Şimdi Ara

MCPD Eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Ben kendi halimde, etliye sütlüye karışmadan bilgisayarlarla çok iyi vakit geçiren bir insanım :D şaka şaka. öyle değilim, karışırım etliye sütlüye. sütlü tercihimdir.

Kısaca anlatayım. Özel bir firmada ithalat / ihracat departmanını yönetiyorum. bir yandan da bilgisayarlar özel ilgi alanıma giriyor, bir pc'nin fiziksel olarak kurulumundan tutun da 10-15 pc'lik sistemlerin kurulumu / yönetilmesi / bakımını yapabilecek seviyedeyim. network protokollerini standart bir sistemi yönetebilecek kadar biliyorum, win / linux sistemlerinin kurulumunu da yapıyorum. windows sistemlerinin yönetimi / kurulumu / troubleshooting'i konusunda 10 üzerinden 7/8 puan verebilirim kendime abartmazsam Ayrıca programlama konusunda da temel bilgiye sahibim, basit vb script'lerini yazabiliyorum, excel üzerinde vba otomasyonu ile ufak tefek işler başarabiliyorum. döngüler, değişkenler, sabitler, karar yapıları konusunda da temel bir fikre sahibim.

halihazırda 12 pc'lik bir sistemi yönetiyorum, donanım seçiminden yazılım tedariki ve bakımına kadar her şeyi bana ait. bilgisayarlara da özel bir ilgim olduğu için sektör değiştirmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. (şöyle bi okudum da, hakikaten kısaca anlatmışım )

şimdi sorum şu: bir eğitim programına yazılmak istiyorum, eğilimim mcpd yönünde. mcse de bir seçenek gibi görünüyor, ama bana yazılım sektörü her zaman daha cazip gelmiştir. Burada şöyle bir çekincem var: mcse programına kaydolursam, çok daha rahat bitirip sertifika alabileceğimi biliyorum, çünkü zaten network protokolleri, server kurulum / yönetimi, disaster recovery ve backup programlarını, client yönetimini bir şekilde götürebiliyorum. tabiki bir mcse seviyesinde değilim, ancak kursa sıfıdan başlayacak insanların 3 ayda yeni öğrenecekleri şeylerin nerdeyse hepsini ben zaten biliyorum. bunun programa başlarken bana büyük bir artı olacağını düşünüyorum.

öte yandan gönlüm mcpd'den yana, çünkü danıştığım bir kaç büyüğüm yazılım sektörünün bu konuda daha aç olduğunu, daha fazla programcıya ihtiyaç bulunduğunu söylediler. ayrıca programcılığa daha fazla ilgi duyuyorum. bu programı mcse kadar rahat bitiremeyeceğimi çok iyi biliyorum, ama yapamayacağımı da düşünmüyorum açıkçası, çünkü sıkı çalışmak konusunda bir problemim yok, ve programcılıkla ilgili konuları araştırırken bana ödev gibi değil eğlence gibi geliyor, kodlar üzerinde uğraşmaktan keyif alıyorum.

ilk sorum bu. sizce programcılığa mı yoksa sistem uzmanlığına mı yönelmeliyim. dediğim gibi, büyük ihtimal programcılık düşünüyorum, çünkü ona da yatkınım ve gönlüm kesinlikle ondan yana. ama mantıklı şekilde diğer alternatifi de değerlendirmek ve halihazırda mevcut tecrübelerden de yararlanmak istiyorum. ayrıca sektörde kime ne kadar ihtiyaç olduğunu, kimin ne para ettiğini de araştırmam lazım.

ikinci sorum ise, malum konu, kurs alacağım yer. Aslında aklımda üç yer vardı: Netron, Bilge Adam ve Edutime. Edutime'a giden bir iki kişiyle konuşmamın ardından listeden çıkarmaya karar verdim, zira durum pek parlak görünmüyordu. Şimdi, mutlaka ki her kursun artısı ve eksisi vardır, ama genel olarak yazılım uzmanlığı için Netron'u mu Bilge Adam'ı mı tavsiye edersiniz. Ya da başka nereleri düşünebilirim?

