Şimdi Ara

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda sosyal medya kullanımını yasakladı! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sonunda gerizekalı ilkokul öğretmenlerinin öğrencilerin şiveleriyle dalga geçtiği videolardan kurtuluyor muyuz... Güzel haber.
  • Muhalif bir insan olmama ragmen yasagi destekliyorum ki niye destekledigimi merak edenlere periscope ya da ifsa.sitelerine vs baksin.

Bir seyi dogru kullanmazlarsa yasaklanir. Ha okulun icinde ki pislikleri gostermek vs olayi baska bir mevzu, zaten onu yapmak isteyen anonim sekilde bile yapar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicool

quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

quote:

Orijinalden alıntı: but you promised

quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

quote:

Orijinalden alıntı: but you promised

eğer derste bir hoca öğrenciyi döverse bu yasaklar sayesinde öğrenciler görüntü, kanıt alamayacak. hayır anlamıyorum okulda öğrencilerin fotoğraf çekmesi neden yasaklanır? demek ki bir korkuları var.

demokrasi ülkesinde olmaması gereken yasakları bizimkiler desteklemeye başlamış. çok güzel... hangi ülkeydi hatırlamıyorum ama derslere fotoğraf makinesi ile giyilebiliyor, biz de ise cep telefonundan görüntü almak yasak.

darp yaralama hayati tehlike gibi fiili durumlarda kayıt alınabilir bunun önünde kanunen engel yok.

geçen düzenleme ile ders esnasında cep telefonunun açık tutulması disiplin suçu sayılmıştı, şimdi ise okulda görüntü alınması ve paylaşılması yasaklandı. adım adım okulda tamamen cep telefonunun yasaklanmasına zemin hazırlıyorlar. tepkim bunadır. öğrencilerin tenefüste hatıra amacı ile selfie çekilmesi neden bazılarını geriyor? boş derslerde görüntü alınamazmışmış. demek ki bakanlık çalışmıyor ki öğrencilerin çoğunluğunun boş dersi olup, ders esnasında görüntü alıyor ve de bu halkın tepkisine neden oluyor. sen kişilerin özgürlüğünü kısıtlayacağına önce adam gibi eğitim sistemi getirip müfredatı düzenle. bu ülkenin gelişmemesinin en büyük sebebi sorunlu eğitim sistemidir. sen öğrenciyi sabahın 6'sında uyandırıp okula getirip, 8 saat hayatı boyunca görmeyeceği saçma dersleri verdirirsen, o öğrenci sıkılır sosyal medyada takılır. kaldı ki öğrencinin kendi fotoğrafını çekilip atmasından daha doğal birşey yok. dediğim gibi birşeylerden korktukları için yasak getirmişler.

bakanlığın eleştirilecek birçok uygulaması/yönü olabilir ancak bu uygulama son derece yerindedir.

bunun özgürlükle vs. ile ilgisi bulunmuyor konuyu biraz daha genişleteyim, küçük yaşta tv olsun telefon olsun ekran ile ölçüsüz oranda

haşır neşir olmanın en hafif etkisi GELİŞİM GERİLİĞİ, EPİLEPSİ(özellikle kız çocuklarında), KİŞİLİK BOZUKLUĞU ve bunun gibi bir çok

olumsuz etkidir. Hem ebeveyn olmam hemde kısmen eğitim dünyası ile temas içerisinde olmam sebebi ile bu gibi vakalara birebir şahit

olmuşluğum da bulunmakta.

O yüzden 1 yaşında bile olmayan çocuğun suratına sussun/mama yesin/hedehödö diye telefonu tableti dayayıp ebleh edenlere, sabahtan

akşama çizgi filmli açıp (açtığınında ne b.k olduğuna bakmayan) çocukları adeta hipnotize olmuşçasına o şekilde bırakanlara hiç hoş

gözle bakmam, ama maalesef ülkemizdeki mobilize olmuş ebeveyn tiplerinin çoğunluğu bu şekilde davranıyor işin kötüsü

kendileri de bu b.tan sarmalın içindeler tüm dünyaları 5-6inc lik ekran olmuş. Eskiden köylerde malların (ineklerin) başına yem

torbaları bağlardık mal her daim o torbadan yer bazende o torba ile gezerdi kafa hep o torbada olurdu, günümüzdeki mobilize

popülasyonunda çoğunluğu böyle malesef %90nı çöp içerik ile o ekrana ne koyuluyorsa mal mal yiyorlar.

