|
MacBook bataryaları daha uzun ömürlü olacak: iPhone'lardaki pil sağlığı yönetimi MacBook'lara geliyor
-
-
pilinizin ömrü bitecek diye endişelenmeyin. aksine olabildiğince bitmesi için uğraşın.
çünkü ülkemizde 1000 pil döngüsünü tamamlayıp pili değiştirmek istediğinizde komple kasayı değiştiriyorlar :) klavye, touchbar, kasa hepsi yenilenmiş oluyor.
-
Bataryayı %100-%99-%100%99-%100 yapmak yerine %80e kadar dolduğunda duruyor. Uyanma vaktinizi öğrenerek bir saat önce şarja başlayıp %100 olmasını sağladığı için bataryayı ufak şarjlar ile devamlı %100de tutmaya çalışarak ömrünü yememiş oluyor.
Tesla elektrikli araçları için söylediği gibi daha sağlıklı ve uzun batarya ömrü için uzun yol haricinde %100 şarj etmeyi önermiyor. %80 seviyesinde bırakılmasını tavsiye ediyor.
Android kullanıcısı olarak iphone ve Mac Laptoplara adapte edilen bu özelliği tebrik ediyorum. Tüm laptop ve Android dahil tüm cihazlara bu özellik gelmeli.
Dünyada hızla artan elektronik atıklar ve özellikle pil atıklarının çoğalmasına bir şekilde dur denilmeli. Zararın neresinden dönülse kârdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 17 Nisan 2020; 11:11:13 >
-
Batarya teknolojisi yerinde saydığı sürece bu hamlelerin kullanıcıya faydası %5-7 civarıdır en fazla. Önce lityum pillerin değişmesi gerekiyor.
-
Böyle birşey olduğunu bilmiyorum mizah amaçlı değildir umarım
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Artık apple türkiyede bitti para yok para
mantıklı ve güzel bir gelişme -
Bilgi doğrudur. modelden model değişiklik gösterebilir.
-
ne zaman gelecek 10.15.5 -
Klavye ile ilgili bir sorun vardı verdim. Pili de değişmiş. Döngü 350 idi.belesten sıfırlandi garantinin sonunda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Süper gerçekten apple alırken can yaksada teknik hizmeti gerçekten hiç üzmüyor.
Artık pahalı olduğunu da düşünmüyorum.diger markaların Macbook tarzı bilgisayarlarınin fiyatlarının aşağı kalır yanı yok.apple destek olarak garantisi biten cihaza bile bakıyor.uzaktan destekleri de çok iyi bilgisayarda bir sıkıntı çıkınca hemen desteğe bağlanıyorum windowstaki gibi forum gezmeme gerek kalmıyor destek çözüyor hemen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: face1tr
pilinizin ömrü bitecek diye endişelenmeyin. aksine olabildiğince bitmesi için uğraşın.
çünkü ülkemizde 1000 pil döngüsünü tamamlayıp pili değiştirmek istediğinizde komple kasayı değiştiriyorlar :) klavye, touchbar, kasa hepsi yenilenmiş oluyor.Yeni modeller için ise olabilir dediğiniz...
Ama 2015 model kullanıyorum.Önce klavye bağlantısı olan kablo değişmesi gerekti (klavye touchbar çalışmıyordu) değiştirdik 660 lira vererek ,sonra 2-3 ay geçti pil değişim ihtiyacı gerekli 4.5 yıl sonra pil bitti.Daha 2 hafta önce tekrar ücreti ile değiştirdik.
İlk servise verdiğimde bu dediğiniz olayı sordum pil değiştirsem kablo değişim olur mu otomatik olarak diye maalesef demişlerdi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: eyorukYeni modeller için ise olabilir dediğiniz...
Ama 2015 model kullanıyorum.Önce klavye bağlantısı olan kablo değişmesi gerekti (klavye touchbar çalışmıyordu) değiştirdik 660 lira vererek ,sonra 2-3 ay geçti pil değişim ihtiyacı gerekli 4.5 yıl sonra pil bitti.Daha 2 hafta önce tekrar ücreti ile değiştirdik.
İlk servise verdiğimde bu dediğiniz olayı sordum pil değiştirsem kablo değişim olur mu otomatik olarak diye maalesef demişlerdi.
Alıntıları Gösterhocam bana pm atar mısınız ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: eyorukYeni modeller için ise olabilir dediğiniz...
Alıntıları Gösterhocam teşekkürler pm attınız ama yine de size pm'den dönüş yapamıyorum, üye özel mesaja izin vermiyor bildirimi geliyor.
-
Şimdi ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Batarya teknolojisi yerinde saydığı sürece bu hamlelerin kullanıcıya faydası %5-7 civarıdır en fazla. Önce lityum pillerin değişmesi gerekiyor.
|
çünkü ülkemizde 1000 pil döngüsünü tamamlayıp pili değiştirmek istediğinizde komple kasayı değiştiriyorlar :) klavye, touchbar, kasa hepsi yenilenmiş oluyor. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X