Şimdi Ara

Mazda 3 vs. Opel Astra (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ESP performansı ile yol tutuş birbirinden farklı şeylerdir.
  • Yalnız o testlerin tamamında PASS diyor.

Mazda 3 de dahil.

Arkadaşın dediği gibi ESP ile yol tutuş farklı şeyler.

Hemde çok farklı şeyler.

ESP : Electornic Stability Program

ESC: Electronic Stability Control

DSC: Dynamic Stability Control

Sürücüye yardımcı olan bir güvenlik sistemidir.

Bu arada bana gönderdiğiniz PM sadece autozeitung isimli bir sitenin test sonuçları.

Tek bir kaynağı nasıl genel geçer ilan edersiniz anlamak mümkün değil.

Ben sizin yukarıda bir beyanınızı sundum

Orijinalden alıntı: fottili

Bende Focus kullandım neredeyse sürüş keyfinden boşalıyordum o kadar zevkli yani.Hb megane piyasasının ağır olması dışında Focus ile kıyaslanabilecek bir araç değil.Yani zevkli ve ihtiraslı dakikalar dışında geri kalan herşey için Megane.

Bu iki araç platform kardeşi. AYNI yürüyen aksama sahipler.

Biz burada yol tutuştan bahsettiğimiz için ben bu alıntıyı koydum. Herhangi başka bir üstünlük için değil.

Şimdi bir tarafta "sürüş keyfinden boşalıyorsunuz" diğer tarafta ilk üçe bile giremez diyorsunuz. Ve buna dayanak olarak tek bir kaynak gösteriyorsunuz.

Buyrun ben de bunları koyayım o zaman

http://www.insideline.com/mazda/mazda3/2010/2010-mazda-3-s-grand-touring-full-test-and-video.html

As the Mazda shows its stuff through the slalom and around the skid pad, its superior chassis and suspension design take center stage.

The previous-generation Mazda 3 earned our praise for its steering feel and sound body control, and some minor refinements for 2010 ensure that it keeps its personality intact. Its electrohydraulic-assist rack-and-pinion steering gear is now bolted down in three locations (one more than the previous year) to minimize vibration over rough pavement. Recalibrated dampers and relocated antiroll bars improve body control without adding harshness. And the aforementioned upgrades in chassis rigidity work in sync with these suspension alterations to offer excellent handling balance and nicely weighted steering effort through the slalom. The 2010 Mazda 3 records 68.2 mph, a speed identical to the last Honda Civic Si we tested. That is impressive.

We pull the Mazda 3 over to the skid pad and begin our first lap. Well-balanced and highly responsive to throttle input, this sedan handles more like a sports car than an affordable compact car. Its 17-inch Yokohama Avid all-season tires wrestle with freeway expansion joints, but around the smooth surface of the skid pad they grip without distraction to a limit of 0.82 g. Again, the Mazda holds true to its dynamic lineage.

http://www.motortrend.com/roadtests/sedans/112_0812_2010_mazda_3_grand_touring_quick_test/index.html

Mazda went to great lengths to ensure the numerous changes to the new car wouldn't result in any decrease in performance, and it shows at the test track.

http://www.popularmechanics.com/cars/news/4292512

The little Mazda attacked curves with surprising tenacity, hanging on long past the point where we expected it to drift. The best part was that the car felt as nimble and agile as its 2900-pound curb weight suggests it should. It's a fun car.

Bir de bu var:

http://www.edmunds.com/mazda/mazda3/2010/road-test-specs.html

Handling rating: Excellent

Ha bir de; tarih öncesinde kalma motoru ile ne sorun çıkacak gibisinden bir laf edilmiş.

Otomobil sadece motor mu? Bunun yürüyen aksamı, aktarma organları, elektroniği yok mu?

Bunlar sorun çıkarıyor mu? Hayır. O zaman bu otomobil sorunsuz demektir.

Son olarak bu da bir test: Hem de bir devden.

http://www.caranddriver.com/reviews/car/09q1/2010_mazda_3_s_grand_touring-road_test

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 25 Mart 2011; 18:11:43 >

• Yeni kasa Mazda 3'te de Focus dizel motoru ve Focus yürüyen aksamı kullanılıyor diye biliyorum,yanılıyor muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoman

Yeni kasa Mazda 3'te de Focus dizel motoru ve Focus yürüyen aksamı kullanılıyor diye biliyorum,yanılıyor muyum?