Son sorum: Diyelim kursu bitirdik, sertifikamızı kartımızı koyduk cebimize. Kursların üzerine basa basa söyledikleri kariyer destek sistemleri ne derece etkili? Yani atıyorum Bilge Adam veya Netron, ben kursu iyi bir dereceyle bitirdikten sonra ve sınavda da çok başarılı olursam, bana ne gibi imkanlar sunacak? Kariyer destek programları hakikaten vadettiklerini veriyor mu ve tercihimi yaparken değerlendirmeye alınmalı mı?

Hakiki son soru (önceki son diilmiş demekki): Şu anda bulunduğum yerde 7,5 senedir çalışıyorum ve 1 600 maaş alıyorum. (24 yaşındayım) Yaptığım işten memnunum memnun olmasına ama bir yandan da BT sektöründe daha başarılı olacağımı düşünüyorum, çünkü hakikaten severek yaptığım, yapmaktan haz aldığım bir konu. Bunun sırf hobi olarak kalması pek hoş değil benim için, ama öbür yandan da gerçekleri düşünmek lazım tabiki: sektör değiştirmem bunca emeğe, uğraşıya değecek mi.

Bugün gidip Netron ve BA'ın beşiktaş şubesiyle görüşeceğim. ikisiyle de görüştükten sonra kafamda bir fikir oluşacak kabaca, ama yine de bir bilene sormak lazım dimi (amma kasmışım be. allahtan onparmak yazıyorum hehe)

• Merhaba. Ben de senin gibi düşünüyotum. Bu sene okulu bitirdikten sonra bi aksilik olmazsa MCPD eğitimine başlıcam. Şunu söliim ben de çoğu kişiye sordum ve araştırdım. MCSE sertifikasını artık herkes edinmeye başladı. Öle bir durum söz konusu ki kime sorsan nerdeyse yarısından fazlasında MCSE sertifikası var. Alması da kolay. Ama MCPD'de bi ağırlık var :) Alması gerçekten zor Almak için baya bi uğraş gerektiriyo maksimum bir, bir buçuk yılımızı vermeliyiz ki üst seviyeye, zirveye ulaşabilelim. Aldıktan sonra da cebinde bi nevi hayatım kurtuldu sertifikası taşıyacaksın. Ben kesinlikle MCPD derim. Eğer bi insanda istek, hırs ve azim varsa emin ol her şeyi başarır. MCPD'yi de başaracağımıza eminim.
    İkinci sorunun bence tek cevabı BilgeAdam. Ben Ankarada yaşıyorum ve BilgeAdamı Ankaradaki yazılım kurumları da övüp övüp bitiremiyolar. Bu işin ustası, duayeni BilgeAdamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deja.vu01

Merhaba. Ben de senin gibi düşünüyotum. Bu sene okulu bitirdikten sonra bi aksilik olmazsa MCPD eğitimine başlıcam. Şunu söliim ben de çoğu kişiye sordum ve araştırdım. MCSE sertifikasını artık herkes edinmeye başladı. Öle bir durum söz konusu ki kime sorsan nerdeyse yarısından fazlasında MCSE sertifikası var. Alması da kolay. Ama MCPD'de bi ağırlık var :) Alması gerçekten zor Almak için baya bi uğraş gerektiriyo maksimum bir, bir buçuk yılımızı vermeliyiz ki üst seviyeye, zirveye ulaşabilelim. Aldıktan sonra da cebinde bi nevi hayatım kurtuldu sertifikası taşıyacaksın. Ben kesinlikle MCPD derim. Eğer bi insanda istek, hırs ve azim varsa emin ol her şeyi başarır. MCPD'yi de başaracağımıza eminim.
    İkinci sorunun bence tek cevabı BilgeAdam. Ben Ankarada yaşıyorum ve BilgeAdamı Ankaradaki yazılım kurumları da övüp övüp bitiremiyolar. Bu işin ustası, duayeni BilgeAdamdır.
    Benim de bir sorum olacak. Bilgi edinmiş olduğum bir kurum bana MCPD sertifikası almadan önce MCSE sertifikasını almamı söledi. Sistem bilgim olmadan zorlanacağımı söledi. Gerçekten almalı mıyım. Almadan da yapılabileceğini düşünüyorum. Bu konudaki görüşlerini bildirirsen çok sevinirim.

