Şimdi Ara

MAX 1500 TL DSLR TAVSIYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle herkese merhabalar arkadaşlar bu ilk makinem olacak bütçe belli beklenti belli.
    Makine ile daha çok insan fotoğrafları çekeceğim.
    Onemli olan ön obje net arka plan flu fotoğraflar çekmesi
    Makinelerden hiç anlamam ancak biraz araştırdım Nikon D3200 veya D5200 iyi makineler gibi duruyo.
    Yardımlarınızı bekliyorum.
    Şimdiden herkese teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HayaletPasa

Oncelikle herkese merhabalar arkadaşlar bu ilk makinem olacak bütçe belli beklenti belli.
    Makinelerden hiç anlamam ancak biraz araştırdım Nikon D3200 veya D5200 iyi makineler gibi duruyo.

O arkaplanı flu yapan en önemli etken lens, lensin diyafram değerinin düşük olması. F2.0, F1.8, F1.4, F1.2 gibi diyaframlı lensler yüksekten ufağa doğru daha çok arkaplanı flu yapar. Buna karşın 18-55 kit lens gibi lenslerde F3.5 olduğu için o kadar çok arkaplan flu olmaz.

Ben değişik bir örnek de vereyim, 30 liralık bir adaptör + 100 liralık eski filmli makina lensi 50mm. F1.8 ile bu işi minimum fiyata hal ettim mesela ! Tabi elle odaklamak durumu var. Öte yandan 30 liralık adaptöre uygun onlarca lens kullanma ihtimaliniz de var.

• Başta da dediğim gibi fazla anlamıyorum makine işlerinden ama dediğiniz şeye dikkat edeceğim.
    Peki bi tavsiyeniz var mı ne yapmalıyım sizce.
  • d3200 ve d5200 iyi makineler fakat arka planı öldürmek için 50mm almalısınız. d90+50mm veya d7000+50mm tavsiye ederim.Sizin seçtiğiniz badylerde gövdede titreşim engelleme olmadığından af yapabilen g serisi 50mm almalısınız fiyatı yaklaşık 700TL dir. Temiz d90 ikinci elleri çok uygun fiyata satılıyor 50mm ile birlikte 1200TL civarı iyi bir portre cihazına sahip olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 21 Mayıs 2014; 21:45:35 >
  • Ilginiz için teşekkür ederim peki 50mm 1.8 lensi d3200 ile birlikte kullanabilir miyim?
  • d90 alırsanız badyde titreşim engelleme olduğu için 50mm f1.8d alabilirsiniz 300-350TL. d3200 bady de titreşim engeleme olmadığı için 50mm f1.8d yi kullanırken lens otomatik odaklanmaz çoğu resimleriniz flu çıkar bu yüzden 50mm f1.8g almalısınız onunda fiyatı 700TL

d3200 ve d5200 badyde titreşim engelleme yok bu yüzden alacağınız lensler nikonda vr veya g lens olmalı
    d90 ve d7000 de badyde titreşim engelleme var d serisi lensler alabilirsiniz daha ucuzdur
  • quote:

Ilginiz için teşekkür ederim peki 50mm 1.8 lensi d3200 ile birlikte kullanabilir miyim?

Nikon 50mm 1.8d modelını d3200 da kullanabılırsınız. Ama hocamın dedıgı gıbı d3200 body af motoru olmadıgı için netlemeyı kendın elle yapman gerekecek. Bende o lensı kullanıyorum az ışıklı ortamlarda sorun oluyor biraz zorluyor ama genede zevk verıyor uğrasırken ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şubat

d90 alırsanız badyde titreşim engelleme olduğu için 50mm f1.8d alabilirsiniz 300-350TL. d3200 bady de titreşim engeleme olmadığı için 50mm f1.8d yi kullanırken lens otomatik odaklanmaz çoğu resimleriniz flu çıkar bu yüzden 50mm f1.8g almalısınız onunda fiyatı 700TL

d3200 ve d5200 badyde titreşim engelleme yok bu yüzden alacağınız lensler nikonda vr veya g lens olmalı
    d90 ve d7000 de badyde titreşim engelleme var d serisi lensler alabilirsiniz daha ucuzdur

titresim engelleme mi govdede af motoru olmasi dha iyi degl mi titresim engellemeden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersanpars -- 22 Mayıs 2014; 9:54:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Oncelikle herkese merhabalar arkadaşlar bu ilk makinem olacak bütçe belli beklenti belli.

hocam size isin puf noktasini soyliyeyim. d3200 yada 5200 herneyse ikisinden birini sadece govde olarak alip yanina tamron 17-50 F. 2.8 diyaframli lens aldiginizda cekemiceniz foto kalmaz diyebilirim hemen hemen. govdede af olayina gelince zaten kac tane kaliteli af lens var ki o kadr cok acil ihtiyac olsun. dedigim gibi yaparsaniz ne netleme sorununuz kalir nede fluluk sorununuz. saygilar..

• quote:

Orijinalden alıntı: ersanpars

quote:

Orijinalden alıntı: şubat

d90 alırsanız badyde titreşim engelleme olduğu için 50mm f1.8d alabilirsiniz 300-350TL. d3200 bady de titreşim engeleme olmadığı için 50mm f1.8d yi kullanırken lens otomatik odaklanmaz çoğu resimleriniz flu çıkar bu yüzden 50mm f1.8g almalısınız onunda fiyatı 700TL

titresim engelleme mi govdede af motoru olmasi dha iyi degl mi titresim engellemeden ?

Benim bildiğim kadarıyla da öyle ama kesin bi bilgim yok bu konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersanpars

quote:

hocam size isin puf noktasini soyliyeyim. d3200 yada 5200 herneyse ikisinden birini sadece govde olarak alip yanina tamron 17-50 F. 2.8 diyaframli lens aldiginizda cekemiceniz foto kalmaz diyebilirim hemen hemen. govdede af olayina gelince zaten kac tane kaliteli af lens var ki o kadr cok acil ihtiyac olsun. dedigim gibi yaparsaniz ne netleme sorununuz kalir nede fluluk sorununuz. saygilar..

Söylediklerinizi dikkate alacağım sağolun ilgilendiğiniz için.

• Merhaba, D3200 kullanıcıyım. Eğer kit lensli alacaksanız vr olmasına dikkat edin. Bazı siteler dx lens veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Misafir_Terliği

Merhaba, D3200 kullanıcıyım. Eğer kit lensli alacaksanız vr olmasına dikkat edin. Bazı siteler dx lens veriyor.

18-55 te vr okadr onemli degil bana gore. daha uzun aralik degerlerinde onemli. orn; 55-200/55-300 gbi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.