Şimdi Ara

Masaiçi MDF Projem için Önerileriniz? YENİ Model Eklendi,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
6.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen sene yapmayı çok istediğim ama hayata bir türlü geçiremediğim Projem kaldı öyle. Sebebi ise; en az 1.5 metrelik SATA 3 kablosunu Türkiye'de bulamamam. Türkiyede biraz araştırdım ama maalesef satan bi yer yok. aslında Yurtdışından getirtme gibi bi durum da var ama onla da uğraşmak istemiyorum ki zaten kargosu ile birlikte çok pahalıya mal olacak. Kısacası bu işi şimdilik rafa kaldırdım.

Projemle ilgili olarak fikirlerinizi, düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Kafamda tasarladığım PC full karbon fiberli resimdeki gibi bişey olacaktı. Tabi bu adam Sıvı soğutma kullanmış. Ben normal fan kullanacaktım.

BU ADAM 3 monitör olayına girmiş.. Böyle yapamam. Bu şekilde düşünüyorum TEK Monitör yeter. 3 Monitör olayı beni aşar.

Bu projem ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

Çok teşekkürler....

YENİ 3D Çizimlerim

(Yapmak isteyenler ve merak edenler için Ölçüleri ile birlikte)

Diğer Modellerim.

ALT KISIMDA SOL VE SAĞ YANLARDA BULUNAN ÇİTALARIN ORTASINDAN Kontplak geçireceğim (Raylı) Böylelikler aşağı sarkan kabloları bir haznede toplamış olacağım.

Masayı biraz farklılaştırmak, geliştirmek istedim ve DVD, HDD, Kart okuyucu, fan kontrolcü yerlerini gizledim..... Bu biraz daha iyi oldu gibime geldi.

Sizce böyle kapalı tip mi daha iyi? Yoksa ilk modeller mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arycanda66 -- 24 Temmuz 2014; 12:25:01 >

• Bu büyüklükteki kasalar (masalar) için fan verimli bir çözüm değildir. Ya dev gibi bir fan takacaksın (gürültü), ya 85213987612387126 tane fan takacaksın (gürültü) ya da fan falan uğraşmayacaksın pasif soğutacaksın sadece bileşenlerin kendi fanları olacak, egzos fan yapmayacaksın. Bu durumda çeşitli yerlere hava delikleri yapman iyi olabilir. Alan geniş olduğu için ısı daha geniş yere yayıldığı için çok bir ısınma olmaz. OC düşünmüyorsan sıvı soğutma da çok elzem değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Bu büyüklükteki kasalar (masalar) için fan verimli bir çözüm değildir. Ya dev gibi bir fan takacaksın (gürültü), ya 85213987612387126 tane fan takacaksın (gürültü) ya da fan falan uğraşmayacaksın pasif soğutacaksın sadece bileşenlerin kendi fanları olacak, egzos fan yapmayacaksın. Bu durumda çeşitli yerlere hava delikleri yapman iyi olabilir. Alan geniş olduğu için ısı daha geniş yere yayıldığı için çok bir ısınma olmaz. OC düşünmüyorsan sıvı soğutma da çok elzem değil.

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam.
    Siz şimdi egzoz fana gerek yok diyorsunuz yani? hımmm....

Bazı kişiler çevremdekiler sıvı soğutma tak diyor. Sıvı soğutma alacak bütçem yok. Maalesef onu alamam ama fan olarak da gene bir kaç fan takayım diyorum. O.C Yapan biri değilimdir ama çok oyun oynarım. Eğer fanlardan çok ses gelecekse artık 60-70 TL ye bi fan kontrolcü alacaz artık

yan tarafa 3 fan takmak istememin sebebi ekran kartına faydası olur, biraz daha iyi soğutur diye düşünmüştüm.

Bide malzeme ahşap malzeme olacağı için normal bir PC kasasına göre daha fazla ısınır, çok fan takmak gerekir, o zaman sorun çözülür diye aklımdan geçiriyordum...

Egzos fanı olayı ise Dediğiniz mantıklı geldi. alan çok geniş olacağından sorun olmaz, gerek yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arycanda66 -- 4 Aralık 2013; 9:14:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arycanda66

quote:

Bu büyüklükteki kasalar (masalar) için fan verimli bir çözüm değildir. Ya dev gibi bir fan takacaksın (gürültü), ya 85213987612387126 tane fan takacaksın (gürültü) ya da fan falan uğraşmayacaksın pasif soğutacaksın sadece bileşenlerin kendi fanları olacak, egzos fan yapmayacaksın. Bu durumda çeşitli yerlere hava delikleri yapman iyi olabilir. Alan geniş olduğu için ısı daha geniş yere yayıldığı için çok bir ısınma olmaz. OC düşünmüyorsan sıvı soğutma da çok elzem değil.

