Şimdi Ara

LPG'DE STOP ETME SORUNU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
5
Favori
120.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ücret ne kadar istedi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukilavuz

Ücret ne kadar istedi ?
    350 dedi hocam pahalı mı bilmiyorum ama bıktım neyse çözülsün tek derdim o...
  • Yavaşlamalarda stop etme bende de var 9 ay uğraştım sorun lpg regülatöründe çıktı bilginize
  • necmi42 kullanıcısına yanıt
    konyalı arkadaş konyanın neresinde dediğiniz yer
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42konya1981

konyalı arkadaş konyanın neresinde dediğiniz yer
    Arkadaşlar öncelikle selamlar aracım nissan primera 99 special sıralı sistem aracım benzinde sıkıntı çıkarmıyor fakat gaza geçince titreme oluyor ne yazıkki ışıklarda stop sorunu oluyor benzinde bu sorun yok sorun nerden kaynaklanıyor olabilir.
  • 42konya1981 kullanıcısına yanıt
    yazalı 7 sene olmuş, tam yerini bulamam.koyuncu petrolün oradaki eski sanayide ufak bir dükkandı
  • Sonuçta bircok googla aramsinda ciktigi icin ek bilgi olarak yazmak istiyorum.

Eger araciniz gaza çok gec geciyorsa ilk once pc ye baglatip yada kablonuz varsa baglayip lpg regulatorunun uzerindeki elektronik derece olceri suyu kac derece gosterdigine bakin. Eger arac 90 derecede ikan 50-60 vs gosteriyorsa derece bozulmustur degistirin arac kaymak gibi gaza gecer.

2. Olarakta eger aracinizdakinsu yetersiz veya az ise arac hortumlarinda dolasan havada dolayi derece algilama yapamayacagi icin cok cok uzun sure arac gaza gecmeyebilir. Su tam olmali kacak olmamali.

Son olarakta benzinde sorun yok ama gazda şu var bu var diyosaniz buyuk cogunlukla sorunlar 3-5 sene arasinda degismesi gereken "LPG REGULATORU"nden kaynaklanmaktadir. Nekadar zamandir aracinizda oldugunu bilmiyorsaniz lpg regulatorunun uzerinde bakin buyuk ihtimal ordaki tarih size fikir verecektir. 3-5 seneyi gecmisse degistirin.

2016 Temmuz itibatiyle 75-80tl ye regulatoru kendiniz bile alip degiatirebilirsiniz. Yoksa servis denilen yerlerde bu islem beyin ve montaj dahil 200-250 arasi tutar. Al degistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulgacan -- 1 Temmuz 2016; 14:43:27 >

• Atiker var bende. Araç güneşte 2-3 saat kalınca ilk denemede araç çalışmıyor. İkinci üçüncüde çalışıyor fakat bu defada gaza geçerken stop ediyor. Sebebi Ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stiilloo

İyi akşamlar.

Aracı LPG'de iken trafik lambası vs. durduğumda rolantiye geldiğinde motor stop ediyor. Bu durum sadece klima çalışırken oluyor. Klima devrede değilken stop etmiyor.

Benzinde çalışırken de klima devrede iken stop etmiyor. Klima devredeyken ve motor LPG ile çalışırken rolantide stop etmesinin sebebi ne olabilir? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    forumlardan okuyun sizin soruna en yakın sorun ne ise ustaya şunu yapın deyin yoksa benim gibi kazıklanırsınız. üç defa gittim ustaya üçüncüde enjektör değişti sorun halloldu.
    atiker sıralı sistem, lpgye geçişte stop ediyor veya tekliyor, yolda tekleme yapıyor arasıra. enjektör değişti sorun yok. lakin enjektörleri 220 liraya değiştirdiler. ustaya güvenip de ustadan almayın internetten 3/1 fiyatına bulabilirsiniz.

• aynı sorunu 2 haftadır yaşıyorum. 2012 yılında atiker taktırmıştım. 2 haftadır motor soğukken aracı çalıştırdıktan sonra lpg ye geçince stop ediyor.
  • ANDROIDER kullanıcısına yanıt
    Mrb üzerinden bayag bir zaman geçmiş ama araştırırken daha yeni gordum yazınızı,bende de Landirenzo var ve debriyaja basınca stop ediyor ara sıra , çözüm bulunamadı hala, siz nasıl hellettiniz yardımcı olabilir misiniz lütfen
  • Bendede 96 corolla var. Yaklaşık bir senedir kış aylarında motor soğukken araç 10 metre gittikten sonra gazı kesince stop ediyordu. Benzinde denedim ondada çok sık olmamakla beraber stop etmeye devam etti. Sübap ayarı yaptırtım herşey çözüldü bilginiz olsun. Arabanın çekişi sesi herşeyi değişti. Stop etme durumu ortadan kalktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42konya1981

Arkadaşlar öncelikle selamlar aracım nissan primera 99 special sıralı sistem aracım benzinde sıkıntı çıkarmıyor fakat gaza geçince titreme oluyor ne yazıkki ışıklarda stop sorunu oluyor benzinde bu sorun yok sorun nerden kaynaklanıyor olabilir.

