Şimdi Ara

McAtx anakarlar icin kasa Resim Resim yardim lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar oncelikle gorus ve onerileriniz benim icin cok onemli.

Su sogutma dusunmedim cunku amac yer tasarrufu olacak.

Sistem ozellikleri

İntel pentium g3420
    Asus h81m-plus
     Asus gtx560ti top 
    Corsair vegance 4gb ram
     1 tb segeta barracuda 
    Corsair cx500 500w 
    80gb intel ssd 
    Asus 24x dvd 

Bu arada bana ilham veren sadonanım mı da konuya dahil etmeyi boynumun borcu bilirim

----------------------------------------------------------

11.02.2014

Yeni cizimlerimde belirttigim projeyi gerceklestirme karari aldim.

Fakat hala goruslerinizi bekliyorum.

Hdd dvd ssd icin bir kutu yapicam direk kasanin icine takip cikarmalik birsey. Fakat biraz dusundurucu

Ufak bir soru start tusunu nereye koymam guzel olur?

--------------------------------------------------------

14.02.2014

3 boyutlu bir resim cizdim.

Kullanabilecegim malzeme onerileriniz ve nerde bulabilecegimi soylerseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakknk -- 14 Şubat 2014; 20:12:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam öncelikle kolay gelsin. İnşallah en sonunda istediğin gibi bir kasa ortaya çıkar.

Zannedersem sadece fanlarla ilgili problemin var. Gerisini kağıt üzerinde halletmişsin gibi.
    Ama bence o kadar fana gerek yok. Senin resimlerde gözüken haliyle 4 fan (2 adet önde, 1 tane arkada, 1 tanede üst de) + işlemcinin fanı + olursa eğer ekran kartının fanı
    ile birlikte toplamda 6 adet fan var. Bence o küçücük kasanın içinde fırtına kopar ve çok uğultulu çalışır. Benim yaptığım kasada işlemcinin ki dahil 3 tane fan vardı.
    Gayet serin çalışıyordu. Benim fikrim, işlemcinin fanı hariç 2 tane fan yeterli olur. Birisini içeri üfleyecek şekilde diğerini de dışarı üfleyecek şekilde doğru
    konumlandırırsan problem olmaz diye düşünüyorum.
  • Tavsiyelerin icin cok sagol fanlari azaltiyorum o zaman peki hdd bolmesi icin yapabilecegim birsey varmi ustte 5.5 altina 3.5 ve 2.5 seklinde onlari nasil oraya konumlandirabilirim

• anakart olarak işlemcili olanları kullanırsan yerden tasarruf edebilirsin.. benim önerim...

hatta donanım haberin sitesinde vardı..

saygılar...
  • Gayet guzel fakat ne yazikki bilesenler su sekilde

İntel pentium g3420
    Asus h81m-plus
    Asus gtx560ti top
    Corsair vegance 4gb ram
    1 tb segeta barracuda
    Corsair cx500 500w
    80gb intel ssd
    Asus 24x dvd

Amac yer tasarrufu fakat performansi pek dusuremeyecek ve goze hos gelen bir sey yapmak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: burakknk

Tavsiyelerin icin cok sagol fanlari azaltiyorum o zaman peki hdd bolmesi icin yapabilecegim birsey varmi ustte 5.5 altina 3.5 ve 2.5 seklinde onlari nasil oraya konumlandirabilirim

Bence küçük bir kasa olacağı için o tür yuvalara hiç gerek yok.
    En alta dvd yi üzerine yalıtım malzemesi kullanarak (kauçuk süngerler, strafor v.b.) çift taraflı bantla yapıştırmak suretiyle hdd yi koyabilirsiniz. SSD için de yer problemi olacağını zannetmiyorum.
    Yaparken aşamaları buraya da koyarsanız memnun oluruz. Tekrar kolay gelsin.
  • Birkac cizim daha kafamda var onlari paylasicam yeniden yorumlarinizi beklicem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • burakknk B kullanıcısına yanıt
    bu çizimleri 3 boyutlu programlarda bire bir ölçüde yapsan hem senin için hemde burada fikir veren arkadaşlar için daha iyi olur
  • Anladim zaten artik yapim asamalarinin fotograflarini paylasicam ilginiz icin tesekkurler.

• patentini almayi unutma. boyle seylerin bir icadi yapildimi arkasindan seri uretimine baslarlar haberin olsun
    Mersin gibi bir yerde oturuyorsan iyi bir sogutmaya ihtiyacin var. ben buz oyun oynarken kasanin icini buz kaliplariyla sogutmaya calisiyordum ya da aliyordum masa ustunu dogru kilimanin onune. bilmem anatabildimmi
    Fanlar iceriye dogru uflerse bir sure sonra kasanin icini ve entegreleri toz edersin, filtre kullanman gerekir ki ozamanda sogutma performansi %80 azalir.
    fanlar hep disari ufler o zamanda yeteri kadar sogutmuyorlar sadece icerideki sicakligi aliyorlar o kadar
    ona gore tekrar dizayn etmen gerekebilir

• İki fani onden iceriye ufleyecek. sol taraftaki hdd ssd ve dvdye sagdaki islemciye.
    Bir tanede arkada gpunun uzerine ufleyecek. Sol kapakta psu ile hdd dvd ve ssd lerin arasina bir egzos fani gelecek. Bu bilesenlerin uzerindeki sicak havayi atacak.
    Bir tanede uat kapakta islemci ram ve gpunun uzerindeki sicak havayi alacak sekilde bir fan koyucam.
    Toz icinse bu alqnda uretilen kagitlar var bir on ve arka tarafa ondan bir kaplama yapip buraya koyacagin fablarin yaprakparini boyayinca hem estetik hem cok fonksiyonlu olucak .
    Gorusleriniz icin cok tesekkur ederim

• fan ufledigi yere toz yapar. ayrica fanlari manyetik ozelligi olan harddisklerden uzak tut derim, titresim yaparsa calismasini etkileyebilir
    cep telefonu sinyalinden ve sallanan masalardan bozdugum harddisklerin haddi hesabi yok

• Peki bu hdd ssd ve dvdnin cok isinma gibi bir sorunu varmi varsa fanlardan baska bir oneriniz var mi yani bu bilesenler calisirken cok fazla isiniyor mu?

İkinci olarak toz icinse toz kasanin on tarafina ve arka tarafina boydan boya toz filtresi sericem.

Birde psu fani nereye ufluyor onu cok merak ediyorum iceri ufluyor diye biliyorum

• psu disari ufluyor.
    hdd cak calisirsa isinir
    dvd nin isinmasini pek dert etmem
    en cok cpu isinir, onun icinde cpu'nun montajinin ve yapistirma isleminin dogru yapilmasi gerekir ve sogutucusunun ustundede toz olmamali.
    toz filtresini cikartirken her yer toz olabilir bilemiyorum. acikcasi bulundugun mekana bagli. istanbul ankara mersin adana gibi sehirler cok tozlu mekanlardir

• İstanbul cok tozlu aynen neyse yapim asamasina gecicez artik ama bir turlu kasanin kapagini kestirecek bir yer bulamadim kismetse bu hafta sonu halledicem

• her yerde keserler. para bile almazlar. abi musaitsen kesermisin de tamam.
    kagithane mesela reklamci ve aliminyumcu doludur. hepsinde aliminyum kesme tezgahi olur.
    Aliminyum testeresini galiba akrilik kesmedede kullaniyorlar, su plastik levhalar

• Anladim hocam ilgi icin cok tesekkurler

• Yer tasarrufu denince ilk yapılacak sey en fazla yer kaybı yaratan donanım olan ekran kartını halletmek. Eski ide kabloları andıran pci-x16 kablolarıyla dikey duran ekran kartı yatay hale getirilebiliyor. Bu da kasa genişliği ekran kartına değil psu ve cpu Soğutucu yüksekliğine göre ayarlanacak demektir. Ayrıca normalde kasa içine bakan cpu, psu ve ekran kartı fanları kasa dışına bakar hale geleceğinden tek egzos fan yeter de artar bile. Ne yap et pci-x16 kablosu bul derim.

• Psuyu dik koyup ekran karti ve islemci sogutucu icin bir cita yaratmis oldum fakat gpu fanlari ve cpu fani cekirdege ufluyormu yoksa cekirdek uzerindeki sicak havayi disari mi atiyor bu konuda pek fikrim yok. Bilen biri aydinlatirsa cok sevinir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.