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam.
    Siz şimdi egzoz fana gerek yok diyorsunuz yani? hımmm....

Bazı kişiler çevremdekiler sıvı soğutma tak diyor. Sıvı soğutma alacak bütçem yok. Maalesef onu alamam ama fan olarak da gene bir kaç fan takayım diyorum. O.C Yapan biri değilimdir ama çok oyun oynarım. Eğer fanlardan çok ses gelecekse artık 60-70 TL ye bi fan kontrolcü alacaz artık

yan tarafa 3 fan takmak istememin sebebi ekran kartına faydası olur, biraz daha iyi soğutur diye düşünmüştüm.

Bide malzeme ahşap malzeme olacağı için normal bir PC kasasına göre daha fazla ısınır, çok fan takmak gerekir, o zaman sorun çözülür diye aklımdan geçiriyordum...

Egzos fanı olayı ise Dediğiniz mantıklı geldi. alan çok geniş olacağından sorun olmaz, gerek yok gibi.

Rica ederim. Egzos fan ille de takacaksan stratejik noktalara takman yeterli olacaktır. Bundan kastım ekran kartı, işlemci soğutucusu gibi belirli bir yöne sıcak hava üfleyen (düzeltme: stok işlemci fanı kullanıyorsan yönü yoktur, kule tipi soğutucuların üfleme yönü vardır) bileşenlerin baktığı yöne doğru fan takarsan, bu atılan sıcak havayı alıp kasa dışına aktarmakta bir nebze olsun işe yarayabilir. Ama fakat dersen ki "anakartı kasanın yan duvarına yakın konumlandırır, o dediğin işi basit bir hava kanalı ya da deliklerle hallederim", eyvallah derim başka da bişey demem.

Fan kontrolcü elbette epey farkettiriyor. İşlemci fanı otomatik olarak anakart tarafından, ekran kartı fanı yazılımla (nvidia) kısılıp açılabiliyor ancak egzos fanlar için öyle bir durum yok. Fakat fan kontrolcüye 60-70 dedin soru işareti oldu. Bana sorarsan dokunmatik renkli lcd ekranlı, göstergeli, alarmlı, devir ve sıcaklık göstergeli olan komplike kontrolcülerden almayacaksan şıtandart fan kontrolcüye o kadar para vermek yazık olur. Kendin yapsan çok daha ucuza gelir. Basit bir potans, en fazla 1 tane direnç gerekir.

Ekran kartının kendi fanı yok mu ki 3 fan taktın anlamadım. Ne gerek var yahu?

Ahşap normal kasaya göre daha fazla ısınır görüşüne katılmıyorum. Özellikle de alan geniş olduğu için hiç katılmıyorum. Çok fan gereksiz

• thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    Verdiğin bilgiler için çok saol.

Şöyle söylim Hocam 1.5 ay sonra askere gideceğim için daha ekran kartı almadım. Ekran kartım yok. Askerden gelince yazın ekran kartları iice ucuzlar diye sabırla bekliyorum.
    Şimdilik Intel HD 2500 ile idare ediyorum.
    Yani ekran kartı özellikle son çıkan oyunlarda çok ısındığı için 3 adet 120 mm fan (sol tarafa ekran kartına üfleyecek şekilde) koyucam.

İşlemci soğutucum imzamdaki gibi. stok işlemci fanı değil.
    Egzos fanı ile ilgili olarak,
    Paintte basit bir çizimle masanın içine neyi nereye yerleştireceğimi çizdim. (Egzos fanı en sağda arkada) Anakarta uzak bi yere koydum ama... :( En mantıklı yer orası geldi.

Bu egzos fanı denen şey özellikle satılan bişey değil galiba değil mi? cahilliğime verin, yanlışım varsa düzeltin, egzos fanı denen şey yani herhangi bir 120 mm lik bir fanda egzos fanı olarak kullanılabilir diye düşünüyorum.

Fan kontrolcü olarak aklımdan geçen şu tarz bişeydi. tahmin ettiğimden biraz daha pahalı imiş. 85 TL ye bu işimi görür gibime geliyor. Hatta forumda bi arkadaş ikinci el 55 TL ye satıyordu.