Şöyle bir etrafınıza baktığınızda sosyalleşmek adına bir araya gelen ergenlerin ya da erişkinlerin artık birbirleri ile hiç

konuşmadıklarını bir arada otursalar dahi herkesin dikkatinin elindeki yem torbasında olduğunu göreceksiniz.

Hal böyle iken en azından bu çocuklar okulda aslında dünyanın o cihazlar olmadığını fark etsinler bir nefes alsınlar, ilk jenerasyon

gibi her kitabın özetini arayan,1 paragraflık 5-6 inçlik kapasitede ekranda her önüne geleni yiyen mallara dönmesinler.

ek// 5 yaşında bir çocuk sahibi olarak çocuğumun tv saati mesafesi seyredeceği şeyleri bellidir, cep telefonu tablet gibi cihazları yanında mümkün mertebe kullanmam,facede inst.vs.de geçireceğim vakit ailemle geçireceğim zamandan değerli değildir zira o zamanı hiçbir şekilde geri alamam bu yüzden cihaz kullandıracaksam da dozunda ayarında ve belli uygulamalar için cihazı kullandırırım,

kafamızı 5-6 inclik torbalara gömmek yerine gider gazoz kapağı oynarız misket oynarız sek sek oynarız çamurdan ev yaparız kitap okuruz bazen atlar kafamıza göre yol nereye biz oraya gideriz yani kaliteli zaman geçirmeye çalışırız.

Şükür bununda meyvelerini alıyoruz Allah bozmasın.

bu dediklerin ailelerin gorevidir ki yasakliyarak onune gecemezsin, bu ekran bagimliliginin cocuga olan etkileri abartiliyor dozunda ve kontrollu olursa problem yaratmiyacaktir bunun gibi abartili terimleri oyun oynayan cocuklar eline silah alip etrafi tariyor diyenlere benzetiyorum bilimsel olarak empati kurulmadigi ortaya kondu gectigimiz gunlerde,ki bu yasagin cocuklarin gelisimiyle ilgili olmadiginada eminim

tam tersine çocuklarda ekran bağımlılığının, ekranın onlarda nasıl tahribat yarattığının çoğun kişi farkında değil.

alın 0-7 yaş grubundan bir çocuğu açın önüne tv yi çok değil yarım saat gözlemleyin.
    Çocuğun, önünde bulunan oyuncaklar ve onlarla yaptığı tüm zihinsel aktivite ile bağının şalterini indirip hipnoz durumunda ekrana kilitlendiğini göreceksiniz, aynı şey telefon tablet vs. de de geçerli.

doz ve kontrol her eğitim ve kültür alanında ebeveynlerin büyük çoğunluğunda yok.
    Bu kontrol/bilinç eksikliğinin bir çok sebebi var tabi ki ama bunlardan en önemlilerinden biri eldeki ya da duvardaki cihazı kullanmakla ilgili bir temelinin olmaması olmayınca da emzik gibi susturucu niyetine dayıyor telefonu dayıyor televizyonu, çocuğun kafa oluyor çöp.

Okul bu çocuklar için, "hey bir dakika hayat bu ekranlardan ibaret değil" demek olmalı, bir temel atabilmeli.

• İyi olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonu komple yasaklasınlar
  • Okulla başladılar. Bahane, uyumaya devam yavaş yavaş her yeri engelliyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sunu yapanlardan Allah razi olsun ne diyeyim ergenlerin sosyal medyadan saçma sapan yorumlardan uzaklaşması iyi olmuş olabilir öğrenciler derse odaklanır en azından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence doğru bir uygulama olmuş . Okullarda öğrenciler saçma sapan işlerin videolarını koyar oldular.
  • Geçen gün bizim okulun Kimya Atölyesinde Video Çekip İnstagramda paylaşan kızı disipline sevk etmişlerdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiktokta izlenme alabilmek için telefonuma dokunma diyen birinin uydurduğu kılıfa benziyor bu talep. Eğer biri öğrenciye hakaret ediyor, darp ediyorsa sikayet yolu açık. Çocuğun ifadesi kayda değer bi ifadedir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.