Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.429
Cevap
192
Favori
588.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

@fyilmaz

hocam geçmek istediğim bölüm benim o sene yaptığım puandan 3 puan yüksek yinede başvurayımmı kabul edilmek gibi bir şansım olurmu?

Maalesef geçiş yapamazsın puanın tutmuyor. Yerleştiğin yılın taban puanlarına bakacaksın yani mantık şu o yıl orayı yazsaydın gelirdi. Yani bu şekilde bakman lazım.

teşekkürler hocam.
  • bu konuyu en iyi bilen eğitimci sadık Gültekin vatan gazetesınde bu konuyla ılgılı yazısını okudum
  • birinci öğretimim ikinci öğretim farklı bir bölüme başvuru yapabilirim demi ??
  • Alltan bir dersim var 2.sinifa gecerken merkezipuanla yatay gecis yapabilirmiyim
    Veya alttan dersle normay yatay geçiş yapabilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunerhasans

bu konuyu en iyi bilen eğitimci sadık Gültekin vatan gazetesınde bu konuyla ılgılı yazısını okudum

Ee ne diyodu

• quote:

Orijinalden alıntı: husew

Alltan bir dersim var 2.sinifa gecerken merkezipuanla yatay gecis yapabilirmiyim
    Veya alttan dersle normay yatay geçiş yapabilirmiyim

merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçişte sadece puan şartı var puanın fazla ve ya eşitse başvurunu yapıyorsun ,fazla kişi tercih ederse puanı en yüksek olanlar alınıyor ona göre giriş yapılıyor

alttan dersle normal yatay geçiş konusu okullara göre değişiyor ama genellikle alttan ders olmaması gerekıyor bildiğim kadarıyla
  • Merabalar merkezi yerlestirme puaniyla bolum degistirme ile ilgili universiteler kontenjan acmak zorundami ayrica bnm gecmk istedigim akdeniz kamudan 25 puan fazlam var ve 10 kisi felan aliyorlar %10 luk olarak gecme ihtimalim ne sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: 66ugur6666

Merabalar merkezi yerlestirme puaniyla bolum degistirme ile ilgili universiteler kontenjan acmak zorundami ayrica bnm gecmk istedigim akdeniz kamudan 25 puan fazlam var ve 10 kisi felan aliyorlar %10 luk olarak gecme ihtimalim ne sizce

her üniversite %10 kontenjan açmak zorunda , puan olarak ihtimale bakamayız sonuçta şans işi ne olacağı belli olmaz .. geçmiş dönemde üniversiteye yapılan yatay geçişleri kontrol et ne kadar kişi geçiş yapmış aynı bölümün yine farklı üniversitelerdeki geçişlerine bak yani bölüme ilgi fazlamı ..
    benimde geçeceğim bölümden puanım 0.8 fark var arada fakat bölüme çok ilgi olmadığından şansım yüksek diye düşünüyorum eğer olmazsa farklı bir yere de başvuru atmak lazım garanti olması için eğer okulu bırakmayı düşünüyorsan

• Himm tmm peki ben burda birinci sinifim eylulde gecis yaparsa m akdeniz kamuya ikinci sinif olarak gidecem demi bide okudugum yorumlar kadariyla bolum degistirirken agno mun alttan dersimin felan hic bi etkisi yokmus hala oyle dimi eylule kadar degismez bu sistem isi saglama alamaliyim yoksa lys sonucuma gore bi tercih yaparim bu yil

• sıdmı ben sanırm baska konu ıle ılgılı sorum olucak. bılgısı olan arkadalar yaza bılırler.

ben özel bır unv den yuzde 50 burslu bır bolum kazanıcam ancak bu bolum ogrenım dılı ıngılızce ..

hazırlık falan okumadan dırek aynı unıverıste , aynı bolum olarak TURKCE egıtıme gece bılır mıyım?

gecersem bursun kesılır mı ?

konu ıle ılgılı bılgısı olan arkaslar dınlıyorum
  • hocam ben 2013 girişliyim. mesela baska bir arkadaş da 2011 girişli olsun ve ikimizde mühendislik okuyoruz ben hazırlık ve o da 2. sinif olsun... ikimizde ayni tıp fakültesine basvurdugumuzda ne olacak? hangimiz daha oncelikli olacak? herhalde ikimizde 1. sinifta baslayacaz diye düşünüyorum... böyle bir şey olursa kime öncelik verilecek? %10 kontenjandan fazla başvuru olursa ve puana göre siralanirsa kargaşa olur diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fly_emirates -- 19 Mayıs 2014; 1:14:06 >
  • puana göre sıralanması saçma sıralamaya göre sıralanması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fly_emirates

hocam ben 2013 girişliyim. mesela baska bir arkadaş da 2011 girişli olsun ve ikimizde mühendislik okuyoruz ben hazırlık ve o da 2. sinif olsun... ikimizde ayni tıp fakültesine basvurdugumuzda ne olacak? hangimiz daha oncelikli olacak? herhalde ikimizde 1. sinifta baslayacaz diye düşünüyorum... böyle bir şey olursa kime öncelik verilecek? %10 kontenjandan fazla başvuru olursa ve puana göre siralanirsa kargaşa olur diye düşünüyorum...

seneye göre farklı kontenjan açılıyordur heralde , çünkü aksi takdirde dediğin gibi karışıklık olur bir sene 300 alan adam 100.000 sıralama yapmıştır diğer sene 290 alan adam 95.000 yapar bunu bir öğrenmek gerek
  • Arkadaşlar umarım merkezi yerleştirme ile yatay geçiş şartları vs tekrar bi değişiklik olmaz. YÖK ü arayıp soracağım bi değişiklik olursa umarım eylüle kadar öğreniriz. Yoksa tekrardan sınava giren arkadaşlar için yazık olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramuli

Arkadaşlar umarım merkezi yerleştirme ile yatay geçiş şartları vs tekrar bi değişiklik olmaz. YÖK ü arayıp soracağım bi değişiklik olursa umarım eylüle kadar öğreniriz. Yoksa tekrardan sınava giren arkadaşlar için yazık olacak.

evet bu kısım önemli yök ile iletişime geçtikten sonra sonucu buraya yazarsan çok iyi olur , inşallah bir değişiklik olmaz
  • TsuBLK kullanıcısına yanıt
    Ben bugün aradım YÖK'ü. Şu anda bir değişiklik yok, eylül ayı gelince yatay geçiş yapabileceğiz görevlinin söylediğine göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkest

Ben bugün aradım YÖK'ü. Şu anda bir değişiklik yok, eylül ayı gelince yatay geçiş yapabileceğiz görevlinin söylediğine göre.

hocam diken üstündeyim ya bir an önce Eylül olsada kurtulsak , okulu bırakacaktım bu yüzden bırakmadım sınava girsem yerleşirsem yatay geçiş yapamayacağım hazırlanmadığım içinde daha düşük sıralamada bir yere gitmek istemiyorum Allah kimseyi bu duruma düşürmesin gülsemmi ağlasammı :D
  • TsuBLK kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım, YGS'ye tekrar girdim. LYS'ye de gireceğim ama bakalım ne olacak. Her şey yolunda gitsin de eylül de halledelim yatay geçişi de kurtulalım hakikaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: ^rof

Merkezi yerleştirme puanı ile olan yatay geçiş için aradım zaten, durumu belirttim. Böyle cevap verdiler. Diğer üniversitelerde durum farklı olabilir.

Kesinlikle yanlış bilgilendirme yapmışlar yönetmelik açık açık yazıyor puan şartı dışında başka hiç bir şart aranamaz. Hatta yökün üniversitelere gönderdiği benim de bu konunun ilk mesajına koyduğum açıklamalar var orda da açıkça puan şartı dışında başka hiç bir şartın konulamayacağı yazıyor. Memur konuyu tam olarak bilmiyor olabilir. Benim burda sürekli herkese yazdığım ve tavsiye ettiğim bir şey var; Siz onu arayıp bunu arayıp kafanızı karıştırmayın veya telefon edipte onlar ne derse ona göre hareket etmeyin. İlk mesajda dilekçe örneği var doldurun dilekçe örneğini belgeleri ekleyip kargo ile fakülteye gönderin yani kimseyle muhatap olmanıza gerek yok. Şartlar tuttuğu halde almazlarsa o zaman hukuki yollara başvurursunuz.

Hocam iyi günler bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. Yarın yökü arayıp soracağım ama tam emin olamıyorum özellikle sizceli sorularda neredeyse cevap vermiyorlar not aldığım sorularımı buraya kopyalıyorum.

Kontenjanlar her üni için kesinlikle yüzde on olacak mı? bir üni ben bu sene iki kişi alacağım sadece deme hakkı var mı? Devletler ve özeller için.

Başvuruların tamamı başlangıç döneminden bir ay sonraki sürede mi değerlendiriliyor? İnternette gördüğüm bazı kişiler üni demiş ki tamam kabul ettik seni ama seneye başlayacaksın. Böyle bir şey olabilir mi? benim başvurumdan önce birinin kabul edilmesi olabilir mi ya benim puanım daha yüksekse?

En önemlisi
    Ben 2013 ösys ile üniye yerleştim. 2013 matematik Lys çok zor olduğu için puanlar diğer senelere göre çok düşük geldi. Benim sıralamam 9000 küsürlerde idi, fakat benden bir ya da iki sene önce girmiş bir aday başvuru yaptı diyelim. Sıralaması 12.000. Ama puanı benimkinden yüksek oluyor onun girdiği sınav daha kolay olduğu için. İkimizin başvurusunda puan faktörü mü göz önüne alınacak yoksa sıralamalar mı? Puan ise eğer benden düşük olduğı halde önüme geçmiş olacak sınavım zor olduğu için.
    Ya da böyle bi durumda seneye göre ayrı kontenjan açılma durumu falan var mı? eğer yoksa büyük bir haksızlık var ortada?

Bu şekilde başvuru yapan çok kişi şimdiye kadar oldu mu konusunda bi bilginiz var mıdır acaba. Sizce kontenjanın dolması olası mıdır bu konuda endişelenmeye gerek var mı? girmek istediğim üniversiteden sadece on puan yüksek puanım

Tıp fakülteleri neden diğerleri gibi bahar yarıyılında da başvuru kabul etmiyor, sadece güz?

Ben 2014 ygs ye girdim. 2014 Lys ye girersem yerleşmemde bir değişiklik olacak mı ya da engel teşkil eder mi?

Başvurunun kabul ya da reddedildiğine ilişkin cevap okulun başlamasından itibaren bir.ay sonra hemen verilir mi? Bu bilgiyi okulun öğrenci işleri mi.verecek yoksa yök mü? okula kaydımın yapılması ve başlamam ne kadar zaman alacak, kaç ay geç kalmış olacağım?

--
    Bir kısmı yöke yönelik tabi, bilen olursa cevaplanırsa çok sevinirim..

• kosarakkactim sorularının cevabını merakla bekliyorumm takipteyim ben de 2013 girisliyim dedigin gibi puanlar düşüktü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fly_emirates -- 19 Mayıs 2014; 19:35:53 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.