Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.429
Cevap
192
Favori
588.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam peki atıyorum a,b,c hukuk fak. başvurdum.Fakat içlerinden en çok a hukuk fak. istiyorum. Ama önce c sonuçları açıkladı kazanmışım diyelim bende gidip hemen orya kaydoldum diyelim. ama 2 gün sonra a da sonuçları açıkladı orayı da kazanmışım. tekrar kaydımı c den alıp a ya kaydolabilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukoko

hocam peki atıyorum a,b,c hukuk fak. başvurdum.Fakat içlerinden en çok a hukuk fak. istiyorum. Ama önce c sonuçları açıkladı kazanmışım diyelim bende gidip hemen orya kaydoldum diyelim. ama 2 gün sonra a da sonuçları açıkladı orayı da kazanmışım. tekrar kaydımı c den alıp a ya kaydolabilirmiyim?

benim bildiğim kadarıyla 1 senede 1 kere yatay geçiş yapılabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TsuBLK

quote:

hocam peki atıyorum a,b,c hukuk fak. başvurdum.Fakat içlerinden en çok a hukuk fak. istiyorum. Ama önce c sonuçları açıkladı kazanmışım diyelim bende gidip hemen orya kaydoldum diyelim. ama 2 gün sonra a da sonuçları açıkladı orayı da kazanmışım. tekrar kaydımı c den alıp a ya kaydolabilirmiyim?

benim bildiğim kadarıyla 1 senede 1 kere yatay geçiş yapılabiliyor

hocam bu bilgiyi nerden biliyorsunuz?
  • süresi bitmedi mi bunun? yazın geçiş yapabiliyor muyuz? yatay geçiş stayla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeklenenAdam

süresi bitmedi mi bunun? yazın geçiş yapabiliyor muyuz? yatay geçiş stayla

eylül için hocam
  • 2013 girişliyim. hala yararlanma şansım varmı yoksa 2014cüler için mi konuşuyorsunuz?

• Kocaeli Üniden, Ege üniye geçmek istiyorum iletişim fakültesi acaba Ege için böyle bir şey mümkün mü 1.sınıfım bu sene bitiyor Geçen senegirdiğim sınavın Ösym puanıyla geçmek istiyorum başvuruyu ne zaman yapabilirim acaba birde neye göre belirleniyor bu hoş gerçi benim puanımla egenin istediği puan arasında 6 puan fark var ama yinede şansımı denemek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goncerivoo -- 22 Mayıs 2014; 13:08:39 >
  • fyilmaz kullanıcısına yanıt
    Hocam normal yolla yatay geçiş yapanlar, merkezi puanla yatay geçiş yapanların kontenjanını dolduruyor mu yani diyelim 10 kişi alacaklar normal yolla(ortalamayla) yatay geçiş yapanlar bu 10 kişiye dahil mi yoksa bu 10 kişi merkezi puanla yatay geçiş yapacaklara mı ait?

Bir başka sorum diyelim Ege üni elektrik e. bölümüne geçiş yapmak istiyoruz. yine 10 kişi alacaklar güz döneminde 10 kişi de doldu diyelim.Bahar döneminde benim ege elektirk e.'den baska bir üniye geçiş yapan olursa onun yerine geçiş yapabiliyor muyuz?
  • Hocam ben şu an hazırlık okuyorum. Geçmeyi düşündüğüm bölüm Türkçe. Eğer hazırlıkta kalırsam yatay geçişte sorun yaratırlar mı? Mesela okul "Sen hazırlıkta kalmışsın, seni alamayız." deme lüksüne sahip mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goncerivoo

Kocaeli Üniden, Ege üniye geçmek istiyorum iletişim fakültesi acaba Ege için böyle bir şey mümkün mü 1.sınıfım bu sene bitiyor Geçen senegirdiğim sınavın Ösym puanıyla geçmek istiyorum başvuruyu ne zaman yapabilirim acaba birde neye göre belirleniyor bu hoş gerçi benim puanımla egenin istediği puan arasında 6 puan fark var ama yinede şansımı denemek istiyorum.

Eğer puanınız 0.1 bile tutmuyorsa maalesef başvuru direkt iptal.

• quote:

İkinci açıklayana hiç bir şey demeden direk git kaydını yaptır, sonrada ilk kayıt yaptırdığın yere dilekçe ile yatay geçiş hakkından feragat ettiğini söyle, hiç birşey olmaz ikinci de okursun zaten büyük ihtimal bunu merkezi olarak sistem üzerinden yapacaklar bundan sonra yani aynı anda iki yeri kazanma olmayacak yada farklı açıklama tarihleri falan olmayacak direk internetten tercih yapacaksın tercih sırana göre birisi gelecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: lahm

Hocam normal yolla yatay geçiş yapanlar, merkezi puanla yatay geçiş yapanların kontenjanını dolduruyor mu yani diyelim 10 kişi alacaklar normal yolla(ortalamayla) yatay geçiş yapanlar bu 10 kişiye dahil mi yoksa bu 10 kişi merkezi puanla yatay geçiş yapacaklara mı ait?

