Şimdi Ara

LPG ile Sürüşte Çözülemeyen Vuruntu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2007 model 155000km'de Toyota Corolla Sol 1.6 Düz Vites aracım var. Üzerinde BRC marka sıralı LPG var. Sorunu ve süreci madde madde yazmakta fayda görüyorum:
    ***6-7 ay önce araç 150bin kilometredeyken ikinci ve üçüncü vitese geçişlerde ayağı debriyajdan çektikten sonra hızlanırken vuruntu yaşanmaya başladı. Özellikle düşük devirlerde araba sanki gazı ara ara yer gibi yaparak tekleme yapar gibi hızlanıncaya kadar vuruntu yaptı.Bu sorun benzinle kullanırken asla olmuyordu.
    ***Hem bakım hem de bu arıza için ustama gittiğimde olayın tüple alakalı olduğunu motorla ilgili olmadığını söyledi. Rutin bakımlarını yaptı.
    ***Aynı gün BRC servisine gittim. Kitin rutin bakımları ve kalibrasyon ayarı yapıldı. Sorun devam etti. Tüpçü sorunun motordan kaynaklandığını söyledi. (Benzinde aynı sorunun yaşanmadığını söylememe rağmen)
    ***Aynı gün tekrar ustama gittim. Bujileri değiştirdi. Sorun çözüldü. :) Bujiler erken değişmiş oldu.
    ***Hemen hemen 1000 km sonra aynı sorun tekrar başladı. Yine ustama gittim. Bobinleri kontrol etti, bujileri kontrol etti sıkıntı yok dedi. Gaz kelebeğini, bazı sensörleri falan temizledi. Bu temizliklerden sonra sorun yine çözüldü.
    ***4000km sonra yani şimdi aynı sorun tekrar başladı. Yine benzinde mesele yokken LPG ile aynı sorun yaşanıyor. Bu geçici çözümler çok alakasız gibi. Kalıcı bir çözüm için fikri olan var mı?

• Hocam bende de aynı sorun var. Benzine alınca ses kesiyor. LPG'de vuruntu yapıyor. En son bir ayar yaptılar. Ayar yaptıktan sonra böyle oldu. Enjektörler de daha yeni. Bujiler falan da değişti. Ayardan sonra yavaş yavaş artmaya başladı vuruntu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.