Bildirim
METALİK BOYALI PROJEKSİYON PERDESİ İNCELEMESİ (12. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Rs96 130inch aldim gerdirdim.inanin bes para etmiyor ne yazik ki projeksiyon boyasi cok daha iyi.1 yil boya ile ugrastim inanin goruntu cok kotu ve goz yoruyor rs96 icin soyluyorum.duvarda asili bir vaziyette atil durumda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet gayet de oluyor:)quote:
Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN
Bu tarz perdelerde Hot Spot ( ekranın projeksiyonun direk yansıdığı yerde diğer alanlara göre renklerin dengesini bozan daha parlak bir alan)
Sparkling(Ekranda sim dökmüşsünün gibi parlayan alanlar) oluşuyor mu? -
Daha önce bu kumaştan sipariş vermiş ve kendi perdemi yapmıştım.Konuda da bolca bilgi paylaşmıştım.Sonra bir sebepten ötürü paylaşımlarımı silmeyi uygun gördüm.
Bunlar perdeyle ilgili çektiğim kıyaslama videolarım.Sol taraf bizim kumaş , sağ taraf beyaz tuval.Tuvali beyaz projeksiyon kumaşıyla aynı görüntüyü veriyor gibi düşünebilirsiniz.
Benim perdeyle ilgili yorumum her daim rahatlıkla kullanıp izlenebilecek bir perde değil.Tek başına yaşıyorsanız belki iş görür.Ailecek toplanalım film izleyelim dedğinizde çuvallar.Çoğu arkadaşın dediği gibi doğru yüzü kullanıldığında muazzam bir parlaklık sunuyor fakat projeksiyonun lensiyle aynı hizadan bakmak zorundasınız perdeye.Gözünüz lensin 20cm bile uzağında kalsa parlaklık azalıyor.O zaman da işin bir esprisi kalmıyor.Ben siyah performansını da pek beğenmemiştim.Aşırı parlaklık yüzünden zaman zaman beyaz perdeden bile daha kötü siyah başarımı gösteriyor.Siyahlar griye çalıyor.Ben parlaklık alacağım diye o kadar çok uğraştım ki projeksiyonu direkt kafamın üstüne yerleştirmiştim.Tam bir işkence.Kumaşı yovanxer storedan almıştım ve rs96 modeliydi.rs86 modelini de ondan önce numune olarak almıştım.Sonuç birebir aynı.Fantazi yapacağım derseniz alıp kullanın.Keyif adamıysanız sizi üzer.Ateri KasediyoutubeSuper Contrast Projection Material Demonstration 4https://www.youtube.com/watch?v=B2PnuJO7Sg4Ateri KasediyoutubeSuper Contrast Projection Material Demonstration 3https://www.youtube.com/watch?v=VNXSZQVyg90Ateri KasediyoutubeSuper Contrast Fixed Frame Projeksiyon Perdesi HDR READYhttps://www.youtube.com/watch?v=4rDDgAJOUN8Ateri KasediyoutubeSuper Contrast Projection Material Daylight Demonstrationhttps://www.youtube.com/watch?v=hDvRZQo5tKk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 15 Mayıs 2019; 5:36:3 >
-
-
Tamam işte siz yanlış kısmı kullanmışsınız aylardır.Arkadaşlar kaç kere söyledi size yanlış kısmı kullanıyor olabilir misiniz diye yok ben doğru kısmı kullanıyorum , yandan bakınca parlaklık kaybı olmuyor görüntüden çok memnunum diyip durdunuz.Perdenin özellikli olan kısmı o sizin yanar dönerli dediğiniz kısım işte.Perdenin o tarafında ışığı yansıtan özel reflektör partiküller kullanılmış.Avantajı görününün çok parlak olması , dezavantajı yandan bakınca parlaklık kaybı olması.Siz yandan bakınca parlaklık kaybı oluyor diye arka kısmı kullanarak en baştan hata etmişsiniz.Ya da hata demeyelim de gözünüze o kısım daha iyi gelmiş o şekilde kullanmışsınız.Sonuç olarak yanlış-ters kısmı kullanmışsınız.O arka kısmın sıradan bi kumaştan hiçbir farkı yok.Ha terziden herhangi bir beyaz-gri kumaş aldın gerdin ha bu perdenin arka kısmını kullandım.Siz memnunsanız sıkıntı yok ama arkadaşları tekrar uyaralım perdenin kullanılması gereken doğru tarafı parlak , yandan bakınca görüntü kaybı olan kısmıdır .Yukarıda paylaştığım videolar da bunu destekliyor zaten.quote:
Orijinalden alıntı: kayamtky
DİKKAT ÖNEMLİ NOT, ÖNEMLİ UYARI:
Arkadaşlar,
1.sayfada anlattığım konuyla ilgili olarak, bazı yanlış anlamalar olduğu ve bazı arkadaşlar benim yanlış bilgi verdiğimi zannederek sitemkar davrandıkları için, özellikle şunu söylemem gerekiyor;
Ben modeli RS86 olan perdenin mat olan yüzeyini kullanıyorum, satıcının ön yüzey olarak tarif ettiği parlak, yanar döner olan yüzeyi kullanmıyorum. Çünkü parlak olan yüzey de sağa-sola geçtiğinizde görüş açısı problemi var.
