Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
27.032
Cevap
139
Favori
3.071.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni üyeyim ve Megane 2 Sedan Sportway 1.5 Dizel kullanıyorum. Uzun yolda klimasız ortalama hız 100km/h ile 5,33lt harcama yapıyor. Normal şartlarda 180km/h'i geçmiyor. Sadece bir kez 185km/h gördüm. O da eğim yada rüzgarın etkisi olabilir. Totalin selenyumlu yeni motorini biraz daha ekonomikmiş duyduğuma göre.

Çip ayarları ile oynamak motorun verimini düşüreceği gibi, motora zarar da verecek ve zamanından önce yıpranmasına hatta hasar görmesine neden olacaktır. Üretici 100BG lik motoru neden basit bir ayar maliyet bile değilken, 80BG'de satsın??

Motor gücünün devir ve tork ile olan ilişkisi Güç = Momentx6.28xDevir formülü ile veriliyor. Devir ne kadar artarsa moment sabit kaldığı sürece güçte doğrusal olarak artıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: aTTra

Benim yakın bir arkadaşımda var 1.6 Megane II Sedan..

Geçen arabasıyla Bursa'ya gittik geldik.. Giderken devamlı 90 KM/H ile gitti. 5.1 LT benzin yaktı 100 KM'de.. Çok iyi bir değer.. Bu arada Klime devamlı olarak bir yaprak açıktı..

Gelirken biraz bastı, basacam diyede klimayı kapattı.. Camlar kapalı şekilde.. 2 kişi.. En az 140 KM/H ile geldik, ki Eskişehir - Bursa yolunu bliyorsunuzdur düzgün.. Bu şekilde gelirken, 7.4 LT yaktı.. Eskişehir'e vardık şehirde biraz turladık yine 9.1 LT'ye fırladı..

Bence uzun yolda normal yaktı, hele giderken Klima açık ve 90 KM/H sabit hızla 5.1 LT süper bir değer..

• cevap için teşekkürler
    harici devir saatlerini biliyorum ancak arkadaş daha önce arabanın videosunu koymuştu orada harici devir saati yoktu, o yüzden sormuştum :)

quote:

Orjinalden alıntı: asilx

quote:

Orjinalden alıntı: highjacker

quote:

Orjinalden alıntı: bitirimm

arkadaşım bizim 1.4 le (chipli) 2.viteste araba 8000 devir çeviriyo ve 120 kmh oluyo.5.viteslede 8000 de ibre 245 250 ye kadar geliyo.şimdi diyeceklerki sapma var.binlerce meganın ki sapmıyo da bizimki mi sapıyo

selamlar

6000-7000 devir arası redline olan ve maximum 7000 devir gösteren bir devir saatinde 8000 deviri nasıl ölçtünüz acaba?

harici devir göstergesi oluyor modlu arabalarda

• megane2 dci larda opet eurodizel dışında yakıt kullanan var mı? ben aldığımdan beri hep opet kullandım bir sorun çıkarmadı hiç,galiba en düşük kükürt oranı opette ve avrupadan ithal o yüzden,ama totalin uzun vadede bazı sorunlar çıkardığını duydum?? var mı böyle bir şey?? total de ya da başka yakıtlarda sorun yaşayan????
  • quote:

Orjinalden alıntı: stuka

megane2 dci larda opet eurodizel dışında yakıt kullanan var mı? ben aldığımdan beri hep opet kullandım bir sorun çıkarmadı hiç,galiba en düşük kükürt oranı opette ve avrupadan ithal o yüzden,ama totalin uzun vadede bazı sorunlar çıkardığını duydum?? var mı böyle bir şey?? total de ya da başka yakıtlarda sorun yaşayan????