Focus'daki dizel motoru kullandığı(aynı zamanda bu motoru Volvo ve PSA grubuda kullanır) doğru ancak yürüyen aksam olarak farklı,Mazda,yeni 3 ün şasisini kendisi geliştirdi.Yüksek teknoloji ve alışılmışın dışında materyaller kullanarak ağırlığı düşürdü ve dayanıklılığı arttırdı.Zaten ağırlık verilerine bakarsanız yeni Mazda 3'ün eski kasasından 100kg daha hafif olduğunu göreceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 25 Mart 2011; 20:38:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

Yeni kasa Mazda 3'te de Focus dizel motoru ve Focus yürüyen aksamı kullanılıyor diye biliyorum,yanılıyor muyum?

Focus'daki dizel motoru kullandığı(aynı zamanda bu motoru Volvo ve PSA grubuda kullanır) doğru ancak yürüyen aksam olarak farklı,Mazda,yeni 3 ün şasisini kendisi geliştirdi.Yüksek teknoloji ve alışılmışın dışında materyaller kullanarak ağırlığı düşürdü ve dayanıklılığı arttırdı.Zaten ağırlık verilerine bakarsanız yeni Mazda 3'ün eski kasasından 100kg daha hafif olduğunu göreceksiniz

Aslında O motor Psa Grubunun biliyorum. Ford motoru değil yani. Yanlışım varsa düzeltin.

• quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

Aslında O motor Psa Grubunun biliyorum. Ford motoru değil yani. Yanlışım varsa düzeltin.

Doğru biliyorsunuzZaten bende o nedenle "Focus motoru" demek yerine "Focus'daki motoru" demeyi uygun gördüm.Aynı motor Focus,Mazda 3,Volvo S40,Psa grubu araçları olmak üzere pek çok araçta kullanılıyor

• Geçen yl bildde focus2 ,megane 2 ,ceed, mazda 3ve bir aracın daha olduğu test vardı.

Motorizasyonlar ise 105 hp mazda 1.6,110hp 1.6 megane ,109 hp ceed 1.4 ve şu eski motorlu focus 100hp 1.6 yani yılbaşında 29000 tl ye satılan araç.

Sonuç ise focus yeni mazdayı geçmiş hemde yenilenmeden eski tukaka motoruyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Geçen yl bildde focus2 ,megane 2 ,ceed, mazda 3ve bir aracın daha olduğu test vardı.

Motorizasyonlar ise 105 hp mazda 1.6,110hp 1.6 megane ,109 hp ceed 1.4 ve şu eski motorlu focus 100hp 1.6 yani yılbaşında 29000 tl ye satılan araç.

Sonuç ise focus yeni mazdayı geçmiş hemde yenilenmeden eski tukaka motoruyla.

Link varsa alabilirmiyiz
  • mazda daha üstün gibi
  • yeni kasa mazda 3 kullanıcısıyım aracımdan gayet memnunum. donanım olarak c sınıfında hiç bir araçla kıyaslayamazsınız. astra kötü bir araba değildir tabiki bir birine yakın arabalar. mazda 3 1.6 imprassive modelinin astra da karşılığı olan cosmo paketi( tabii mazda 3 ipressive kadar donanımlı değil) şuanda 51000 tl civarında diye hatırlıyorum ve ben o arabaya o parayı vermem gider bir mazda 3 alır hem şeklimi yapar ve konforun tadını çıkarırdım:D yakında her yer astra olur hiçbir espirisi kalmaz ama mazdan olursa herkesin gözü senin arabanın üstünde olur...
  • Arkadaşım buradan çıkacak sonuçlar ile araba alamazsın git her iki aracıda test et hangisi kafana daha çok yatıyorsa onu al çık
  • Opel Astra Enjoy 1.4.
  • Öncelikle arabayı almadan her ikisini test et içine yatanı al benim tercihim eski kasa mazda3 kullanan biri olarak yakıt, yol tutuşu, güvenlik, sınıfına göre performansı yeterli servis fiyatları uygun ve gayet ilgililer memnunum tavsiye ederim.
    Not: kullanmadan sakın alma ikisinden birini
  • Ben derginin basılı halini okudum.

Bulursam o baskıyı yazarım neyde geçmiş neyde geçilmiş.

Hatta testte kullanılan mazda koyu mavi ford ise açık gri idi.
  • sorunsuzluk konusunda mazda önde...
  • MPS-55

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toorop

Yalnız o testlerin tamamında PASS diyor.

Mazda 3 de dahil.

Arkadaşın dediği gibi ESP ile yol tutuş farklı şeyler.

Hemde çok farklı şeyler.

ESP : Electornic Stability Program

ESC: Electronic Stability Control

DSC: Dynamic Stability Control

Sürücüye yardımcı olan bir güvenlik sistemidir.

Bu arada bana gönderdiğiniz PM sadece autozeitung isimli bir sitenin test sonuçları.

