Konu başlığını doğru atıp atmadığımdan emin değilim ama sorunum şu: MacBook Air 2014'e sahibim. Format attım ve çok yavaşladı. Masaüstünde Terminal ile 'diskutil list' komutunu verdiğimde çıkan sonuçla macOS Recovery'de aynı komutu verdiğimde çıkan sonuç farklı. Sanırım sistemde 2 tane macOS yüklü. Emin değilim ama MacBook çok yavaşladı. Bunu nasıl düzeltebilirim? Aşağıda resimlerde de anlatmak istediğimi gösterebilmişimdir umarım. Teşekkürler. Not: Sıfırdan format atığım için şu an OS X Yosemite yüklü.
Disk İzlencesinde ne gösteriyor?
Biri masaüstü disk izlencesi (disk1 görünüyor) diğeri recovery modunda disk izlencesi (disk2 görünüyor)... Masaüstünde Diski onarmama izin vermiyor. Diğerinde onarma yapsam da bir işe yaramıyor.
odinaO
kullanıcısına yanıt
Herhangi bir problem görünmüyor.
Ama macbook çok yavaşladı ve herhangi bir işlem yapılamıyor. Safari'yi bile açmak istediğimde 15 20 saniye bekliyorum. Formattan önce öyle değildi
odinaO
kullanıcısına yanıt
Disk yerleşiminde problem yok demek istedim. Kurtarma modunda Disk izlencesi > İlk Yardım ile diskinizi kontrol ettiniz mi?
Evet ettim. Recovery modunda diski onarmama izin veriyordu ama masaüstündyken 'ilk yardım' çalışmıyordu. Şimdi tekrar tüm diski sildim. Tekrar format deneyeceğim
Bir de onarırken şöyle bir hata veriyordu: private/var/db/policyd üzerinde kullanıcı farklı; 0 olması gereken kullanıcı 244 Sanırım bununla ilgili bir sorun da var
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme