Şimdi Ara

Masaüstü program yapma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İş gereği kullandığım çok fazla doküman var. ( genelde word, excel ve pdf formatında )
    Bunları bir program yardımıyla toplamayı düşünüyorum. Şuan için kafamda kurduğum

- dokümanların kategorileştirilmesi
    - klasörler içerisinde tek tek aramaktansa görsel olarak sadece isimlerinin listelenip üzerine tıklanınca ilgili dokümanı açması ( kısayol linki gibi aynı)
    - kullandığım dokümanlara revizyonlar geldiğinde bunları kopyala yapıştır ile atmak yerine bir up-date dosyası haline getirip programa entegre etmek ve içerisindeki yüklü tüm dokümanların revizyon numaralarını bana göstermesi
    - bu dokümanların sadece kendi bilgisayarımda veya benim istediğim bilgisayarlarda çalışması ve belgelerin izinsiz olarak kopyalanmaması ( adobe acrobat ile sertifika verip bu yapılabiliyor fakat daha güvenli başka bir yolla da yapabilir miyim? )
    - aynı zamanda dokümanların orjinalinin asla değiştirilmemesinin sağlanması. ( bunu biraz açmak istedim. Buradaki amacım programa yüklediğim dosyanın içeriği kesinlikle değiştirilemeyecek sadece doldurulmasını istediğim belirli yerler doldurulup farklı bir şekilde kaydedilecek. Bunun için pdf dosyalarındaki form özelliği aklıma geldi benim ama buna herhangi bir alternatif olabilir mi?)
    - ve program yardımıyla doldurulup kaydedilen belgelerin kategorileştirilmiş bir şekilde aylık olarak bir paket dosyasının verilmesi. ( .zip ve ya herhangi bir formatta )

şu ana kadar az çok genel olarak bunlar şekillendi diyebilirim kafamda illa ki ekleme ve çıkartmalar olacaktır.

Bunları yapabilmem için hangi programlama dilini kullanmam lazım. Çok fazla bir bilgim yok bu konuda fakat fazlasıyla ilgiliyim diyebilirim. İşime yarayan ufak basit programlarda yapmak istiyorum. Fakat öncelikle yukarıda bahsettiğim tarzda bir programın hangi dil ile yapılması daha iyi olur. Flash ile yapılan eğitim programları filan var bunlarlada olabilir belki ama bu konuda tecrübeli arkadaşlardan öneri rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dratis -- 20 Ekim 2015; 18:49:37 >

• python java c# üçlüsünden herhangi biri işini görür hazır kütüphane kullanarak işini çok kolaylaştırabilirsin pythonda
  • çok teşekkür ederim cevap için. uzun zamandır teşekkür edemediğim içinde kusuruma bakma vakit bulamamıştım. c# için çalışmalara başladım bir iki kitap aldım. Onlara çalışıyorum şuan için. Tekrardan teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.