Şimdi Ara

Lpg kullananlar için Simit tank mı güvenilir ? Yoksa silindir tank mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
14.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg bombadır,sorun yumağıdır,aracın parçalarına hasarlar verir.Sizin araç sanırım focus 1 zetec motor rölanti problemleri,kışın tekleme gibi birçok sorun çıkarır.Sübap erimesi ise kaçınılmazdır.
  • Benim bildiğim lpg tankları akışkan çelikten yapılıyor yani darbe mukavemeti normal benzin tanklarına göre baya yüksek...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SevilenAdam kullanıcısına yanıt
    Yani LPG kullanıcılarına sorarsan emniyet sistemleri var v.s gibi cevaplar alırsınız. Belki doğrudur da.

Ama benim cevremde LPG hortumundan gaz kaçırma durumları olan kullanıcılarda var. Şükür patlama falan olmadı. Ama bunu duymak bile beni korkuttu açıkçası.

Biz millet olarak bişey olmazsa alışkınız ama ben güvenli olduğunu düşünmüyorum. Tamamen kişisel yorumumdur.

• E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Şuan rölanti problemi var zaten. Teklemede var. LPG'nin zarar vereceğini düşünmüyorum. Öyle birşey olsa Honda fabrika çıkışlı LPG'li araç vermez. Subap erimesini nasıl engelleriz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Şuan rölanti problemi var zaten. Teklemede var. LPG'nin zarar vereceğini düşünmüyorum. Öyle birşey olsa Honda fabrika çıkışlı LPG'li araç vermez. Subap erimesini nasıl engelleriz ?

Honda değil honda tr yapıyor onu dikkatini çekerim.Honda merkezden bağımsız 100000 liraya tüplü araç iteliyor millete.
    Atiker hocam. 1200 tlye taktırdım geçen ay. Ş.içi 8lt lpg yakıyor

• Bizde 2004 focusumuza atiker taktıracağız. Hangi ürünü önerirsiniz ? Ve atiklerden memnun musunuz ?

Atikerden memnunum hocam hiç problem yaşamadım şu ana kadar. Lpgnin markasından çok lpgyi takan usta önemli bence.

• volkan3156 kullanıcısına yanıt
    Bakımsız her lpg patlamaz mı hocam ?

• 250.000+60.000 km, 8+2 yıl LPGli araç kullandım, hatta ikinci aracıma sıfır kilometrede LPG taktırdım. Hiçbir aracında rölanti dalgalanması, silkeleme veya tekleme yaşamadım. Ara sıra olduğu durumlarda da gaz ayarı ve filtre değişimi ile yine sıkıntı çıkarmadı. Hatta forumlarda bolca uyumsuz olduğu söylenen kit bende arıza lambası bile yakmadı deyim yerindeyse. Bunun en önemli faktörü hatta tek faktörü usta, usta ve usta.

Yeni nesim araçlarla eski nesil araçları karşılaştırmak, karıştırarak yeni nesil araçları yermek gereksiz. Yeni nesil LPG sistemleri, ani durumlarda gaz kesici, gerekirse boşaltmaya yarayan ekipmanlara sahip. Aynı zamanda eski araçlardaki zamanla korozyona uğrayan tanklar, tabiki daha güvensizdir. Yeni nesil pek çok tank basınca ve hasara karşı birtakım testlerden geçiyor. Fark ettiyseniz direk tankı patlayan veya alev alan bir Lpgli araç neredeyse yoktur ekstrem durumlar hariç. Hortum yırtılması veya kaçağı sonrası alev alan yakıt, patlamaya sebep olur. Ayriyetten LPG montajı sonrası hem MMO hem de TÜVTÜRK onayı gerekiyor. Bunlara ek olarak, her muayenede LPG kaçağı olup olmadığı hem depo çıkışından, hem aracın altından hem de motor kısmından kontrol ediliyor.

Esasında yangının temel sebebi, havadan daha yoğun olan LPG, kaza anında aracın altında yoğunlaşıyor, herhangi bir yakıcı cisimle karşılaştığında yanmaya başlıyor, yanarken daha çabuk yayılmaya​ müsait olduğu için kapalı otoparklara girişi yasaktır.

• volkan3156 kullanıcısına yanıt
    Bunlar daha çok pompa yanında neden cep telefonu/araç kapatılmalı, neden sigara çakmak olmamalı, neden sallama dolum yapılmamalı örnekleri.

+7. çinli videosuna dikkatli bakın patlayan araç değil ev.

alev almak ya da patlama lpg li araçlara özel bir durum değil;

https://www.youtube.com/results?search_query=car+fire+usa+highway

https://www.youtube.com/results?search_query=CAR+ON+FIRE

•  Lpg kullananlar için Simit tank mı güvenilir ? Yoksa silindir tank mı ?

En sağlamı bu spaceframe bulursan takarsın memlekette.

Internet bir zamanlar bilgi paylaşım yeri idi şimdi bilip bilmeden kişilerin gelip kaynak mabadım deyip salladığı bir ortam olmuş.

2015 yılında amarigada

174,000 araç otoyolda yangin çıkarmış
    445 kişi ölmüş
    1,550 kişi yaralanmış
    $1.2 milyar dolar ekonomik zarar olmuş.

Neymiş LPG li araç patlarmış cart curt. Benzinli araba yanar hacı hemde cayır cayır yanar. O tofaşlar taunuslar hala lpg sayesinde yürüyor.

Dizele gelince, oda kanser yapar.

• Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Hocam bende LPG'nin durduk yere patlayacağını düşünmüyorum. Eğer öyle olsa Trafikte ki taksitlerin hepsi patlamaktan helak olurdu.

• İstanbulda yaşıyorum. Focus sedan 2006 kıllanıyorum. Araç 2,5 yaşında 16 bin km'de Ford yetkili servis çalışanından aldım. Araç şu anda 94.000 'km' dedir.

10 yıl önce Bandırma'da taktırdığım BRC Lpg sistemini kullanıyorum. 40 litrelik simit tank tercih ettik. Her yıl bakımını yaptırıyor, filtrelerini değiştiyorum. Bu sene tank ve diyafram tankını İstanbul Bostancı sanayideki yetkili serviste değiştirdim. Son bir yıl içinde bir kez İzmir, iki kez Bandırma, bir kez Ankara'ya gittim. İki yıl önce soğuk havalarda araba ilk çalışmada teklemeye başlayınca alakası olmayan tamirler önerildi. Bujiler değişti, akü yenilendi. Aynı sorun devam edince bir yedek parçacının önerisi üzerine özel lpg servisine gittim. Diyafram arızası olabilir, 100 km benzinde kullan, yine gel dedi. Hiç bir sorun olmadı. Gazla benzini ayıran diyafram deforme olduğu için yakıtlar karışıyor, arabayı boğuyormuş. Siyah bir diyafram takmış sorun ,ekonomik olarak çözülmüştü. Tank değişimi sırasında yerine orijinal kahve rengi kit takımı kondu. Hiç bir sorun yok. Memnunum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.