• quote:

Benim de bir sorum olacak. Bilgi edinmiş olduğum bir kurum bana MCPD sertifikası almadan önce MCSE sertifikasını almamı söledi. Sistem bilgim olmadan zorlanacağımı söledi. Gerçekten almalı mıyım. Almadan da yapılabileceğini düşünüyorum. Bu konudaki görüşlerini bildirirsen çok sevinirim.

Alıntıları Göster
    Aslına bakarsan doğruluk payı yok değil, server / client tarzı çalışan ve dağıtılmış uygulamalar oluşturabilmek için bilgisayarın ve bilgisayar ağlarının, network protokollerinin nasıl çalıştığını bilmen şart. Ama bunun MCSE seviyesinde olması gerektiğini düşünmüyorum, ağların ve pc'lerin teoride ve pratikte nasıl çalıştığını bilmen yeterli. Tabiki bir MCSE sertifikan olması sana büyük fayda sağlayacaktır, elinde MCPD + MCSE sertifikası olduğunu düşünsene Ama MCPD olmak için illa MCSE olmak gerektiğine inanmıyorum, öyle olsa microsoft MCPD programına girmek için MCSE olma şartını öne sürerdi.

Zaten programlamaya başladığın MCSE'nin sana gerekli olacak kısımlarını kendin araştırarak da bulup öğrenebilirsin. Keza MCSE olmak için de illa kursa gitmen gerekmiyor, kendin öğrenerek de pekala sınavlarını verebilirsin. Azme ve çalışmaya bağlı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: scaat

Aslına bakarsan doğruluk payı yok değil, server / client tarzı çalışan ve dağıtılmış uygulamalar oluşturabilmek için bilgisayarın ve bilgisayar ağlarının, network protokollerinin nasıl çalıştığını bilmen şart. Ama bunun MCSE seviyesinde olması gerektiğini düşünmüyorum, ağların ve pc'lerin teoride ve pratikte nasıl çalıştığını bilmen yeterli. Tabiki bir MCSE sertifikan olması sana büyük fayda sağlayacaktır, elinde MCPD + MCSE sertifikası olduğunu düşünsene Ama MCPD olmak için illa MCSE olmak gerektiğine inanmıyorum, öyle olsa microsoft MCPD programına girmek için MCSE olma şartını öne sürerdi.

Zaten programlamaya başladığın MCSE'nin sana gerekli olacak kısımlarını kendin araştırarak da bulup öğrenebilirsin. Keza MCSE olmak için de illa kursa gitmen gerekmiyor, kendin öğrenerek de pekala sınavlarını verebilirsin. Azme ve çalışmaya bağlı bence.

Alıntıları Göster
    Aslında evet MCSE + MCPD olsa harika olur. Ben yavaştan şu MCSE olayına kendim başlıyım. Çok teşekkür ederim yardımın için. Bir de sanırım bu aralar kapmanya mı ne varmış. Bence hemen öğrenmelisin. Şimdiden başarılar. Görüşmek üzere.

• quote:

Aslında evet MCSE + MCPD olsa harika olur. Ben yavaştan şu MCSE olayına kendim başlıyım. Çok teşekkür ederim yardımın için. Bir de sanırım bu aralar kapmanya mı ne varmış. Bence hemen öğrenmelisin. Şimdiden başarılar. Görüşmek üzere.