Aynı sıkıntı bendede vardı ateşleme bobini buji kablosu birde bujileri değiştirdim birde ayar yaptırdım sorun çözüldü hepsini orjinal aldım 200 liraya mal oldu şeytan kulağına kurşun şimdilik iyi.tavsiyem bunları yap sorunun düzelecek
  • SELAM ARKADAŞLAR..OPEL İNSİGNİA ARACIMDA LANDİRENZO LPG MEVCUT.SEYİR HALİNDE GİDERKEN BİR ANDA ARAÇ STOP ETME SORUNU İLE BENDE KARŞILAŞTIM..SONRA LANDİRENZO SERVİSİNE GİTTİM 1 HAFTA BENZİNLE BİNMEM GEREKTİĞİNİ BU PROBLEMİN BENZİNDE YAPIP YAPMADIĞINA BAKMAMI SÖYLEDİLER.1 HAFTA BENZİNDE ARAÇTA BİR PROBLEMLE KARŞILAŞMADIM..YETKİLİ LANDİRENZO SERVİSİNE GİTTİM LPG REGÜLATÖRÜNÜ DEĞİŞTİRDİKLERİNİ İÇERİSİNDEKİ BAĞLANTILARA LEĞİM YAPMAMIŞ ÖNCEKİ MONTAJI YAPAN ELEMANLAR GİBİ BİR İFADE KULLANDI..BUGÜN İTİBARİYLE KIRMIZI IŞIKTA DURMAK İÇİN YAVAŞLADIĞIMDA ARAÇ TEKRAR STOP ETTİ..BU TÜR PROBLEMLE KARŞILAŞAN VE KESİN ÇÖZÜME KAVUŞTURAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM..ALLAH MUHAFAZA HIZLI İKEN BÖYLE BİR DURUM HAYATİ TEHLİKE OLUŞTURABİLİR..İVEDİ OLARAK KESİN ÇÖZÜME KAVUŞTURMUŞ ARKADAŞLAR PROBLEMİ NASIL ÇÖZDÜKLERİ KONUSUNDA YARDIMCI OLURLARSA SEVİNİRİM..GECE UYKULARIM KAÇTI..ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

• opel insignia4200 O kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözdünüz mü?
  • aynı sorunu ben de yaşamaya başladım.

5 senedir lpg de kullanıyorum aracı ama ilk kez böyle bir sorun oluşmaya başladı.

çözümü bulan varsa lütfen yazsın.
  • Bende'de 2011 focus var ve sabah çalıştırdıgımda motor ısınmadan 10 sn içinde lpg geçiyor ve araç tekleyip stop ediyor.
    Bursa tomurcuk otoya gittim. ayar yapıp gönderdi ve sorunum çözülmedi. bende benzinde çalıştırıp kendm manuel lpg geçiyorum.
    sorun ne bilmiyorum. hafta sonu tekrar gideceğim. sizce nerelere baktırayım ?
    Gaz kelebeği, enjektör ve filtrelerden kaynaklanıyor olabilir mi ?
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Hayır dediklerinizden değil problem. sorununuz aracınızın regülatörü ısınmadan, yani LPG'yi tam olarak buharlaştıramadan gaza geçmesinden kaynaklanıyor ( sabah çalıştırdıgımda motor ısınmadan 10 sn içinde lpg geçiyor ). Regülatör üzerindeki sıcaklık sensörünün çoğu lpg kitinde tavsiye edilen 40 dereceye geldikten sonra aracınızın gaza geçmesi gerekiyor. sizde ya bu sıcaklık programdan çok düşürülmüştür, ya da herhangi bir sebebten bu sensör bozulmuş ve değiştirilmek yerine kabloları birbirine bağlanmak suretiyle regülatör sıcaklığı sürekli 110 derece okutuluyordur.

Aracı manuel olarak ısıttıktan sonra LPG'ye geçirdiğinizde hiçbir sorun yaşanmaması bunu ispatı. Siz regülatör ısı sensörünü kontrol ettirin ve programdan geçiş derecesine baktırın o kadar. probleminiz çözülür.
  • hocam demeyi unutumuşum 35 derece olarak ayarladı ama dediğiniz gibi sensörde bozukluk olabilir. sağolun hocam dediklerinizi ileteceğim.
  • cancin965 kullanıcısına yanıt
    Aracım 2004 otomatik megane 2 sıralı sistem benzinde rolantisi düşük gaza geçişte ilk iki seferde istop ediyor sonrasında yolda dur kalklarda hicbir sıkıntı yok sorun aynımıdır yada ne olabilir
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.