Tek bir kaynağı nasıl genel geçer ilan edersiniz anlamak mümkün değil.

Ben sizin yukarıda bir beyanınızı sundum

Bende Focus kullandım neredeyse sürüş keyfinden boşalıyordum o kadar zevkli yani.Hb megane piyasasının ağır olması dışında Focus ile kıyaslanabilecek bir araç değil.Yani zevkli ve ihtiraslı dakikalar dışında geri kalan herşey için Megane.

Bu iki araç platform kardeşi. AYNI yürüyen aksama sahipler.

Biz burada yol tutuştan bahsettiğimiz için ben bu alıntıyı koydum. Herhangi başka bir üstünlük için değil.

Şimdi bir tarafta "sürüş keyfinden boşalıyorsunuz" diğer tarafta ilk üçe bile giremez diyorsunuz. Ve buna dayanak olarak tek bir kaynak gösteriyorsunuz.

Buyrun ben de bunları koyayım o zaman

http://www.insideline.com/mazda/mazda3/2010/2010-mazda-3-s-grand-touring-full-test-and-video.html

As the Mazda shows its stuff through the slalom and around the skid pad, its superior chassis and suspension design take center stage.

The previous-generation Mazda 3 earned our praise for its steering feel and sound body control, and some minor refinements for 2010 ensure that it keeps its personality intact. Its electrohydraulic-assist rack-and-pinion steering gear is now bolted down in three locations (one more than the previous year) to minimize vibration over rough pavement. Recalibrated dampers and relocated antiroll bars improve body control without adding harshness. And the aforementioned upgrades in chassis rigidity work in sync with these suspension alterations to offer excellent handling balance and nicely weighted steering effort through the slalom. The 2010 Mazda 3 records 68.2 mph, a speed identical to the last Honda Civic Si we tested. That is impressive.

We pull the Mazda 3 over to the skid pad and begin our first lap. Well-balanced and highly responsive to throttle input, this sedan handles more like a sports car than an affordable compact car. Its 17-inch Yokohama Avid all-season tires wrestle with freeway expansion joints, but around the smooth surface of the skid pad they grip without distraction to a limit of 0.82 g. Again, the Mazda holds true to its dynamic lineage.

http://www.motortrend.com/roadtests/sedans/112_0812_2010_mazda_3_grand_touring_quick_test/index.html

Mazda went to great lengths to ensure the numerous changes to the new car wouldn't result in any decrease in performance, and it shows at the test track.

http://www.popularmechanics.com/cars/news/4292512

The little Mazda attacked curves with surprising tenacity, hanging on long past the point where we expected it to drift. The best part was that the car felt as nimble and agile as its 2900-pound curb weight suggests it should. It's a fun car.

Bir de bu var:

http://www.edmunds.com/mazda/mazda3/2010/road-test-specs.html

Handling rating: Excellent

Ha bir de; tarih öncesinde kalma motoru ile ne sorun çıkacak gibisinden bir laf edilmiş.

Otomobil sadece motor mu? Bunun yürüyen aksamı, aktarma organları, elektroniği yok mu?

Bunlar sorun çıkarıyor mu? Hayır. O zaman bu otomobil sorunsuz demektir.

Son olarak bu da bir test: Hem de bir devden.

http://www.caranddriver.com/reviews/car/09q1/2010_mazda_3_s_grand_touring-road_test