Alıntıları Göster
    Ben de sana teşekkür ederim, dün gidemedim işlerden dolayı, bu akşam gidip konuşayım hemen. Yolun açık olsun, görüşmek üzere

• quote:

Ben de sana teşekkür ederim, dün gidemedim işlerden dolayı, bu akşam gidip konuşayım hemen. Yolun açık olsun, görüşmek üzere

Alıntıları Göster
    Ben de bu Netron ve BA in MCPD kursu ile ilgilenmekteyim.
    henüz vakit bulup gidemedim ama bu haftasonu gitmeyi düsünüyorum.
    merak ettigim eger gittiyseniz size ne fiyat verildi buralardan, özellikle BilgeAdamdan?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diksiyon eğitimi
    2 ay önce açıldı
    İsmek dil kursları nasıl
    8 yıl önce açıldı
    odtü pte muafiyet
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalnız_kurt_63

merak ettigim eger gittiyseniz size ne fiyat verildi buralardan, özellikle BilgeAdamdan?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: jazz347

inan daha gitmeye fırsat bulamadım, bizim işler bu aralar hiç aman vermiyor. büyük ihtimal ben de haftasonu giderim, fiyatlarla ilgili bilgi veririm yine buraya.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: jazz347

inan daha gitmeye fırsat bulamadım, bizim işler bu aralar hiç aman vermiyor. büyük ihtimal ben de haftasonu giderim, fiyatlarla ilgili bilgi veririm yine buraya.

Alıntıları Göster
    Fiyatlar biraz uçuk 7-8 bin ytl civarlarında paralar istiyorlar, yaz aylarında kampanyalar var, şunu iyi yapın pazarlık. Gidin görüşün iki yerlede, fiyat alın, aradıklarında x firma ilede görüşüyorum onlar şukadar verdi diyin, pazarlık yapın. Sizi kaçırmamak için eminim indirim olur. Benim tercihim NETRON olacaktır, bende orada eğitim alıyorum ve hocalar kaliteli şu an için.

• quote:

Orijinalden alıntı: mobilecom

Fiyatlar biraz uçuk 7-8 bin ytl civarlarında paralar istiyorlar, yaz aylarında kampanyalar var, şunu iyi yapın pazarlık. Gidin görüşün iki yerlede, fiyat alın, aradıklarında x firma ilede görüşüyorum onlar şukadar verdi diyin, pazarlık yapın. Sizi kaçırmamak için eminim indirim olur. Benim tercihim NETRON olacaktır, bende orada eğitim alıyorum ve hocalar kaliteli şu an için.

Alıntıları Göster
    vay be :)

Ben daha öğrenciyim 1.sınıf endüstri mühendisliği. Hala yanlış bir seçim yaptığımı düşünüyorum meslek konusunda. Benim de sonum böyle olacak gibi :P
    Ben konuyu biraz da kendi üzerime çekip bir şey sormak istiyorum. İlla bu işler için sertifika gerekiyor mu ? Ben kendimi dışardan geliştirsem ki geliştiriyorum şu an kendi çapımda yazabiliyorum bir şeyler bu sektörde iş yapabilrmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcetinkaya -- 31 Ocak 2008; 16:57:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kcetinkaya

Ben daha öğrenciyim 1.sınıf endüstri mühendisliği. Hala yanlış bir seçim yaptığımı düşünüyorum meslek konusunda. Benim de sonum böyle olacak gibi :P
    Ben konuyu biraz da kendi üzerime çekip bir şey sormak istiyorum. İlla bu işler için sertifika gerekiyor mu ? Ben kendimi dışardan geliştirsem ki geliştiriyorum şu an kendi çapımda yazabiliyorum bir şeyler bu sektörde iş yapabilrmiyim ?

Alıntıları Göster
    Valla Hayat Hikayeni Yazmışsın ama sen yineedde git oku

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kcetinkaya

Sertifika herşey değil ama hiçirşeyde değil. Şöyleki daha önceden firmalar bu sertifika olayına daha sıcak bakıyorlardı fakat, soruların nette dolaşması sertifika alıpta işe başlayan kişilerin iş verildiğinde yapamaması gibi sebeplerden, artık sertifikalar pek önem arz etmemekte. Ama sertifikayı hakkı ile almış olmanız size + getirir. Sertifika global bir şey, dünyada microsoft ile çalışan veya bu sektörde faaliyet veren her firmada geçerli olur. Şöyle bir şey daha var, örn. bir şirket açılıyor, şirket microsoft gold partner olmak istiyor, microsofta diyorki en az 5 sertifikalı eleman çalıştırman gerek diyor burada da sertifika önem kazanıyor. Şu dönemde ise firmalar kağıt tan çok ne gibi projeler içinde yer aldınız, neler yaptınız ve onlara neler verebileceğinizle ilgileniyorlar.

