Şimdi Ara

Mavi Bilgisayardan alınan Creative Zen içerisinde 3 tane virüs çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün itibari ile alınan creative zen stone mp3 playerı bilgisayara taktığım an avira direk 3 adet virüs buldu.

Bir tane perfume.exe diye bir dosya içerisinde, diğer 2 tanesi ise desktop.ini dosyası içerisinde çıktı. Virüsü sil dediğim halde biraz önce de C: sektöründe aynı virüsü buldu, yani hdd yede bulaştırmış. Neyseki sildim, şimdilik hdd de bir sorun yok.

Şimdi benim izlemem gereken prosedür sizce ne olmalı?

1) 0 ürün olarak sattıkları cihazı utanmadan kendileri kullanıp birde virüslü halde müşteriye sattıkları için başlarınamı kalkmak

2) Hiç uğraşmadan ürünü direk müsait bir yerlerine sokmak

Ürün hediye olarak alındı ancak paketini ilk ben açtım (sanıyordum) ve karşıma kullanılmış + virüslü bir ürün geldi. 10 gün sonra askere gideceğim için gidip Mavinin kapısında 2-3 gün uğraşmak istemiyorum fakat gerçekten sinirimi bozdu. Normalde böyle işlerin peşini hayatta bırakmam, gerek internet üzerinden gerekse de tüketici mahkemesinden haklarımı sonuna kadar savunurum ancak dediğim gibi askere gideceğim ve uğraşmak istemiyorum.

Sadece söylemek istediğim, koca firma 3-5 tane densiz çalışanı yada yetkilisi yüzünden 3 kuruşluk malzemeyi dahi kullanıp satmaya kalkıyor. Zamanında mavi bilgisayarın garanti prosedürleri ve ürün değişimleri hakkındaki tutumlarını forumda oldukça fazla okuduk ancak en sonunda kullanılmış ürün de satması 3. çinkodan tombalaya götürmüştür mavi bilgisayarı benim gözümde.

Mavi Bilgisayar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 1 Nisan 2009; 23:40:37 >

• olsun sen yinede git oraya hakkını sonuna kadar savun ben fransada olsaydım yinede gelir ürünü fırlatırdım yüzlerine
  • bir tarihte mikrobox 2.5" 250gb harici harddisk almıştım mavi'den
    eve gittim taktım, disk ışığı falan yanıyor, motoru dönmeye başlıyor ama disk windows üzerinden gözükmüyor, bendeki başka bir usb kablo ile denedim, ilginç bir şekilde disk gözükmeye başladı, demek ki kablosunda problem var dedim
    herneyse diski takınca ne göreyim, 2 partsiyona ayırmışlar, partisyonlara isim vermişler, bununla da yetinmeyip içine 16gb kadar divx kopyalamışlar

-hemen müşteri hizmetlerine gittim ve diski başka bir tane ile değiştirdim, mutemelen adamlar başka bir müşterinin iade ettiği diski hiç incelemeden tekrar rafa koymuşlardı
    -bunun dışında yine mavi'den bayanların kullandığı remington marka saç maşasından almıştık, bariz bir şekilde kullanılmış olduğu görülebiliyordu, iade ettik, hiç açılmamış jelatinlisini aldık
    -bir arkadaşımın aldığı üst model anakartlardan tekinin kuzey köprüsü üzerindeki heatsink çok gevşekti, bununlada kalmayıp üzerinde bulunması gereken fan yoktu, muhtemelen yine iadeye gelen ürün öylece kutulanıp satışa konulmuştu

benzer sorunları donanimhaber ve benzeri platformlarda bolca okuduğum için sadece bize denk gelmediğini biliyorum

biraz uzun oldu ama artık ben mavi'den birşey almak istemiyorum, almaya korkuyorum, almak zorunda kalırsam hiç yapmadığım kadar inceliyorum sağını solunu
    mavi'nin genel politikasımıdır yoksa mavi çalışanlarının yada bunlardan birisinin/birkaçının umursamazlığımıdır bilemeyecem ama kullanılmamış diye satın alınan ürünlerin kullanılmış çıkması olasılığı çok yüksek
    aynı ürünü mümkünse vatan, gigatek, bimeks vb. yerlerden almaya çalışıyorum

taa kızılay gökdelenindeki ufacık ofisten binlerce metrekarelik teknomarketler zincirine geçtiler fakat malesef kalite ve müşteri hizmetleri konusunda çok eksikleri/yanlışları var
    umarım bu yazdıklarımız bir şekilde hamza beye ulaşıyordur ve çözüm üretmeye çalışıyorlardır

• kullanılmış olabilir.
  • İnternetten satılan ürünlerin iade hakkı var. Birisi alıp beğenmeyip geri vermiş olabilir. İade kabul sorumlusunun yapması gereken bilgisayara takıp test etmek olmalıydı. Etmemiş belli ki. Mavi Bilgisayar fazla hızlı büyüdü. Sürekli bir eleman yetiştirememe, telefona ve epostaya cevap verememe durumları var. Önceleri böyle konularda daha dikkatlilerdi. Hala daha Ankara'da mağaza satışı olarak malesef daha iyisini bulabilmiş değilim. Bulan varsa söylesin.
  • Bilgisayarlarda deneme yapmılşardır
  • maviden hiç öyle bir sorunum olmadı ama teknosa dartyden falam kullanılmış ürün çok çıktı zamanında anında gidip iade ettim birşey diyemiyorlar özür dileyip yenisiyle değiştiriyorlar mavinin şu olayını çok beğeniyorum herhangi bir ürünü istediğim aman geri iade ettiğim çok oldu paramı peşinde aldım teknosa mesela %15 kesinti yapıyor paradan
  • 15 gun içinde götürürsen değiştirmek zorundalar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.