Fotolarım da ve videom da gördüğünüz bütün görüntüler perdenin mat olan arka yüzeyidir.
Tekrar ediyorum;
1.sayfada anlattığım konu ve görüntüler perdenin mat olan arka yüzeyine aittir.
Parlak olan, yanar döner yüzeyde görüş açısı problemi vardır. Mat olan yüzeyde görüş açısı problemi yoktur. Mat olan yüzeyin görüntü kalitesin den memnunum. Mat olan yüzey, klasik storlu mat beyaz perde den ve duvar boyasın dan daha iyi. Bende ki durum bu.
Eğer sizin aldığınız perdenin mat olan arka yüzeyi, benim koyduğum görüntüler de ki gibi değilse, perdeler arasında fark var ise buna verilecek bir cevabım yoktur. Çünkü perdeyi üreten ben değilim.
Aslında daha önce den mat olan yüzeyi kullandığım dan bahsetmiş olsam da, 1.sayfa da özellikle üzerine basa basa bu konuyu belirtmeliydim, bunun için kusura bakmayın.
Saygılar...
-
Hayır kardeş hata yapmıyorum.quote:
Orijinalden alıntı: aterikasedi
Tamam işte siz yanlış kısmı kullanmışsınız aylardır.Arkadaşlar kaç kere söyledi size yanlış kısmı kullanıyor olabilir misiniz diye yok ben doğru kısmı kullanıyorum , yandan bakınca parlaklık kaybı olmuyor görüntüden çok memnunum diyip durdunuz.Perdenin özellikli olan kısmı o sizin yanar dönerli dediğiniz kısım işte.Perdenin o tarafında ışığı yansıtan özel reflektör partiküller kullanılmış.Avantajı görününün çok parlak olması , dezavantajı yandan bakınca parlaklık kaybı olması.Siz yandan bakınca parlaklık kaybı oluyor diye arka kısmı kullanarak en baştan hata etmişsiniz.Ya da hata demeyelim de gözünüze o kısım daha iyi gelmiş o şekilde kullanmışsınız.Sonuç olarak yanlış-ters kısmı kullanmışsınız.O arka kısmın sıradan bi kumaştan hiçbir farkı yok.Ha terziden herhangi bir beyaz-gri kumaş aldın gerdin ha bu perdenin arka kısmını kullandım.Siz memnunsanız sıkıntı yok ama arkadaşları tekrar uyaralım perdenin kullanılması gereken doğru tarafı parlak , yandan bakınca görüntü kaybı olan kısmıdır .Yukarıda paylaştığım videolar da bunu destekliyor zaten.
Alıntıları Göster
Perdeyi ilk aldığım da her 2 tarafı da defalarca sağa sola geçerek, test ederek, mat olan yüzeyi kullanmaya karar verdim.
Üzerine basa basa söylüyorum, ne yaptığımı biliyorum.
Evet doğru, Satıcının doğru yüzey dediği parlak yanar döner tarafı kullanmıyorum. Çünkü görüş açısı problemiyle, 4-5 kişi aynı anda sağdan ve soldan bu şekilde seyretmemize imkan yok.