Sertifika almak kötü birşey değil, hakkı ile alınmış ise.
    Bende sınavlara giricem bu yaz gibi ama dediğim gibi almak ile iş bitmiyor. (Ben ne yaptıp, ne biliyorum neler yapabilirim) sorularına yanıtlarınız bol ve olumlu olmalı. Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: mobilecom

quote:

Sertifika herşey değil ama hiçirşeyde değil. Şöyleki daha önceden firmalar bu sertifika olayına daha sıcak bakıyorlardı fakat, soruların nette dolaşması sertifika alıpta işe başlayan kişilerin iş verildiğinde yapamaması gibi sebeplerden, artık sertifikalar pek önem arz etmemekte. Ama sertifikayı hakkı ile almış olmanız size + getirir. Sertifika global bir şey, dünyada microsoft ile çalışan veya bu sektörde faaliyet veren her firmada geçerli olur. Şöyle bir şey daha var, örn. bir şirket açılıyor, şirket microsoft gold partner olmak istiyor, microsofta diyorki en az 5 sertifikalı eleman çalıştırman gerek diyor burada da sertifika önem kazanıyor. Şu dönemde ise firmalar kağıt tan çok ne gibi projeler içinde yer aldınız, neler yaptınız ve onlara neler verebileceğinizle ilgileniyorlar.

Sertifika almak kötü birşey değil, hakkı ile alınmış ise.
    Bende sınavlara giricem bu yaz gibi ama dediğim gibi almak ile iş bitmiyor. (Ben ne yaptıp, ne biliyorum neler yapabilirim) sorularına yanıtlarınız bol ve olumlu olmalı. Kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    bilgeadam öğrencisiyim gayet de memnunum kardes. fatih subesindeyim. cok saglam egitmenler var

• quote:

Orijinalden alıntı: necatikayaof2004

bilgeadam öğrencisiyim gayet de memnunum kardes. fatih subesindeyim. cok saglam egitmenler var

Alıntıları Göster
    bende bilişim eğitim merkezi'ne gidiyorum mcse için kadıköy şubesinde savaş hocanın öğrencisiyim kendisi bu konuda gerçekten usta bir kişi tabi bu verdiği eğitimlere ve troubleshootinglere de yansıyor
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

SAP diye bişeyler var hocam, bi araştır istersen. tam bilgim yok ama.

@scaat
    kendi fikrimi söyleyim, MCSE ve MCPD aynı anda olması için.. Tek konuda uzmanlaşmak, seçtiğin konuda herşeyi bilmek, sınavları hakkıyla geçmektir bence en iyisi. mcse var c# c++ c java sql vs.. hepsini az az bilmek yerine, tekinde uzmanlaşın bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: BennyGood

quote:

SAP diye bişeyler var hocam, bi araştır istersen. tam bilgim yok ama.

@scaat
    kendi fikrimi söyleyim, MCSE ve MCPD aynı anda olması için.. Tek konuda uzmanlaşmak, seçtiğin konuda herşeyi bilmek, sınavları hakkıyla geçmektir bence en iyisi. mcse var c# c++ c java sql vs.. hepsini az az bilmek yerine, tekinde uzmanlaşın bence.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar şunu söylemek istiyorum ki sertifika alan herkes programcı olamaz eğer gerçekten öyle olsaydı üniversitelerde yazılım mühendislikleri bilgisayar programcılığı gibi bölümler olmazdı. Sertifikalar sadece programın kullanımını öğrendiğini gösteren belgeler olduğunu düşünüyorum. Eğer böyle bir eğiliminiz var ise üniversitelerin 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümleri en kral Bilişim Kursu'nun verdiği sertifikadan daha fazla geçerlilik görecektir.

