Şimdi Ara

memory kart ipuçlarııııı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• sd kartlarla ilgili yorumlar buraya................

• Öyle bir başlık atmışsın ki ben de bilinmeyen birşeyler yazdın zannettim Bir şey mi soruyorsun yoksa öylesine mi açtın bu topici
  • quote:

Orjinalden alıntı: duduco

Öyle bir başlık atmışsın ki ben de bilinmeyen birşeyler yazdın zannettim Bir şey mi soruyorsun yoksa öylesine mi açtın bu topici

+1

memory kartlarla ilgili bukadar çok problem yaşarken böyle bir başlık görünce atlamamak mümkün değil.ama malesef boş çıktı...
  • Lütfen başlıklarınızla konularınız alakalı olsun
  • Neyse bari SD (secure digital ) kartlarla alakali birseyler yazalim:

SD kartlar saglam, hafif, ufak ve ince flash hafiza kartlaridir. Iclerinde donen herhangi bir parca olmadigindan ( tamamen semiconductor yapi oldugundan ) fiziksel ortamlara dayanma hususuda diger hafiza urunlerinden ( hdd lar, ram ler ) cok ustundurler. Bu guzel ozelliklerinin yaninda hizlari pek de oyle ic acici olmamakla beraber, digital fotograf, mp3 calarlar vs. de kullanim icin yeterli hizi saglarlar.

Kullanan markalardan bildiklerim:Nikon, Canon ve Pentax.

gelelim bu kartlar ne kadar hizli konusuna:

Genelde SD kartlar yok 30X yok 66X diye siniflandirilirlar. Bunun anlami sudur:

1X 150kb/sec dersek, 66X=9900kb/sec = 9Mb/sec veri yazma (yada okuma) hizina sahiptir.

Populer markalar Sandisk, Kingston, Lexar, Corsair, Transcend...

En cok satilanlar Sandisk ve degisik modelleri bulunuyor. standart, ultra II ( 66X hizinda bende bundan kullaniyorum), extreme III ( 133X). Ben daha dun 512 mb lik bir ultra II aldim 40$ a, aslinda 1 gb lik almak istiyorum ama cok fiyat cekiyorlar. ultra II leri niye tercih ediyorum? Cunku benim makinenin kilavuzunda ( Nikon coolpix 5900) movie cekerken kullanacaginiz SD kart en az 8-9 mb/sec yazabilmelidir diyor da o yuzden..

SD kartlar konusunda bir sorunuz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarim

• Eyvallah çok saolasın uzun zamandır bir topicte sormak istiyordum yakalamışken size sorayım bari. Her makine de yüksek hızlı SD kartlar işe yarar mı? Yani eski model makinelerde extreme III kullanmak işe yarar mı? Çünkü makine de çözünürlük arttıkça yazma hızı da düşüyor. Bu çok hızlı kartlarla halledilebilinir mi? Ya da sizde ki 5900 ün kılavuzunda yazdığı gibi kullanma kılavuzlarında mı önerilir?
  • Kigston 512 Mb SD kart kullanıyorum 2 aydır. Memnunum sorun yok. Fiyat olarakda öteki kartlardan ucuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xperia M SD Card Oyun Yükleme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Eyvallah çok saolasın uzun zamandır bir topicte sormak istiyordum yakalamışken size sorayım bari. Her makine de yüksek hızlı SD kartlar işe yarar mı? Yani eski model makinelerde extreme III kullanmak işe yarar mı? Çünkü makine de çözünürlük arttıkça yazma hızı da düşüyor. Bu çok hızlı kartlarla halledilebilinir mi? Ya da sizde ki 5900 ün kılavuzunda yazdığı gibi kullanma kılavuzlarında mı önerilir?

Benim tahminimce kart bu acigi kapatamaz, ama emin de degilim hani. yani sana hem evet hem hayir demek zorunda kaliyorum. Tum bilgisayar ve alakali sistemlerde oldugu gibi, fotograf makineleride en yavas bileseninin hizinda calismakta. Extreme III aldik diyelim 20 Mb/s yaziyor, ama ya fotograf makinesi internal bir islemi o hizda halledemiyor ise? Bosu bosuna o paralari vermis oluruz degil mi?

