Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.429
Cevap
192
Favori
588.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Puanınız yetiyorsa işleme alınır kabul edilmeme gibi bi durum yok,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^rof

Hazırlık okurum, sorun değil; fakat başvurunun kabul edilmemesi gibi durum söz konusu olur mu?

puan tuttuktan sonra kontenjan dolmadığı sürece -daha yüksek puanlı kişiler tercih ettiği takdirde- red kararı çıkmaz bu okulun kararı değil sonuçta
  • Arkadaşlar cevaplar için sağolun ama geçiş yapmak istediğim üniversitenin sayfasına şöyle bir şey yazmışlar:

5-Dil Yeterlik: (Hazırlık Sınıfları İçin) Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümlerde öğrencilerden, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Senatosu tarafından eşdeğerliliği kabul edilen aşağıdaki tabloda belirtilen ulusal ve uluslararası sınavlarda Senatoca belirlenen düzeyde başarılı olduklarını gösteren belge (son üç yıl içinde alınmış) istenecektir. Aşağıdaki belgelerden herhangi birisi olmayan öğrencilerin başvurusu kabul edilmeyecektir. (Toefl, kpds/üds... vb)

İyi de ben de bu belgelerden hiçbiri yok.
  • ^rof kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yatay geçiş için miymiş ? O zaman arayın bir sorun öğrenci işlerini en iyisi.

• Malasef öyle. Yarın arayıp bir sorayım. Olmadı YDS'ye girerim, gerçi kaç puan yaparım o da belli değil.

Bu yatay geçiş olayına güvenerek Lys'ye de kaydolmadım. Okul puanım kırılmasına rağmen kazanma ihtimalim yüksekti. Herneyse olan olmuş, daha farklı bir yol izlerim artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^rof -- 8 Mayıs 2014; 22:45:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ^rof kullanıcısına yanıt
    Hocam baktığınız linki özelden bi atabilir misiniz ? Göremedim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: wasp54

Ygs-lys den bir yere yerleşirsek eski üniversitede geçtiğimiz derslerden aynı sekilde muaf olurmuyuz peki ? Geçmeyi düşündüğüm yerin mf4 puanı daha düşük.
    Bilgilendirmelerin için tekrar teşekkürler.

Kredisi tutanlardan muaf olursun

• Hazırlık gecme şartı yok kafanıza takmayın bunları geçiş yapmaya engel değil hazırlık olmaması geçiş yaparsan eğer önce hazırlık okursun sonra kendi sınıfını okursun. Üniversitelerin sitesine bakıp kafanızı karıştırmayın Yönetmeliği okuyun hersey açık açık yazıyor öyle bir şart yok yönetmelik te o tür şartlar nota göre olan yatay geçiş için dir bunda başarı şartı yok

• Evet arkadaşlar, bugün Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem'i aradım. Zorunlu hazırlık sınıfı olan bölümlere geçicek arkadaşların YDS,TOEFL, KPDS...vb gibi sınavlarda belli bir başarı seviyesine ulaştığını gösteren belge gerekiyormuş. Eğer böyle bir belgeniz yoksa okulun hazırladığı yabancı diller sınavına giriyorsunuz. Sınavı gerçerseniz kayıdınız onaylanır; aksi taktirde yatay geçiş mümkün değil. Farklı bir üniversitede hazırlık sınıfı okumuş olsanız bile, geçerlilik söz konusu değil.
  • quote:

Evet arkadaşlar, bugün Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem'i aradım. Zorunlu hazırlık sınıfı olan bölümlere geçicek arkadaşların YDS,TOEFL, KPDS...vb gibi sınavlarda belli bir başarı seviyesine ulaştığını gösteren belge gerekiyormuş. Eğer böyle bir belgeniz yoksa okulun hazırladığı yabancı diller sınavına giriyorsunuz. Sınavı gerçerseniz kayıdınız onaylanır; aksi taktirde yatay geçiş mümkün değil. Farklı bir üniversitede hazırlık sınıfı okumuş olsanız bile, geçerlilik söz konusu değil.

hocam o normal yatay geçiştir.Merkezide öyle bir şart yok.Sizi yanlış bilgilendirmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

quote:

Evet arkadaşlar, bugün Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem'i aradım. Zorunlu hazırlık sınıfı olan bölümlere geçicek arkadaşların YDS,TOEFL, KPDS...vb gibi sınavlarda belli bir başarı seviyesine ulaştığını gösteren belge gerekiyormuş. Eğer böyle bir belgeniz yoksa okulun hazırladığı yabancı diller sınavına giriyorsunuz. Sınavı gerçerseniz kayıdınız onaylanır; aksi taktirde yatay geçiş mümkün değil. Farklı bir üniversitede hazırlık sınıfı okumuş olsanız bile, geçerlilik söz konusu değil.

hocam o normal yatay geçiştir.Merkezide öyle bir şart yok.Sizi yanlış bilgilendirmişler.

katılıyorum , çoğu üniversite bu kanundan halen daha bihaber olduğundan yanlış bilgilendirme yapmış olabilir karşı taraf

• Merkezi yerleştirme puanı ile olan yatay geçiş için aradım zaten, durumu belirttim. Böyle cevap verdiler. Diğer üniversitelerde durum farklı olabilir.
  • quote:

Merkezi yerleştirme puanı ile olan yatay geçiş için aradım zaten, durumu belirttim. Böyle cevap verdiler. Diğer üniversitelerde durum farklı olabilir.

