Şimdi Ara

MISIR VİZESİ NASIL ALINIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Mısır Vizesi diye Google yazınca reklam ve yalan dolandan geçinmeyen siteler açılıyor. Bu konuya turistik için hangi belgeler gerekiyor diye yazıyorum.

Mısır Turistik Vizesi için gerekli belgeler-Konsolosluk Tarafından Yazılmış

En az 9 ay geçerli pasaport+2 adet pasaport fotokopisi
    Kimlik asıl ve fotokopisi(birkaç adet fazla olsun)
    Uçak ve hotel ön rezervasyon(hiçbir ödeme yapılmadan)
    İŞYERİNDEN KAŞELİ İMZALI DİLEKÇE fotokopisi bulunsun
    -----------------
    Aşağıdaki belgeler konsolosluk bilgi kısmında belirtilmemiş ama ne olur ne olmaz belgeleri edinin

Mısır Vizesi Başvuru Formu Konsolosluk girişindeki güvenlikçiden isteyiniz ya da internetten indirin ve formu doldurun
    yanınızda 4 adet biyometrik fotoğraf bulundurun(ne olur ne olmaz)
    Seyahat dilekçesi de yazın fotokopileri bulunsun(yine ne olur ne olmaz)

evet sıraya giriyorsunuz az olmasına rağmen saatlerce beklemk zorundasınız önünüzde insan yok ama başvuruda 30-40 belge önlerinde var ve işlemler çok yavaş hallediliyor.
    Mısır vatandaşlarına öncelik veriliyor pasaportu olan Mısırlı doğrudan içeri girmekte. arapça konuşanı sizden öne alıyorlar.
    ------------------------------------
    Bu kısım kişisel tecrübe

Vize ne zaman çıkar
    Bu sorunun cevabı belirsiniz, orada ticari için sorum mesela adam 22 Temmuz'da başvurmuş hala vize çıkmamış bazısını 7 temmuzda başvurmuş pasaportu almaya dün geldi.
    Google yorumlara okuyunca 30-45-60 gün deniliyor hatta bilet hotel ödenmiş ancak vize çıkmamış sonuçta kişilerin hakları yanmış.

Peki ben vizeyi aldım mı hayır çünkü ben de internetten harıl harıl baktım eksik bilgi yazmışlar. şirket imzalı dilekçe eksikti zaten vizenin ne zaman çıkacağı belli değil bu sefer pasaporttan olacaktım. o yuzden riske girmedim.

Telefonla aramyın açmazlar. doğrudan konsolosluğa gidin.. soru sormak için bile sıraya girmek zorundasınız aksi halde işlemleri durduruyorlar.

Vize işi ise tamamen siyasal. iki ülke arasındaki siyasi kriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 22 Ağustos 2019; 12:30:56 >

• Hocam endişe etmeyin. Sıraya girdiğinizde son derece sabırlı olmalsınız. Sıradakilerle abur cubur muhabbetlere girmeyin (siyasi, mısır hk, konsolosluk hk vs) Sırada elinde 10-20 evrakla bekleyen acente çalışanları görürsünüz. Onlar işin çakalıdır. Önde sırada bir arkadaşını gördümü hemen yanına kaynar. Kaynakçı gördüğünüzde güvenlikteki bey efendiye durumu iletin bir güzel hizaya getirir. Evraklarınızı verin, memur kontrol edecek ve eksik var ise size söyleyecektir. Tekrar alıp ertesi gün yine gelmelisiniz. Unutmayın Saat 12:00 ye kadar kapıdan giriş yapılabiliyor. Evrakları verdikten sonra mail adresi yazacağınız bir liste verilecek oraya okunaklı ve erişim sorunu olmayan mail yazın (hotmail, gmail) size verilen kağıdı kaybetmeyin ve sorgu sonucunu bekleyin. Kabul edilen herkese toplu mail gönderilecek ve pasaportunuzu gidip teslim edeceksiniz. 2 gün sonra vize basılmış pasaport teslim edilecek. Hayıtlı olasun. Ben aralık sonu başvurdum. şubat gibi vizem çıktı. Martta gittim. 3 aylık vize veriliyor ama siz 30 gün kalabiliyorsunuz.

• Arkadaşlar merhaba,
    Mısır vizesi için düşürmesi biraz güç olsa da Konsolosluğu arayarak Vize işlemleri hakkında en temiz bilgilendirmeyi konsolosluktan alabilirsin. Ancak Telefona çıkan kişiye öellikle vıza departmanı işe görüşmek istediğini belirt bence. Çünkü vize departmanında çalışmayan kişiler genelde insanı başından sağarcasına telefon konuşması yapıyor.
    Dilersen şöyle bir kaynak var.https://www.saltvisa.org/misir-vizesi/ Konu hakkında tecrübeli gibi duruyor. Umarım işine yarar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 nisanda arkadaşlarım Şarm'a gideceklerdi rezervasyonlarını iptal ettiler. 1 ay kalmış neredeyse vizzeden haber yok. Vizeye başvuralı 3 ay olmuş ses seda yok. Bu mısır konsolosluğu nasıl vize işlemi yapıyor anlammış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zingfth

11 nisanda arkadaşlarım Şarm'a gideceklerdi rezervasyonlarını iptal ettiler. 1 ay kalmış neredeyse vizzeden haber yok. Vizeye başvuralı 3 ay olmuş ses seda yok. Bu mısır konsolosluğu nasıl vize işlemi yapıyor anlammış değilim.
    boşverin orda da corona virüs olayı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

boşverin orda da corona virüs olayı var

Alıntıları Göster
    Zaten euro aldı başını gitti. Bu saatten sonra biz anca balıkesire gideriz tatile. yurt içi oteller zaten dövize/turistlere göre fiyat belirlediği için bizi aşıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zingfth

Zaten euro aldı başını gitti. Bu saatten sonra biz anca balıkesire gideriz tatile. yurt içi oteller zaten dövize/turistlere göre fiyat belirlediği için bizi aşıyor..

Alıntıları Göster
    euro yüksekti 2 yıldır, şimdi daha da arttı 7 yaklaştı.. ama para neyse,covid-19 tehlikeli,sağlık konusu ,mısır da 55 hasta 1 ölüm olmuş,dikkat edin,yine de sizin bileceğiniz iş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.