Şimdi Ara

M2 NVMe SSD UEFI Biosta Gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yeni bir m2 ssd satın aldım ancak Windows boot etmeye çalışırken bazı sorunlar yaşadım, yardımcı olursanız senirim.

Öncelikle M2 SSD'yi ilk geldiğinde PC'ye taktım ve depolama olarak kullanabildim. Ancak ben depolama birimi olarak değil Windows'u bu M2 üzerinden boot etmek istiyordum. Dolayısıyla önce flash bellek hazırladım UEFI ve FAT32 şeklinde. Ardından M2 SSD'yi GPT'ye çevirdim ancak BIOS üzerinde M2 SSD UEFI'de gözükmüyor sadece Legacy'de mevcut. Windows'u kurduğumda sanki sistem loop'a giriyor ve sürekli Windows yükleme ekranı açılıyor. Legacy'den UEFI'ye çevirdiğimde biostan yeni aldığım M2 SSD kesinlikle gözükmüyor.

Çözümler için elimde ve yakınımda Windows cihaz şu an için yok eğer .exe programı kurmamı isterseniz maalesef ki kuramam, MAC için alternatif önerirseniz sevinirim.

Anakartım MSI B450m Gaming Plus, Ssd KingSpec m2 NVMe 512gb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar,

Hocam muhtemelen CSMyi acmali, sonra da yukledikten sonra boot ayarlarindan biosdan boot olarak M2yi secmelisiniz, secemiyorsaniz, yine CSM ayarlarina bakin, restart atin, boot ayarlarindan yine bakin.

Ayrica windows 10 yukluyorsaniz o zaten GPTye cevirecektir format esnasinda, bunu elle yapmaniza gerek yok.

• sieger kullanıcısına yanıt

CMS'yi seçip Boot'tan m2 ssdyi seçtiğimde başlatırken "select and reboot proper device..." şeklinde hata yazısı alıyorum. Sanırım windows boot manager seçili olması gerekiyor ama kesinlikle biosda öyle bir seçenek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglarkrhsyn -- 4 Kasım 2020; 15:0:33 >

• legacy boot u kapatmayi denediniz mi? zaten uefi ve windows 10

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata ssd öneri
    geçen ay açıldı
    Anakart m2 ssd görmüyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.