEVEREK, VARIMI YOĞUMU DÖKEREK ALDIĞIM ARABAMDAN RESMEN SOĞUMUŞ DURUMDAYIM. SABAH İLK ÇALIŞMASINDA ARABA MARŞA İKİ KERE BASTIRIYOR. İLK SEFERDE BİR TÜRLÜ ALMIYOR.ZAR ZOR İKİNCİ UZUN MARŞLA ÇALIŞIYOR, SONRAKİ SEFERLERDE İSE GÜN BOYU RAHATIM AMA TABİ ARADAN ÇOK ZAMAN GEÇMEMİŞSE. BENZİN POMPASI DEDİLER, DEĞİŞTİK OLMADI. ŞİMDİ DE LPG DEN OLABİLİR DİYORLAR. TÜP TARTARİNİ MARKA. SIRALI SİSTEM. BUNLAR İLK ÇALIŞMASINDA BENZİNLE ÇALIŞMIYOR MU Kİ, TÜPÜN NASIL ZARARI OLSUN? ANLAMADIM GİTTİ...LÜTFEN BİLENLER VARSA FİKİR VERSİNLER...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultranet

Arkadaşlar sıralı sistem LPG kiti kullanıyorum.
    Havalar soğuduğundan bu yana (ki henüz burada sıcaklık sıfırın altına bile düşmedi), şu iki sorunu yaşıyorum:

1) Araç 5 km. gitmeden LPG'ye geçmiyor. Benzin sarfiyatım çoğaldı. Sizde de böyle mi? 5 km. çok fazla değil mi?

2) LPG'ye geçtikten sonra, stop etme sorunu yaşıyorum. Işıklarda durduğum, vitesi boşa aldığım, ya da yavaşladığım/sağa-sola dönüş yaptığım zamanlarda, veya gaz pedalını bıraktığım..vs.vs. gibi durumlarda araç stop ediyor.

Hatta birkaç kez de 50-60 km civarında hızla giderken, düz yolda stop ettiği oldu, araç boşta giderken yeniden çalıştırdım ve devam ettim. Bu çok tehlikeli de olabilirdi.

Motor biraz daha ısındıktan sonra ise hiç bir sorun kalmıyor, motor asla stop etmiyor ama LPG'ye geçilen o ilk 10 dk. içinde bu tür sorunları yaşıyorum.

Geçiş ısısını daha önce yükselttirmiştim. Biraz daha yükselttirsem, bu kez 8-10 km.den önce LPG'ye geçmeyecek...Nasıl çözerim bu sorunu?

sanırım benzini çeyrek deponun altında kullanıyorsunuz araç içindeki benzine göre kalan km yi gösteriyor gaz geçsede benzinden yer gibi hesaplayıp kalan km geldiğinde stop ediyor bu normal bir durum tekrar kontağa bastığınızda çalışır sık yaşamamak için benzin deposunu yarım deponun üzerinde tutun. tüpe geçmede uzun zaman almasının nedeni suyun azalmasıdır diyebiliriz ilk işiniz suyunu kontrol edin tüplü araçlarda su eksiltme nolrmal bir davranıştır su diyorum aslında radyatörün içinde kırmızı antifiriz var 3-5 ltrelik bir kırmızı antfirizi bagajınızda bulundurun ve eksilme olduğunda ekleyiniz normal suda koyabilirsiniz ancak zorda kalmadıkça yapmayın çünki arıza lambasını yakabilir lamba önemli değil diyebilirsiniz ancak su antfirizin yerini tutmayacaktır