Kesinlikle yanlış bilgilendirme yapmışlar yönetmelik açık açık yazıyor puan şartı dışında başka hiç bir şart aranamaz. Hatta yökün üniversitelere gönderdiği benim de bu konunun ilk mesajına koyduğum açıklamalar var orda da açıkça puan şartı dışında başka hiç bir şartın konulamayacağı yazıyor. Memur konuyu tam olarak bilmiyor olabilir. Benim burda sürekli herkese yazdığım ve tavsiye ettiğim bir şey var; Siz onu arayıp bunu arayıp kafanızı karıştırmayın veya telefon edipte onlar ne derse ona göre hareket etmeyin. İlk mesajda dilekçe örneği var doldurun dilekçe örneğini belgeleri ekleyip kargo ile fakülteye gönderin yani kimseyle muhatap olmanıza gerek yok. Şartlar tuttuğu halde almazlarsa o zaman hukuki yollara başvurursunuz.

• @fyilmaz

hocam geçmek istediğim bölüm benim o sene yaptığım puandan 3 puan yüksek yinede başvurayımmı kabul edilmek gibi bir şansım olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karlito Yalaréz -- 10 Mayıs 2014; 21:06:41 >
  • hocam ben bişey daha sorucam ben 2012 de girdim sınava taban puanları araştırırken 2011/2012 ve 2013/2014 çıkıyor sonuçlarda hangisine bakmam lazım ?

@fyilmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karlito Yalaréz -- 10 Mayıs 2014; 21:38:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

hocam ben bişey daha sorucam ben 2012 de girdim sınava taban puanları araştırırken 2011/2012 ve 2013/2014 çıkıyor sonuçlarda hangisine bakmam lazım ?

@fyilmaz

başvuru şartı zaten o bölümün taban puanının seninkine eşit ve ya daha düşük olması . 0,001 eksik olsa bile başvuramassın 0,001 fazla olursa başvurursun
    bende 2012 de girdim , bakman gereken puanlar 2011-2012 yerleştirme sonuçlarına göre taban puanlar , bir başka deyişle 2013 senesi klavuzlarındaki puanlar
  • pau ing isletmedeyim istanbul turkce isletmeye gecebilirmiym puanim tutuyordu girdigim yil birde sureyi kacirdim seneye basvursam olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

@fyilmaz

hocam geçmek istediğim bölüm benim o sene yaptığım puandan 3 puan yüksek yinede başvurayımmı kabul edilmek gibi bir şansım olurmu?

Maalesef geçiş yapamazsın puanın tutmuyor. Yerleştiğin yılın taban puanlarına bakacaksın yani mantık şu o yıl orayı yazsaydın gelirdi. Yani bu şekilde bakman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurxv

pau ing isletmedeyim istanbul turkce isletmeye gecebilirmiym puanim tutuyordu girdigim yil birde sureyi kacirdim seneye basvursam olur mu

Yerleştiğin yıl itibariyle oranın tabana puanı tutuyorsa başvurabilirsin. Eylül-EKim ayı içinde okul başlayınca ilk bir ay içinde başvurman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Merkezi yerleştirme puanı ile olan yatay geçiş için aradım zaten, durumu belirttim. Böyle cevap verdiler. Diğer üniversitelerde durum farklı olabilir.

Kesinlikle yanlış bilgilendirme yapmışlar yönetmelik açık açık yazıyor puan şartı dışında başka hiç bir şart aranamaz. Hatta yökün üniversitelere gönderdiği benim de bu konunun ilk mesajına koyduğum açıklamalar var orda da açıkça puan şartı dışında başka hiç bir şartın konulamayacağı yazıyor. Memur konuyu tam olarak bilmiyor olabilir. Benim burda sürekli herkese yazdığım ve tavsiye ettiğim bir şey var; Siz onu arayıp bunu arayıp kafanızı karıştırmayın veya telefon edipte onlar ne derse ona göre hareket etmeyin. İlk mesajda dilekçe örneği var doldurun dilekçe örneğini belgeleri ekleyip kargo ile fakülteye gönderin yani kimseyle muhatap olmanıza gerek yok. Şartlar tuttuğu halde almazlarsa o zaman hukuki yollara başvurursunuz.

yok hocam o doğru türkçeden ingilizce bir bölüme geçerse illa ki sınava sokarlar, çünkü öğrencinin ingilizcesi yoksa ciddi çok zorlanır okuyamaz zaten bölümü.
    ben ingilizce okuyorum, bir sene hazırlık okuduğum halde 3. yılım olduğu halde hala ders kaçırdığımda falan zorlanırım.
    dediğim sınavlardan ziyade zaten okul seni kendi muafiyet sınavına sokar, geçersen devam edersin kaldığın yerden, geçemezsen de ya bir sene hazırlık okur öyle kaldığın yerden devam edersin ya da bir şekilde alttan falan ayarlamaya çalışır öyle devam edersin.
    gidip okulun öğrenci işleriyle ayrıntılı konuşmalısın.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.