Sayın troop size attığım PM'leri iyice okumamışsınız sanırım.Alıntı yaptığınız mesajım hakkında açıklama yapmıştım dikkatinizden kaçmış herhalde.
    ''Bende Focus kullandım neredeyse sürüş keyfinden boşalıyordum o kadar zevkli yani.Hb megane piyasasının ağır olması dışında Focus ile kıyaslanabilecek bir araç değil.Yani zevkli ve ihtiraslı dakikalar dışında geri kalan herşey için Megane.''
    Burda bahsettiğim araçlar Focus 1 (bir) ve Megane II (iki).Mesajı yazdığım konuyu tekrar inceleyin isterseniz. Alıntı yaptığınız mesajımla bu konuyu bağdaştıracak bir durum yok , yada sizin tabirinizle perhiz lahana gibi bir durum söz konusu değil.
    Sizin bahsettiğiniz platform ortaklığı benim bildiğim kadarıyla Focus II ve Mazda 3 MK 1 arasındadır.Mazda 3 MK 2'nin (yani güncel modelin) Focus II ile aynı platformu ve yürüyen aksamı taşıyıp taşımadığını ise bilmiyorum.Bildiğiniz gibi Mazda Ford ile ortaklığını bitirdi.Mesajda bahsettiğim Focus 1 ile Mazda 3 Mk 2'aynı platformu paylaşıyor mu ? Yeni okuduğum kadarıyla zoom zoom nickli üyeninde(kendisi mazda hakkında oldukça bilgilidir) belirttiği gibi bırakın Focus I'i Focus II ile bile yürüyen aksam paylaşmıyormuş.
    Size yolladığım linkleride neden yolladığımı açıkladım.Direkt şekilde karşılaştırmaların yapıldığı başka kaynak bulamadığımı da söyledim.Üstünede esp testlerini forumda gördüm ve ekledim.Yine attığım PM'lerde Mazda 3 Mk1'in yani focus II platform ortağının aldığı sonuçlarıda koydum ve size o aracın gerçekten sınıfında ilk üçe aday olabileceğini söyledim.Yeni kasayla ilgili size yolladığım testlerde ise puanlamaları gördünüz , değil ilk üçe ilk 5'e girmesi zor görünüyor.Bu genel geçer bir kuralmıdır hayır değil tabiki , bu konuda önyargılı ve fazla iddialı olduğumu kabul ediyorum . Ama önceki kasada puanları toplayan MK 1'in yanında , neden yeni kasanın aynı puanlara erişemediğinin bir açıklaması olmalı.Sizin verdiğiniz linkleride teker teker inceledim , yabancı dilim olmadığı için çok iyi okuyamadım yada eksik gördüğüm yerler olabilir , yine yanlışım varsa düzeltin.Verdiğiniz linklerde Avrupada üretilen bir çok modelin değerlendirmesi yok.Benim ulaşabildiklerim Corolla sedan , jetta , Cruz ,Golf ve Sedan Civic'ten ibaret.Size gönderdiğim linklerle ortak olan araç ise Golf, oda verdiğiniz sitelerde bulunan değerlendirmelere göre yol tutuş açısından pek iyi bir sonuç alamamış gibi gözüküyor. Benim verdiğim puanlamalarda ise açık ara Golf lehine bir sonuç var.Tam bir tezatlık söz konusu.Sadece motor farkından dolayı bu kadar fark olurmu fikrim yok.Yani Amerikada satılan 2500 cc motorlu Mazda ile Avrupada satılan 1.6 motorlu araçlar aynı süspansiyon ayarlarına ve yürüyene mi sahip ? Yinede Civic HB, Ford Focus, Seat Leon , Opel Astra vb...gibi Avrupa piyasasındaki araçlar ve hatta Premium C sınıfı araçlar arasında yol tutuş açısından Mazda'nın yerini merak ediyorum.İlgili bir şeyler bulursam yine paylaşacam.Sizinde yada konuyla ilgilenen forum üyelerininde bu konuda paylaşımı olursa memnuniyet duyarım.Hem tercih ettiğimiz yada edeceğimiz otomobiller hakkında da yeni birşeyler öğrenmiş oluruz.
    Esp konusuna gelirsek evet esp yol tutuşu belirleyen bir faktör değildir.Fakat zamanında müdahaleyle aracı yolda tutar .Bu esp testlerinde ise görüldüğü gibi Mazda 3 pek başarılı değil.Bununda oldukça önemli olduğunu düşünüyorum sizcede sanırım öyledir.
    Yine bir sözümü alıntı yaparak gönderme yapmışsınız.''tarih öncesinde kalma motoru ile ne sorun çıkacak''
    Otomobil sadece motor mu? Bunun yürüyen aksamı, aktarma organları, elektroniği yok mu? diye sorular sormuşsunuz.
    Ne söylemek istediğimi aslında iyi anladığınızı düşünüyorum ama yinede açıklayayım.
    Yıllardır kullanımda olan az buçuk gelişimle yoluna devam eden , demode motorun sorun çıkartma potansiyelinin çok düşük olduğu kastettim.Takdir edersinizki turbo beslemeli benzinli yada dizel bir motor kadar bu motorun sorun çıkarmasını bekleyemeyiz . Uzun yıllar Mazdaya hizmet etmiş ve ediyor olan bu motorun ve bileşenlerininde mazdaya sorunsuzluk adına çok şey kattığı ortadadır.Zaten Mazda da diğer sorduğunuz konularda çok sorunlu bir otomobil değil.

• quote:

Sayın fottili, keyifli bir tartışma oluyor. Teşekkür ederim.