• 2011 dacia sandero aracımda sıralı lpg kullanmaktayım. araç 45 000 kmde. sadece araç soğukken ısınana kadar benzinde! (derece 2 çizgiye gelene kadar) rolantide beklemezsen stop ediyor.Lpg yi kapatıyorum ısınana kadar.Kapatmazsam lpg ye geçince stop etmeye başlıyor.Benzinde ısınana kadar rolantide gaza falan basmadan bekliyorum ısınıyor sonra bir ya da iki kez stop ediyor sonrasında gayet sağlıklı çalışıyor ve asla stop etmiyor.
    Ustaya götürdüm kelebeğini temizledi fakat sorunum çözülmedi.
    bakalım enjektörleri temizleteceğim inşallah sorunum çözülür.Araçtan soğudum vallahi :S
  • merhaba arkadaşlar benim aracım 98 corolla aracımda yarı sıralı zavoli tüp var aracım sabah ve akşam ise gidip gelirken yani motor soğukken yaklaşık beşyüz metre falan gidiyor.fakat dönüş yapmak için yavaşladigim zaman stop ediyor.benzinde bunu yapmıyor.usta tüpün beyninden dedi değiştirdim beyni fakat halen yapıyor.iyice arabadan soğudum bilen varsa yazarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.A ARKADAŞLAR BENİM 2001 MODEL LPG Lİ OPEL ASTRA G KASA ARAÇIM VAR ...ARAÇIM ROLANTİDE ÇALIŞIRKEN HİÇ BİR SORUNU YOK AMA BAZEN LPG ALDIKTAN SONRA YOLDA GİDERKEN ARAÇIM ANİDEN STOP EDİYOR..GECENLERDE KALABALIK BİR YOLDA STOP ETTİ ZOR DURDUM. SÜREKLİ YAPMIYOR ARADA SIRADA YAPIYOR. GENELDE AYGAZ YADA PETROL OFİSİ KULLANIYORUM AMA AYNI BAYİDEN ALAMIYORUM FARKLI BAYİLERDEN ALIYORUM..ALDIM BAYİLERDE Mİ SORUN VAR GAZDA PİSLİK VS GİBİ YYOKSA ARAÇTA MI ARIZA VAR ... BU KONUDA BİLGİSİ OLLAN VARSA YARDIM EDEBİLİSE SEVİNİRİM.. BENİM ARAÇTADA BÖYLE BİR SORUN VAR NEDEN OLABİLİR ACABA
  • zorba1453 Z kullanıcısına yanıt
    Benim aracımda seninkiyle tam benzer değil ama şöyle bir sorun vardı. Araç soğukken lpg ye geçince stop ediyordu. Bu konuda pek çok yorum yaptılar. Fakat lpg yi taktırdığım yere gittiğimde valfler arızalanmış dedi ve garantiden değişti. Garantinin bitmesine de bir ay kalmıştı. Tam zamanında bozuldu. Valflerin değişmesinden sonra sorun tamamen bitti. Belki işine yarar.
  • quote:

Havalar soğuduğundan bu yana (ki henüz burada sıcaklık sıfırın altına bile düşmedi), şu iki sorunu yaşıyorum:

1) Araç 5 km. gitmeden LPG'ye geçmiyor. Benzin sarfiyatım çoğaldı. Sizde de böyle mi? 5 km. çok fazla değil mi?

2) LPG'ye geçtikten sonra, stop etme sorunu yaşıyorum. Işıklarda durduğum, vitesi boşa aldığım, ya da yavaşladığım/sağa-sola dönüş yaptığım zamanlarda, veya gaz pedalını bıraktığım..vs.vs. gibi durumlarda araç stop ediyor.

Hatta birkaç kez de 50-60 km civarında hızla giderken, düz yolda stop ettiği oldu, araç boşta giderken yeniden çalıştırdım ve devam ettim. Bu çok tehlikeli de olabilirdi.

Motor biraz daha ısındıktan sonra ise hiç bir sorun kalmıyor, motor asla stop etmiyor ama LPG'ye geçilen o ilk 10 dk. içinde bu tür sorunları yaşıyorum.

Geçiş ısısını daha önce yükselttirmiştim. Biraz daha yükselttirsem, bu kez 8-10 km.den önce LPG'ye geçmeyecek...Nasıl çözerim bu sorunu?

aynı sorunu bende yaşıyorum kit prins
    özellikle soğukken lpg de soğukken stop ediyor
    dururken çok dikkatli olmak gerekiyor gazdan ayağımı çekip debriyaja basınca stop çözen varsa yardımcı olun lütfen

• Bende de aynı sıkıntı defalarca gösterdim bulamadılar usta kalmamış memlekette deneme yanılmayla iş yapıyorlar

• Yaaa yokmu koca istanbulda adam akıllı bir usta

• 2004 stılo yolda ılerlerken syop edıyor connection lose hatası verıyor genellıkle fan motoru devrıye gırdıgı zaman veya gırecegı zaman yapıyor bunu benzınde ve lpg de yapıyor neden olabılır
  • Selam arkadaşlar 1997 Tempra 1.6ie model aracım var ve Atiker sıralı lpd kiti kullanıyorum fakat son 1 haftadır şöyle bir sorunla karşılaşıyorum araç benzinde normal çalışıyor fakat lpg de 50-60 km gıttıgınde yada motor ısındıgında bırden gazı kesıp stop edıyor stop edecegını anladıgım zaman ne kadar gaza yuklensemde gaz yemıyor bu sorun neden kaynaklanıyor olabılır....

• quote:

Orijinalden alıntı: sarpkaya

Bu arada akü durumu nasıl kardeş. Çünkü iyi marka ve sağlam akü olmazsa lpg de sorun çıkıyormuş diye duydum.

