Şimdi Ara

Mac OS X Lion NTFS dosya sistemine yazma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 harddiskim var. Biri W7 kurulu, diğerinde Lion. W7'nin diski 1.5 tb olduğundan 1.2 tb ını depo olarak ayarladım ve bu depoyu her iki işletim sistemi de görsün diye ntfs dosya sisteminde kullanıyorum. Lion görüyor ama yazım işlemini yapamıyor. Bunun bire çözümü var mıdır?

snow leo için bu var. ama lion da bu çalışmıyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_37852134/tm.htm

ayrıca araştırmalarıma göre şu da var ama beceremedim, aslında beceremeyecek birşey yok fazla kurcalamadım açıkçası. özellikle res attıktan sonra lion kurulu partitiondan başka partition görmediğinden, sildim.
    http://macntfs-3g.blogspot.com/2010/10/ntfs-3g-for-mac-os-x-2010102.html

• Snow leo için dediğiniz de hiç sağlıklı değil, önce destek verildi sonra iptal edildi zaten. UUID her boot ta mount ederken değişiyor çünkü NTFS disklerde.

Tuxera ntfs ya da Paragon ntfs. Bu iki prg den birini kullanıcaksın, gerisi yalan. Ne yaparsan yap saçmalar. NTFS partition ı bile kaybetme risikin olur.

Hangisi daha iyi dersen paragon daha iyidir. İkisi de ücretli yanlız. Yinede çok önemli şeylerin varsa yazma işinden vazgeç derim. %1 de olsa saçmalama ihtimali var çünkü tüm programların.

En sağlamı diski 2 ye bölüp, yarısını ntfs yarısını hfs+ yapman. OS X için HFS+ ı windows içinde NTFS i kullanırsın. Sonuçta birbirlerine yazmalarına çokta gerek yok bence.
  • hımm anladım. o zaman hiç bulaşmamayım o işe. saol mesaj için.
  • Arkadaşlar napıp edip 3 program kurmama rağmen bir türlü yazmıyor ntfs'ye . programları kurdum yeniden başlattım tekrar tekrar kurdum ama yazmıyor ? sebep ne olabilir?
  • Dün 40 tl ya paragon u aldım gayet güzel çalışıyor.
    İmzamdaki sistemde ssd üzerinde 10.8.4 kurulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedlam -- 21 Haziran 2013; 13:12:43 >
  • Tuxera NTFS yazılımını kur, ben onu kullanıyorum
  • Bende tuxera kullanıyorum bir problem yok
  • benimde anlamadigim sey 10.6 snow leopard kullaniyorum harici hdd hem okuyor hemde yazabiliyorum ekstradan bir sey yapmadim bir tek gecenlerde macfuse ve tuxury diye iki programi yukledim ama ucretli oldugunu gorunce silmistim hdd ntsf formatinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: numenorian

benimde anlamadigim sey 10.6 snow leopard kullaniyorum harici hdd hem okuyor hemde yazabiliyorum ekstradan bir sey yapmadim bir tek gecenlerde macfuse ve tuxury diye iki programi yukledim ama ucretli oldugunu gorunce silmistim hdd ntsf formatinda

Hocam hackintosh mu kullanıyorsun? sistemi kurarken o yamayı da kuruyordur belki.
  • sistemim hackintosh değil macmini kullanıcısıyım kurulumu kendi instal cd sinden yapmıştım.İlk başlarda harici hdd'ye bir şey atamıyordum araştırırken bahsetmiş olduğum iki programı yükledim aynı gün içerisinde ikisini de sildim sistemden şu an halen dosya atabiliyorum ilginç
  • Mounty programı ile ücretsiz şekilde NTFS yazma sorununu çözebilirsiniz ;
    Ahmet Faruk Özçelikyoutube
    macOS İşletim Siteminde NTFS Diske Veri Yazma
    https://www.youtube.com/watch?v=gt6n6Uak_N0&ab_channel=AhmetFaruk%C3%96z%C3%A7elik

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.