Sayın troop size attığım PM'leri iyice okumamışsınız sanırım.Alıntı yaptığınız mesajım hakkında açıklama yapmıştım dikkatinizden kaçmış herhalde.
    ''Bende Focus kullandım neredeyse sürüş keyfinden boşalıyordum o kadar zevkli yani.Hb megane piyasasının ağır olması dışında Focus ile kıyaslanabilecek bir araç değil.Yani zevkli ve ihtiraslı dakikalar dışında geri kalan herşey için Megane.''
    Burda bahsettiğim araçlar Focus 1 (bir) ve Megane II (iki).Mesajı yazdığım konuyu tekrar inceleyin isterseniz. Alıntı yaptığınız mesajımla bu konuyu bağdaştıracak bir durum yok , yada sizin tabirinizle perhiz lahana gibi bir durum söz konusu değil.
    Sizin bahsettiğiniz platform ortaklığı benim bildiğim kadarıyla Focus II ve Mazda 3 MK 1 arasındadır.Mazda 3 MK 2'nin (yani güncel modelin) Focus II ile aynı platformu ve yürüyen aksamı taşıyıp taşımadığını ise bilmiyorum.Bildiğiniz gibi Mazda Ford ile ortaklığını bitirdi.Mesajda bahsettiğim Focus 1 ile Mazda 3 Mk 2'aynı platformu paylaşıyor mu ? Yeni okuduğum kadarıyla zoom zoom nickli üyeninde(kendisi mazda hakkında oldukça bilgilidir) belirttiği gibi bırakın Focus I'i Focus II ile bile yürüyen aksam paylaşmıyormuş.

Yanlış: In October 2008 Mazda released pictures and video showing the next generation design of the Mazda3. Mazda has restyled the exterior to reflect its then design language and a dual exhaust. Two engines are offered in the US and Canadian markets, the 2.0L petrol engine offered in the previous generation and a new 2.5L inline-4 that is shared with the second-generation Mazda6.[15]

The second generation model continues to based on the Ford C1 platform.[16] The new model is marginally wider, longer and lighter than the previous generation Mazda3. The 2.3L engine was replaced with a 2.5L engine that produces 167 bhp (125 kW; 169 PS) and 167 lb·ft (226 N·m) of torque. In other markets, more engines are offered including a new 2.2L turbodiesel engine.[17]

Size yolladığım linkleride neden yolladığımı açıkladım.Direkt şekilde karşılaştırmaların yapıldığı başka kaynak bulamadığımı da söyledim.Üstünede esp testlerini forumda gördüm ve ekledim.Yine attığım PM'lerde Mazda 3 Mk1'in yani focus II platform ortağının aldığı sonuçlarıda koydum ve size o aracın gerçekten sınıfında ilk üçe aday olabileceğini söyledim.Yeni kasayla ilgili size yolladığım testlerde ise puanlamaları gördünüz , değil ilk üçe ilk 5'e girmesi zor görünüyor.Bu genel geçer bir kuralmıdır hayır değil tabiki , bu konuda önyargılı ve fazla iddialı olduğumu kabul ediyorum . Ama önceki kasada puanları toplayan MK 1'in yanında , neden yeni kasanın aynı puanlara erişemediğinin bir açıklaması olmalı.Sizin verdiğiniz linkleride teker teker inceledim , yabancı dilim olmadığı için çok iyi okuyamadım yada eksik gördüğüm yerler olabilir , yine yanlışım varsa düzeltin.Verdiğiniz linklerde Avrupada üretilen bir çok modelin değerlendirmesi yok.Benim ulaşabildiklerim Corolla sedan , jetta , Cruz ,Golf ve Sedan Civic'ten ibaret.Size gönderdiğim linklerle ortak olan araç ise Golf, oda verdiğiniz sitelerde bulunan değerlendirmelere göre yol tutuş açısından pek iyi bir sonuç alamamış gibi gözüküyor. Benim verdiğim puanlamalarda ise açık ara Golf lehine bir sonuç var.Tam bir tezatlık söz konusu.Sadece motor farkından dolayı bu kadar fark olurmu fikrim yok.Yani Amerikada satılan 2500 cc motorlu Mazda ile Avrupada satılan 1.6 motorlu araçlar aynı süspansiyon ayarlarına ve yürüyene mi sahip ? Yinede Civic HB, Ford Focus, Seat Leon , Opel Astra vb...gibi Avrupa piyasasındaki araçlar ve hatta Premium C sınıfı araçlar arasında yol tutuş açısından Mazda'nın yerini merak ediyorum.İlgili bir şeyler bulursam yine paylaşacam.Sizinde yada konuyla ilgilenen forum üyelerininde bu konuda paylaşımı olursa memnuniyet duyarım.Hem tercih ettiğimiz yada edeceğimiz otomobiller hakkında da yeni birşeyler öğrenmiş oluruz.

