Şimdi Ara

Milano'dan Paris'e Araç Kiralama Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ailecek İtalya'ya geziye gideceğiz. İtalya Milano'dan Paris'e araç kiralamayı düşünüyoruz. Sormak istediğim, hangi firmadan araç kiralamalıyız? Ayrıca internetten baktığımızda tutar 10 gün için 250 300 400 Euro gibi rakamlar yazıyor. Bu ücretin dışında bizden ücret olarak ne talep ediyorlar? Toplam 10 gün için araç kiralama işine ne kadar ayırmalıyız?

• Eğer erken rezervasyon yaparsanız genelde kiralık araç ücretleri makul çıkar. İnternetten rezervasyon yapıp (2-3 gün kala da check in yapmak gerekiyor) Milanoda hangi havaalanına inecekseniz orada veya şehir içinde aracı teslim alabilirsiniz. Hertz Europcar AVIS vs iyidir diyorlar . Bazı lokal italyan firmaları Autovia falan daha ucuz fiyat verebiliyor (kesin değil bazen ) ancak bunlarda çok sorun çıktığı söyleniyor. Ben geçen yaz Milan Bergamo havaalanında HERTZden Audi Q2 kiraladım ve Fransaya da geçtim ama Parise kadar çıkmadım. Saint Tropezden döndüm. 6 gün için 320 € verdim.Hiç bir ekstra da çıkarmadılar. Fiyatlar tabii ki arabanın segmenti, extra özellikleri(otomatik vites, GPS) , alınan yakıt planı (en iyisi dolu alıp dolu vermek) , 2. sürücü (2. sürücü ekstra ücret demek), sınır geçme (HERTZde artık ücretli) ve alınan sigorta planına göre değişir. Geçen sene Mayısa kadar sınır geçme serbestti (zaten arada sınır yok) , fakat artık belli bir ücreti var 15€ idi sanırım. Sigorta planı da belli şekillerde olur. Örneğin standart sigortada 1500 € ya kadar sigorta karşılıyorsa üstünde bir hasar olursa siz cepten ödersiniz. Veya %80 karşılıyorsa 100€luk hasarda bile sizden 20€ ekstra isterler. Full kasko fiyatı epey artırır ama hiç başınız ağrımaz. Eğer Milano dan İsviçre üzerinden Fransaya geçecekseniz arada sınır var mı 2 ülke geçiş parası mı alırlar bilmiyorum. Ama Torino tarafından Mont Blanc üzerinden Lyon tarafına geçip parise de çıkabilirsiniz ama yorucu olur en az 10-12 saat sürer diye düşünüyorum. Üstelik epey de yol tünel vs parası verirsiniz gibime geliyor.

• selamlar, yurtdışı araç kiralamalarda eğer aracı aldığınız yerden farklı bir yerde bırakacaksanız tek yön araç ücreti adı altında bir ücret ödersiniz. eğer bu milano'dan alıp paris'te bırakmak şeklinde olursa muhtemelen toplam araç kiralama ücretinden daha fazla bir miktar olur. bir de bazı firmalar cinlik yapıp km limitli veriyorlar araçları, italya'da araç kiralayan bir arkadaşımın başına gelmişti. bu durumda limiti geçerseniz ekstra yüksek bir bedel ödersiniz. bunlar dışında sınırsız kaza sorumluluğu için aracı alırken günlük bir bedel ödeyebilirsiniz. bunlara dikkat edin. tavsiyem, aracı tek yön kiralama işine hiç girmemeniz.
  • Milano'dan Paris'e neden araba kiralayacaksınız? Paris çok kalabalık bir şehirdir orada araba ile dolaşmanız neredeyse imkansız. Park sorunu var. Araba ayak bağından başka bir şey değil.

Ayrıca Milano'dan Paris'e ciddi bir otoban ücreti ödeyeceksiniz. İtalya ve Fransa'da otoban geçiş ücretleri çok yüksek. Yakıt parasına yakın otoban ücreti tutuyor. Mont Blanc veya Frejus tünelinden geçeceksiniz. Tek yön geçiş ücreti 45 Euro.

Trenle gitseniz daha kolay olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

Milano'dan Paris'e neden araba kiralayacaksınız? Paris çok kalabalık bir şehirdir orada araba ile dolaşmanız neredeyse imkansız. Park sorunu var. Araba ayak bağından başka bir şey değil.

Ayrıca Milano'dan Paris'e ciddi bir otoban ücreti ödeyeceksiniz. İtalya ve Fransa'da otoban geçiş ücretleri çok yüksek. Yakıt parasına yakın otoban ücreti tutuyor. Mont Blanc veya Frejus tünelinden geçeceksiniz. Tek yön geçiş ücreti 45 Euro.

Trenle gitseniz daha kolay olur.
    uçakla gitse bile daha ucuza mal olacak :)

illaki kara yoluyla gidcem dersen otobüsle git.

önceden alırsan tren biletini kişi başı 50 avro 7,5 saat

otobüs 30 avro 11,5 saat

uçak da dönemine göre değişir bide eşya durumunuza göre

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.