Şimdi Ara

MİAMİ'YE SHAQ'LI FÖRMÜL. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: faho

AMİRAL'İN sadece SHAQ'I absorbe edip edememesi açısından değil,oyun içindeki şut kaliteleri,bölgelerinden,pivot atletizmine kadar birçok öğeyi hesaba katıp bu değerlendirmeyi yaptım.Sonuçta Shaq tabiki Amirale göre daha kalın bir oyuncu ama sadece o kadar.Bu da Allah vergisi nitekim.Diğer her yönden Amiral ondan yetenekli ve üstündür.

Hatta hareketli oyunda, 360 derece dönüp smaç yapabilen PİVOT olarak tek Amirali gördüm.Kaldı ki yaptığı Quadradouble'i felan saymaya gerek yok.

Benim için Robinson - Olajuwan - Jabbar - Ewing bu dörtlü esas KAYMAK tabaka pivotlardır.Daha eskiler de ayrı tabii...

evet amiral shaq'ten daha iyi bir şutördür ama pozisyonları düşünüldüğünde bu çok da üstün kılıcı bir özellik değildir çünkü bu adamlar pivot oynuyorlar, yani potanın hemen altında.. şuttan ziyade post-up hareketleri, potaya güçlü gitmek çok daha önemli ve bunu shaq bütün kariyeri boyunca çok iyi yaptı.. atletizm demişin ama shaq cüssesine göre müthiş bir atlettir.. ayak bilekleri çok iyidir, hücuma savunmaya çok iyi koşar, hücumda spin hareketini çok hızlı yapar.. bu hareketlerini gücüyle birleştirmeyi başardığı için yıllarca nba'i domine etmiştir.. bu da bir gerçektir..

90'lar pivotlar için çok cömert geçmiş bir dönemdir.. cabbar'dan devraldıkları bayrağı önce hakeem-amiral ve ewing sonra da shaq çok iyi yerlere taşımışlardır.. nba'in gelmiş geçmiş en iyi 10 pivotu seçilse bu 4 adam kesinlikle ilk 10 içinde yer alır ve bu adamları aynı dönemde izlemiş olduğumuz için çok şanslıyız

• Ya evet hakkaten 90'lar başından sonuna kadar şanslı bir dönemdi,yaklaşık 15 - 16 yıldır bilinçli olarak NBA maçlarını izliyorum,maalesef geçen yıllar gösteriyor ki,şu an NBA'de büyük bir Pivot demoralizasyonu yaşanıyor.Diğer birçok mevkii de nitekim öyle,yönetim tarafından gerekli kılınan ticari statejiler ve hesaplamalar, birçok oyuncuya hiç de haketmediği halde BALON takviyesi yapıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.