Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.429
Cevap
192
Favori
588.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wakashimazu

Hocam başvurmak istediğimiz bölümde boş kontenjan olup olmadığını nereden bileceğiz

Boş kontenjan diye birşey yok her bölümün her sınıfı ve her dönem için normal kontenjanının yüzde 10 u kadar ek kontenjan ayrılıyor yani bölüm dolu olsa bile etkilenmiyor bundan kontenjanı ayrıca belirleniyor her dönem gelen başvurular arasından normal kontenjanın yüzde onu kadar şartları tutanlar kabul ediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Hocam başvurmak istediğimiz bölümde boş kontenjan olup olmadığını nereden bileceğiz

Boş kontenjan diye birşey yok her bölümün her sınıfı ve her dönem için normal kontenjanının yüzde 10 u kadar ek kontenjan ayrılıyor yani bölüm dolu olsa bile etkilenmiyor bundan kontenjanı ayrıca belirleniyor her dönem gelen başvurular arasından normal kontenjanın yüzde onu kadar şartları tutanlar kabul ediliyor.

Anladım hocam.2. veya 3. sınıfta başvursak sorun olmaz değilmi?
  • quote:

quote:

quote:

Anladım hocam.2. veya 3. sınıfta başvursak sorun olmaz değilmi?

Sorun olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben bu dönem başvurdum ve kazandım ama kayıt olmadım. Önümüzdeki dönemlerde yine başvurabilir miyim?
  • Neden kayit olmadin?

• Simdi benim durumumda olanlar icin durum ne olacak acaba? Ben 2006 öss'ye girdim ve metalurji ve malzeme müh.bolumunu kazandim ama kayit olmadim. Af kapsaminda bu sene kayit oldum diyelim. 2006 tercih kilavuzunda olmayan bolumler icin mesela uzaktan egitim bolumlerine gecis yapmak istedigimde durum ne olacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: ricardo8

Neden kayit olmadin?

Barınmayı halledemedim hocam.
  • Kayit olup dondursaydin keske yarim donem. Kayit olmadigin icin basvurabilirsin. Obur turlu yilda 1 defa yatay gecis hakki veriliyor.

• Arkadaşlar böyle bir şeyin olduğundan anca haberim oluyor hatta şehir değiştirmek için bu sene ygs ye bile girmiştim.Şimdi ne yapabilirim nasıl halledebelerim arkadaşım 24 martta doldu başvurular dedi ege üniversitesi bu cuma açıklıyormuş çok üzüldüm şu an alternatif bir şey yapabilirmiyim

• Puanımda gitmek istediğim bölüme ege üniversitesinde hayli hayli yetiyordu yerleştiğim sene.Yarın okulu arasam bir sonuca ulaşabilirmiyim sizce ?

• Arkadaşlar ben 2013 girişliyim.Bu sene ki yani 2014ün puanına göre puanım yeterse merkezi yatay geciş yapabiliyor muyum? Yoksa sadece girdiğimiz sene için mi geçerli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RAUL -- 2 Nisan 2014; 1:02:35 >
  • Arkadaşlar bilen kişiler soruları cevapsız bırakmazsa çok iyi olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: lahm

Arkadaşlar ben 2013 girişliyim.Bu sene ki yani 2014ün puanına göre puanım yeterse merkezi yatay geciş yapabiliyor muyum? Yoksa sadece girdiğimiz sene için mi geçerli?

Yerleştiğin yılın minimum puanlarına bakacaksın. Yani yerleştiğin yıl eğer yazsaydım gelirdi diyebileceğin yerlere başvurabilirsin.
  • fyilmaz kullanıcısına yanıt
    Tüh ya. İstediğim yer 1 puanla kaçıyor hatta 1 bile değilz sıfır nokta bilmem kaç.. Dedim bu sene puanı düşer mi acaba.. maalesef yıkıldım şu an..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VitalyVita

Puanımda gitmek istediğim bölüme ege üniversitesinde hayli hayli yetiyordu yerleştiğim sene.Yarın okulu arasam bir sonuca ulaşabilirmiyim sizce ?

Yetiyorsa başvuru yapabilirsin ama başvuru süresi geçtiyese seneye yapabilirsin. Başvuru tarihleri her güz ve bahar dönemlerinde okul (geçmek istediğin okul) başlama tarihinden itibaren ilk 1 aylık süredir.
  • quote:

Arkadaşlar böyle bir şeyin olduğundan anca haberim oluyor hatta şehir değiştirmek için bu sene ygs ye bile girmiştim.Şimdi ne yapabilirim nasıl halledebelerim arkadaşım 24 martta doldu başvurular dedi ege üniversitesi bu cuma açıklıyormuş çok üzüldüm şu an alternatif bir şey yapabilirmiyim

Yeni öğretim yılını bekleyeceksin eylül ekim aylarında başvuru yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇAĞ

Simdi benim durumumda olanlar icin durum ne olacak acaba? Ben 2006 öss'ye girdim ve metalurji ve malzeme müh.bolumunu kazandim ama kayit olmadim. Af kapsaminda bu sene kayit oldum diyelim. 2006 tercih kilavuzunda olmayan bolumler icin mesela uzaktan egitim bolumlerine gecis yapmak istedigimde durum ne olacak?

kazandığın yıl minimum puanlarına bakıp geçiş için başvuru yapabilirsin ama kazandığın yıl açık olmayan bir bölüme geçiş yapamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

Hocam ben bu dönem başvurdum ve kazandım ama kayıt olmadım. Önümüzdeki dönemlerde yine başvurabilir miyim?

bence başvurabilirsin herhangi bir engel görünmüyor yönetmeliğe göre
  • konuyu yeni gören arkadaşlar önce ilk baştaki açıklamaları okursa bir çok bilgiye ulaşabilirler. Gerekli tüm kaynaklar ve örnek dilekçe linki orda mevcut.
  • quote:

quote:

Puanımda gitmek istediğim bölüme ege üniversitesinde hayli hayli yetiyordu yerleştiğim sene.Yarın okulu arasam bir sonuca ulaşabilirmiyim sizce ?

Yetiyorsa başvuru yapabilirsin ama başvuru süresi geçtiyese seneye yapabilirsin. Başvuru tarihleri her güz ve bahar dönemlerinde okul (geçmek istediğin okul) başlama tarihinden itibaren ilk 1 aylık süredir.

Hocam bana da aynısını söyledi aradım ege üniversitesini güz dönemi için başvurabilirsiniz dediler ama ben bu sene de sınava girmiştim ygs lys için ordan alacağım düşük puan durumumu etkilemez değil mi ?

Birde okul açıldığından itibaren ilk 1 ay demişsiniz.O zaman 2014-2015 eğitim öğretim yılına başlanacak fakat ben sınava 2013 te girmiştim ve puanım yetmişti onu soruyorum etkiler mi diye ?

Bir diğer konu da o süreç içinde istanbulda okula devam etmek zorundamıyım istanbula gitmem gerekiyor mu yani onu merak ediyorum.

Cevaplarınızı bekliyorum vereceğiniz yönlendirici cevaplar hayatıma yön verecek hocam.Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.