Şimdi Ara

matematik bolumu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
2
Favori
3.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amanallahim2 kullanıcısına yanıt

Adamlığı yeter. Ben onda c level yönetici olma potansiyeli görüyorum.

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

kanka logoyu kirmizi yapiyon millet acikiyo

yütü işletme okuyanlar büyük holdinglerde ceo olacağını düşünüyorlar (ciddili)

aralarından en realist olanı ise dümdüz muhasebeci olacağını söylüyor.

Abi bence sende daha bölümün kitleyi görmediğin için genius olduğunu sanma yanılgısı var beklentileri düşük tutmak lazım. Aşağılamak için söylemiyorum bende de vardı bu arada

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

benim bolumle alakasi yok ki benim bolum her ne kadar kotuyse isletme daha da kotudur

Kebap bölüm işte bitir pazarlamacı ol mis he sen niye seçmedin diye sorarsan bizim okulun ortamı sevdiğimden

• nickolangelo kullanıcısına yanıt
    Geçiş mi yaptın hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maroonedd kullanıcısına yanıt

Evet hocam

Bilgisayar Mühendisliğinde, son sene seçmeli 2 ders falan alabilirsiniz ML/AI konusunda. Bunun dışında bu alana dair bir eğitim verilmiyor, seçmelilerle almazsanız bu konuda hiçbir ders almadan da mezun olabilirsiniz. Matematik dersleri de zaten tüm mühendisliklerde aynı, çevre müh. de okusan aynı matematiği alıyorsun.

Ya ben dürüst olayım, ML/AI odaklanan biri için, TR'de verilen standart Ceng eğitimi çok kötü, hiç yok gibi. ML/AI researcher olarak zaten bir pozisyon yoktur sanırım ülkede, CTISci arkadaş gerçekleri söylemiş uygulamalı ve hazır modelleri falan kullanıp bol bol AI'dan yardım alıp iş yapıyorlar AI/ML işindeyim diyorlar.

Bence de matematik/istatistik tarzı bir şey okuyup bir yandan gerekli teknik kısımları ve kodlamayı öğrenmek iyi bir seçenek olabilir. Ceng eğitimi, büyük oranda okula da bağlı olarak genelde çok kötü bence.

• ikigai kullanıcısına yanıt

hocam fanteziye gerek yok, 3-5 bin sıralama yapıp matematik okunmaz. Sektörde karşılığı olmayan bi bölüm.

• sektorde karsiligi yok derken?

• Bence okunur, matematik bitirip matematikçi olmasını, öğretmen gibi çalışmasını veya matematik alanında doktora yapmasını söylemiyorum. Bir kere matematikten daha iyi üniversitede, daha iyi eğitim alma şansı olur. Matematik temeli daha iyi şekilde bölüm biter, zaten kötü alacağı işe yaramayacak bilgisayar eğitimini de kendi internetten halleder. Tek sorun; işveren veya kurumları işe alım ve kabul konusunda ikna etmek kalıyor.

Yoksa tercih; bilkent matematik vs bilkent bilgisayar ise bilgisayar seçmekte bir sıkıntı olmaz. Bilkent matematik vs yeditepe bilgisayar arasında kaldığınız bir durum için mesela konuşuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 4 Kasım 2024; 12:18:22 >

Sektör için herhangi bir hedefi ve misyonu yok. Seçmelilerle zorlama bir şekilde bankacılık, yazılım gibi alanlara yönelebiliyorsun. Ama bunlar için de triple integrallerle uğraşmak manasız. Akademisyen olacağım diyorsan uygun bölüm.

• bolum ise yaramazdan cok verimsiz dersler var diyorsun yani

Öyle de demiyorum.

Matematikçilerin çalıştığı işlere bak, bankacılık, beyaz yaka işler, yazılımcılık vs. Bunlar için o zor ve işine yaramayacak dersleri almak anlamsız. Ben senden daha çok düşündüm matematik okumayı, üstelik matematiği çok seviyordum. Ama çok teorik bir alanda akademisyen olmak gibi bir hedefim yoktu. CS alanlarına kaymak için de sıkıntı, teorik cs işleri zaten bildiğin matematik ama işin applied tarafına gireceksen ana odak matematik değil, cs bilgisi daha önemli. AI/ML mevzuları çok geniş. İngilizcen varsa reddit ve quora’da takıl, tam anlatamadım.

odtü stat gel tam alım fırsatı bu seneler, matematikten daha az teorik ve ai/ml kolay geçersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veri&Kedi -- 4 Kasım 2024; 14:33:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence de… müfredatını inceledim güzel baya.

bir de köyden gelip kendini elit zanneden şu 2 zibidi gibilere de maruz kalmazsın.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.