Yazılım üzerine 4 yıllık bir fakültede okuyorum. Henüz 1. sınıfım fakat şimdi biri bir bilişim kursundan 3 ayda yada max. 1 senede bir sertifika alıp benimle aynı seviyeye gelecekse o zaman ben bu okulu boşuna okumuş olurum 4 sene ki bu çok saçma bir düşünce. Eğer bu kurslardan bir sertifika alacaksanız sadece MCPD yetmez MCSE hakkında da biraz bilgi sahibi olmalısınız. Sizi eleman olarak aldığında her konuda biraz fikrinizin ve tecrübenizin olduğunu görmeliler ve şunu söyleyeyim. 1600 YTL gibi maaşınız şu anda varsa sektörü hiç değişmeyin 1200 ytl den başlayacaksınız maksimum ve 1-2 yıl bu paraya çalışacaksınız. Şu andaki maaşınız seviyesine çıkana kadar aradan geçen bir zaman olacak ve en fazla 6-7 sene dahi çalışsanız maaşınız 2000-2500 ytl sınırına anca ulaşacak.

Kısacası sertifika programları düşündüğünüz gibi büyülü bir kapının anahtarı değildir. Ayrıca Netron u bilmiyorum fakat BA için şöyle söyleyebilirim, bir arkadaşım sistem uzmanlığı üzerine gidiyordu. Bitirince o kadar da çok ilgilenmemişler Ayrıca firmalar bu tarz kurumlara ucuz işçi buldukça komisyon öderler o yüzden siz her koşulda kendi işinizi bulmaya çalışın.

Türkiye'deki şirketler yazılımcıya açlar doğru fakat sertifikalı yazılımcıya değil. Bir düşünün 1 seneden daha kısa sürede aldığınız bir sertifika size bu kadar büyük bir alanda ne gibi bir bilgiyi tam olarak verebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcbtr

Arkadaşlar şunu söylemek istiyorum ki sertifika alan herkes programcı olamaz eğer gerçekten öyle olsaydı üniversitelerde yazılım mühendislikleri bilgisayar programcılığı gibi bölümler olmazdı. Sertifikalar sadece programın kullanımını öğrendiğini gösteren belgeler olduğunu düşünüyorum. Eğer böyle bir eğiliminiz var ise üniversitelerin 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümleri en kral Bilişim Kursu'nun verdiği sertifikadan daha fazla geçerlilik görecektir.

Yazılım üzerine 4 yıllık bir fakültede okuyorum. Henüz 1. sınıfım fakat şimdi biri bir bilişim kursundan 3 ayda yada max. 1 senede bir sertifika alıp benimle aynı seviyeye gelecekse o zaman ben bu okulu boşuna okumuş olurum 4 sene ki bu çok saçma bir düşünce. Eğer bu kurslardan bir sertifika alacaksanız sadece MCPD yetmez MCSE hakkında da biraz bilgi sahibi olmalısınız. Sizi eleman olarak aldığında her konuda biraz fikrinizin ve tecrübenizin olduğunu görmeliler ve şunu söyleyeyim. 1600 YTL gibi maaşınız şu anda varsa sektörü hiç değişmeyin 1200 ytl den başlayacaksınız maksimum ve 1-2 yıl bu paraya çalışacaksınız. Şu andaki maaşınız seviyesine çıkana kadar aradan geçen bir zaman olacak ve en fazla 6-7 sene dahi çalışsanız maaşınız 2000-2500 ytl sınırına anca ulaşacak.

Kısacası sertifika programları düşündüğünüz gibi büyülü bir kapının anahtarı değildir. Ayrıca Netron u bilmiyorum fakat BA için şöyle söyleyebilirim, bir arkadaşım sistem uzmanlığı üzerine gidiyordu. Bitirince o kadar da çok ilgilenmemişler Ayrıca firmalar bu tarz kurumlara ucuz işçi buldukça komisyon öderler o yüzden siz her koşulda kendi işinizi bulmaya çalışın.

