Şimdi Ara

meslek seçimi pilotluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben thy gibi bir uçuş firmasında pilot olmak istiorum su anda lise 3 deyim liseden sonra nasıl bi eğitim almalıyım ki işimde iyi olabileyim veya işte nasıl böyle bi firmada pilot olabilirim nerelerde okumam gerekir ?
    şimdiden saolun arkadaşlar

• mesajım bulunsun
  • Kıyak iş babamın tanıdigı pılot hem parası ıyı kulanmıyolar zaten otamatık pılot sagolsun :)
  • okullarla ilgili bilgili olan yok mu aranızda ??
  • Burada aradığın cevapları bulabilirsin.

www.ucuyorum.com
  • saolasın yararlı olacaktr benm için
  • kayıt olaym dedm email e aktivasyon için onu bunu atacm dedi okeye bastım ve
    Forum Mesajı

Banlandını; sebebi :
    No reason was specified.

Banın kalkacağı tarih : Bölüm KİLİTLİ

siteye giremiorm ?!? ndn banladı bu beni

alla allah bune yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OFFFFFF -- 1 Mayıs 2010; 11:09:25 >
  • Ya thy academiye ya anadolu üniversitesine yada özel uçuş okullarına gidiceksin.Ayrıntıları yazarım şuan pek vaktim yok.
  • benim bildiğim kadarıyla pilot olmak için yüklü bi miktar parayı gözden çıkarman gerek eğitim masrafları tv. de görmüştüm pilot okulları çok pahalıymış
  • Herhangi bir 4 yıllık üni bitirin, endüstri mühendisliği güzel bir bölüm daha sonra thy'ye pilot olmak istiyorum diye başvuru yapın. onlarda size 15 yıl bizde çalışacaksınız dediğinde tabiki deyip imzalayın. Sonra sınavları kazanın toefl dan 85 alın 9 ay eğitim görün veeeeeeee yardımcı pilot olarak başlayın...
  • 4 şansın var

1)hava harp okulu

Liseden sonra hava harp okulu seçmelerine gidilir.Sağlık testi,psikomotor,mülakat
    geçildikten (bunlar ortalama 4gün sürer) sonra 9günlük bir kampa alınırsınız YALOVADA.
    Bu kamptan sonra ise uçuş testine girersiniz.Uçuş testinide geçtikten sonra
    Hava Harp Okulunda eğitime başlarsınız.Ancak burda pilot olmak hem çok zor hemde ağırdır
    .Zaten okula girenlerin çok azı pilot olabiliyor.En ufak sağlık problemlerinde eliyorlar.Bence
    pilot olmayı çok istiyorsanız bu seçeneği elemelisiniz.Tabi askeri pilot olmanın verdiği
    hazzıda hiçbirşey veremez orasıda ayrı konu

2)THY Flight Academy
    4yıllık bir üniversiteyi bitirdikten sonra THY Academy için pilot adayı alımı yapacağız dediği
    zaman gider başvurunuzu yaparsınız.Eskiden sadece ühendislik mezunları başvuru yapabiliyordu ama 1 yıldır
    çoğu bölümlerden başvuru yaptırıyorlar.Ama belki ilerde yine değişir sadece mühendisliklerden
    alım yaparlar belli olmaz kesin istiyorsanız mühendislik okuyun.Nerde kalmıştım başvurunuzu yaptıktan
    sonra sizden Toefl pbt den belli bir puan almanızı siterler.Daha sonra psikomotor testi yaparlar
    geçenleride Almanyaya DLR testine gönderirler.DLR testinden belli bir puan alanlar pilot
    olmaya uygundurlar THY de birde mülakata girerler geçtiklerindede THY de eğitime başlarlar.
    Bu eğitim 14ay sürer 3-4 değişik kent var oralarda olur ve eğer başarıyla bitirebilirseniz
    THY de pilot olarak direk işe başlarsınız.THY de sanırım 15yıl çalışma zorunluluğu var ancak
    zaten THY den daha iyi bir firma türkiyede olmadığı için bir problem yok THY de başlayıp
    ordan emekli olursunuz.