Motor konusuna gelirseki 2.5 motor yada 1.6 litre motor. Bir otomobilin yürüyen aksamı aynıdır.MEğer ki Mazda MPS gibi özel bir amaçla üretilmemiş olsun. Eğer motor hacmi sebebi ile yürüyen aksamı farklı olan bir otomobil biliyorsanız lütfen belirtin, ancak belirteyim aynı donanım özellikleri içerisinde. MEsela E200 ile E 320 nin farklı mı yürüyen aksamı? yada .

Puanlama konusunda ise, dediğim gibi tek bir kaynak veriyorsunuz, açıkcası bilindik bir kaynak değil. Oysa ben birden fazla kaynak gösterdim mazdanın neredeyse bir spor otomobil gibi yol tutuşu sergilediğini söyleyen.

Esp konusuna gelirsek evet esp yol tutuşu belirleyen bir faktör değildir.Fakat zamanında müdahaleyle aracı yolda tutar .Bu esp testlerinde ise görüldüğü gibi Mazda 3 pek başarılı değil.Bununda oldukça önemli olduğunu düşünüyorum sizcede sanırım öyledir.

Diğer testleri gördünüz mü, mesela A4 gibi. O videoalrın arasından en iyi "görünenleri" seçip koymuşsunuz. "Görünen" kelimesini özellikle kullanıyorum çünkü bu videoları gören hepimiz hangi amaçla ve hangi sonuca ulaşmak için yapıldığını, ne gibi bir puanama yapıldığını ve neticede PASS denildiğini bilmiyoruz. Nasıl değerlendiriyorsunuz başarılı olmadığını, Neticede PASS , yani geçer not almış. Tıpkı diğer koyduklarınız gibi. O zaman euro ncap mi bu işi bilmiyor? Başarısız olarak değerlendiriyoruz bizler ama testi yapan kuruluş başarılı buluyor.

Edit: Kaldı ki Mazda' nın ratingi de 5. Lancer ile aynı yani. Sizin atıfda bulunduğunuz konuda mosan
    nickli arkadaşımız güzel bir noktaya değinmiş. Demiş ki: "Mesela toyota urban cruise; cizgisinden sapmıyor ama aldığı esc ratingi 3, mazdanın aldığı rating 5"

Yine bir sözümü alıntı yaparak gönderme yapmışsınız.''tarih öncesinde kalma motoru ile ne sorun çıkacak''
    Otomobil sadece motor mu? Bunun yürüyen aksamı, aktarma organları, elektroniği yok mu? diye sorular sormuşsunuz.
    Ne söylemek istediğimi aslında iyi anladığınızı düşünüyorum ama yinede açıklayayım.
    Yıllardır kullanımda olan az buçuk gelişimle yoluna devam eden , demode motorun sorun çıkartma potansiyelinin çok düşük olduğu kastettim.Takdir edersinizki turbo beslemeli benzinli yada dizel bir motor kadar bu motorun sorun çıkarmasını bekleyemeyiz . Uzun yıllar Mazdaya hizmet etmiş ve ediyor olan bu motorun ve bileşenlerininde mazdaya sorunsuzluk adına çok şey kattığı ortadadır.Zaten Mazda da diğer sorduğunuz konularda çok sorunlu bir otomobil değil.

Dediğime cevap vermemişsiniz, kendi cümleniz üzerinden savunma yapmışsınız. Ben tekrar diyorum Mazda nın tarih öncesinden kalma motoru demiştiniz. Tabi sorunsuz bir araba olacak demiştiniz. Ben de Bunun yürüyen aksamı, aktarma organları, elektroniği yok mu? demiştim. Bunlar sorun çıkarıyor mu? var mı bilginiz? Yok. Olsa anında yazardınız çünkü. O zaman?

Kaldı ki motora turbo yada süperşarj konulunca bu o motoru modern yapmıyor. Bu iki teknoloji de son derece eski zaten. Dizelleri dışarda tutuyoruz tabiki, çok yüsek basınçlı dizel sistemler yeni teknolojiler. Ama benzinli motorlarda aşırı besleme kullanılması taaaaa Bentley in 1929 model yarış arabalarına dayanır. Demode kriterleriniz turbo yada süperşarj konması ise çok yanılıyorsunuz. FSI gibi bir teknoloji deseydiniz amenna, birşey demezdim. Evet yeni bir teknoloji o. Ama konvansyonel püskürtmeye sahip, 16 valf motorlara aşırı besleme takılması onu teknoloji harikası yapmaz. Sökünce o arabadan aşırıbeslemeyi bir fark varsa mazda motorundan onu yazın buraya. Bizler de örenelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 28 Mart 2011; 8:38:41 >

• Evet sayın Toorop Mazda 3 Mk II Focus C1 platformu kullanıyormuş.http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_C1_platform
    Hangi araçlarda kullanıldığıda yazıyor.Bunların arasında benim mesajıma konu olan Focus I yok.Zaten yazdığım mesajla bu konunun hiçbir alakası yok.