ben arabayı aldıgımdan beri hep shell den alıyorum. bundan önce peugeot 307 hdi vardı ona hep aynı yerden aldım. hiç sorun çıkarmadı...
  • C:\Documents and Settings\asas\Belgelerim\d1985_li forum.JPG
  • Shell, Opet, BP, Total'den eurodiesel aldım. Performans olarak bir fark hissetmedim ama ses düzeyinde değişiklik oluyor gibi. Özellikle Opet'inki çok gürültülü geldi bana. Bunların dışında genellikle Total'den alıyorum. Şimdilik bir sorun yok.
  • Arkadaslar agustos teslim kampanyasıyla Megane dCI 100 bg alacağım
    Araç bilgilerine göz attığımda arac 16 V 100 bg gözüküyor
    benim bildiğim bu motorlar 8v hem Türkiye hem de ingizltere sitesinde 8v gözüküyor
    satıcıya bunu söylediğimde ısrarla 16V motor geleceğini sitede hata olduğunu söyledi
    sizce hangisi doğru
  • quote:

Orjinalden alıntı: alim_

Shell, Opet, BP, Total'den eurodiesel aldım. Performans olarak bir fark hissetmedim ama ses düzeyinde değişiklik oluyor gibi. Özellikle Opet'inki çok gürültülü geldi bana. Bunların dışında genellikle Total'den alıyorum. Şimdilik bir sorun yok.

shell araç canavar gibi çalışıyor gücü hissediyorsun

opet araba traktöre dönüyor bunun yanında da daha fazla yakıyor sanırım pompacıdan kaynaklanmakta

bp subesine göre degişiyor

total : aldıgın yere dikkat et dod dan almaya çalış çünkü uzun yolda 90 kuruş yakıyor ( en az yakan total en iyi çekiş shell )
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbfatih

quote:

Orjinalden alıntı: alim_

Shell, Opet, BP, Total'den eurodiesel aldım. Performans olarak bir fark hissetmedim ama ses düzeyinde değişiklik oluyor gibi. Özellikle Opet'inki çok gürültülü geldi bana. Bunların dışında genellikle Total'den alıyorum. Şimdilik bir sorun yok.

shell araç canavar gibi çalışıyor gücü hissediyorsun

opet araba traktöre dönüyor bunun yanında da daha fazla yakıyor sanırım pompacıdan kaynaklanmakta

bp subesine göre degişiyor

total : aldıgın yere dikkat et dod dan almaya çalış çünkü uzun yolda 90 kuruş yakıyor ( en az yakan total en iyi çekiş shell )

benim arkadaşımın bp istasyonu var. bana söyledigine göre mazot geldigi zaman içine inceltici bi sıvı döküyoruz dedi. mazotu inceltmesi için. burada da bp den alınca araba daha çok yakıyo...bende zaten shell den şaşmıyorum kolay kolay.

• yaw demek ki yakıtı aldığın yerden şaşmıycan,ilk ne alırsan onunla devam edicen belki değiştirmek iyi olmaz,farklı kükürt oranları vs...
  • ne kadara alıyorsun hocam?? ben 2005 sportway i 33 milyara almıştım geçen yıl,özel bir indirim vardı.2 milyar falanda park sensoru,ses,boya yalıtımına,kaput filmine gitti...
    quote:

Orjinalden alıntı: t_i_t
    Arkadaslar agustos teslim kampanyasıyla Megane dCI 100 bg alacağım
    benim bildiğim bu motorlar 8v hem Türkiye hem de ingizltere sitesinde 8v gözüküyor
    satıcıya bunu söylediğimde ısrarla 16V motor geleceğini sitede hata olduğunu söyledi
    sizce hangisi doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 21 Temmuz 2006; 2:17:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: stuka

ne kadara alıyorsun hocam?? ben 2005 sportway i 33 milyara almıştım geçen yıl,özel bir indirim vardı.2 milyar falanda park sensoru,ses,boya yalıtımına,kaput filmine gitti...
    quote:

Orjinalden alıntı: t_i_t
    Arkadaslar agustos teslim kampanyasıyla Megane dCI 100 bg alacağım
    sizce hangisi doğru

39000'a aldık şimdi 41000'e yaklaştı sanırım
  • ben bir mmeganenin hız göstergesini gördüm ama adam megane ile 240 ı vurmuştu araba boğulmuştu ama şimdi boş vitese atsan ve arkadan sana bir ferrari çarpsa saatrte 300 ile araba 250 yi gösteriri
  • Arkadaşlar, burada aracın en yüksek hızının çok da önemi yok. Çünkü yeterince hıza zaten çıkıyor. O hızda da sadece boş otoyolda güvenli sürüş sağlanabilir.Önemli olan diğer güvenli sürüş özelliklerinin var olması, kazasız ve keyifli bir kullanım.

Megan'ın bazı modellerinde dış ortam sıcaklığını gösteren termometre bulunmuyor. Bu özellik sonradan eklenebiliyor mu? Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı? Soğuk havalarda çok işe yarayan önemli bir özellik bu.
  • Dış ısı göstergesi sensörü sol dikiz aynasının altında bulunuyor normalde, ancak sensörün takılması yeterli değil, bildiğim kadarıyla tesisat bulunmadığı için takmıyorlar, bizim servise simdiye dek boyle bi talep gelmedi ama bi sorarim olmazsa

quote:

Orjinalden alıntı: master90

Arkadaşlar, burada aracın en yüksek hızının çok da önemi yok. Çünkü yeterince hıza zaten çıkıyor. O hızda da sadece boş otoyolda güvenli sürüş sağlanabilir.Önemli olan diğer güvenli sürüş özelliklerinin var olması, kazasız ve keyifli bir kullanım.

Megan'ın bazı modellerinde dış ortam sıcaklığını gösteren termometre bulunmuyor. Bu özellik sonradan eklenebiliyor mu? Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı? Soğuk havalarda çok işe yarayan önemli bir özellik bu.

• ARKADAŞLAR BENDE MEGANE2 SEDAN DCİ VAR.(2005 MODEL).2.VİTESTE 70 YAPTIM.(4000 DD)SİZ KAÇ YAPIYORSUNUZ?5.VİTESTE 120 İLE GİDERKEN CRUİSE CONTROLU AÇTIM.200 AYARLADIM.ARABA GÖZÜ KAPALI 200 E GELDİ.SONRA GAZA BASTIM 230 VURDUM.(5000 DD TAM ÜZERİNDEYDİ İBRE)AMA 1 GRAM BİLE ÜSTÜNE CIKMAZDI.SON DEVIRDEYDI.ZATEN 200 VURUNCA 4000 DEVİRİ BİRAZ GEÇİYO.GAZA BASINCA 5000 GELİYO.ŞUNUDA SÖYLEYEYİM:ARABAYI DEVİRSİZ KULLANINCA İNANIN 180 ZOR GELİYO.ŞİMDİ BANA İNANAN ÇIKMAZ.NASIL 1.5 MOTOR 230 YAPAR DİYE.2000 MOTOR MERCEDES ZOR VURUYO DİYEN ÇOK OLUR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkcu_66 -- 22 Temmuz 2006; 14:41:22 >
  • bu aklıma gelmemişti,cruise controlü 200e falan ayarlayıp arabanın o hıza çıkmasına izin vermek? denemek lazım,biz yardıracağımıza araba yardırsın kendi kendine
  • doğru söylüyorsun kardeş
  • uzun yolda cc çok keyifli oluyor aslında,ayarlayıp,sigaranı tüttüre tüttüre gidiyorsun birde o hıza gelmek için kendi kendine hızlanması yok mu? robot gibi valla,muhteşem
  • stuka sana birşey sorucam.bu cc düğmesinin yanında bi düğme yeri var bende oraya ne gelmesi gerekiyor.benim araba full acaba öylesine mi yapmışlar.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.