Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.429
Cevap
192
Favori
588.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Puanın tutuyorsa tam bursluyada geçersin. O ağustos yazan normal yatay geçiş ilanı olabilir belki
  • Ramuli kullanıcısına yanıt
    Bilkent hocam büyük ihtimalle olacak çünkü yönetmelik tutuyorsa geçersin diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: DesBurak

Bilkent hocam büyük ihtimalle olacak çünkü yönetmelik tutuyorsa geçersin diyor

yalnız ortalama ile yatay geçişte burs verilmiyor dostum. bunda da burssuz kontenjan açıp bursluda açmayabilir o zaman giremeyiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Kontenjan açma diye bir şey yok. İlk mesajda yönetmeliği okuyun, bölüm dolu olsa bile %10 ek kontenjan açılmak zorunda
  • DesBurak kullanıcısına yanıt
    dostum şuan nerdesin ve hangi bölüm düşünüyosun ?

DEÜ Tıp'tan Bilkent bilgisayar %100 burslu hocam
  • quote:

DEÜ Tıp'tan Bilkent bilgisayar %100 burslu hocam

neden bırakıyorsun dostum tıpı ya millet kazanmak için göbek çatlatıyor...

Herkesin ideali farklı be dostum bunun peşinden koşmanın önemini anladım :)
  • quote:

Kontenjan açma diye bir şey yok. İlk mesajda yönetmeliği okuyun, bölüm dolu olsa bile %10 ek kontenjan açılmak zorunda

Hocam ama bu aynı bölümler arası galiba farklı kontenjanlar arasında %10 olmak zorunda değil mi acaba ben öyle anladım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thereisnoway kullanıcısına yanıt
    Hocam bir bölüm için %10 kontenjan açılacak, kim nereden gelirse gelsin artık ben de bunu anladım
  • quote:

Hocam bir bölüm için %10 kontenjan açılacak, kim nereden gelirse gelsin artık ben de bunu anladım

Peki Hocam biz şimdi mühendislikten tıpa geçecez kaçıncı sınıftan geçceksek geçelim tıpta 1. Sınıfta başlayacaz değil mi peki 3. Ve 2. Sıniftan gelmiş 2 muhendis farklı yıllardaki össlere girmis olacak onların puanlarını ya da sıralamalarıni nasıl kıyaslayacaklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölümün normal kontenjanı diyelim ki 80 bu şekilde geçişler için sene başında her sınıf için ayrı ayrı 8 er kontenjan ayrılır. Güz döneminde 8 kişilik kontenjan dolmazsa kalan için Bahar döneminde de başvuru alınır. Şimdi fakülte o bölümün HER SINIFI için ayrı ayrı başvurular alır kim hangi bölümden başvurursa başvursun farketmez başvurulardan bölümün kendi puan türündeki puanı tutanların başvurusu değerlendirmeye alınır ve bunlar en yüksekten başlayarak sıralanır. Burada her sınıf için ayrı ayrı o sınıfın yerleştiği yıl ki taban puanları esas alınır.
    Sonra bunlardan yine her sınıf için ayrı değerlendirme yapılarak başvuru hakkı olanlar yüzde onluk kontenjanı aşmıyorsa hepsi, aşıyorsa en yüksekten başlayarak ilk yüzde on kadarına başvurduğu sınıf için geçiş hakkı verilir.

İşte asıl mesela bundan sonra başlar her sınıfın geçiş hakkı kazan öğrencileri farklı farklı bölümlerden geçmiş olabileceği için bunların aldıkları derslerle alacakları dersler intibak yapılır. Örneğin mühendislikten tıpa geçen bir öğrencide genellikle mühendislikte hiç tıp dersi görmediği için 3. sınıfta olsa 2. sınıfta olsa mühendislikte aldığı ve geçtiği derslerin hiç bir önemi yoktur.(ortak dersler hariç) yani geçtiği derslerin intibak edilecek hiç bir karşılı olmaz. Böyle olunca da birinci sınıftan itibaren bütün mesleki dersleri alması gerekir, bunun diğer adı da herkesi birinci sınıftan başlatmaktır mecburen. Ancak ortak ve benzer dersleri bulunan bölümler arası geçiş yapılırsa illa ki birinic sınıftan başlamayabilir öğrenci.

• quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

Bölümün normal kontenjanı diyelim ki 80 bu şekilde geçişler için sene başında her sınıf için ayrı ayrı 8 er kontenjan ayrılır. Güz döneminde 8 kişilik kontenjan dolmazsa kalan için Bahar döneminde de başvuru alınır. Şimdi fakülte o bölümün HER SINIFI için ayrı ayrı başvurular alır kim hangi bölümden başvurursa başvursun farketmez başvurulardan bölümün kendi puan türündeki puanı tutanların başvurusu değerlendirmeye alınır ve bunlar en yüksekten başlayarak sıralanır. Burada her sınıf için ayrı ayrı o sınıfın yerleştiği yıl ki taban puanları esas alınır.
    Sonra bunlardan yine her sınıf için ayrı değerlendirme yapılarak başvuru hakkı olanlar yüzde onluk kontenjanı aşmıyorsa hepsi, aşıyorsa en yüksekten başlayarak ilk yüzde on kadarına başvurduğu sınıf için geçiş hakkı verilir.

