Şimdi Ara

Minyatürden Anlayanlar Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir minyatür resmin hangi ülkeye ait olduğunu öğrenmek istiyorum (iran mı, osmanlı mı, selçuklu mu, daha eski türk devletlerinden biri mi, neyse artık). Bunu nasıl öğrenebilirim? Anlayan var mı?

RESİM BU:

http://www.hatdergisi.com/M%C4%B0NYAT%C3%9CR_SANATI/NURHAN%20ATASOY/4.jpg

• Uzman biriyle konuşmalısın. Buradan ilgilenen bile çok zor çıkar... Kolay gelsin.
  • Merhaba; resmi bir arkadaşıma gönderip size haber vereceğim. Fakat bir nokta var; bu minyatür çalışma değil. Zira perspektif, derinlik ve boyut mevcut olduğu için bunu minyatür olarak nitelendiremeyiz. Resme baktığımda kısıtlı bilgimle bunun acem yani İran tarafından gelen bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Bakalım arkadaşım ne diyecek=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunermak

Merhaba; resmi bir arkadaşıma gönderip size haber vereceğim. Fakat bir nokta var; bu minyatür çalışma değil. Zira perspektif, derinlik ve boyut mevcut olduğu için bunu minyatür olarak nitelendiremeyiz. Resme baktığımda kısıtlı bilgimle bunun acem yani İran tarafından gelen bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Bakalım arkadaşım ne diyecek=)

merakla bekliyorum. teşekkürler
  • Selçuklu olamaz, İslam ın ilk yıllarında insan figürü kullanılmamıştı.

Osmanlı olabilir, resim gelişmediği için minyatür sanatını kullanan nakkaşlar yaygındı. Fars kültürün etkisi de oldukça kendine yer etmiş bi zamandı osmanlı. Ancak perspektif açıdan diğer minyatürlerle arasında anormal farklılıklar var.
  • minyatrcü çıkmadımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kıyafetlere bakılırsa bana acem diyarı gibi geliyor ama ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anlamıyorum maalesef
  • ama anlayan arkadaşlara saygı duyuyorum
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.