Türkiye'deki şirketler yazılımcıya açlar doğru fakat sertifikalı yazılımcıya değil. Bir düşünün 1 seneden daha kısa sürede aldığınız bir sertifika size bu kadar büyük bir alanda ne gibi bir bilgiyi tam olarak verebilirler.

Alıntıları Göster
    4 senede okusan 44 senede okusan, tam bir bilgiyi veremez hiç bi yer. çünkü herşey sürekli yenileniyor. alt yapısını aldıktan sonra iş tecrübeye kalır bence.

Sertifika programları bence o bahsettiğiniz büyülü kapıyı aralamak için çok iyi bence. Sertifikalı olmak, hakkıyla alarak, çok güzel bişey..

eğitimlere katılan bilgisayar mühendisliği öğrencileride var ayrıca. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: BennyGood

4 senede okusan 44 senede okusan, tam bir bilgiyi veremez hiç bi yer. çünkü herşey sürekli yenileniyor. alt yapısını aldıktan sonra iş tecrübeye kalır bence.

Sertifika programları bence o bahsettiğiniz büyülü kapıyı aralamak için çok iyi bence. Sertifikalı olmak, hakkıyla alarak, çok güzel bişey..

eğitimlere katılan bilgisayar mühendisliği öğrencileride var ayrıca. :)

Alıntıları Göster
    @ ORACLE@METU

Kullanıcı isminden anladığım kadarıyla sanırım ODTÜ mezunu/öğrencisisiniz. Şunu belirteyim sizin aldığınız eğitim ile sertifika kurslarının verdiği eğitim arasında pek tabi ki dağlar kadar fark vardır. Benim demek istediğim zaten fakültelerde her şeyi öğretiyorlar değil. Sadece daha donanımlı bir şekilde hayata atılabilmenizi sağlıyorlar

Büyülü kapıdan kastım büyük firmaların IT sorumlusu olmak yada bir yazılım şirketinde güzel bir mevkide çalışmak ve belki uçuk kaçacak ama 3000-5000 ytl civarında maaşlar. Uçuk gözükebilir fakat ben okulumdan mezun olmuş 2 yada 3. senesinde bu parayı kazanan kişiler biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcbtr

@ ORACLE@METU

Kullanıcı isminden anladığım kadarıyla sanırım ODTÜ mezunu/öğrencisisiniz. Şunu belirteyim sizin aldığınız eğitim ile sertifika kurslarının verdiği eğitim arasında pek tabi ki dağlar kadar fark vardır. Benim demek istediğim zaten fakültelerde her şeyi öğretiyorlar değil. Sadece daha donanımlı bir şekilde hayata atılabilmenizi sağlıyorlar

Büyülü kapıdan kastım büyük firmaların IT sorumlusu olmak yada bir yazılım şirketinde güzel bir mevkide çalışmak ve belki uçuk kaçacak ama 3000-5000 ytl civarında maaşlar. Uçuk gözükebilir fakat ben okulumdan mezun olmuş 2 yada 3. senesinde bu parayı kazanan kişiler biliyorum.

Alıntıları Göster
    Doğru ;o)

• quote:

Orijinalden alıntı: Speedbuster07

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle sertifika programları da aslında okul da tamamen kendini geliştirme sonucunda işe yarayan şeyler. Tecrübe çok önemli bu sektörde. İş görüşmelerinde de zaten CV olayı bu yüzden önemli yoksa götürürsünüz diplomalarınızı sertifikalarınızı birer fotokopisini bırakırsınız olur biter. Bu sektör tamamen tecrübeye dayalı.

Bu zorlu yolda geçeceğin/miz en büyük engeller bile aslında küçük engellerin birleşerek oluşturduğu engellerdir. Yani büyük problemler küçük problemlerin birleşiminden oluşmaktadır. Yani kısacası yapacağınız en küçük program yaşayacağınız en küçük tecrübe bile ileride hedeflediğiniz büyük şeylerin temelleridir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.