Aküm 2 senelik var yok mutlu sanırım markası benzinden LPG ye geçerken arada bir stop ediyor anlamadım gitti fikrimiz akü den yana mı

LPG takilmadan önce boyle bisey yoktu takildiktan 3 ay sonra oratays cikti isininca motor stop etmiyor sadece geçişte akü lambasi yanip araç stop

• quote:

aynı sıkıntı bende de var kardeşim soğudum iyice arabadan üç defa götürdüm otogaz servisine bulamadılar çaresini, orayı temizledik burayı değiştirdik diyorlar ama aynı sıkıntı hala devam ediyor. en son gittiğimde dediğin sıkıntı hala devam ederse arabayı bırakacaksın sorunu çözene kadar bizde kalacak dedi çıktım sanayiden iş yerime geçtim iki saat sonra aynı sıkıntıyı tekrar yaşadım. nerdeyse sabah akşam tüpe geçerken stop ediyor. artık trafiğe çıkmadan iyice bekliyorum tüpe geçsin stop etsin kalkıyım diye yoksa işlek caddenin ortasında bırakıyor. birde arada arabayı çalıştırırken çok geç çalışmaya başladı. şu son iki gündürde hareket halindeyken ara ara ciddi derece de tekleme yapıyor tüpe aldım mı tak diye kesiyor teklemeyi. yok mu bunun hiç bi çaresi her arabaya bindiğimde stres içince kalıyorum söktürücem tüpü artık ona niyetlendim.

• ultranet kullanıcısına yanıt
    baya bi uzun zaman önce açılmış konu ama bunun bi çaresini bulan varsa paylaşssın lütfen.
  • merhaba adım mustafa benim aracım polo 2000 model 1,6 motor ve landirenzo lpg sistemi var. 6 aydır arabamdan nefret eder oldum alıcı bulsam satacagım hemen o dereceye geldim.konuları okuyorum herkes bir yöntem söylüyor ne yapacagımı bilemedim.benim sorunum araba boşa alınca stop ediyor özellikle klima açıkken daha cok stop etme sorunu yaşıyorum.daha bü
    gün klima açmadım ışıklara geldim arabayı boşa aldım yine stop etti.servise götürdüm 300tl masraf cıkardı ama yine sorun aynı.önceden gazdayken otomatik benzine geçiyordu tüp beynini degiştirdiler sorun düzeldi ama bu seferde araba stop etmeye başladı bu durum sadece klima açıkken ve arabayı boşa aldıgım zamanlarda yapıyor benzindeyken hiçbir sorun yok..bir de sabahları ilk çalıştırdıgımda ara benzinde çalışıyor ortalama 20 saniye sonra tüpe geçiyor sonra gaza dokununca stop ediyor tekrar marşa basıyorum çalışıyor sonra stop etmiyor..bir çözüm önerisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sennerdesin

merhaba adım mustafa benim aracım polo 2000 model 1,6 motor ve landirenzo lpg sistemi var. 6 aydır arabamdan nefret eder oldum alıcı bulsam satacagım hemen o dereceye geldim.konuları okuyorum herkes bir yöntem söylüyor ne yapacagımı bilemedim.benim sorunum araba boşa alınca stop ediyor özellikle klima açıkken daha cok stop etme sorunu yaşıyorum.daha bü
    gün klima açmadım ışıklara geldim arabayı boşa aldım yine stop etti.servise götürdüm 300tl masraf cıkardı ama yine sorun aynı.önceden gazdayken otomatik benzine geçiyordu tüp beynini degiştirdiler sorun düzeldi ama bu seferde araba stop etmeye başladı bu durum sadece klima açıkken ve arabayı boşa aldıgım zamanlarda yapıyor benzindeyken hiçbir sorun yok..bir de sabahları ilk çalıştırdıgımda ara benzinde çalışıyor ortalama 20 saniye sonra tüpe geçiyor sonra gaza dokununca stop ediyor tekrar marşa basıyorum çalışıyor sonra stop etmiyor..bir çözüm önerisi olan var mı?

http://forum.donanimhaber.com/m_46166957/f_//tm.htm#109874610

• Lpg demi yapıyor aynı sorun bende de var lpg deyken ısınınca yapıyor giderken yapmıyor fakat stop edip tekrar calistirdigimda yapıyor sen hallettinmi sorunu

• Astra H kasa arabamda sıfırken taktırdığım landirenzo da sabahları benzinden lpgye geçtiğim anda stop ediyor devamında ise bir sorun yok yani arac ilk kullanımda ve motor sogukken bunu yapıyor. Ayar vs yapıldı tutmadı . usta regülatör değişimi gerekir dedei ama o da emin değil açıkcası. yukarıda bahseilmiş bnm arabada klima çalışmıyor su an termostat vs bunu nasıl etkiliyor. Bundan mı kaynaklanıyor??
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.