Kullanmadığım yüzey hakkkında şunu söyleyim; 20-30 cm yana kayıyorum görüntü de parlaklık ve renkler değişerek çok iğrenç bir hale geliyor.
Siz ne derseniz deyin, metalik boya perdenin arka tarafına da geçmiş ve nasıl olmuşsa görüş açısı problemi yok olmuş.
Ben gözümle gördüklerime mi inanayım, yoksa satıcının dediğine mi.
Fotoğraflarım her şeyi anlatmıyor mu ?
Metalik perdenin arka mat yüzeyinin, normal beyaz perde den farkı olmadığını söylüyorsunuz.
Buyurun koyduğum resme bakın, ortadaki küçük beyaz parça normal beyaz perde parçası, sizce fark var mı, yok mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 15 Haziran 2019; 12:19:7 >
-
Ben ne diyorum arkadaşım sen o kısmı beğenmişsin ve kullanıyorsun .Zevkine birşey diyemem.Ben de kullandım ve deneyimledim ve gördüm ki asıl parlak olan kısmı diğer taraf.Senin kullandığın tarafın hiçbir esprisi yok.Doğru yüzey yandan bakınca arka yüzey gibi sıradan gösteriyor zaten.Bi kaybın olmuyor.Aksine ne kadar karşıdan bakarsan o kadar kazancın oluyor.Perdeyi ailececek izlediğinizi düşünelim.Ters kısmı kullandığınızda karşıdan bakan da yandan bakan da atıyorum 200nit parlaklık görüyor.Doğru kısmı kullandığınızda ise yandan bakanlar 200nit parlaklık görürken karşıdan bakanlar 500nit görüyor.quote:
Hayır kardeş hata yapmıyorum.
Perdeyi ilk aldığım da her 2 tarafı da defalarca sağa sola geçerek, test ederek, mat olan yüzeyi kullanmaya karar verdim.
Üzerine basa basa söylüyorum, ne yaptığımı biliyorum.
Evet doğru, Satıcının doğru yüzey dediği parlak yanar döner tarafı kullanmıyorum. Çünkü görüş açısı problemiyle, 4-5 kişi aynı anda sağdan ve soldan bu şekilde seyretmemize imkan yok.
Kullanmadığım yüzey hakkkında şunu söyleyim; 20-30 cm yana kayıyorum görüntü de parlaklık ve renkler değişerek çok iğrenç bir hale geliyor.
Siz ne derseniz deyin, metalik boya perdenin arka tarafına da geçmiş ve nasıl olmuşsa görüş açısı problemi yok olmuş.
Ben gözümle gördüklerime mi inanayım, yoksa satıcının dediğine mi.
Fotoğraflarım her şeyi anlatmıyor mu ?
Metalik perdenin arka mat yüzeyinin, normal beyaz perde den farkı olmadığını söylüyorsunuz.
Buyurun koyduğum resme bakın, ortadaki küçük beyaz parça normal beyaz perde parçası, sizce fark var mı, yok mu ?
Alıntıları Göster
-
Metalik perdenin arka mat yüzeyinin, normal beyaz perde den farkı olmadığını söylüyorsunuz.quote:
Ben ne diyorum arkadaşım sen o kısmı beğenmişsin ve kullanıyorsun .Zevkine birşey diyemem.Ben de kullandım ve deneyimledim ve gördüm ki asıl parlak olan kısmı diğer taraf.Senin kullandığın tarafın hiçbir esprisi yok.Doğru yüzey yandan bakınca arka yüzey gibi sıradan gösteriyor zaten.Bi kaybın olmuyor.Aksine ne kadar karşıdan bakarsan o kadar kazancın oluyor.Perdeyi ailececek izlediğinizi düşünelim.Ters kısmı kullandığınızda karşıdan bakan da yandan bakan da atıyorum 200nit parlaklık görüyor.Doğru kısmı kullandığınızda ise yandan bakanlar 200nit parlaklık görürken karşıdan bakanlar 500nit görüyor.
Alıntıları Göster
Bunun dışında, gördüğünüz gibi yandan bakınca görüş açısı problemi de yok.
Not:
Ortada ki beyaz parça, sıradan bir kumaş parçası değildir, piyasa da satılan bildiğimiz storlu mat beyaz perdenin parçasıdır, eski den bu perdeyi kullanıyordum.
Niye bu perdeyi terkettiğimi anladınız mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 15 Haziran 2019; 12:36:35 >
-
Pardon biraz fark varmış.Metalik perdenin siyahları bariz daha iyiquote:
Bunun dışında, gördüğünüz gibi yandan bakınca görüş açısı problemi de yok.
Not:
Ortada ki beyaz parça, sıradan bir kumaş parçası değildir, piyasa da satılan bildiğimiz storlu mat beyaz perdenin parçasıdır, eski den bu perdeyi kullanıyordum.
Niye bu perdeyi terkettiğimi anladınız mı ?
Alıntıları Göster
-
Biraz mı ? Hocam arada dağlar kadar fark var.
Neyse,
hayatta en kötü şeylerden birisi yanlış anlaşılmaktır.
Nihayet doğrusunu anlatabildiğime sevindim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 15 Haziran 2019; 12:48:30 > -
Arkası da yani doğru olan kısım da aynı siyah seviyesini veriyor beyaz perdeye göre.Artı daha parlak gösteriyor.Siz de bunları anladıysanız ve ben buna rağmen arka tarafını kullanıyorum ve memnunum diyorsanız doğru anlamış ve anlaşmışızdırquote:
Biraz mı ? Hocam arada dağlar kadar fark var.
Neyse,
hayatta en kötü şeylerden birisi yanlış anlaşılmaktır.
Nihayet doğrusunu anlatabildiğime sevindim. -
Herkes istediği yüzeye doğru yüzey diyebilir.quote:
Arkası da yani doğru olan kısım da aynı siyah seviyesini veriyor beyaz perdeye göre.Artı daha parlak gösteriyor.Siz de bunları anladıysanız ve ben buna rağmen arka tarafını kullanıyorum ve memnunum diyorsanız doğru anlamış ve anlaşmışızdır
Alıntıları Göster
Ben, doğru olan kısım demektense ön yüzey demeyi tercih ediyorum, çünkü satıcı ön yüzey dediği için öyle demek zorundayım, bana göre doğru olan yüzey, arka mat yüzeydir.
Ön yüzeyin de arka yüzeyin de siyah seviyelerinin iyi olduğunun farkındayım, ikinci olarak evet ön yüzeyin parlaklığı daha fazla, ancak bu parlaklık sağdan soldan bakınca değişiyor, yanar-döner oluyor, e bu parlaklığın ne kıymeti kaldı şimdi.
En önemlisi, ön yüzey de sağdan soldan bakılınca meydana gelen görüş açısı problemi benim için kabul edilemez olduğu için, bir önce ki mesajda ki fotolar da gördüğünüz gibi görüş açısı problemi olmayan, sağdan soldan bakınca görüntü değişmeyen, sıradan beyaz perdeye göre daha iyi olan, parlaklığı yeterli olan arka mat yüzeyi kullanmayı tercih ediyorum.
Ancak, "ben zaten ortadan seyrediyorum, sağ-sol görüş açısı problemi benim için önemli değil, ben ön yüzeyi kullanıyorum" diyen arkadaşları da saygıyla karşılıyorum.
Benim kimseye şu yüzeyi kullanınız, bu yüzeyi kullanmayınız demeye hakkım yok, incelemelerimin ışığın da hangi yüzeyi kullanması gerektiğine, elbet herkes kendi kararını kendisi verecektir.
Evet, birbirimizi doğru anladık, sorun yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 15 Haziran 2019; 13:45:3 >
-
Perdenin tek bir doğru yüzeyi var o da ön yüzeyi.Doğrusu size ya da bana göre değişmez.Kumaşın özelliği ön yüzeydeyse doğru taraf da orasıdır bu kadar basit.Siz görüş açısını çok problem ediyorsanız yanlış ürün almışsınız demektir.Ön yüzeyden memnun kalmayıp arka tarafı kullanmanız da bunu açıkça destekliyor zaten.Hal böyleyken perde çok iyi , harika diyip övmeniz benim dikkatimi çekti o yüzden bu kadar yazıyorum.Hem doğru yüzeyi kullanmıyorsunuz hem de perdeyi övüyorsunuz.Bu ürün yerine normal bi perde alsanız da sizin işiniz görülecekti.Sizinki placebo etkisibnden başka birşey değil.quote:
Herkes istediği yüzeye doğru yüzey diyebilir.
