Şimdi Ara

MBR yükleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar windows 8 'in yanına kali linux kurdum ve mbr yüklmesini seçtim işlem tamamlandı bilgisayar bastan basladi
    ama işletim sistemi seçme ekranı gelmedi direk windows basladi bilgisayar yönetiminden baktıgım zamanda sadece windows 8 gözüküyor
    mbr yüklemeyi nasıl yapabilirim

• En başta bilgisayar EFI boot ile mi, normal BIOS boot ile mi açılıyor?
    Eğer klasik BIOS ise "MBR'yi nereye yükleyeyim" diye sorduğunda (tek harddiskli sistemler için) "/dev/sda" seçmen veya yazman gerekir. /dev/sda1 veya /dev/sdb1 değil.

Eğer tek harddiski 2'ye böldüysen ve linux'ü /dev/sdb1 'e yüklediysen bile MBR yine /dev/sda olmalı.

Amaaaaaaa..... HDD'nin MBR'siyle oynarken dikkatli olman lazım. Acemiysen birşeyler ters gidebilir.

"kali linux kurdum" demişsin. o zaman linux'u yükleme cd'sinden boot et. ALT-F2 ile boş bir terminale geç.

# blkid

komutuyla nerede ne yüklüymüş bir bak bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 11 Eylül 2014; 0:56:21 >
  • Boot loader'ı yazmamışsındır. Ben olsam yeniden kuruluma girerim bu sefer mbr yi düzgünce yazarım sorulduğunda.
  • Win 8 hızlı boot özelliğini kapatın.

Şurada anlatılmış :http://8.enpedi.com/2012/11/windows-8-neden-hzl-baslyor-hzl-baslat.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.