Alıntı:Motor konusuna gelirseki 2.5 motor yada 1.6 litre motor. Bir otomobilin yürüyen aksamı aynıdır.MEğer ki Mazda MPS gibi özel bir amaçla üretilmemiş olsun. Eğer motor hacmi sebebi ile yürüyen aksamı farklı olan bir otomobil biliyorsanız lütfen belirtin, ancak belirteyim aynı donanım özellikleri içerisinde. MEsela E200 ile E 320 nin farklı mı yürüyen aksamı? yada .

Puanlama konusunda ise, dediğim gibi tek bir kaynak veriyorsunuz, açıkcası bilindik bir kaynak değil. Oysa ben birden fazla kaynak gösterdim mazdanın neredeyse bir spor otomobil gibi yol tutuşu sergilediğini söyleyen.

Açıkçası bende aynı modeller arasında sadece motor hacmi yüzünden yürüyen farklılığı olup olmadığını bilmiyorum sizin gibi o yüzden sordum zaten bu soruyu.Yürüyen aksamdan benim kastım ön arka bağımsız süspansiyon ,denge çubuğu vs.. gibi elemanlar.
    Onun dışında yürüyen aksam sayılan diğer elemanlarda , motor hacmine göre değişiklik oluyor biliyorsunuz.Fren disk çapları gibi.
    Front: 278mm (300mm on 2.0 MZR, and 2.2 MZR-CD)
    ventilated disc brakes.
    ■ Rear: 265mm (280mm on 2.0 MZR and 2.2 MZR-CD)
    disc brakes
    Alıntı:Diğer testleri gördünüz mü, mesela A4 gibi. O videoalrın arasından en iyi "görünenleri" seçip koymuşsunuz. "Görünen" kelimesini özellikle kullanıyorum çünkü bu videoları gören hepimiz hangi amaçla ve hangi sonuca ulaşmak için yapıldığını, ne gibi bir puanama yapıldığını ve neticede PASS denildiğini bilmiyoruz. Nasıl değerlendiriyorsunuz başarılı olmadığını, Neticede PASS , yani geçer not almış. Tıpkı diğer koyduklarınız gibi. O zaman euro ncap mi bu işi bilmiyor? Başarısız olarak değerlendiriyoruz bizler ama testi yapan kuruluş başarılı buluyor.

Edit: Kaldı ki Mazda' nın ratingi de 5. Lancer ile aynı yani. Sizin atıfda bulunduğunuz konuda mosan
    nickli arkadaşımız güzel bir noktaya değinmiş. Demiş ki: "Mesela toyota urban cruise; cizgisinden sapmıyor ama aldığı esc ratingi 3, mazdanın aldığı rating 5

Esp kanusuna yine dönersek.Benim o videoları koymamın sebebi aynı sınıfta daha iyi görüntü veren otomobiller olmasıyla ilgiliydi.İddiam üzerine 3 tane aynı sınıfta model koyup sonunada Mazda'nın videosunu koydum.
    Euro NCAP "sine-ile-durmak" ABD yönetmelik FMVSS126 dayanmaktadır ESC GTR küresel teknik düzenlemeye göre testler yapılmıştır. Test, sonuçları 2009 ve 2010 yılında yayımlanan araçlarda tamamlandı. ESC sistemi izin verilen araçların kapalı olması için, testler ESC ON ve OFF ile gerçekleştirilmiştir. Araba direksiyon açısı ve giriş artan, birden fazla çalışan geçiyor bazen kadar 60 araç başına, her zaman test edildi. klibi 'test off ilk ESC' gösterir nerede araba span dışarı. 'test ESC' aynı direksiyon girişi biridir. Tüm arabalar bu testlere göre gereksinimleri geçti test edilmiştir.

