Şimdi Ara

Lütfen eğitimden anlayan birisi yardım edebilir mi ? Golden Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende golden var 1,5 - 2 yaş arası birşey.

Köpekten uzak kaldım baya bi süre hani ara ara görüyordum yani 2 ayda bir 3 ayda bir gibisinden.

Bizimkiler safkan ( yani kesin gibi tam anlamam ama nette yazanlarla golden besleyenlerle sordum ) goldeni bağlamışlar hani köpek toplasan 30 defa çözülmemiştir.

Daha çiftleşmedi yanına gidiyorum üstüme atlıyor anlıyorsunuz yani.

Başka yerlere gidiyorum adam goldeniyle tin tin geziyor sokaklarda köpek sahibinin yanından ayrılmıyor ama bizimkini ipiyle bi gezdirmeye calısıyorum yeminler olsun sıkı tutmasam arkasından beni götürür o derece ha bide ayağında bi sorun var canı yanmaz herhalde bebekken ayağına birşey olmuş 5-6 kardeşmiş bunlar sağlamları hepsi gitmiş bizde bunu aldık.

konumuza dönelim ben bunu nasıl uslandurabilirim çiftleştirmek mi lazım yoksa hergün gezmek mi lazım şimdi gezdirmeye ipini çözüpde çıkarsam geri gelir mi diğer köpeklerle kavga eder mi .

köpeğin maması et tavuk felan veriyoruz ha bide şöyle büyük poşette köpek maması var ondan yiyor.

lütfen yardımcı olunuz öyle otur kalk yuvarlan istemiyorum yanımda sakin sakin gezse yeter lütfen bi çare teşekkürler

• Köpeğin günde en az 1,5 saat gezip oynaması lazım köpeği yormazsanız eğitimde başarılı olamazsınız.Bunun dışında üstünüze atlamasını istemiyorsanız yanına gittiğinizde köpekle göz teması kurmayın ve konuşmayın dik durun ve her üstünüze atladığın şşşşt sesiyle hafif dürterek yere indirin köpek üstünüze atlamaktan vazgeçene kadar bunu yapın.Gezdirirken ise tasmanın kayışını elinize dolayın yani biraz kısaltın mesafeyi ve köpek sizi geçmeye çalıştığını hissettiğiniz anda tasmayı hafif ama hissettirecek şekilde yukarı doğru çekin ve şşşşt deyin.Bunlar sabır isteyen 2 haftayı bulabilir alışması 1 günde de hallolabilir ama sabredip taviz vermemeniz lazım. Ayrıyetten üstünüze atlamadığında tasmayı çekmediğinde sevgi veya ödül mamasıyla ödüllendirin bu eğitimi kolaylaştıracaktır. Ayağındaki sorun köpeğe rahatsızlık vermiyorsa yürümesinde koşmasında bir sorun olmaz yine de veterinere danışmakta fayda var.Bunun dışında köpeği çiftleştirmeyecekseniz kısırlaştırmanızı tavsiye ederim bu ilerideki sağlık problemlerinin bazılarını önler ve sakinleşmesini sağlar ama egzersizine dikkat edilmezse kilo alır ve obez olur.fakat benim fikrimi soracak olursanız iyi bir golden bulursanız yavru alın köpeğiniz baya güzel yavrular elinizde kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strange01 -- 29 Temmuz 2016; 4:29:46 >

• @strange01

köpek safkan diyorsun demi hocam
  • Mishakal kullanıcısına yanıt
    Öyledir büyük ihtimal öyle olmasa bile bir şey değişmez
  • tamamdır bakalım bir hafta köpekle vakit geçiricem koşturucam sürekli uslanacak mı bir de sokak dişi köpeği buldk mu tamamdır
  • Konuyu temmuz da açmışım. Köpeği yine pek gezdiremedim bugün biraz tur attık koşa koşa köpek o kadar gezmeyi koşmayı seviyor ki bıraksam akşama kadar canı cıkacağı kadar koşacak . Bugün tam koşacakken zinciri neredeyse elimi kopartıyordu sabah olsun yine gezdireceğim bakarsınız fotoğraf atabilirim konuya.

Teşekkürler.
  • Mishakal kullanıcısına yanıt
    Hayvan enerjisini atamadığı için böyle davranıyor. Ben benim köpekleri hergün sabah 30 dk akşam 1 saat dışarı çıkartıyorum ki buna rağmen eve dönünce deli dolu oluyorlar. Zamanım yok hergün o kadar gezdiremem diyorsanız da bence bulunduğu bahçeyi kaçamayacağı şekilde çitle filan kapatın, bahçede bağlı durmasın rahat rahat hareket edebilsin. Ayrıca kısırlaştırarak da günlük enerji ihtiyacını belli bir ölçüde düşürebilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.