3)Anadolu üniversitesi
    Benimde denediğim ve geçen sene başarısız oluduğum ancak bu sene çok ümitli olduğum bölüm.
    Eğitim süresi hazırlık dahil 5 yıldır.Buraya her sene yaklaşık 700 kişi başvuru yapar
    ve kontenjan 10dur.ÖSS de barajı geçince ağustosun 15inde gider önkayıt yaptırırsınız 50ytl ye.
    Daha sonra ilk gün mat-fiz sınavına girersiniz bu sınav hakakten kazıktır ve o 700
    kişiden en iyi yapan 100 kişi geçer diğer 600 kişi aynı gün içinde elenir ve evine döner.
    Geçen 100 kişi aynı gün içinde hafıza sınavına girer.Bu sınavda kazık ötesi kazıktır ve en iyi
    yapan ilk 40 kişi geçer kalan 60 kişi elenir evine döner.(Geçen sene 40kişi geçmişti ama
    2 sene önce 50 kişi geçiriyorlardı her yıl az çok değişiyor bişeyler) .Hafıza sınavını geçen
    ilk 40 kişi ertesi gün mülakata alınır.Mülakatta 8 tane hoca karşınızda arkanızda 1 tane
    hoca ve önünüzde 1 tane kamera olur.Burda resmen adamın suyunu çıkartırlar
    bazen çok zorlarlar havacılığa karşı ilgini ölçerler ve en iyi puan alan ilk 30 kişi
    mülakatı geçmiş olur.Sonra 2 günlük sağlık raporu alma süresi olur.Ya ankaradan ya eskişehir askeri
    hastanesinden yada istanbul doğuştan yaklaşık 400 ytl lik bi rapor alınır sonra uçuşlara
    gidilir.En can alıcı sınav uçuşlardır çünki önce yerde 3saatlik bir eğitim verilir tahtada.
    Ertesi gün ilk sorti uçuşlar yapılır.Bir sonraki günde 2.sortiler yapılır ve 2.gün uçuşların
    sonunda sonuçlar belli olur.Uçuşlarda fazla bişey bekliiyorlar miden bulanmasın başın dönmesin
    yeter birde yapmanı istedikleri hareketlerde çok belirgin bir hata yapmassan tamamdır hiç
    çok zor değil uçuşlar ancak ben 1-2 tane hata yaptım prosedürlere aykırı o yüzden haklı oalrak
    elediler beni ilk 10a giremedim.Neyse bu sene ieçrdeyim inşallah.

4)Özel uçuş okulları
    Liseyi bitirdikten sonra gidersin bir uçuş okuluna 55bin dolar civarı sanırım verirsin
    ve 14ay sanırım buda eğitim alırsın.Ancak uçuş okulunu bitirince birde type dediğin eğitimi
    alman lazım iş bulmak istiyorsan.Oda baya bir para tutuyor ve kokpite girene kadar
    cebinizden bi 100bin euro çıkıyor.Bence uçuş okulu çok riskli çünki 100bin dolar verdiniz
    MUCİZE ESERİ İŞ BULDUNUZ 1 sene çalıştınız ve 1 sene sonra hasatede medical testten
    geçemediğiniz anda artık pilotluk yapamassınız demektir...
    Birde kaptan olmak için üni mezunu olman
    gerekiyor özel okuldan mezun olursan açık öğretimdende biyer bitirmen lazım.

Sadece sivil olanları istemişsin ama askeriyeyide açıklayayım dedim diğer isteyen arkadaşlara
    rehber niteliğinde olur daha sorunuz olursa pm den falan sorabilirsiniz.Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.

• cevap atan herkeze teşekkürler cok bilgilendirirci olmus
    özelliklede emure adlı arkadasın yazdıklarıı iiydi
    ve aklıma takıloan bişey war bu anadolu üniversitesi yazdıına göre öğrencileri resmen öldürüp alıolar
    neyse bende orayı düşünüorum ama bilgi mülakatlarını geçtim yükseklikde mide bulantı olayını felan anladım da
    şu kısım dikkatimi çekti
    "En can alıcı sınav uçuşlardır çünki önce yerde 3saatlik bir eğitim verilir tahtada.
    Ertesi gün ilk sorti uçuşlar yapılır.Bir sonraki günde 2.sortiler yapılır ve 2.gün uçuşların
    sonunda sonuçlar belli olur."
    burda bahsettiğin sorti uçuşları felan bu tam olarak nedir biraz açıklarmısın ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OFFFFFF -- 1 Mayıs 2010; 18:05:15 >
  • Zor ama imkansız değil.Bu sene girersem sana yardımcı olabilirim.Sorti dediğimiz olay uçağın yerden kalkıp inme olayıdır. Uçuş demektir yani.Uçak kalktı 45dk uçtu indi.Buna 1 sorti denir. Gelelim sınava kendi yaşadıkalrımı direk yazayım.

Gittik sabah 9 da okulun bi sınıfına oturduk.Sonra hoca geldi sağlık raporlarımızı istedi 30 kişinin 30uda tamdı sağlıkda elenen kimse yoktu.Raporları verdikten sonra yer dersi başladı.Hoca tahtada uçakla nasıl dönüşleri yapacağımızı alçalışları nasıl yapacağımızı nasıl kullanacağımızı anlattı yukardaki hal ve hareketlerin naıl olması gerektiğini anlattı.Ertesi sabah 6da kuralar çekildi ve uçuşlar belli oldu. Herkez ilk sortisini uçtu o gün. Ertesi günde sortileri uçtuk ve yakşık 5saat kantinde vakit geçirdikten sorna aynı gün sonuçlar belli oldu.Uçuşta sadece normal olmak gerekiyor sadece fazla bekledikleri hiçbirşey yok zaten 3saatlik dersten ne beklenilebilirki.

• Bunları iç Herzaman Pilotsun,
     meslek seçimi pilotluk

meslek seçimi pilotluk
  • peki saolasın "emure"
    bu sene girebilirsen 1 kaç ipucu yazarsın artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.