Ben, doğru olan kısım demektense ön yüzey demeyi tercih ediyorum, çünkü satıcı ön yüzey dediği için öyle demek zorundayım, bana göre doğru olan yüzey, arka mat yüzeydir.
Ön yüzeyin de arka yüzeyin de siyah seviyelerinin iyi olduğunun farkındayım, ikinci olarak evet ön yüzeyin parlaklığı daha fazla, ancak bu parlaklık sağdan soldan bakınca değişiyor, yanar-döner oluyor, e bu parlaklığın ne kıymeti kaldı şimdi.
En önemlisi, ön yüzey de sağdan soldan bakılınca meydana gelen görüş açısı problemi benim için kabul edilemez olduğu için, bir önce ki mesajda ki fotolar da gördüğünüz gibi görüş açısı problemi olmayan, sağdan soldan bakınca görüntü değişmeyen, sıradan beyaz perdeye göre daha iyi olan, parlaklığı yeterli olan arka mat yüzeyi kullanmayı tercih ediyorum.
Ancak, "ben zaten ortadan seyrediyorum, sağ-sol görüş açısı problemi benim için önemli değil, ben ön yüzeyi kullanıyorum" diyen arkadaşları da saygıyla karşılıyorum.
Benim kimseye şu yüzeyi kullanınız, bu yüzeyi kullanmayınız demeye hakkım yok, incelemelerimin ışığın da hangi yüzeyi kullanması gerektiğine, elbet herkes kendi kararını kendisi verecektir.
Evet, birbirimizi doğru anladık, sorun yok.
Alıntıları Göster
-
Ben söyleyeceğimi söyledim. Nokta...quote:
Perdenin tek bir doğru yüzeyi var o da ön yüzeyi.Doğrusu size ya da bana göre değişmez.Kumaşın özelliği ön yüzeydeyse doğru taraf da orasıdır bu kadar basit.Siz görüş açısını çok problem ediyorsanız yanlış ürün almışsınız demektir.Ön yüzeyden memnun kalmayıp arka tarafı kullanmanız da bunu açıkça destekliyor zaten.Hal böyleyken perde çok iyi , harika diyip övmeniz benim dikkatimi çekti o yüzden bu kadar yazıyorum.Hem doğru yüzeyi kullanmıyorsunuz hem de perdeyi övüyorsunuz.Bu ürün yerine normal bi perde alsanız da sizin işiniz görülecekti.Sizinki placebo etkisibnden başka birşey değil.
Alıntıları Göster
-
sipariş verdim.çok merak ettim ve denemekte fayda var.piyasada ki mat beyaz perdeden iyi diyorsanız benim için hangi yüz doğru asla fark etmez :) -
herhangi bir perdeyle veya boyayla GUN ICI ISIK'ta izleme gibi sorunlari cozemezsiniz.
benim tavsiyem, gunici perde acik izleyecekseniz ULTRA-SHORT-THROW projeksiyon almaniz.
formul:
ULTRA Short Throw projektor
projeksiyon perdesi
perde baya pahali ama yeni teknoloji bu. (130 derece gorus acisi)
youtube
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hush -- 17 Haziran 2019; 14:41:7 >
-
Beyaz perdeyle gri perdeyi kıyaslıyorsunuz. Siyahlar tabi ki daha iyi gözükecektir.
Biz de yorumlarınıza güvenerek almıştık ama bakalım daha denemedim.
Benim duvarım zaten mat gri, umarım gözle görülür bir fark yapar da parayı çöpe atmışız demeyiz :) -
Herkese selam,
Türkiye de çeşitli sitelerde satılan "Alligator Projectura" isimli bir projeksiyon duvar boyası satılıyor...
Bunu kullanan, yorumlayabilecek olan var mı?
Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X