İşte asıl mesela bundan sonra başlar her sınıfın geçiş hakkı kazan öğrencileri farklı farklı bölümlerden geçmiş olabileceği için bunların aldıkları derslerle alacakları dersler intibak yapılır. Örneğin mühendislikten tıpa geçen bir öğrencide genellikle mühendislikte hiç tıp dersi görmediği için 3. sınıfta olsa 2. sınıfta olsa mühendislikte aldığı ve geçtiği derslerin hiç bir önemi yoktur.(ortak dersler hariç) yani geçtiği derslerin intibak edilecek hiç bir karşılı olmaz. Böyle olunca da birinci sınıftan itibaren bütün mesleki dersleri alması gerekir, bunun diğer adı da herkesi birinci sınıftan başlatmaktır mecburen. Ancak ortak ve benzer dersleri bulunan bölümler arası geçiş yapılırsa illa ki birinic sınıftan başlamayabilir öğrenci.

birde üniv. okurken ygs lys ye girmemiz ve tercih yapıpta yerleşmemek engel olurmu yatay geçişe ?

• quote:

Orijinalden alıntı: wasp54

quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

Bölümün normal kontenjanı diyelim ki 80 bu şekilde geçişler için sene başında her sınıf için ayrı ayrı 8 er kontenjan ayrılır. Güz döneminde 8 kişilik kontenjan dolmazsa kalan için Bahar döneminde de başvuru alınır. Şimdi fakülte o bölümün HER SINIFI için ayrı ayrı başvurular alır kim hangi bölümden başvurursa başvursun farketmez başvurulardan bölümün kendi puan türündeki puanı tutanların başvurusu değerlendirmeye alınır ve bunlar en yüksekten başlayarak sıralanır. Burada her sınıf için ayrı ayrı o sınıfın yerleştiği yıl ki taban puanları esas alınır.

birde üniv. okurken ygs lys ye girmemiz ve tercih yapıpta yerleşmemek engel olurmu yatay geçişe ?

olmaz

• örnek bi' dilekçe var mı? dilekçe yazarken saçmalamayayım yıl oldu yazmayalı.
  • quote:

Herkesin ideali farklı be dostum bunun peşinden koşmanın önemini anladım :)

Dostum önemli olan mutlu olmak umarım sende mutlu olacağın bölüme geçersin. Ben yökü aradım vakıf üniversitelerinin tam burslu kontenjanına geçebilir miyim diye. onlarda bu mesele vakıf üniversitelerinin senatosunun vereceği karara göre şekillenir öğrenci işleriyle konuşmanız yararlı olacaktır dediler.

• merhaba ben de bu konu hakkında soru sormak istiyorum.
    benim üniversiteye girdiğim yıl değil ertesi yıl geçmek istediğim üniversitenin ikinci öğretim bölümü açıldı şimdi ben o bölüm için bu haktan yararlanabilir miyim? şuan ikinci öğretim okuyorum ve geçmek istediğim okulda benim bölümümün ikinci öğretimi girdiğim yıl değil ertesi yıl açıldı, bu durumda bu haktan yararlanıp başvurabilir miyim yoksa red mi edilirim?
    bir de bir başka üniversiteyle aramda 3 puan fark var geçmek istediğim diğer bir üniversite benden 3 puan daha fazla bu da mı direkt red sebebi? tamamen eşit mi olmalı?
    lütfen cevaplayın çünkü çok merak içindeyim :(
  • arkadaşlar , özel üniversiteden devlet üniversitesine bu yol ile geçiş yapsak , fakat özel üniversite de burssuz ve ya yarı burslu okusak , başvurular dönem başladıktan itibaren 1 ay içinde olduğu için , geçişimiz kabul olsa bile mevcut özel üniversitemize dönemlik ücreti ödeyecek miyiz

ben burslu okuyorum fakat ortalama düştüğü için bu dönem sonunda muhtelemen bursum kesilecek , bu yüzden ösym puanıyla bir devlet üniversitesine yatay geçiş yapacağım , ama bu durumda eski okula dönemlik ücreti ödemeye mahkum olmuyoruz değil mi ?
  • Merhaba arkadaşlar
    Ben de Fırat ilköğretim mat 1. sınıfa 2013 ösym puanı 324 ile yerleştim.Diyarbakırda kalıyorum.Elazığ memleketim ama dbakırda çalışıyorum.Gidip gelmek zor oluyor.

Yani benim aldığım puan dicle ünv .sinin minimum taban puanıdan küçük.dicle mat 326da kaldı.
    Yatay geçiş yönergesinde ösym puanının yüksek olması şartı yok.Sadece not ortalaması 100 üzerinden 60 veya 4lük sistemde en az 2.0 olacak diyor.

Benim 1. dönem ortalama 2.7 ve 2. dönem de gayet iyi gidiyor 3.5i zorlayabilirim..Genel olarak 3.1 veya 3.2 olabilir.
    Ayrıca farabi öğrenci değişimine de başvurdum.

Geçen yıl 2 kişi almışlar..

1. SORUM:Diyarbakırda dicle üniversitesine yatay geçiş yapabilir mİyİm?

2. SORUM: Geçme ihtimalim var mı?

3.SORUM: Farabi çıkarsa yatay geçiş yapabiliyor muyuz?
    Paylaş

• Hocam not ortalaması ile geçiş yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.