Bir başka sorum diyelim Ege üni elektrik e. bölümüne geçiş yapmak istiyoruz. yine 10 kişi alacaklar güz döneminde 10 kişi de doldu diyelim.Bahar döneminde benim ege elektirk e.'den baska bir üniye geçiş yapan olursa onun yerine geçiş yapabiliyor muyuz?

Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişin kontenjanı ayrı diğer yatay geçişle bir bağlantısı yok birbirini etkilemez. Eğer güz döneminde yüzde on luk kontenjan dolarsa baharda alamazlar bu yolla. Başka yere geçiş yapanlar da yine aynı şekilde kontenjanı değiştirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anna Dewitt

Hocam ben şu an hazırlık okuyorum. Geçmeyi düşündüğüm bölüm Türkçe. Eğer hazırlıkta kalırsam yatay geçişte sorun yaratırlar mı? Mesela okul "Sen hazırlıkta kalmışsın, seni alamayız." deme lüksüne sahip mi?

Hayır sorun olmaz bu sistemde kazandığın yıl ki puanın, orayı o yıl taban puanına göre tutması dışında bir şart yok.
  • Arkadaşlar konuya yeni girenler ilk önce ilk mesajı okuyup daha sonra konuyu araştırırlarsa sorularının çoğunun cevabını zaten bulacaklar. Puanınız tutmuyorsa bu yolla geçiş hiç bir şekilde yapamazsınız. Boşa başvuru olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DesBurak

quote:

Orijinalden alıntı: goncerivoo

Kocaeli Üniden, Ege üniye geçmek istiyorum iletişim fakültesi acaba Ege için böyle bir şey mümkün mü 1.sınıfım bu sene bitiyor Geçen senegirdiğim sınavın Ösym puanıyla geçmek istiyorum başvuruyu ne zaman yapabilirim acaba birde neye göre belirleniyor bu hoş gerçi benim puanımla egenin istediği puan arasında 6 puan fark var ama yinede şansımı denemek istiyorum.

Eğer puanınız 0.1 bile tutmuyorsa maalesef başvuru direkt iptal.

hadi ya sağlık olsun ben de 2.öğretim denerim belki o zaman teşekkürler cevap için.birde ben şimdi geçen sene ösym puanım ile seneye için başvuru yaptım diyelim bu senenin taban tavan puanlarıyla mı (okulların) bakılacak yoksa geçen senekilerin puanıylamı yani ösym puanını kullandığım senenin okul puanlarına göre mi ?

• Evet kazandığın yani sınava girip yerleştiğin yılın taban puanına bakılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 22 Mayıs 2014; 18:02:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

İkinci açıklayana hiç bir şey demeden direk git kaydını yaptır, sonrada ilk kayıt yaptırdığın yere dilekçe ile yatay geçiş hakkından feragat ettiğini söyle, hiç birşey olmaz ikinci de okursun zaten büyük ihtimal bunu merkezi olarak sistem üzerinden yapacaklar bundan sonra yani aynı anda iki yeri kazanma olmayacak yada farklı açıklama tarihleri falan olmayacak direk internetten tercih yapacaksın tercih sırana göre birisi gelecek.

hocam bu internetten tercih yapma konusundan eminmisin? Eminsen kaynak nedir? gerçekten bu doğruysa müthiş olur.

• Hayır kesin bu dönem olur diye birşey yok ama konuşulan o yönde yani bu işin internet üzerinden merkezi olarak yapacağı yök buna ne zaman başlar bilemem.
  • quote:

quote:

Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişin kontenjanı ayrı diğer yatay geçişle bir bağlantısı yok birbirini etkilemez. Eğer güz döneminde yüzde on luk kontenjan dolarsa baharda alamazlar bu yolla. Başka yere geçiş yapanlar da yine aynı şekilde kontenjanı değiştirmez.

hayallerim suya düstü ya ben güz döneminde doldu diye biliyordum ancak arkadasım baska yere giden olur falan demisti :(

• quote:

quote:

quote:

hayallerim suya düstü ya ben güz döneminde doldu diye biliyordum ancak arkadasım baska yere giden olur falan demisti :(

Seneye güzde tekrar açılacak işte hocam?

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.