Merhaba, mercedes elektroniginden anlayan arkadaş varsa bana yardım etmesini istiyorum, ben amerika'da yaşıyorum ve geçen hafta 2. el 2001 c 230 k sport mercedes aldım fakat sanırım dolandırıldım, aracı 5000 dolara aldım sinyal lanbası ve silecekler çalışmıyordu sorun olmaz diye düşündüm ve mercedes servise götürdüm bana tam 6000 dolar fatura çıkardılar. yaptırmadım tabiki verdikleri kağıtta problem olarak front sam ve rear sam bozuk yazıyor. Araçta şuan sorunlar ise sürekli fan çalışıyor, klima çalışmıyor, benzin ibresi ve sayaç çalışmıyor, sinyaller ve silecekler çalışmıyor, akü hemen bitiyor, radyo çalışmıyor. Mercedes elektroniğinden anlayan bir arkadaş bana yol gösterirse çok sevinirim. Burda tamir mantığı yok komple aracı değiştirmeye kalkıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: andersan
Merhaba, mercedes elektroniginden anlayan arkadaş varsa bana yardım etmesini istiyorum, ben amerika'da yaşıyorum ve geçen hafta 2. el 2001 c 230 k sport mercedes aldım fakat sanırım dolandırıldım, aracı 5000 dolara aldım sinyal lanbası ve silecekler çalışmıyordu sorun olmaz diye düşündüm ve mercedes servise götürdüm bana tam 6000 dolar fatura çıkardılar. yaptırmadım tabiki verdikleri kağıtta problem olarak front sam ve rear sam bozuk yazıyor. Araçta şuan sorunlar ise sürekli fan çalışıyor, klima çalışmıyor, benzin ibresi ve sayaç çalışmıyor, sinyaller ve silecekler çalışmıyor, akü hemen bitiyor, radyo çalışmıyor. Mercedes elektroniğinden anlayan bir arkadaş bana yol gösterirse çok sevinirim. Burda tamir mantığı yok komple aracı değiştirmeye kalkıyorlar.
amerikada yapılabilecek en büyük hatayı yapmışsın ama malesef bu durum her türk'ün karşılaştığı bir olay.Döneli uzun seneler oldu ama yeğenim orada ve ben ilgileniyorum.Carfax varken nasıl kapıldın anlamadım hangi eyalettesin birde ne olursa olsun ilk sene kesinlikle mercedes, bmw gibi araçlara yanaşmamalı insanlar.Japon araçlar, gerçekten öğrenci dostu.Yakıt ucuz olsa bile dahi 6-8 silindir amerikan ikinsi sırada daha sonrasında mercedes bmw gibi araçlar üçüncü sırada kalmalı ikinci elde.
evet bende deneyim etmiş oldum, zaten fiyatın ucuzluğundan anlamalıydım, aslına bakarsan arçların problemleri çok küçük ama burda çözecek kimse yok servislerde bundan faydalanıp milleti soyuyorlar burada. Benim araçın sigorta kutusuna baktım bir kaç entegre patlamış yenisini alıp denemeyi düşünüyorum ya da elektronikten anlayan hintli yada çinli bir tamirci bulup yaptıracam artık bilmiyorum, kardeş kaldı araba bana, hareket etse satacamda akü bitiyor bari şu akü işini çözbilsem. :((
quote:
Orijinalden alıntı: andersan
evet bende deneyim etmiş oldum, zaten fiyatın ucuzluğundan anlamalıydım, aslına bakarsan arçların problemleri çok küçük ama burda çözecek kimse yok servislerde bundan faydalanıp milleti soyuyorlar burada. Benim araçın sigorta kutusuna baktım bir kaç entegre patlamış yenisini alıp denemeyi düşünüyorum ya da elektronikten anlayan hintli yada çinli bir tamirci bulup yaptıracam artık bilmiyorum, kardeş kaldı araba bana, hareket etse satacamda akü bitiyor bari şu akü işini çözbilsem. :((
öncelikle aracı çıkartırken unutma sen türksün, bir şikayet seni tekrar buralara süründürür. diğer yönden akü olayı içinse akşamları kutup başlarını sök büyük bir ihtimalle kaçak var aracında hergun yenı akü taksan bile sarj dinamosunu kontrol etmen gerekir. gerçekten fiyatına aldanmışsın, iyiki jaguar x,s-type lara falan bulaşmadın gene mercedes bir ihtimal elden çıkartabilirsin. bazı alternatif yapılabilir yollar var amerikada ama artık bu yazışma gerçekleştikten sonra o tüyoları değerlendirmende riskli Hangi eyalettesin bilmiyorum ama bizim türk galericiler l.a de falan çoktur bu durumla alakalı sana ufak yollar göstereceklerdir. bundan sonrada havasına suyuna alışına kadar nissan, mazda, honda, mıtsubıshı gibi araçlara yönelsen çok iyi olur. Servis Türkiye'ye göre pahalıdır ama parça ucuzdur, türkiyede ise parça pahalı işçilik ucuzdur.Ama yine faturalar biraz kalındır. Bunda sonra aracı toparlamayla hiç vakit kaybetme satabildiğin veya alternatif bilgileri değerlendirirek yol al yoksa toplayamazsın hergun bir yer arıza verecektir.
teşekkür ederim kardeşim verdiğin bilgiler için ama aracı biraz çalışır hale getirmem lazım satabilmem için, gerçi burada rusyadan gelen türkler body işiyle uğraşıyor ve araçı parçalayıp satalım zararını kurtarırsın diyorlar, ben tipik bir türk olarak canım mercedesi öyle parçalatmam :) aracın en küçük kazası yok. ama ne yazık ki burada elektronikten anlayan tamirci daha bulamadım kesin bir yerlerde olmalı, aracı 5000 dolara aldım salak servis 2 katına tamir edeyim diyor ben o paraya lüx araç alırım burada. açıkcası çok pis sobelendim... şimdilik bu işten anlayan tamirci arıyorum bakalım umarım 2 bin dolara tamir ettirebilirsem öpüp başıma koyacam aslına bakarsan 2 bin dolara gayet güzel araçlar alınabiliyor. bu america bi garip... neyse hayırlısı...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme