Şimdi Ara

Mezuna kalacak arkadaşlarım bi baksın derim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar mezuna kalacak arkadaşlara Tabiki haddim değil ama kendi tecrübelerimden bi kaç şey söylemek istiyorum..

Ben geçen yıl tıpı bi puanla kaçırmış bi abinizim.. Yani Erzincan Kars vb.. Ayrıca tm derecem çok iyiydi Ankara istanbul hukuk fln tutuluyordu ama hani idialistim ya hayıııırrr ben onları okumam bn tıp okuyacağım dedim oturdum bi yıl daha hazırladım.. Ne oldu peki??

Çalıştım gece gündüz çalıştım ygs de geçen yıla göre çok daha iyi bi derece yaptım ama gel gör ki lys beni batırdı.. Ben ygs ye hiç çalışmadım hep lys çalıştım ama maalesef karşılığını alamadım.. Geçen yıl kimayayi full çekmiştim bu yıl 5yanlışım var.. Çektiğim stres yaşadığım bunalımlar geçen yıla hiç benzemiyor o kadar yoruldum ki belki geçen yıl yaptığım dereceyi bile yapamayacağım elimde kalan ne bi hiç !! Yılın başında o kadar büyük umutlarda başlıyorsunuz ki ben böyle yapıcam şöyle yapıcam hacettepeyi kazanıcam ooo fln sonra sevgili ösym bi ters köşe yapıyor her şeyin mahvoluyor ne hayal kalıyor ne başka bişe...

O yüzden sevgili arkadaşlarım çok iyi düşünün gidin bütün durumları atıştırın tamam tıp olmaz ama dişçilik okurum ben diyorsanız okuyun eczacılık hukuk işletme çok iyi şeyler yaparım diyorsanız gidin.. Benden size tavsiye gerisi size kalmış Tabiki..

Çok iyi derecede yapabilirsiniz ama hiç belli olmaz fizikte oturdum küfrettim kendime geçen yıl ki o kolay fizik sorularını çözemedin al bunları bi tarafına sok..

Neyse sevgili mezun arkadaşlarımda yorum yaparsa çokluk olur ne kadar fikir o kadar iyi yorumları bekliyor ve başarılar diliyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kusura bakma da seninki fantezi bence. Ben de mezunum. Fakat geçen seneki puanım gerçekten çok düşüktü. İnsanlar birtakım şeyleri riske atacaksa elindekine bakıp öyle atmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elnino.09

Kusura bakma da seninki fantezi bence. Ben de mezunum. Fakat geçen seneki puanım gerçekten çok düşüktü. İnsanlar birtakım şeyleri riske atacaksa elindekine bakıp öyle atmalı.

İşte ben de onu diyorum idealistliklik fln çok basit şeyler bunları benim gibi riske atmayın diyorum çünkü öyle bi dönem ki arkadaşların tıplara en iyi mühendisliklere gidiyor sen de o umutsuzluk içinde tamam bende bekleyeceğin diyorsunuz ama olmuyor bunun için yazdım bunu..

• Bende şu an lise hayatı boyunca hayalini kurduğum bölüm odtü bilgisayara sadece 1kaç bin uzaklıkta olacağım.Herkes puanının yettiği diğer muhendıslıklerı yaz diyor çevremde ama insan kendine yediremiyor o kadar çabala gidicem yapıcam de.Sonra istemediğin bir bölümde oku.Bende senin gibi idealist davranma taraftarıyım şu an ama bunları okuduktan sonra insanın içi kararıyor :(
  • Katılmıyorum/desteklemiyorum. BENCE insan 30-40yıl keşke diyeceğime gerekirse 2yıl fazladan ugrasırım.(Mezuna kalmayı düsünüyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: bynet_net

Bende şu an lise hayatı boyunca hayalini kurduğum bölüm odtü bilgisayara sadece 1kaç bin uzaklıkta olacağım.Herkes puanının yettiği diğer muhendıslıklerı yaz diyor çevremde ama insan kendine yediremiyor o kadar çabala gidicem yapıcam de.Sonra istemediğin bir bölümde oku.Bende senin gibi idealist davranma taraftarıyım şu an ama bunları okuduktan sonra insanın içi kararıyor :(

Çok sevgili arkadaşım moralinizi kesinlikle bozmayın gidin diğer mühendisliklerdeki hocalarla konuşun malum mühendislik kendini geliştirme meselesidir belki sen bu diğer üniversitede kendini daha iyi geliştireceksin bunları düşün. Ben hafta içine kalmayın demiyorum sadece diğer durumları da iyi değerlendirin bazen geçen yıldakinden daha kötü bi derece yapıp çok daha pişman olabilirsiniz yine de çok iyi araştırın ve öyle hafta içine kalın

• quote:

Orijinalden alıntı: StyLee61

Katılmıyorum/desteklemiyorum. BENCE insan 30-40yıl keşke diyeceğime gerekirse 2yıl fazladan ugrasırım.(Mezuna kalmayı düsünüyorum)

O konuda çok haklısınız ben zaten hafta içine kalmayın demiyorum sadece elinizde alternatif değeriniz varsa değerlendirin diyorum çünkü ikinci yıl çok daha iyi bişe yapacağınız kesin değil bunu demek istedim inşallah istediğiniz yeri kazanırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: yyuuyyu

quote:

Bende şu an lise hayatı boyunca hayalini kurduğum bölüm odtü bilgisayara sadece 1kaç bin uzaklıkta olacağım.Herkes puanının yettiği diğer muhendıslıklerı yaz diyor çevremde ama insan kendine yediremiyor o kadar çabala gidicem yapıcam de.Sonra istemediğin bir bölümde oku.Bende senin gibi idealist davranma taraftarıyım şu an ama bunları okuduktan sonra insanın içi kararıyor :(

Çok sevgili arkadaşım moralinizi kesinlikle bozmayın gidin diğer mühendisliklerdeki hocalarla konuşun malum mühendislik kendini geliştirme meselesidir belki sen bu diğer üniversitede kendini daha iyi geliştireceksin bunları düşün. Ben hafta içine kalmayın demiyorum sadece diğer durumları da iyi değerlendirin bazen geçen yıldakinden daha kötü bi derece yapıp çok daha pişman olabilirsiniz yine de çok iyi araştırın ve öyle hafta içine kalın

Kendini geliştirmekte bitsede çoğu şey insan olabileceğini hissedince istemsiz olarak daha iyisini düşünerek 1 sene daha denemek istiyor. Sağol tavsiyelerin için. Hepimiz kendisi için en doğru kararı verebilir umarım..

• Ftr okunurmu hocam. Disi ucundan kaciracagim bu gidisle mezuna kalacaz. ftr de gidesim yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yyuuyyu

quote:

Kendini geliştirmekte bitsede çoğu şey insan olabileceğini hissedince istemsiz olarak daha iyisini düşünerek 1 sene daha denemek istiyor. Sağol tavsiyelerin için. Hepimiz kendisi için en doğru kararı verebilir umarım..

İnanıyorsanız eminim ki yaparsınız size vereceğim son tavsiye çok çalışın her konuya bakın zamanınızı çok iyi değerlendiririn psikolojinizi yüksek tutun Allah yolunuzu açık etsin inşallah :)

• quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

Ftr okunurmu hocam. Disi ucundan kaciracagim bu gidisle mezuna kalacaz. ftr de gidesim yok

Hocam dediğim gibi gidip ortamlarını gezin bi fikir sahibi olun sadece kulaktan dolma bilgilerle ve o anki psikolojik durumla bi tercih yapmayın baktınız size göre değil hayır ben dişçilik okumalıyım diyorsanız o zaman hafta içine kalın iş imkanlarını araştırın ve kendinizi buna hazırlayın ve ben bunu istiyorum deyin. Maalesef ben yıl içinde birçok kez pişman oldum siz pişman olmayın diye diyorum..

• hocam yazdığın şeylerin altına imzamı atarım.kesinlikle haklısın.1 senem boşa gitti.geçen sene ailem paralı şifa diş'e gönderecekti ama ben çok idealistim ya(!) hayır dedim ben seneye çapa,cerrahpaşa diş kazanırım dedim.ne mi oldu? ygs'den sonra galiba oldu dediğim şeyi lys'nin saçmalığı söktü götürdü benden.şimdi de şifa diş'i yine söylüyor ailem ve ben de kaybolup giden 1 seneme yanıyorum

• arkadaşa hak veriyorum, eğer 10bin-30 bin bandında iseniz çok iyi düşünmek lazım, bu puanı düşürme riski her zaman var.Özellikle sayısal için bir sınavda düşük yaparsanız toparlaması çok zor olur.Ancak 50bin ve üzeri içinse o puana gitmek istediğiniz bölüm yoksa tekrar deneyebilirsiniz, ancak atıyorum bilgisayar mühendisliği isteyip balıkesir değil de istanbulda okucam diye bir sene daha kalmayın.Ayrıca mezun denilen olay laylaylom geçmiyor. Vakit olması tamam çok iyi, ama haddinden fazla vakit var ve bir noktadan sonra anlamsız bir boşluk oluşturuyor insanda. Çok iyi düşünün tartın kendinizden şüphe duyuyorsanız hiç bulaşmayın mezun işine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z0rr0nur -- 22 Haziran 2013; 22:54:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huzurluksuz

hocam yazdığın şeylerin altına imzamı atarım.kesinlikle haklısın.1 senem boşa gitti.geçen sene ailem paralı şifa diş'e gönderecekti ama ben çok idealistim ya(!) hayır dedim ben seneye çapa,cerrahpaşa diş kazanırım dedim.ne mi oldu? ygs'den sonra galiba oldu dediğim şeyi lys'nin saçmalığı söktü götürdü benden.şimdi de şifa diş'i yine söylüyor ailem ve ben de kaybolup giden 1 seneme yanıyorum

Çok sağolun hocam durumlarımız hemen hemen aynı geçen yıl özel tıpa gönderelim dediler ben hayır dedim devlette okuyacağım dedim hacettepeye gideceğim dedim maalesef ne oldu özel tıp gelir mi gelmez mi belli değil..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.