Ama kullandigimiz makine bir digital SLR ise belki extreme III e deger, ama ben ultraII nin fazlasiyla yeterli oldugunu dusunuyorum, yukardaki arkadasin kullandigi kartta yeterlidir eminim ( movie cekerkenki halini hic test etmedim gerci ).

Saygilar

• Ben de aynı fikirdeydim ama paylaşmak istemiştim. Sağolasın
  • quote:

Ben de aynı fikirdeydim ama paylaşmak istemiştim. Sağolasın

asil sen saol, ne demek
  • ben de canon ixus i5 var buna uygun hangi marka sd kart

almalıyım yardımcı olursanız sevinirim..............
  • bu arada 40 dolara dediğin sd kartı nereden aldın öğrene

bilirmiyiz....... bana biraz ucuz gibi geldide
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdinc.e

ben de canon ixus i5 var buna uygun hangi marka sd kart

almalıyım yardımcı olursanız sevinirim..............

Selamlar Erdinc, senin fotograf makinan burada Canon PowerShot SD20 ismiyle satilmakta, benim tavsiyem sandisk 512 mb(eger olursa 1gb) ultra II dir. Ama oncedende soyledigim gibi ultraII movie cekimlerinde veya ardarda cekimlerde (sports modu, burst modu) ise yarayacaktir. Eger ihtiyacin yoksa, bosuna para vermene de gerek yok.

Karti nereden aldigima gelince, Circuit City den aldim (Amerika). 1 gb lar hala pahali, dusene kadar idare etsin diye bir 512 daha aldim. tabii 4 temmuz indirimi de saolsun.

• DOSTUM BENIM MAKINEM CANON SD110 KINGSTONDAN 512 LIK KART ALMAYI DUSUNUYORUM ACABA KALDIRIRRMI BOYLE SORUNLAR VARMIS CUNKU 256 LIK ALINCAYA KADAR 512 ALMAYI MANTIKLI BULUYORUM BU SORUNU YASARMIYIM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sporcu51

DOSTUM BENIM MAKINEM CANON SD110 KINGSTONDAN 512 LIK KART ALMAYI DUSUNUYORUM ACABA KALDIRIRRMI BOYLE SORUNLAR VARMIS CUNKU 256 LIK ALINCAYA KADAR 512 ALMAYI MANTIKLI BULUYORUM BU SORUNU YASARMIYIM.

Kullanma kılavuzunda desteklediği Mb yazar ama bazen yazmasa da bir üst kartı destekliyor. Bence kartı almaya giderken makineyi de götür yanında tak dene öyle satın al. Ya da bir arkadaşından kartı alıp deneyebilirsin varsa tabi.
  • ben de ultra2 hızında kart arıyorum. Sandisk ten başka hangi markalar var hızlı SD olarak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

ben de ultra2 hızında kart arıyorum. Sandisk ten başka hangi markalar var hızlı SD olarak?

Bildiğim kadarıyla LEXAR ın hızlısı 32X diye geçiyor.
    Panasonicte yok Standart sadece.
    Sandiskte ise Standart--Ultra II--Extreme--ExtremeIII
    Başka markaları bilmiyorum
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sporcu51

DOSTUM BENIM MAKINEM CANON SD110 KINGSTONDAN 512 LIK KART ALMAYI DUSUNUYORUM ACABA KALDIRIRRMI BOYLE SORUNLAR VARMIS CUNKU 256 LIK ALINCAYA KADAR 512 ALMAYI MANTIKLI BULUYORUM BU SORUNU YASARMIYIM.

Kullanma kılavuzunda desteklediği Mb yazar ama bazen yazmasa da bir üst kartı destekliyor. Bence kartı almaya giderken makineyi de götür yanında tak dene öyle satın al. Ya da bir arkadaşından kartı alıp deneyebilirsin varsa tabi.

sporcu51 in dedigi aslinda en guzel yol ama ben hemen hemen eminim senin fotograf makinesi 512 Mb kartlari destekliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

ben de ultra2 hızında kart arıyorum. Sandisk ten başka hangi markalar var hızlı SD olarak?

Sandisk ultra II 66X diye gecer
    Kingston Elite Pro var 60X
    Benzer fiyata Trancend var 80X (Arkadas kullaniyor ve memnun)
  • diğer markaların örn:pretec 133 x modelleri var. alınırmı acaba. yoksa sandisk 66 x mi alsak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.