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/fan-kontrolcu/akasa-fc-six-altili-fan-kontrol-paneli.html

• quote:

Şöyle söylim Hocam 1.5 ay sonra askere gideceğim için daha ekran kartı almadım. Ekran kartım yok. Askerden gelince yazın ekran kartları iice ucuzlar diye sabırla bekliyorum.
    Yani ekran kartı özellikle son çıkan oyunlarda çok ısındığı için 3 adet 120 mm fan (sol tarafa ekran kartına üfleyecek şekilde) koyucam.

Paintte basit bir çizimle masanın içine neyi nereye yerleştireceğimi çizdim. (Egzos fanı en sağda arkada) Anakarta uzak bi yere koydum ama... :( En mantıklı yer orası geldi.

Bu egzos fanı denen şey özellikle satılan bişey değil galiba değil mi? cahilliğime verin, yanlışım varsa düzeltin, egzos fanı denen şey yani herhangi bir 120 mm lik bir fanda egzos fanı olarak kullanılabilir diye düşünüyorum.

Fan kontrolcü olarak aklımdan geçen şu tarz bişeydi. tahmin ettiğimden biraz daha pahalı imiş. 85 TL ye bu işimi görür gibime geliyor. Hatta forumda bi arkadaş ikinci el 55 TL ye satıyordu.

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/fan-kontrolcu/akasa-fc-six-altili-fan-kontrol-paneli.html

Hmmm... Askerlik öncesinde bileşen almak ya da ileriye yönelik mod yapmak çok mantıklı değil. Bence bekle, ya da askerden sonra döndüğünde kullanacağın şekilde yap modu. O zamana kadar idare eder makina. Egzos fan denen şey kasa içindeki sıcak havayı kasa dışına veren her nevi fandır. Özel bir fan türü olmaktan ziyade fanın kullanım şeklinden dolayı adı "egzos" oluyor. Arabadakiyle aynı prensip. İstenmeyen gazları (havayı) dışarı veren bileşen anlamında. Gösterdiğin fan kontrolcü için 85TL bana biraz tuzlu geldi ama sen bilirsin tabi. Tasarım da biraz kaba. Estetik değil. 6 tane potansı yan yana dizmiş 2 de led koymuş 85TL fiyat biçmiş... Bence kendin de çok rahatlıkla yaparsın bunu, 85TL edecek bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Sen bilirsin.

• quote:

quote:

Hmmm... Askerlik öncesinde bileşen almak ya da ileriye yönelik mod yapmak çok mantıklı değil. Bence bekle, ya da askerden sonra döndüğünde kullanacağın şekilde yap modu. O zamana kadar idare eder makina. Egzos fan denen şey kasa içindeki sıcak havayı kasa dışına veren her nevi fandır. Özel bir fan türü olmaktan ziyade fanın kullanım şeklinden dolayı adı "egzos" oluyor. Arabadakiyle aynı prensip. İstenmeyen gazları (havayı) dışarı veren bileşen anlamında. Gösterdiğin fan kontrolcü için 85TL bana biraz tuzlu geldi ama sen bilirsin tabi. Tasarım da biraz kaba. Estetik değil. 6 tane potansı yan yana dizmiş 2 de led koymuş 85TL fiyat biçmiş... Bence kendin de çok rahatlıkla yaparsın bunu, 85TL edecek bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Sen bilirsin.

Yok hocam. şimdilik moda başlamadım ama mod için kullanacağım parçaların fiyat araştırmasıdır, proje çizimidir onlarla uğraşıyorum. Hem havalarda soğuk zaten. Bunu işler evde de olmayacağı için yazın askerden gelince bahçede kamelyada yaparım.
    ama şu kablo gizleme deliklerinde kullanılan kaucuk contalardan bulamadım

Zaten bunu bulsamda 18 mm kalınlıktaki MDF delikleri için uygun değil gibi. En azından buna benzer bişeyler uydurabilirsemm süper olucak.

Elektrik işinden hiç anlamam hocam,
    fan kontrolcü nasıl yapılır, Ne lazım hiç bilmem. Bir şerid LED i bile PC ye bağlayamam. Sıfır BİLGİ.
    belki ben askerden gelinceye kadar kontrolcüler ucuzlarsa alırım. Değilse kendim öyle bişey hayatta yapmam.

Peki şu nasıl hocam, ama bu daha pahalı. :(:( USB 3.0 fana var.

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/fan-kontrolcu/aerocool-strike-x1000-fan-kontrolcu-2x3-0usb-panel.html

• Yahu oha arkadaş fiyata koş! Ben de diyorum ki bu dandirikten potanslı fan kontrolcülere 100TL vereceğine kendin yap, birilerine yaptır (gerçekten çok basit iş) ya da o kadar para vereceksen adam gibi bişeyler al! MİSAL BUNLARA BİR BAK!!! Seninki gibi gösterişe yönelik bir projede öyle basit çıtçıtlı düğmeler, potanslı fan kontrolcüler falan yazık olur. DJ mikserine dönmesin masa.

1)http://www.donanimhaber.com/sogutucular_fanlar/haberleri/NZXTden-tasarimiyla-one-cikan-yeni-fan-kontrolcusu-Sentry-LXE.htm
    2)http://thgtr.com/nzxtden-dokunmatik-ekranli-fan-kontrolcusu-sentry-2
    3)http://www.hardwaremania.com/haber/2010/09/29/lamptrondan-dokunmatik-fan-kontrol/

Masaiçi MDF Projem için Önerileriniz? YENİ Model Eklendi, Masaiçi MDF Projem için Önerileriniz? YENİ Model Eklendi, Masaiçi MDF Projem için Önerileriniz? YENİ Model Eklendi,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 6 Aralık 2013; 21:49:45 >

• thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    wowww. Hocam sizin bu gösterdikleriniz yurtdışı fiyatı 60 dolar diyor. buna o kadar bütçe ayıracak ekonomik gücüm yok.

Belli de olmaz askerden sonra kafam eserse belki alaırım. Ama ekran kartımda olmadığı için buna ayıracağım bütçeyi ekran kartına yatırabilirim.
    VATANDA bunu buldum o da 200 küsür lira. bana göre çok çok pahalı.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-zm-mfc3-zm-mfc3-525-front-panel-fan-kontrolcusu/productdetails.aspx?I_ID=45913

Sizin paylaştığınız ürünler türkiyede nerede satılıyor. daha önce bunların hiç birini görmemiştim.

• Vatanda bulduğun Zalman. Zalman her zaman kazık markadır, ona hiç bakma. Ama 2 numaralı bağlantıdaki Nzxt sentry 2 modelinin fiyatı 35$. Yani 100TL civarında geziniyor ortalama fiyatlar. Yapacağın mod öyle çok da "tasarrufa yönelik" bir mod değil bunu aklından çıkartmaman gerekiyor. Şova yönelik olmayacaksa herhangi bir masa, ucuz bir kasa da işini görebilir. Şov yapacaksan biraz görselliğe de para yatırman gerekiyor. "Benim kasam spartalı olsun arkadaş, hiçbir şey görünmesine estetiğe falan gerek yok yeter ki takoz gibi performansı olsun" diyorsan zaten yapılacak mod bu değil. Yok hem gösterişli hem performanslı olsun diyorsan elin cebine gidecek biraz. Performans ile gösteriş dengeli olsun diyorsan da ne yapıp edip bu fan kontrolcü falan işlerini birilerine ucuz yollu hallettirmen ya da kendin yapman en ideali olur.
  • quote:

Vatanda bulduğun Zalman. Zalman her zaman kazık markadır, ona hiç bakma. Ama 2 numaralı bağlantıdaki Nzxt sentry 2 modelinin fiyatı 35$. Yani 100TL civarında geziniyor ortalama fiyatlar. Yapacağın mod öyle çok da "tasarrufa yönelik" bir mod değil bunu aklından çıkartmaman gerekiyor. Şova yönelik olmayacaksa herhangi bir masa, ucuz bir kasa da işini görebilir. Şov yapacaksan biraz görselliğe de para yatırman gerekiyor. "Benim kasam spartalı olsun arkadaş, hiçbir şey görünmesine estetiğe falan gerek yok yeter ki takoz gibi performansı olsun" diyorsan zaten yapılacak mod bu değil. Yok hem gösterişli hem performanslı olsun diyorsan elin cebine gidecek biraz. Performans ile gösteriş dengeli olsun diyorsan da ne yapıp edip bu fan kontrolcü falan işlerini birilerine ucuz yollu hallettirmen ya da kendin yapman en ideali olur.

Açıkcası dediklerinize hak veriyorum. Doğru söylüyorsunuz. yapacağım Mod biraz da gösterişe yönelik olacak. Haliyle biraz eli cebe atmak gerekiyor.
    Bazı yerlerde dokunmatik fan kontrolcülerin öyle göründüğü kadar da kullanışlı olmadığı yazıyor. Ne derece doğru bilmiyorum.

Ara sıra amerikaya giden bi tanıdığımız var, olmazsa ona şöyle bişey getirteyim diyorum.

http://www.amazon.com/Aerocool-Fan-Temperature-Controller-X-Vision/dp/B00562QETS/ref=pd_sim_sbs_pc_2

Bu alttaki daha çok hoşuma gitti, 47 Dolarlık.

http://www.amazon.com/NZXT-Sentry-Performance-Controller-Black/dp/B001E0JH5E/ref=sr_1_7?s=pc&ie=UTF8&qid=1386338551&sr=1-7&keywords=fan+controller

• Potanslı kontrolcü mekanik olduğu için fanı tamamen kapatabilme gibi bir özelliği var. Onun dışında hangi aralıkta kısıp açabileceğin üzerindeki dirence ve aldığı voltaja bağlı. Ben ekteki kontrolcüyü 100tlye almıştım fena da değil memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Potanslı kontrolcü mekanik olduğu için fanı tamamen kapatabilme gibi bir özelliği var. Onun dışında hangi aralıkta kısıp açabileceğin üzerindeki dirence ve aldığı voltaja bağlı. Ben ekteki kontrolcüyü 100tlye almıştım fena da değil memnunum.

100 TL ye mi aldınız????????

Nerden almıştınız? + ne zaman aldığınız da önemli.. bİLİYORSUNUZ dolar fırladı.

• Geçen sene hepsiburadadan almıştım ama şuan yok. Piyasayı takip etmiyorum pek ama ben aldığımda da 1.8 miydi neydi dolar. Çok oynamış olacağını sanmam.
  • quote:

Geçen sene hepsiburadadan almıştım ama şuan yok. Piyasayı takip etmiyorum pek ama ben aldığımda da 1.8 miydi neydi dolar. Çok oynamış olacağını sanmam.

Hocam .Bazı kontrolcüler bazı fanlarda buzzing gibi sorunlar yapabiliyormuş. Yani düşük devirlerde bildigin fan titriyormuş.. Sizin kullandığınızda böyle bişey var mı?
    Bi de bazılarında fanı tamamen kapatma özelliği olmuyor. Bence çok saçma.

Sizin bu ürün stoklara gelirse alabilirim.
  • quote:

quote:

Geçen sene hepsiburadadan almıştım ama şuan yok. Piyasayı takip etmiyorum pek ama ben aldığımda da 1.8 miydi neydi dolar. Çok oynamış olacağını sanmam.

Hocam .Bazı kontrolcüler bazı fanlarda buzzing gibi sorunlar yapabiliyormuş. Yani düşük devirlerde bildigin fan titriyormuş.. Sizin kullandığınızda böyle bişey var mı?
    Bi de bazılarında fanı tamamen kapatma özelliği olmuyor. Bence çok saçma.

Sizin bu ürün stoklara gelirse alabilirim.

Ben öyle bir sorunla karşılaşmadım. İşlemci fanı ve 2 egzos fan kullanıyorum (önde 1 giriş, arkada 1 çıkış). İşlemci fanı Zerotherm NV120 model 12cm fan, egzos fanlar Xigmatek turuncu yapraklı beyaz ledli 12 cm fanlardan. 4 fanlı konfigürasyonda da bu haliyle de ses yapmıyor. Ben fanları kapatmadığım için kapanma özelliği olmaması benim için önemli değil ama belki senin için olabilir. Bendeki model 4 fan destekliyor o da ayrı bir husus. Seninki gibi bir modda 4 egzos fan fazlasıyla yetecektir ama ille de 5-6 olsun dersen benim model sana uygun değil. Sonuçta potanslı fan kontrolcü seçmek zorunda kalabilirsin fakat eğer durum bu olacaksa çok şekilli bir şeyler düşünmen gerekecek o fan kontrolcüyü ilgi çekici gösterebilmek için.

• Kasaya vericeğimiz parayı masaya mı versek? Kasadan çok daha hoş duruyor ve hava sirkülasyonu süper olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Kasaya vericeğimiz parayı masaya mı versek? Kasadan çok daha hoş duruyor ve hava sirkülasyonu süper olur.

+
    Aynen öyle hocam.. Kasa devri benim için kapandı gibi bişey oldu. Artık 400-500 TL lik kasalar bile bana çekici gelmemeye başladı. :)))

Bu masaiçi PC olayı ii olucak gibi.
  • arycanda66 kullanıcısına yanıt
    İyi hoş söylüyorsunuzda kaça patlar bu iş.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

İyi hoş söylüyorsunuzda kaça patlar bu iş.?

Özeldem PM atayım hocam. Maliyetini az çok hesapladım. doğruluk payı %100 olmasa da aşağı yukarı bir maliyet çıkardım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.