Neyse test NHTSA yönetmeliklerine yada uluslararası standartlara uygun yapılmış gibi birşeyleri kastediyor galiba.
    Yani bu otomobiller bu kriterleri karşılıyor gibisinden hepsine PASS denilmiş.Benim atıfta bulunduğum konuda yorum yapan mosan nickli arkadaş olayı yanlış yorumlamış.Esc puanı tüm otomobiller bahsettiğim kriterleri karşıladığı için aynıdır, 3 puan veriyorlar bu testi geçen otomobillere.Arkadaşın bahsettiği olay ise yıldız meselesi yani çarpışma testinde otomobillerin aldığı yıldızlar.
    Yinede bazı rakipleri gibi Mazda'nın da çizgisinden sapmadan yola devam etmesi sizi daha fazla memnun ederdi sanırım.Görüntü olarak hoş bir durum olmamış.

alıntı:Dediğime cevap vermemişsiniz, kendi cümleniz üzerinden savunma yapmışsınız. Ben tekrar diyorum Mazda nın tarih öncesinden kalma motoru demiştiniz. Tabi sorunsuz bir araba olacak demiştiniz. Ben de Bunun yürüyen aksamı, aktarma organları, elektroniği yok mu? demiştim. Bunlar sorun çıkarıyor mu? var mı bilginiz? Yok. Olsa anında yazardınız çünkü. O zaman?
    ----Zaten Mazda da diğer sorduğunuz konularda çok sorunlu bir otomobil değil. Diye cevap vermişim.

Motor hakkında söylediklerimi yine neden anlamazlıktan geldiğinizi de ben anlayamıyorum açıkçası.Yeni akım düşük hacim ,yüksek güç ve az emisyon değerleri biliyorsunuz.Bir çok marka elektirikli otomobiller öncesi bu motorları geliştiriyor.Mesela TSİ direkt enjeksiyonlu bir motora turbo yada çift besleme eklenmiş bir motor değilmi.Kısaca 1.4 TSi tek turbo motora sahip bir Golf kullanın sonra aracınıza ait motorun demode olup olmadığı değerlendirin.

• quote:

----Zaten Mazda da diğer sorduğunuz konularda çok sorunlu bir otomobil değil. Diye cevap vermişim.

Motor hakkında söylediklerimi yine neden anlamazlıktan geldiğinizi de ben anlayamıyorum açıkçası.Yeni akım düşük hacim ,yüksek güç ve az emisyon değerleri biliyorsunuz.Bir çok marka elektirikli otomobiller öncesi bu motorları geliştiriyor.Mesela TSİ direkt enjeksiyonlu bir motora turbo yada çift besleme eklenmiş bir motor değilmi.Kısaca 1.4 TSi tek turbo motora sahip bir Golf kullanın sonra aracınıza ait motorun demode olup olmadığı değerlendirin.

Gayet anlıyorum, hatta TSI kullanıyorum. Kardeşimin 1.2 TSI Leon u var.

Ben size şunu soruyorum, aşırı beslemeyi çıkarın 1.2 tsi dan.

Şimdi bu motorun Mazda 3 deki motordan farkı nedir?

Bana bunu söyleyin, ben de öğreneyim bu motorun neden modern olduğunu.

Ciddi soruyorum bunu, aksini iddia ettiğim için değil.

Mazda' nın motoru ile ilgili şunu buldum

The versatile MZR is Mazda's latest straight-4 engine. Development was assisted by Ford, who also sell the engine as the Duratec 23. The MZR family features a special long intake manifold for added torque, S-VT continuous variable valve timing, and a stainless steel 4:1 exhaust header. The DISI turbocharged MZR was on the Ward's 10 Best Engines list for 2006 and 2007.

quote:

Açıkçası bende aynı modeller arasında sadece motor hacmi yüzünden yürüyen farklılığı olup olmadığını bilmiyorum sizin gibi o yüzden sordum zaten bu soruyu.Yürüyen aksamdan benim kastım ön arka bağımsız süspansiyon ,denge çubuğu vs.. gibi elemanlar.
    Onun dışında yürüyen aksam sayılan diğer elemanlarda , motor hacmine göre değişiklik oluyor biliyorsunuz.Fren disk çapları gibi.
    Front: 278mm (300mm on 2.0 MZR, and 2.2 MZR-CD)
    ventilated disc brakes.
    ■ Rear: 265mm (280mm on 2.0 MZR and 2.2 MZR-CD)
    disc brakes

Ama fren disklerinin yol tutuş ile ilgisi yok. Fren disk çapının büyümesinin sebeplerinden biri de aracın ağırlığının ve performansının motor ile birlikte artması. Daha büyük disk kullanılması normal.
    Süspansyon sisteminin değiştiğini ise, aynı otomobilin aynı kasa tipinde duymadım ben. Örneğin bende 2000 yılında Clio 1.6 Sport vardı. Bu tek kapı clio. Eşimde ise (o zaman kız arkadaşımdı ) clio 1.4 RTE vardı. 4 kapı olan. 1.4 rte nin süspansyonu bariz yumuşaktı benim arabama göre. Ancak burada iki farklı donanıma sahip, iki farklı karoser var. Birisi tek kapı spor bir araç diğeri 4 kapı binek bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 28 Mart 2011; 17:52:53 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.